Poglejte, kako je podjetje Elektro Ljubljana prestreljeno z Golobičevimi kadri iz nekdanjih strank LDS in Zares

Foto: STA

V torek je Televizija Slovenija poročala, da je specialistično delo predsednika uprave Elektro Ljubljana (EL), Andreja Ribiča, plagiat, saj naj bi eden najmočnejših igralcev na slovenski energetski sceni do potankosti prepisal zaupno študijo podjetja Istrabenz Gorenje o proizvodnji briketov v Bihaću iz leta 2006. Kot je še poročala nacionalka, se je Ribič branil s trditvami, da je pri Istrabenzovi študiji sodeloval tudi sam, zato se mu navajati virov ni zdelo potrebno, plagiatorstvo pa je odločno zanikal. Prav zato je izjemno zanimivo, da se je le nekaj ur po objavi prispevka v torek dopoldne Ribič osebno oglasil na Ekonomski fakulteti v Ljubljani (EF), svoj avtomobil pa je parkiral kar na prehodu za pešce in študentom zaprl pot, ki pelje k študentskim domovom. Ribič naj bi se oglasil v dekanatu, a se na EF očitno sprenevedajo in ne vedo nič o njegovem paničnem obisku.

Naj spomnimo, Andreja Ribiča, ki ga je s političnim kadrovanjem na čelo predsednika uprave na EL pomagal izstreliti Gregor Golobič v času vladavine levega trojčka leta 2010, sprva za predsednika uprave Elektro Ljubljane sicer niso mogli imenovati, saj kot diplomirani elektroinženir ni imel ustrezne 7. stopnje izobrazbe, zato je moral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani nadaljevati specializacijski študij, ki ga je uspešno zagovarjal leta 2009. Ribič je sicer pri 33 letih zagovarjal svojo zaključno nalogo na višjem programu Fakultete za elektrotehniko, pri 46 letih pa izobrazbo na mariborski Poslovno-ekonomski fakulteti nadgradil v visoko strokovno.

Od izbruha afere o domnevnem prepisovanju se slovenska javnost sprašuje, zakaj Ribič ni navajal niti študije niti avtorjev ali pa navedel svojega imena? Avtor v spletni bazi Cobiss ni dovolil objave svojega dela, kar močno smrdi po skrivanju zaradi prepisovanja. Kot poroča spletni portal požareport.si se Ribič brani z besedami, da je projekt interni dokument in ni znanstveno delo, zato citiranje bojda ni bilo potrebno. Matično podjetje pa mu tega niti ni dovolilo. Ribič je bil sicer takrat zaposlen v Skupini Istrabenz Gorenje, njegova mentorica pa naj bi celo soglašala s takšnim načinom priprave naloge in njeno vsebino. Ker prav na specialističnem delu temelji tudi Ribičev znanstveni magisterij, nas je zanimalo, kaj o tem pravijo na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

Ribičev avto, parkiran pred Ekonomsko fakulteto (Foto: Nova24TV)

Ribičev avto, parkiran pred Ekonomsko fakulteto (Foto: Nova24TV)

Na ekonomski fakulteti ne vedo nič o Ribičev avtomobilu na študentski pešpoti
Iz njihove službe za odnose z javnostjo so nam sporočili, da o tem, čigavo je delo, na katerega se sklicuje Televizija Slovenija, uradnih informacij še nimajo, prav tako še nimajo tega gradiva, da bi lahko karkoli preverili. “Morebitno zlorabo avtorstva bomo ustrezno preverili. Domnevno prepisovanje iz kakršnih koli obstoječih besedil istega avtorja ali drugih avtorjev, ki ni nikjer javno objavljeno, pa je nemogoče ugotoviti,” pravijo na EF.

Foto: STA. Predsednik uprave EL Andrej Ribič.

Foto: STA. Predsednik uprave EL Andrej Ribič.

Toda, kako je sploh mogoče, da so v specialističnem delu cele strani dobesedno prepisane? Vsak študent namreč ve, da je plagiat mogoče odkriti z računalniškimi programi, kot je denimo Turnitin. Kako je lahko Ribičeva mentorica svoje delo opravila tako površno, da zdaj očitno škoduje celo ogledu svoje fakultete? “Konec leta 2009 smo na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani začeli z uvajanjem posebnega programa za preverjanje besedil in ujemanja besedil, ki so že bila kjerkoli javno objavljena, z besedili, ki so jih pripravili študenti. Program smo začeli uporabljati z letom 2010, zato delo g. Ribiča še ni bilo pregledano na tak način,” pa odgovarjajo z EF …

Čeprav na ekonomski fakulteti o domnevnem plagiatorstvu torej ne vedo nič, pa se tega, da se je znašel pod drobnogledom slovenske javnosti, zelo dobro očitno zaveda prav Andrej Ribič, saj so že v torek dopoldne njegov avtomobil opazili parkiran nasproti fakultetnega vhoda, na neoznačenem mestu za parkiranje; s svojim Nissan Pathfinderjem je študentom celo zaprl peš pot, ki čez prehod za pešce vodi proti študentskim domom.

Jankovićevo mestno redarstvo redno kaznuje študente, za Ribiča pa očitno ne veljajo enaka pravila
Kot so nam povedali tamkajšnji študenti, Mestno redarstvo Ljubljana vsakodnevno izvaja obhode na parkiriščih za Kardeljevo ploščadjo in redno kaznuje kršitelje, ki ne parkirajo pravilno, zato nas je začudilo, ker Ribič “plačilnega lista” ni prejel. Očitno je imel srečo, da redarjev ni bilo na obhodu, ali pa je nemara vodstvo fakultete redarstvo opozorilo, da je na obisku visoki gost, ki je tudi njihov sponzor. Denimo, samo novembra lani je podjetje Elektro Ljubljana sponzoriralo 1. Znanstveno konferenco SAEE v višini 900 evrov. Po naših neuradnih podatkih naj bi bilo takšnih Ribičevih donacij EF-ju v preteklosti še precej več.

In kaj pravijo o Ribičevem avtomobilu na študentski pešpoti pred ekonomsko fakulteto na dekanatu? Ali zanj ne veljajo pravila, kot za študente, ki morajo plačati parkirnino na označenem parkirnem mestu, sicer jih “zaloti” mestno redarstvo? Na EF se očitno sprenevedajo, ko pravijo, da o njegovem obisku ne vedo ničesar. Odgovorili so nam: “Vprašanje naslovite na mestno redarstvo. V okolici ekonomske fakultete se redno srečujemo z nepravilnim parkiranjem vzdolž Gosarjeve ulice.”

Ribiča je na čelo Elektro Ljubljane izstrelil Gregor Golobič
Andrej Ribič kot predsednik uprave Elektro Ljubljana sicer pripada levi politični opciji in velja za ustanovnega člana Golobičeve stranke Zares, prej je bil zvest struji Liberalne demokracije Slovenije (LDS), bil pa je tudi na kongresu vladajoče stranke SMC. Pred Elektrom Ljubljano je deloval v Siemensu in Elektro Sloveniji (Elesu), od koder so ga zaradi poslovnih razlogov odslovili. Od naših virov smo izvedeli, da je moral Ribič oditi zaradi slabih poslovnih rezultatov, podobno kot tudi iz podjetja Istrabenz – Gorenje Inženiring pod vodstvom Roberta Goloba. Vsakič naj bi Ribič dobil bogato odpravnino, leta 2010 pa so ga nato končno lahko imenovali na čelo Elektro Ljubljana, saj je po opravljenem specialističnem študiju pridobil – prej manjkajočo – zahtevano sedmo stopnjo izobrazbe.

Gregor Golobič (foto: STA).

Gregor Golobič (foto: STA).

Od naših virov smo izvedeli, da se je Ribič v času svojega direktorskega mandata na Elektro Ljubljana lotil prave kadrovske čistke, saj naj bi praktično čez noč in brez pravega pojasnila  brez dela ostalo več deset zaposlenih, ki so v Elektro Ljubljana delali tudi po 30 let ali več in tako odločilno pripomogli k poslovni uspešnosti podjetja. Da gre za sporno kadrovanje, je očitno tudi zato, ker naj večina novo zaposlenih sploh ne bi imela ustreznih kompetenc in izkušenj.

To je sicer novi primer v stoletni zgodovini elektrogospodarstva na Slovenskem, saj se takšni kadrovski viharji v preteklosti niso dogajali. Pod botrstvom Gregorja Golobiča, ki je na ključne položaje v elektrodistribucijskih podjetjih izstrelil imena, kot so Ribič, Samo Lozej in Aleksander Mervar, se je začela največja elektroenergetska levičarska čistka doslej. Zdaj so se Ribiču nekdanji zaposleni očitno pripravljeni maščevati in medijem posredovati informacije o vseh nepravilnostih, ki se v EL dogajajo že leta.

Kdo je nadomestil odpuščene v Elektro Ljubljana? Ljudje s prave politične opcije, Zaresovci in SMC-jevci
Zanimiva so imena novih zaposlenih, ki jih je v Elektro Ljubljana in hčerinski družbi Elektro Energija v svojem mandatu zaposlil Andrej Ribič. Na plačilni listi so se tako znašla imena, kot sta Dagmar Komar, članica SD, ki naj bi svetovalka direktorja postala celo brez javnega razpisa, in Gregor Kita, Zaresov kandidat za župana v Trbovljah, prej zaposlen v Golobičevi Ultri, po izobrazbi profesor športne vzgoje in posledično nima strokovnega znanja s področja elektroenergetike.

Foto: STA. Na EF še ne vedo, če je Ribič plagiator.

Foto: STA. Na EF še ne vedo, če je Ribič plagiator.

Bogomilo Hanžek, hči Matjaža Hanžka, je Ribič pod botrstvom Golobiča kadroval na viden položaj v finančnem sektorju, Đorđeja Perića pa poleti leta 2012 kot vodjo pravne službe navkljub dejstvu, da je senat pravne fakultete leta 2009 ugotovil, da je njegova doktorska dizertacija plagiat. Ob naših virov smo tudi izvedeli, da mu pravna služba v Elektro Ljubljana pogosto ni v pomoč, saj naj bi draga pravna mnenja Ribič naročal kar pri odvetniški pisarni Čeferin.

Hrvaški mediji poročali, da Ribič skupaj z lastnikom Ninamedie in igralcem Šerbedžijo investira v hrvaške vinograde
Izvedeli smo tudi, da je Andrej Ribič dober prijatelj z dolgoletnim lastnikom podjetja za raziskovalno dejavnost, založništvo in distribucijo Ninamedio, Nikolo Damjanićem. Bojan Požar danes na svoji spletni strani piše, da je Ribiča spraševal o domnevnih skupnih poslih v okolici Knina na Hrvaškem, kjer naj bi imela skupaj z Radetom Šerbedžijo najete vinograde. Ribič je to zanikal, mi pa smo v hrvaških medijih vseeno zasledili tudi njegovo ime. Hrvaške Vijesti so tako poročale, da sta skupaj z nekdanjim direktorjem Energetike Ljubljana Hrvojem Draškovićem del kroga uglednih slovenskih poslovnežev, ki so investirali v sosednjo Hrvaško.

Zanimivo je tudi, da se med zaposlenimi v Elektro Ljubljana govori, da je nastala velika izguba v poslih s srbskim podjetjem Rudnap (v višini več milijonov evrov), s katerim so trgovali z električno energijo. Nadzorni svet ob tem ni ukrepal, saj očitno ni ugotovil nič spornega. Vseeno pa je ob tem smotrno dodati, da je zdajšnji predsednik nadzornega sveta Elektro Ljubljana Andrej Šušteršič, sicer nekdanji član LDS in tajnik Zveze združenj borcev za vrednote NOB, ki naj bi z Ribičem in Golobičem prijateljeval tudi v prostem času. Naši viri pravijo, da skupaj pogosto jadrajo na Hrvaškem, medtem ko so čez zimo njihove razkošne jadrnice zasidrane v Zadru.

Luka Svetina

 • francelj3

  “Izobrazba” na nekaterih ljubljanskih fakultetah, med njimi prednjačita FDV in Ekonomska fakulteta, je popolnoma brez vsake vrednosti, korupcija pa taka, da ne moreš verjeti. Vse skupaj bi bilo treba ukiniti in začeti na novo z novimi ljudmi, če sploh.

  • dr Janez Sveti

   In kje boš dobi “nove” ljudi? Diplomante teh istih fakultet? Kako močna je organizacija, ki podtalno vlada Sloveniji si je težko predstavljat.
   DR Janez Sveti poznavalec

   • von Rhein

    Organizacije je tako močna,da diplome svetovno priznanih fakultet izniči.Izniči njihovo vrednost in osebo,ki je diplomant.

    • dr Janez Sveti

     Drži. Vendar je to vse minljivo.
     DR Janez Sveti Nesmrten

   • Franc Šink

    Na Dunaj ali v Prago kot nekoč.

    • dr Janez Sveti

     Nekoč so naši pametni možje hodili v Prago in Dunaj.
     DR Janez Sveti poznavalec

   • AlojzZ

    Splača se razmišljati o novih profesorjih … recimo o ameriških predavateljih tipa “Klemen Jaklič”. Ampak prej bo tekla borba do zadnje kapljice krvi z obstoječimi profesorji!

    • dr Janez Sveti

     Se strinjam!
     Dr Janez Sveti genij

   • tarantela

    Zanimivo je to, da so vsi politiki, tako levi kot desni, hodili na iste fakultete…

    • gušto

     a, ne…… le s to razliko, da desni so zaključna dela napravljali sami. levi pa preplonkali.

    • dr Janez Sveti

     U sridu!!
     DR Janez Sveti vitez senjski

   • Aton

    Bratje lahko pridejo pomagat! Menda imajo še boljše šole!

    • dr Janez Sveti

     Tebi šole tudi manjkajo.
     DR janez Sveti genij

     • Aton

      E lingua stulta veniuntr incommoda multa. —
      (ali: ne ukvarjam se s tvojo pametjo, ampak s tvojimi skromnimi prispevki)

     • dr Janez Sveti

      Kopiranje ti gre od prstov.
      DR Janez Sveti genij

     • Aton

      Po domače: Očitno se raje žaljivo ukvarjaš s sogovornikom, ne pa da polemiziraš z vsebino. Tu zeva velika praznina…

     • dr Janez Sveti

      Je praznina. A ti odmeva?
      DR Janez Sveti genij

 • dr Janez Sveti

  Ste se pa potrudili napisat kar se da sramotilno. Iz prispevka veje smrtno sovraštvo. Niste pozabili omenit, da “jankovičevi!!” redarji tistih nekaj minut niso opazili narobe parkiran avto, kakor tudi ne razkošnih jadrnic . Iz nič dokazane kršitve ste naredili cel akcijski roman.
  Temu se reče samo ogovarjanje in prodajanje megle. Sramota za medij, ki sem mislil, da bo pisal o dokazljivih dejstvih, resno in z zavedanjem, d za napisano besedo moraš stat z dokazi. Postali ste navadna greznica zafrustriranih nazadnjaških desničarjev na nivoju vaškega pijančka, ki se gre politiko za šankom. Sramoten medij za slovensko desnico.
  DR Janez Sveti aristokratski esničar

  • gušto

   Oooo, DOBRO JUTRO spoštovani “dr. Janez Sveti, če mački stopiš na rep zacvili”

   A, si se našel ?

   • dr Janez Sveti

    Nisem se niti izgubil in pišem komentarje vedno. Nihče me ne vzpodbudi bolj, kot neumen komentar ali prispevek na Nova24tv. Običajno je to vedno v paru. In znova me nisi razočaral.
    DR Janez Sveti genij

  • tarantela

   Pol se pa jezijo, ker jih ne grem volit…Kakršen portal, taka stranka!

   • AlojzZ

    Ja! Pa še plačajo ti ne! Resnična groza!

   • dr Janez Sveti

    Saj še mojih dobronamernih kritik ne razumejo.
    DR Janez Sveti kri tik

  • von Rhein

   Glede na to kako dojemaš ali zaradi določenega interesa kritiziraš bi bila vsaka polemika nesmiselna..Izraz “smrtno sovraštvo” pa že diši po neki drugi vrsti sovraštva.Nekaterim tukaj so podatki,kakorkoli že formulirani,dobrodošli,drugim pa neprijetni,ker zaudarjajo po gnojnem ozadju.

   • dr Janez Sveti

    Razumi, kakor želiš. Nebom te prepričeval v nič. Mogoče bi se pa le lahko malo potrudil in razbral, da sploh ne branim omenjenega Ribiča. Kritiziram primitivno pisanje,ki je postalo stalnica na Nova24tv. Priznam, da sem pričakoval veliko, veliko večjo kvaliteto. Predvsem argumentirano in na nivoju. Tole ni nič. Tole je huje kakor Obrazi Suzi in Slovenske novice skupaj!
    DR Janez Sveti genij

  • Mare Kranjc

   Levičar ali je neprijetno a ne, ko se dotaknemo vaših? Ko si na MMC in POOP TV bral laži in izmišljotine o desnici, ti je sigurno kapljala slina na tipkovnico. Z vami levičarji je konec. Ostane vam le še fašizem, ki ste ga prej z obtoževanjem drugih, kar uspešno skrivali. Sedaj pa je celemu svetu postalo jasno s kakšnim gnidami imamo opravka in da ste vi levičarji tisti fašisti o katerih so ves čas tulili vaši umazani gobci. Pejt v Murgle k svojemu gospodarju in se mu zjokaj pred vhodnimi vrati. Mogoče ti bo alkoholičarka Štefka, še nalila kakšen kozarec vina.

   • dr Janez Sveti

    Ne želim ti odgovorit na tvojem nivoju, ker sem genij. Nisem pa levičar. Pravzaprav sem veliki nasprotnik leve politike, ki ni dobra za družbo, saj je nazadnjaška, diktatorska in nerazumna, saj želi uravnilovko. Jaz nisem enak vaškemu pijančku, torej ne moreva biti enakopravna. Nasprotno od mene, si pa ti popolnoma enak, kakor so skrajni levičarji. Samo druga plat istega kovanca. Saj se tega ne zavedaš a ne?
    DR Janez Sveti genij

  • skrajna resnica

   In kaj v članku si demantiral? Dokazane kršitve pa ni, ker Bavconovi pripravniki delujejo po principu:»je kazensko pravo najprej sredstvo za obvarovanje obstoječe družbene ureditve in da je v tem smislu kazensko pravo sredstvo za zatiranje in za sistematičen boj proti določenemu delu prebivalstva«

   Si pa dokazal le da si doktor plagiat usmerjenega izobraževanja.

   • von Rhein

    Ni imel namena demantirati.Njegov namen v osnovi je razvrednotiti sporočilo,informacijo.

    • indijanka

     Ah..pa ja. Bi pa informacijo o plagiatu lahko veliko bolje izkoristili, temeljito opravili raziskovalno delo in opozorili na nepravilnosti, ki se dogajajo v EL. Potem bi zgodba presegla rumene okvirje.

     • von Rhein

      Pri nas noben primer ni temeljito raziskan.Na osnovi gradijo vsak po svoje.Edini sprejemljivi pristop najdem na Financah.Na nepravilnosti pač usmerjajo na način kateri je preizkušen in se prime.Celo državne institucije si privoščijo informirati javnost v obsegu rumenih okvirjih.Primer KPK. Tukaj je problem samo v tem,da nekateri svoj stil vsiljujejo kot pravilen,enak stil političnega nasprotnika pa agresivno napadajo.
      Sicer je pa “rumena” vsa slovenska medijska scena.

     • indijanka

      Sama niti Financ ne prebiram več :). Vesoljček je pretiraval, rad je apokaliptičen ampak članki bi lahko bili boljši. Če bi poiskali enega izmed tistih 12, ki so jih odpustili, ga intervjuvali, bi zgodbo čustveno nadgradili :).

     • von Rhein

      Ja,ali pa intervju z enim izmed novo zaposlenih.Zanimivi so.

   • dr Janez Sveti

    Kako naj demantiram nekaj, kar naj bi bilo, menda, je in podobno. Nobenega dokaza, razen natolcevanja od plagiat diplome, do Srbije, pa malo do Glolobiča, “jankovičevih redarjev” in čistke v Elektru..Lepo te prosim! Bedarija na kvadra! Baba rekla, baba kazala..Takšnih pravljic si jaz izmislim vsak dan deset…lahko mi slediš bošvidel, da ne lažem :)
    DR Janez Sveti komentatorX3

  • indijanka

   Kaj si želel s svojim komentarjem? Tale članek je res skrpucalo. Ampak, čustev v njem pa ni začutiti. Še manj pa smrtnega sovraštva. Samo šlamparijo. Niti povezana zgodba ni. Tako redarstvo kot jadrnice sta uporabljena precej nespretno v želji, da bi pokazala, kako povezane so zgodbe. Naključij ni.. a ne.

   • Prle

    Kdaj za vraga, pa so povezane tvoje zgodbe. Sveti je za vas desničarje kralj in če bi vi imeli njega namesto Ivana, bi dobili volitve z 45%. Tako pa ste luzerji.

    • indijanka

     Ah..spet ti. Slabo si spal? A nisi nič lepega sanjal?

     • Prle

      Ne si mi pokvarila noč, ko si prikimala ultradesničarju, češ, da je breivik pobil še premalo ljudi, med njimi še mladoletnike. Razočaran sem nad tabo.

     • indijanka

      O Breiviku in krokodilih sem že veliko pisala. Mojega nasveta o tem, da ne prenesem mej, ki mi jih postavljajo ljudje, pa nisi vzel resno. Šola je bila nuja. Če kdo bere ta tvoj komentar, si misli, da sem tvoja ljubica. Midva se pa še poznava ne.

    • rubec

     O kateremu Ivanu ti blebetaš majmun?

     • Jefferson Vendski

      Zdaj je glavna šefica Ivanka Trump. Jest bi jo prjel za pusi. Sam povem.

     • rubec

      Oči, zakaj ta đeferson tako grdo govori o Trumpeti, ti ga pa vedno zagovarjaš, me je vprašala hči. A vidiš ti to mladino stari, vse zamerkajo kar ni treba, njene cote moram pa jaz pospravljat.

     • Jefferson Vendski

      Vidm da moraš hčerko še mal vzgajat. Saj do njenega 18. leta imaš še čas. Če je pa že 18, jo pošlji kar k meni. She gonna learn.

     • gušto

      dej slinavc stari. obriši si sline, ker ne bo nič – njente – za take stare fu+fehtarje. punca si bo sama izbirala njej primernega.

     • Jefferson Vendski

      A si ti očitno danes prvič tukaj v moji in rubecovi oštariji? Pa ti še noben ni razložil hišnega reda. Bodi raje priden in glej da nama ne bo treba poklicat doba.

   • dr Janez Sveti

    Šank zgodba ob 01 zjutraj.
    DR Janez Sveti genij

    • indijanka

     Ti si bil ob šanku ob 01 zjutraj?

     • dr Janez Sveti

      Ne. Ne hodim v lokale, razen redko, redko s kom, ki ga srečam, naključno po dolgem času. Spijem čaj in to je to.
      Dr Janez Sveti osamelec

 • moat

  Torej, upam, da bo fakulteta temu “strokovnjaku” odnesla “njegovo” specializacijo. Dobro bi bilo, da bi se preverilo tudi njegovo diplomsko delo. Sicer pa je članek tak, kot navaja dr. Janez Sveti. Dosti drugačni niso niti ostali. Veliko jih je še slabših, res. Na Nova24TV ne beremo rumenega tiska, pač pa sektaško-religijskega. In ja, berem ga zato, ker me to zabava. Lagal pa bi, če bi rekel, da pa ne izvem tudi kaj takšnega, o čemer režimski mediji ne pišejo.

  • janez zorman

   Za podobno nastrojen komentar proti udbopartijski vladi, bi te na 24 Ur postavili za nekaj časa na hladno.

   • moat

    Tam še bolj udriham, res. Bi pa me (me bo), ko bo izvoljena, vaša vlada, dejansko ohladila in vzela internet, zagotovo.

 • luckyss

  Fasado imajo rdečo, pa stole tudi..
  :))

  • KIKI

   Pa tudi riti, tja do možgan! (vse v enem!)

 • Peter

  Edino, kar je čudno pri vsem je, da je o tem poročala Javna hiša, kar pomeni samo, da gre za naročeno diskreditacijo, no.

  • karpelec

   …ker v vrsti na gnezdo čaka ta pravi kandidat.

 • VERZIFIKATOR

  Andreja Ribarič – Golob

  DOMNEVNI PLAGIAT, RIBIČ IN GOLOB

  Ribič s svetopisemskim imenom,
  fant Andrej se namreč imenuje,
  se zapleta v mreže vsak dan huje,
  sam ne ve, kam s svojim bi uplenom.

  Je uplenil ribo prav veliko,
  pravijo električni ji skat,
  in pripeljal barko prav do vrat,
  v diru tekel kazat njeno sliko.

  Vrata to so znane fakultete,
  ki pokriva stroko ribolovno,
  delo njeno torej je strokovno,
  je pristojna tudi za filete.

  Rad Andrej predstavil bi filete,
  ki iz skata sam jih je pripravil,
  vendar ne bi študije objavil,
  saj v resnici gre le za brikete.

  Mož pomešal čisto je zadevi,
  ni mu jasno več in ne oblačno,
  in nebo nad njim je vse bolj mračno,
  se temni mu pred očmi podnevi.

  Obtožili so ga plagiata,
  da z briketi krmil je filete,
  da ideje vse so le prevzete,
  ga za ribjega imajo tata.

  Ribičev domnevni plagiat
  tudi to med drugim dokazuje,
  da certifikate se kupuje
  da briket električni ni skat.

  Pa se spomni ta naš ribolovec,
  ki z briketi mešal je filete,
  kdo izdajal da je zanj dekrete,
  to podoben je koristolovec.

  Na golobčka s prstom bo pokazal,
  v solzah rekel je Andrej briketar,
  oni zanj bil glavni je mešétar,
  naj naprej golobček zanj spet laže.

  Ni gotov golobčkov več alibi,
  z ribami golobček se ne hrani,
  ni rečeno, da Andreja brani,
  da ujemajo se njuni vzgibi.

  Kaj bo, če resnica se izkaže,
  da Andrej na suhem je ribaril,
  z barko po laguni le krmaril,
  se iz mreže še lahko izmaže?

  Ni scenarij čisto še razdelan,
  izvedljivost skrajno je vprašljiva,
  misel porodi se nagajiva:
  to bo film »Glej, golob podelan«.

  • Nata

   + + + + + Hm…..na suhem res ribari, ampak scenarij je paže razdelan !!
   In po moje, prav nič vprašljiv . Lumpa sta oba ribič in golobček !

   • VERZIFIKATOR

    Sta, izdelana, pa včasih vendarle tudi podelana, kot kaže.

 • dež

  Predsednica vlade, ministri, poslanci, predsedniki uprav državnih podjetij, šefi Sove, policije, vojske, kup vodilnih s ponarejenimi diplomami. Kaj je šele na nižjih nivojih, se zgrozim samo ob misli na zdravnike. Dokler pri takšnih anomalijah vpleteni ne odstopi ali je odstopljen v 24 urah in je to obvezen standard, se na forumu lahko na trepalnice mečemo, a mlakuža po imenu Slovenija bo le vse globlja in bolj kalna. Za leve in za desne.

  • von Rhein

   O nekem Marinčiču,ki je poslal na izpit nemškega jezika nekoga drugega, so objavljali članke v nadaljevanjih.Kdo se danes še spomni na “malo površno” napisan magisterij Bratuškove? Kdo pozna doktorje znanosti,ki so disertacije opravili v Nišu,Novem Sadu,Kragujevcu,Prištini,ko je bila še srbska?

 • KIKI

  Vsi vemo vse ! Rdeča polpismena banda se veselo razporeja a svojimi
  doktorskimi in magistrskimi plagiati na vsa dobro plačana mesta že
  od Ropa naprej, preko LDS, Zares, DS in tudi posrancev iz Desusa!
  Njihovi nadzorniki so njihovi pajdaši, njihovi visoki uradniki pa sinovi ,
  hčere in ljubice ! In, nikoli ne zapustijo svojih foteljčkov, ampak se po vezah
  in z lažmi prerivajo čimbližje državnemu koritu !
  Mi osli pa gledamo in trpimo ! Prav nam je!

  • dež

   Bi nadaljeval s seznamom od ljubic naprej, pa pijančki (ke), narkomančki, piromančki, kleptomanke, toplovodarji (ke) pa še kaj bi se našlo.
   In potem prebereš v medijih, da je tožilec nepričakovano odstopil od pregona, čeprav se je policija potrudila in zbrala obsežen obremenilni material proti osumljencu.
   Te kategorije pomebnežev na javnih funkcijah so nekaj najboljšega za vladajočo kasto, ker se jih da krasno “držati za jajca”

   • karpelec

    …če jih imajo?

 • Olga

  Kaj lahko pričakuješ od plagiatorja? Človek, ki krade intelektualno lastnino je kriminalec! Tak ne bo delal pošteno nikjer, saj nima moralnega kompasa! Po “moralni kompas” bi moral na DOB!

  • von Rhein

   Kaj bi rekla o knjigah,ki so jih ob nakupu pohištva kupovali na metre,napisal jih je sam maršal.

   • Olga

    Nikoli nisem kupovala teh umotvorov! Še pohištva s tako “dodano vrednostjo” bi se v velikem ovinku izognila! Vedno imam taktiko, da ne kupujem časopisov, kjer nas novinarji ne spoštujejo, prav tako ne zahajajo v trgovine, kjer nisem obravnavana spoštljivo!

  • dež

   In takšnega tipa lahko lepo “držiš za jajca”, če veš za to njegovo skrivnost.

   • Olga

    Zato pa se levaki drug drugega “držijo za jajca”! Rop je lepo povedal Jankoviću, da ga je nastavila politika in ga lahko tudi odstavi! Dokumentirano!

    • dež

     Kar se Zokija tiče je moje mnenje, da se mu nihče nič ne upa, ker je številnim naredil takšne in drugačne usluge. Od omogočanja nakupa nezazidljivih zemljišč za male denarje, ki jim po spremembi namembnosti neverjetno zraste cena, do zaposlovanja otrok (Masleša, Turk, Kučan, …).
     O Stožicah in bančnih kreditih raje ne bi. Se kar strinjam, enako kot mafija, ko si enkrat noter, ne moreš več ven.

 • tarantela

  Oh, pri nas ljudi “nategnit” pa res ni nikakršna umetnost! Vsi v nekaj verjamejo, vsak “zdravilec” si lahko mane roke, vedeževalci tudi; povsod horoskopi, razni preroki z lunami zvezdami in sevanjem neznane moči itd. iz vesolja lahko nabriše folk, posebno ženski del. Rajši verjamemo raznim pomadam proti bolečinam, kot bi obiskali pravega zdravnika. Šarlatanom posel cvete, da je veselje. Imam občutek, da smo vsi ali skoraj vsi v nekem transu, da verjamemo vse, kar nam kdo naploza.

  • von Rhein

   Čimprej se reši tega nategovanja.

   • tarantela

    Streljajo z vseh strani z vsemi topovi. Torej zapri okna, vrata, radio, TV, še tale portal in gremo nekaj delat, ampak na samem, da me ne nategne kdo s kakšno trapasto idejo.

    • von Rhein

     Mistake! NE zapreti! Odpreti še kakšno drugo okno,napraviti prepih.Tale portal? Z občutkom testiraj kdo provocira,poskuša razvrednotiti.Nekateri zelo primitivno idiotsko,drugi z občutkom točno tega o čemer razmišljaš.Z nategovanjem.

     • tarantela

      KO otroci še nismo hodili v šolo s sistemom “dostava do šole in nazaj”, se pravi, smo hodili peš in smo na kakšne planke napisali: “Kdor to bere, je osel!”. Dons (žalibog) tega noben več ne napiše na kakšen portal ali cajtenge…

     • von Rhein

      Lep spomin.O današnjih grafitih pa nima smisla.

     • Peter

      Kako da ne, ti skoz pises neki podobnga sem. Skoda da ne na “osrednje” medije, no.

     • tarantela

      Tukaj na trnek ujamem kakšnega IA.

     • Peter

      Vabo mas ze mal znucano, no. In zdej lahko reces, tebe sm pa useen ujela, dovolm, hihi…

     • von Rhein

      Peter,Peter…ti maš pa hčače na veter:-)

 • janez zorman

  Zanimivo je predvsem to, da skoraj noben od teh levih tipčkov nima ustrezne univerzitetne izobrazbe in vsi samo nekaj mutijo. Res je žalostno, da so OEC in ostale socialistične ustanove za vzgajanje nekoč vodilnih samoupravnih kadrov, padle na tak nivo. Le kdo se bo še odločil za študij ekonomije na tem ljubljanskem plagiatorskem drsališču ?

  • centurion

   Saj vidiš, da imajo “univerzitetno izobrazbo”…
   Komunisti diplomirajo z dekretom iz Murgl.
   Po diplomi in zaposlitvi pa zelooo izstopa njihov IQ, ki
   je obratno sorazmeren s položajem in kapitalom…

  • Olga

   Sedaj so dvignili vse se na “višji” nivo, saj imajo ministrico s “stalno pripravljenostjo”!??

   • janez zorman

    Drobno kleptomanko ?

    • Olga

     Strup je vedno v majhnih flaškah!

     • Vera

      Res je , ker sem bila v bolnici in mi je nekdo prinesel ob 24 h ” lepo malo flaško ” nalil v posodo ob meni( tam kjer teče infuzija in druga zdravila ) , potem sem bila povsem omamljena . Zaspati nisem hotela, ker mi je bilo zvečer rečeno, da sem ob 21 h dobila zadnjo flašo . Od tistega časa vedno rečem ” strup je v majnih stekleničkah ” ! Dalje ne bi, ker mi je ozadje početja še danes sumljivo .

 • centurion

  Ta naša Slovenija še kar dobro pluje s posadko, kakršno ima..
  Plagiat do plagiata (dejanski magistri in doktorji pa na zavodu), tajkun
  ob tajkunu, kriminalec pri kriminalcu v slovenski vladi.
  Kot na Costi Concrodii.Tam je bil nor samo kapetan Schettino,
  na ladji Slovenija pa komplet posadka in ogromno potnikov.
  Bo treba nasesti, da se bodo ljudje streznili.

  • Olga

   Zato pa ne marajo medse ljudi, ki jim rušijo “ugled”! Poglejte, kaj delajo s Klemnom Jakličem! Manjka mu Bavconovo revolucionarno pravo! Naši sodniki, ki sodijo “v imenu ljudstva”, pa še pravosodnega izpita nimajo vsi?!

   • Prle

    Zato pa Ivan nikoli ni bil obsojen, ko pa imamo takšne sodnike, se strinjam s teboj.

    • centurion

     Tut psihiatrija je na psu.
     Če si ti zunaj….

    • Olga

     ??????

    • rubec

     Majmun, kateri to Ivan?

   • Steiermark

    Imajo pa tistega kumrovškega…..

  • T16

   Haha, dobra, sem se dobr nasmejala…..

  • Peter

   Bolj pljuje kot pluje, vsaj potniki, no…

   • von Rhein

    Pljuje in bruha.Potniki namreč.Razen tistih na zgornji palubi.

    • Peter

     Tisti so pa itak na nivoju Schetine, no.

     • centurion

      Kdor še ne ve, ampak kapetan Schettino je lani poleti
      predaval na eni od italijanskih univerz na temo
      PAZITE

      Varnost plovbe v pomorskem prometu….

      Asociacije na slovenske razmere na univerzah?
      Etika in poštenje Cerarja=Schettino!!!!

     • Peter

      A dej…Butalci: ce ne zna, bo pa druge ucil…

  • Prle

   Ena vlada je vladala samo 100 dni, pa je naredila več škode, kot jo bo ta v celem svojem mandatu.

   • rubec

    Majmun, ko bo Janša na vladi zahtevaj da se tebi pošilja položnice po tarifah stare vlade.

 • Maja Novak

  A je prištinski doktor ivan jajčko grosupeljski že bil na kakšni seji v dz letos? alora pridem več kasno

  • von Rhein

   Če že prilepiš sliko naj bo tvoja.Bo bolj skladna s komentarji.

   • Peter

    Dobra je. V rekordno hitrem casu si je prisluzila vec kot zasluzeno blokado, no.

   • Maja Novak

    to je moja slika in pika.

    • von Rhein

     No,no,nič nimam proti.Bolj me zanima pravica do uporabe.

  • Beli Sneg

   A je tema JJ?

   • von Rhein

    Za njo je.Obvlada.

   • Maja Novak

    tema so falsificirani nazivi. in prištinski doktor kriči falsifikat.

   • Peter

    Ja lej, povsod se mu prikazuje, no. Sam da vid J pa ze nori okol. Ce ga pa ni, pa tud nori okol, tko da…dis luzer iz blokd.

    • Maja Novak

     ej perica, pa si ti zdrav v glavi ali ti od jutranje maše še vedno zvoni?

  • tarantela

   A vidiš, kva s nardila? Sred dopoldneva ljudi jeziš!

   • Maja Novak

    mal se po zajtrku zabavam. zjutraj sm nagajiva ;)

    • tarantela

     Mal mirki, no, urgenca je že tako nabita.

   • von Rhein

    Jezi? Mene vsekakor ne.Zanimiva je,rada se lovi,igra skrivalnice,izziva izza vogala.

    • tarantela

     Razgiba portal, da ne vleče samo v eno smer.

  • Antonius

   Kdor brez potrebe laja na vse strani, mu podrobnosti uidejo!
   Janši je bil doktorat prištinske univerze podeljen časno, zaradi zaslug, ki jih dobro poznajo Prištinci, takratni predsednik ‘küčan si je pa doktorat kupil na ameriški univerzi, kjer je na istem faksu doktorirala njegova hči. Kadar je denarni vložek v ozadju je težko govoriti o slučaju.

 • Peter

  Res pa ne vem, s cim smo si zasluzili dodatek o parkiranju, no…

  • von Rhein

   Pojdi tja,parkiraj tam in kmalu boš izvedel.

   • Peter

    Ja, jankoviceve nindje harajo, vem. Zakaj ne bi naredili posebnega clanka o dodatni pridobitveni dejavnosti lju zepana, de?

 • slaipowi

  Je prišel befel da je treba popraviti “članek”. Andrej Ribič v naslovu ni dovolj udarno. Zdaj ko je že v naslovu Golobič se bo pa vsulo. Saj večina tako ali tako prebere samo naslov. Domet bralstva tule. Kaj češ. Cilj opravičuje sredstva. Prva liga tale portal

  • Beli Sneg

   Ja no, pojdi v svojo ligo na Delo, Mladino, Dnevnik, MMC in osta sranja, kje cilj ne opravičuje sredstev, ha, ha…

   • slaipowi

    O takem dometu sem govoril. Si pravi dokaz mojih trditev zgoraj.

    • Beli Sneg

     Ti pa si pravi dokaz mojih trditev od spodaj.

     • Jovo Jamnica

      Tisti primer ni bil tako nedolžen, saj je poslanec slovenskega naroda razkril, da ne ve, čemu položnice v poštnem nabiralniku, ker je odraščal na deželi…
      ————————————-

      http://www.24ur.com/novice/slovenija/poloznic-v-zivljenju-nisem-videl_comment_p2_a79.html?&page=2&p_all_items=79

     • slaipowi

      Z ničemer nisi demantiral mojih trditev da se tule manipulira. In zdaj poleg Golobiča v naslovu še LDS n Zares. V službi r(d)esnice. Z vsako tako novico samo dokazujejo intelektualni nivo.

     • Beli Sneg

      Kaj neki naj demantiram. Diletantstvo očitat ljudem na Novi, ki je vseh skupaj deset, kmečjemu nekja deset, ne vem natanko koliko jih je, je res eno licemerstvo. Dejstvo je, da je vsa ostala “novinarska” falanga že po dveh dneh nehala pisati o primeru Golobičevih, LDSovih, Zaresovih LDSovih…ne vim čigav je tale vaš Andrej, v glavnem gre se za to, da če so “naše” rabote se o njih ne piše oz. se jih čim prej umakne. Tako da naveza Golubič je zelo blizu resnice, glede na dejstvo da ima ta stric iz ozadja zelo veliko z energetiko. Razišči.

  • dež

   Se strinjam z mnenjem, tudi sam včasih protestiram. da se na tem portalu prehitro koga popljuva. Samo zato, ker ni dovolj desno od sredine. V primeru plagiata pa sem mnenja, da je to edini način, da se v tej državi kaj spremeni.
   Nevzdržno je, da smo imeli za predsednico vlade plagiatorko (tudi predsednik DZ, ki je njen plagiat iz političnih razlogov pokril, ni nič boljši – šefovstvo DZ je najbrž nagrada), da o njenem poznavanju ekonomije, ob tem da je izučena šivilja ne govorim. Tu mislim na številne magisterije, ki so v naši državi zlorabljeni za uvrščanje v ustrezen plačilni razred, sicer pa so čisto navaden neuporaben kup papirja.
   Preberi zgornji komentar od Antoniusa, predvsem tisti del, kjer govori o poštenih diplomantih, ki so zaradi nesankcioniranih plagiatorjev krivično že vnaprej diskvalificirani, njihova diploma pa nič vredna. Ker prihajajo iz FDV, FF ali EF, kjer se da diplomo z lahkoto kupiti.

 • Antonius

  Vse se je začelo pa z doktoratom Spomenke Hribar. Nihče niti vedel ni, da je ženska kdaj magistrirala, potem pa čez noč za višjo “mladoletniško” pokojnino tik pred penzijo dr.
  Človek se vpraša, kakšna profesorska golazen se koti po delu naših faxov, da kar takole čez palec odmerjeno, šenkavajo znanstvene naslove.
  Brglez je v svoji vzvišenosti preneumen, da bi se mogel zavedati posledic priznanja prepisanih magistrskih nalog Bratuškove in Painkiherja. Vsakdo, ki je na Fdv pošteno in s trdim raziskovalnim delom diplomiral, magistriral ali doktoriral, ima zaključno priznanje ničvrednega faxa, ker s pogledom čez prste, politično primernim, šenkavajo znanstvene naslove.
  Ribičev primer ekonomsko fakulteto, ki se promocijsko postavlja med prvih 500 najbolj zvenečih, postavlja ob bok prosluli Fdv. Zraven lahko mirne duše pristavimo tudi pravni fax. Cerarjevemu doktoratu se na daleč vidi, da mu je bil šenkan. “Špecijalist” za ustavno pravo lahko razlaga samo člene prava, ni pa sposoben v členih vsebinsko raztolmačiti pomena besed, na katere se sklicuje pravo. Da Cerarjev doktorat nima nobene vrednosti je dokazal sam, ko je na nivoju pocestne stroke, brez stvarnih dokazov, zagovarjal obsodbo in zapor Janše.
  Zanimivo je, da se plonkanje in ponaredki pojavljajo samo na Fdv, med sodniki pravnega in ekonomskega faksa.
  In še o ekonomskem faxu! Kaj naj si človek misli o njem, kjer sta Mramor in Tekjavčičeva mirno obšla poštenje, da so si z izgovorom na stalno pripravljenost z ukradenim zelo izdatno povečali plačo. Računovodja, ki si je v podjetju na tak način povečal plačo je šel zaradi take povišice obvezno v zapor.

  • von Rhein

   Tukaj pa + na potenco za tole.

  • Maja Novak

   pozabil si kranjsko sorbono, novogoriško evropo, kjer lahko padeš le po stopnicah itd. se pa strinjam, da je nivo družboslovnih fakultet v sloveniji porazen.

   • von Rhein

    Poznaš še katero? Mogoče tisto na kateri si padla?

    • Maja Novak

     mbpf, epf, fov, fvv… kokr češ je tega sranja.

     • von Rhein

      Sranja? Se ti sploh zavedaš kakšne penzije imajo diplomanti kumrovške fakultete?

     • Maja Novak

      namesto da bi se boril da bi imel enako penzijo ali celo boljšo jamraš s pogledom zazrt v preteklost. prihodnost poba, prihodnost je pomebmbna.

     • von Rhein

      ej,brusim nože,čistim cevi,.

     • Maja Novak

      kaj imaš koline?

     • tarantela

      Ha-ha-ha…itd. ha-ha…

     • von Rhein

      Pravilno.Nasledjne sledi.

    • Hun

     obramboslovje?

  • Peter

   A ni fajn, reces Ustavite desnico, pa zadostuje za doktorate, profesure in zasluzno penzijo pri 40 letih. Ni cudnega, da se tolk pacjentov kle matra…no.

  • tohuvabohu

   Kar se tiče Jamrarja, je njegov najvišji domet kolumniranje v Dnevniku. Tam je etiki in morali postavil nesmrtni spomenik.

  • Olga

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Peter

  Dodatek za pripravljenost je prsu dvignt, no.

  • tarantela

   Kojk dajo Teb Tvoji, da bom vedla ceno postavt še na naš stran?

   • Maja Novak

    perica dela s srcem. on posluša župnika in zvonenje v glavi.

    • rubec

     Mi je jasno zakaj tako pljuvaš po naši cerkvi. Imaš tako ozko špranjico da ti je župnik pri obhajilu namesto hostije moral dati žeton za šparov voziček.

     • Maja Novak

      ne razumem. razloži mi ta cerkveni špas?

     • rubec

      Povej mi kaj ti sploh razumeš. Bom imel manj dela.

     • macon

      Hahahahaha. Rubec, ti si vitamin. :))))

     • rubec

      hehe

   • Peter

    Ne poznas osnov dilanja, no….

    • tarantela

     Dej me en mau naučit, no!

 • rubec

  Edini originalni izdelek je prav Golobeach. En golob je spal s kurbo.

  • Peter

   Na plazi, hihi

  • Maja Novak

   to so pa strankarske zvezde. janshari je pa sin potujočega brusilca škarij s kosova in grosupeljske radodajke. baje je zdaj ta brusilec škarij rektor prištinske univerze.

   • tarantela

    To mi je pa novo, sem mislila, da se ukvarjajo samo z burekom, kremšnitami in takimi pregrešnimi zadevami, o škarjah prvič slišim. No, bable se učim…

    • Peter

     Si spet korajžna, no?

     • tarantela

      Odkar si moj “stezosledec” še nisi napisal komentarja za kozji bobek. Enkrat komentiraj vsebino pisca zgoraj na začetku, jaz jo vsaj občasno, Ti pa samo mene zalezuješ, a si voajer?

     • Peter

      Glej, bodi kreativna, napiši kdaj kaj svojega.
      Na primer: Jajo je šu pa u jajc, al pa kej tko kreativnega, pa se bomo tud mi teb smejal, a veš?
      Kozji bobek? Le p slovenski izraz, no.

     • RATATA

      Po mojem je to znak, da greš Petru na qrac.
      Zdaj bomo pa videli. Če mu ne greš, me bo okurcu, jaz se mu bom pa opravičil.

     • Peter

      Ma zakaj bi mi šla? Gre pa mi na q to, da nam vsak dan petkrat dopoveduje, da so vsi isti, potem se ji pa čist utrga ob enih debilizmih nekega maje, ker primitivno in bolano pljuva po desnih. Ko se pljuva po levih, se ji pa nikoli ne utrga in modro molči.
      Mogoče pa ne razume intelektualne zajebancije ampak samo tisto, najbolj primitivno ala maja, prle, primož itd…

     • RATATA

      Ma, kaj se ti zdaj naj opravičim ali ne?
      Res sem v precepu, saj sem obljubil, da se ti bom opravičil, če me boš oqurcal.
      A sme oqrcal al me nis? Ja / ne?
      Rad sem mož beseda pa take.

    • tohuvabohu

     Teatralna, kje pa ti nabavljaš sadje in zelenjavo?

     • tarantela

      U gajtrcu! In na njivi tud!!! Učas motikam tud tam, ne sam na tem portalu.

     • tohuvabohu

      A pol maš šiptarje samo za kratek čas?

     • tarantela

      Za tortice in take zadeve.

   • centurion

    Lepo je, če veš kdo ti je oče.
    Tak ali drugačen.
    Ko pa ne veš, kdo je naskočil mater…..Maja razume….

   • macon

    Ah, vi napredni in strpni levičarji, niti najmanj ksenofobni in nestrpni.

    Janša je zdaj nekak Albanec in to je izgleda slabšalno. Jaz nimam prav nič proti Albancem, v vojski sem imel v redu kolega Albanca. Albanci imajo menda mafijo ampak v glavnem so to pridni delavni ljudje, ki spoštujejo družino. Ne vidim, da bi v javnosti počeli kako sranje, čeprav jih ni malo. Dostikrat grem v njihove lokale po burek.

    Daj razloži nam, zakaj zaničuješ Albance in kaj imaš proti njim? Tako napredno levičarsko nas prosim pouči.

    • Jovo Jamnica

     Maja ne ve, da so kot potujoči brusilci, sloveli Rezijani…

    • rubec

     V centru zdravja kamor je tako kot večina levakinj šla zase preverit tip idiota ji je ajurvedski pregled pokazal da je albanska pitta. Evo zato.

 • Maja Novak

  je pa treba priznat, da je bil golobič boljši retorik kot ivan jajčko. prav zabavala sm se ko sta se po televiziji pregovarjala o oslovi senci.

  • von Rhein

   Ima tudi boljšo izobrazabo.Je diplomant ene izmed fakultet,ki si mi jih naštela spodaj.

   • Maja Novak

    oba sta diplomanta cvetobera družboslovnih fakultet

    • Antonius

     A vam je bremza odpovedala, da se tako zaletavate?
     Obramboslovci niso družboslovci, je pa res, da so zaradi prostorskih razlogov obramboslovje “vtaknili” v zgradbo Fdv. Poiščite si kakšno knjigo na temo vojaških znanj za višje šole v času bivšega socializma, pa boste zvedeli, kakšne kozle streljate.
     Kakšen intelektualni presežek je filozofski Golobič, smo imeli na tv priliko slišati in videti celo iz ust njegovega profesorja Žižka, ko se je na Golobičev račun norčeval.
     Bolj ja kot ne, ste cvetober intelektualne zmogljivosti vi. Na vaškega cucka spominjate, ker oblajate vsakogar, ki kaj zapiše.
     Naj dodam še k vaši podlosti o pokojnih Janševih starših. Njegovi materi podtikate kurbanje, očetu pa, da je bil poročen s kurbo.
     Naj v stilu vaših nesramnosti na Janšev račun še jaz povprašam kako je kaj z vašimi starši. Kdo jugoslovanarskih je pa vas zaplodil v vašo mati, da ste tako nastrojeni proti domoljubu Janši, proti demokratom in demokraciji v Sloveniji.
     A ga je vaša mati tudi sračkala na kakšnem mladinskih kongresov širom juge, ata pa v zmotnem prepičanju misli, česar ne ve.

     • Jovo Jamnica

      Obramboslovje je bilo vtaknjeno že v zgradbo FSPN, na takratni Titovi 102… To so bili edini naravoslovci med družboslovci, saj so imeli celo svojo ekonomijo, kjer so pridelali presne zelenjave za vozače…

     • rubec

      *****************

     • Maja Novak

      kako si farovški tonček? še zvoni v glavi? vidim da travme mladostniškega veronauka še niso pozabljene. je bil tvoj župnik karl jošt?

     • Olga

      ??????????????????? Ko ni argumentov, napad in diskreditacija? Saj kažete samo to, kdo ste!

  • von Rhein

   Maja,srečno.Še kdaj.Pazi,da za kosilo ne odpreš napačne konzerve.

  • tohuvabohu

   A ti bumbar ločiš, kaj je argumentiran govor, kaj pa prazno nabijanje, kakršnega smo vajeni pri Goloboviču?

  • indijanka

   :) vau..kok si ostra z nepristranskim komenrarjem podkrepljenim z argumenti

   • Peter

    Maja je en tipček, ki malo kombinira vse možne floskule, ki se jih je naučil iz mladine, nedelskega in podobne strokovne literature. Redno se mu prikazuje J, kar zna biti posledica nedoJebanosti. Ker še ni dodal ene svoje misli, povezane s katerimkolim člankom, ki ga objavil katerikoli medij v zadnjih 10 letih, toplo priporočam blokado, no.

    • indijanka

     Prav imaš. Navsezadnje se pokaže, da so vsi ti rdeči vpadi povezani s pomanjkanjem seksa.

     • FORT WORTH

      Kar je po svoje tudi razumljivo. Murglova , Tomicka , Nusdorfer , Tekavcic…A so tele vredne greha ?

     • tohuvabohu

      Meni je pa všeč Marijana Poropat, hehehe. Dostojno je nadomestila Potrato časa.

  • FORT WORTH

   Zgleda,da sta se pogovarjala o tebi…

 • rubec

  Kaj, a Hanžek ima hči? Očitno mati pije še bolj kot on.

  • Peter

   Verjetno gre za pojav van najt stend, ali po naše eno noč mu je stau, no. Baba pa kot baba, si je rekla, vse je dobr kr dobiš…

  • tarantela

   Oprosti, piše se “mater”, “hčer” v 4. sklonu, če ne verjameš, odgooglaj pravopis, pa lepo prosim, ne zameri. Tudi drugi delajo to napako, zato velja to za vse.

   • Jovo Jamnica

    Meni je všeč slovenska beseda “mati”.
    —————————-
    Dalmatinova Biblija… 1584

    http://nl.ijs.si/imp/zrc/facs/ZRC_00001/ZRC_00001-004.jpg

    ….Taku ſe bo tudi letimu hudimu Rodu godilu . Dokler je on ſhe taku h’ timu folku govoril , pole , njegova Mati inu njegovi Bratje ſo svunaj ſtal….

    • tohuvabohu

     Kako je že rekel Oton Župančič: samo ena je mati.

     • tarantela

      Po tanovem sta lahko dve, biomedicina napreduje.

    • tarantela

     V četrtem sklonu ednine je že menda od pamtiveka: Videl, srečal itd., sem mater , hčer. Ampak tu se zafeclja še diplomiranim novinarjem obeh spolov.

     • Peter

      Aha, od tod pride siner…sin, sem srečal sinerja..logika, no.

     • RATATA

      Ja, ker so moderni sinovi v bistvu maderfakerji, ponavadi kar skrajšamo : “srečal sem fakerja”.

   • RATATA

    Mater je rezervirano za kletvice!!
    Jebemti mater, pička ti materna…..veš?

    • Jovo Jamnica

     A se ti to zdi pravilno napisano???

     Bogomilo Hanžek, hči Matjaža Hanžka, je Ribič pod botrstvom Golu…
     —————–
     ??? Po mojem je rubec isto nalašč uporabil… Pod koga ali kaj ne more stati “hči”…

     • RATATA

      Naš (!) Gospod Rubec je Gospod Profesor za vse nas!
      Redki so pametni intelektualci.
      Mnogokrat si želim osebno spoznati njih nekaj. Med temi (njih nekaj) navedem le Rubeca, saj Dob itak ve, da ga čislam.
      P.S.
      Ko sem razmišljal pod kakšnim “nickom” bom objavljal moje umotvore, sem bil zagret za “smrku ropc” to je po naše smrkav robec, pa me je Rubec, ki je že obstajal od tega odvrnil.

     • Jovo Jamnica

      Ne vem, kaj mi poskušaš dopovedat. Rubec mi je všeč, Doba pa niti berem ne več…

     • RATATA

      To, ja.

     • indijanka

      Škoda. Koristilo bi ti.

     • RATATA

      Meni je že parkrat.
      Tudi v privat živleji.

     • indijanka

      Lepo. Potem ga slišiš. Ne samo njegove besede ampak tudi utripanje njegovega srca v njih.

     • RATATA

      To pa. Mam občutek, da Dob s svojim velikim srcem lahko mnogo ljudi poganja. Tudi pripravljen je in kratkomalo se mu še druge poganjat da.
      Obenem pa pomirjati in miriti. Uravnotežiti. Vrniti nazaj k razmišljanju. Včasih tudi kaj obrniti na glavo, da se kasneje trdno postavi na noge.

     • indijanka

      Ratata, vse je skrito v tebi. Tvoja duša, srce in razum. Ko se ne bodo več kregali med seboj boš dosegel mir in ravnovesje. Tega se “preplonkat” ne da, hkrati pa to ni tekmovanje. Zelo lepo znaš razmišljati. Če si želiš spremembo in korak naprej je trenutek pravi. Dih zemlje se spreminja, njena frekvenca in naša zavest se ji prilagaja. Preberi si kaj o tem. Pred očmi pa imej, da je tudi Ratata pomemben delček mozaika. Samo svoje mesto mora poiskati.

     • RATATA

      Ojej. To so pa skrivnosti sveta.
      Kaj bodo pa drugi rekli, če se popolnoma spremenim?
      Čisto vsega vedeti o sebi in svojih menda ni dobro. Lahko je celo slabo.
      Zdaj postopoma dovoljujem drugim postavljati mi meje, da sem lahko zraven, saj bi drugače bil sam.
      Seveda te meje malo prilagodim, ravno toliko, da so še njim “glih za glih” sprejemljive.
      Vzpodbujajo me le tisti, ki se ne pustijo pretentati nikomur.
      Morda pa bom res pristal znotraj mozaika? Zaenkrat sem še na enem kupu – v rezervi.

     • indijanka

      :) nikoli nisi sam, če si tega res ne želiš. Valovanje naših možganov ( alfa in teta stanje) je povezano z elektromagnetnim poljem zemlje. Schummanova resonanca znaša običajno okoli osem hercov, zadnje tri dni pa se je baje povzpela na 36. Nespečnost, živčnost….vse to izvira iz tega prilagajanja.

     • Jovo Jamnica

      Ne bo šlo. Sem veseljak. Moj moto je, zakaj se živcirat, če je nekaj rešljivo in zakaj se živcirat, če je nekaj nerešljivo. Skratka, Doba sem se rešil… :-)

     • indijanka

      Hmm..ja, drži..Rubec se najbistrejši zdi :).

     • RATATA

      No če je indijanc ne vem, vem pa da vse žvali (tudi divje konje) obvlada.

     • indijanka

      :) zanimivo.

    • FORT WORTH

     No a si zdaj videl ? Slovenci v nasem jeziku sploh nimamo kletvic…

     • RATATA

      Glih zato smo lahko veseli, da so nam naselili ćefursko golazen.
      Sumim Tavčarja, da je taktično izvedel to razglašanje za alpskega hrvata in združeval Slovence in hrvate v en narod z enim hrvatskim jezikom. To je Župančičev tudi počel. Ziher samo zato, da bi dobili kvalitetne kletvice/psovke. Obogateni smo do daske.

  • KIKI

   Ja, vendar je Hanžek primeren za komisijo,
   saj je neškodljiv, ker nič ne ve ! Take imajo rade
   ne pa neke Logarje, ki se na vse spoznajo!
   Hčero Bogomilo mu je pa kakšen vaški župnik
   naredu …(po imenu sodeč),

  • Peter

   Rubec, mater si zatajil, no…

   • rubec

    Ampak samo danes. Včeraj smo se hudo stepli pa ima naš gostilničar zaprto.

 • Peter

  No, je zaleglo, so članek malo spremenili…

  • rubec

   Kje je sprememba? Idiot z golaževimi lasmi je še vedno gor.

 • Maja Novak

  ali je darko njavro še zaposlen na sž? alora pridem več kasno.

 • Iva

  “…….. Andreja Ribiča, plagiat, saj naj bi eden najmočnejših igralcev na slovenski energetski sceni do potankosti prepisal zaupno študijo podjetja Istrabenz Gorenje …….”

  Alenka Bratušek je prikrila prepisovanje vladne (Bandelj) študije o statusni spremembi zavoda Brdo v javni gospodarski zavod, navajala pa je naslove knjig – literaturo, ki je v nalogi sploh NI uporabila.

  “Etični” Brglez, ki danes igra piar medijsko igro proti Cerarju (prikriti je treba kadrovski cunami v javnem sektorju, tudi na energetskem), je seveda zamižal in mižali bodo še naprej, da javnost ne bi opazila, da nas peljejo žejne čez vodo!

 • Olga

  Zaresovci se bodo spet privlekli na volitve pod “novim” zapitim obrazom? Čakajo, da jim ljudje ZARES dajo nogo v rit?

 • Hun

  SDS pa uspe narediti samo slovensko pomlad in pomladne stranke…ko so v opoziciji delajo na prebujanju ko vodijo drzavo zaspijo v jesenskem turobnem vzdusju,namesto, da ovadijo in z nadzorom spremljajo preiskovalne organe in sodisca da proces pride do epiloga….zame je vsa politika isti smoren, narod pa interesno in manipulativno deljen na leve, desne in nevtralne, ki smo nezaupljivi in ne hodimo na volitve…

  • tohuvabohu

   Nevtralci ste najbolj odgovorni za gnilo stanje. Komunisti so pač komunisti, oni delajo po programu. Demokrati bi lahko naredili veliko, če ne bi bili večinsko defetisti.

   • Hun

    ne razumem zakaj smo krivi…ce na politicnem parterju ni nobene “prave” alternative…staram se zato se pocas iz sredine nagibam na desno…nevem zakaj imam odpor do SDS…verjetno zaradi rezimske medijske in oblastne diskreditacije Janse ali po drugi strani zarad procenta radikalno zavednih slovencev, ki me takoj ozmerjajo za cefurja ali komunajzerja, ce podam drugacno mnenje…

    • tohuvabohu

     Ne pretiravaj, človek. Nihče ti ne bo rekel žal besede, če boš izdavil, da se v tej in tej in tej zadevi ne strinjaš z JJ. Hvala Bogu, če iskreno poveš svoje mnenje. Drugo pa je, če se ga lotevaš po metodi ad hominem ali če se vtikaš v njegove privatne zadeve, da ne rečem česa hujšega. Pa da ne bo nesporazuma, ne trdim, da si ti kdaj to počel.
     Sicer pa vztrajam, da ste vsegliharji in abstinenti vsaj sokrivi za porazno politično situacijo v Sloveniji. Imeli ste sredinske politike (npr. Drevenšek), pa jih niste podprli. Raje se delate pametne in se norčujete iz vsega. To je skrajno neokusno.

     • Hun

      ocitam si lahko samo ne zanimanje za politiko v mladostniskih letih, ker nism bil student in bil ze v tistih casih politicno aktiven…

  • Peter

   Ja, madona, ludje se trudjo, ti za usake vulitve naštimajo najnovejšo novo stranko, nove obraze, fejst liftane pa tak, ti pa, nehvaležnež, ne hodiš volt, no.

   • Hun

    ne padam na maneken Boruta, mini krila Bratuvskove, moralno eticnega Cerarjevega kodeksa, ….

  • antimur

   Ti si navaden kučanistični bedak, eden izmed norcev, ki vso sranje v Sloveniji obesijo SDS in Janši. Kako ste lahko levaki in oportunisti tako zabiti, preštej vsaj enkrat glasovanje v DZ, preštej vložene zakone, ki jih je vložila opozicija in koliko jih je bilo sprejetih. Upam, da se ti bo posvetilo, v kolikor nisi stoprocentni bebec.

   • Hun

    za kucanisticno komunajzerske nalepke sm ze imun to ne bom repliciral….
    glede ostalega sm ti povedal ze takoj, kar mi sam priznavas…statisticno SDS vlozi pobude sprememb zakona v opiziciji…zakaj se ne vodi se agresivnejsa politika ko so v koaliciji…takrat se SDS privrzenci izmikate z izgovorri, ces saj Jansa naredi v vladavini drasticen ukrep pa ga opozicija levakov takoj ozmerja za rusitelja drzave….nevem zakaj se pustite motit pri “postenem” delu za mnenje levih…

  • Nata

   pa pojdi že na volitve. Lepo te prosim !! Resno mislim. Prav vsi. Kakorkoli že mislite se tam izjasnite – Kaj čakate ?
   Mislim, da bi bilo za vas in za nas dobro. Vi bi potrdili svojo nadvlado, mi pa bi končno vedeli, da se ne splača govoričiti in pisariti, pač pa v dani situaciji živeti in preživeti !

   • Hun

    bom se skusal potrudt oblubm pa ne…, ker ne vrjamem oblubam politikov…

    • Nata

     Saj je tudi to že nekaj!

  • Shalalabayzer

   Vsaj eden, ki je priznal da mu je všeč tako kot je…

 • amper

  Kdaj bodo goljufi in barabini obsojeni.
  Ribič se rad postavlja, da ima največjo jadrnico med direktorji. KAKO JO JE PLAČAL? ALI SO PLAČANI DAVKI? Ali ni sramotno, da nekdo z največjo plačo še skriva jadrnico in ne plačuje davkov?
  Da je lahko staro jadrnico prodal koleg Šarcu, ga je v Elektro Ljubljana zaposlil kot direktorja. Čeprav so ga zaradi slabih rezultatov vrgli iz Siemensa.
  Novinarji in tožilci dajte delat.
  Ja to je oranžni cunami.

 • Anton

  jaz sem pa mislil da podatek št. fakultetno izobraženih/celotno populacijo le nekaj pove o inteligenci nekega naroda

  sarkazem press

  • učko

   V šiptariji ima vsak tretji diplomo !!! Pa tudi doktoratarjev je kolikor hočeš, jih še “naši” tam dobivajo !!!! Jajo je že eden … !!!

   • Nata

    Oprosti, izgleda, da res malo vem ! Od kdaj ima J.J. magisterij, ali celo doktorat ?

    • učko

     Častni doktorat “Prištinske Univerze”! Par let nazaj. Levakarji imajo na sumu celo, da je JaJo produkt enga šiptarčka.

     • Nata

      O produktu vem, častni doktorat je pa samo eno formalno priznanje ! Takih doktoratov ima vaš mali mož kar nekaj.

     • komar marko

      Zaradi Palčka Smuka so rdečkoti ustanovili nek INŠTITUT v tujini za nekaj ur, da so podelili DOKTORAT, TRI ure po predaji doktorata pa je iNSTITUT mrknil! Tako delkajo rdečkoti!

     • učko

      Njim ni treba tako, oni imajo v svojih rokah vse Univerze v Sloveniji. Tako da je ta tvoj umotvor čista laž !!!!

     • stajerc5

      Poiskusi kot v soli: Crka po crko, beseda; beseda+ beseda+ beseda…, stavek!
      V TUJINI !!!

     • Nata

      Prav vse po potrebi ?

     • rubec

      In en tak je popucal z jugoslovansko vojsko. Res škoda da ni slovenec, potem bi popucal še s tipi tvojega kova.

     • komar marko

      očitno si ti narejen po sistemU NAPAKE. in rdečkarji veselo trosite laži in producirate afere vse z namenom, da se obdržite pri koritu. Ni važno kaj je za vami, So se morali GOSPODARJI umakniti v rove, da so lahko hlapci prevzeli vajeti! Kenede!

     • tarantela

      Kar se tiče doktorata, je res, Janša ga je dobil v Prištini.

     • komar marko

      in kaj je tu spornega. Saj ga je jek TURISTIČNI delavec tudi pridobil v PRIŠTIN pa do danes se ne ve TEME. Prav tako za bnaše LOBISTE! Vse skrito!

     • Janez

      A tebe pa pizdi,ker ga tebi nikjer nočejo dati.A še nisi ugotovil,zakaj ga je dobil gospod Janez Janša.

     • radames

      Pa kliniko ima v Avstraliji.Pa defektne otroke. Pa Patrije. Pa marš nekam v testise…
      O tistih, ki so odgovorni za množična pobijanja tisočev in tisočev in tisočev pa nočete nič slišati. Producirate nove in nove laži, o strašni resnici pa molčite.

     • Anton

      umotvori živijo na račun pozornosti ljudi. Dotlej ko boste reagirali na njihove imbicilne komentarje, ki so vsi po vrsti provokativni, dotlej bodo veselo žvrgoleli tu gor. To so pač osebki manjše duhovne moči, kot je moč razvideti iz njihovih komentarjev, ki so vsi po vrsti plehki , brez vsebinski, ne aragumentirani. Ker žal njihov iq domet ni sposoben sproducirati tehtnih argumentov se zatekajo k žaljivkam. Torej, da sklenem misel, provokatorje pustite na miru naj vodijo monolog.

      sarkazem press

 • karlina

  Samo to bom rekla, da tisti, ki še plačuje elektriko tukaj, je neumen, sama sem plačevala vrsto let in to visoke zneske, pa še visok poračun za nazaj. Od kar sem pri GEN-I, plačujem najmanj 20 eu mesečno manj, brez vseh poračunov. Vrsto let sem plačevala za njihove visoke plače.

  • RATATA

   Čudn? Potem pa eLDeeS-ovci niso tako slabi, ko tako malo za elektriko zaračunajo. Res morajo priti nazaj na politićno pozornico.

 • Nata

  Mene ti programi za preverjanje in ujemanje besedil prav nič ne zanimajo.
  Me pa zanima delo mentorjev ?? Kako hudirja pa lahko take naloge spustijo skozi.
  Pa je res tak problem navesti vire ??

 • učko

  Tut golobić je bil dolgo časa brez visoke formalne izobrazbe in je pral možgane dr.Drnovšku !!!

 • učko

  Tukaj se vidi, da formalna izobrazba ni kaj prida. Druge vrste “izobrazbe” pa so neopredeljive !!!!

 • radames

  “Nam je dovoljeno vse!”, so rekli tardeči že leta 1941.

 • amper

  Pohvala avtorju članka
  Iz napisanega se lahko razbere, da med predsednikom nadzornega sveta Elektro Ljubljana Andrejem Šuštaršičem in Ribičem obstaja dobro sodelovanje.
  Ribič je sponzoriral ZZB NOV, ki ga je vodil Šuštaršič, zato ga je ta pustil na miru.
  Je pa Šuštaršič na listi SMC kandidiral za župana KR.
  Ker pa je NS vedel in obravnaval, da Ribič verjetno nima prave izobrazbe, je treba NS ovadit. Naj odgovarjajo.
  SMC bo pa res kaj rešila, a ne…. Za svoje samo to…

  • komar marko

   a hočeš povedati, da je naša MORALNA stranka na strani PRAVA???????????

 • PIA PlA

  Golobček že nekaj časa v ozadju pridno trenira za prevzem oblasti. Čaka, da se bodo zdajšnji vladni akterji med seboj požrli in bodo časi boljši. Med tem pa pridno kadrira, ker hoče, da bo imel v času prevzema oblasti povsod razpredeno mrežo svojih ljudi. Gregorič se pripravlja, da nadomesti Kučana.

  Žižek je v svojem zagovoru Gregoriča nevede povedal resnico https://vimeo.com/87019731

  Tole spodaj je lep primer Gregoričevega sprenevedanja.
  Trazi mali ciga od caleta:
  – Cale, daj mi 100€.
  Na to ce mu cale:
  – A bre sine nemam, a i da imam odakle mi!

 • učko

  Če je lahko bil “abrambni” predsednik vlade, pa je sedaj minister za gospodarstvo “diplomirani kmet” brez znanja tujih jezikov, pol je lahko še marsikdo za marsikaj !!!!!!!

 • Vstrajnik

  Mlada udba ima vse pod kontrolo. Narod še kar spi!

  • Maja Novak

   nisem vedela da se udba deli na mlado in staro? baje so najhujši udbaši malčki v vrtcu sv. šentvida. ti so zgodaj začeli cinkarit vrhuški v murglah.

 • milanček

  Slovenci, preidimo od jamranja, od dobesedno uničevanja našega dostojanstva, k dejanju! recept je samo eden , pospraviti to kugo, ki uničuje slovenski narod in naše bodoče rodove!

  • Maja Novak

   jo boš spravil v predal ali v omaro? kaj pa z drugače mislečimi?

   • milanček

    ti si prikrajšano za to, da bi lahko mislila!

 • Maja Novak

  a je grims še poročen s sestrično golobiča? govori se, da je grims globoko grlo, ki s tajnimi podatki pred volitvami vedno zagotovi zmago levici. za novo leto je baje grims pri golobiču deponiral svojo staro kps izkaznico.

  • učko

   Govori se, da imaš zdele že čist mokro..!

   • Maja Novak

    mogoče je pa vse res;)

 • učko

  Lejte, levakarji lahko delajo kar hočejo! Vse to zaradi nesposobne in med sabo skregane opozicije. Vsi kolaborirajo z režimom za drobtinice. Tako SLS kot NSi, kot tudi SDS. Rdečkarji držijo skupaj, si med sabo talajo državne službe in položaje, prilaščajo davkoplačevalski denar. “Opozicija” pa nič. Še volitve izgublja, ker imajo ljudje takih desnakarskih “zgub” poln kufer!!!!

  • Maja Novak

   točno tako. mi smo ujetniki crony kapitalizma, to je kjer si vsakokratni izvoljeni predstavniki oblasti delijo državno premoženje kot plen, nam pa servirajo ideološke bitke za oslovsko senco.

   • komar marko

    in ti veselo voliš osle, ker ti kaplja in curlja!

    • Maja Novak

     na zadnjih volitvah nisem volila, ker preprosto ni bilo primerne izbire

     • montyamp

      Budalo .
      Vsi balkanistanci so volili , razen tebe .

   • učko

    Ja, sam plen razdeljuje “neo-pro-komunistično-balkanistični” režim, formalna “oblast” ala Cerar je pa itak produkt režima, da mu služi. Režim ima v rokah sodstvo (nima ga Cerar), banke, državno premoženje itd.

    • Maja Novak

     jz ne bi šla v takšno poimenovanje te politične klike. dejstvo je, da politike jemljejo zmago na volitvah kot dovoljenje za plenjenje in kot odgovornost za prihodnost. imeti ničelno korupcijo je utopija. ampak da poleg kapljanja v lastni žep, pa lahko nekaj postorijo za obče dobro državljanov.

   • macon

    Potem, ko nisi več mogla opravičiti rabot levice, si se zatekla v vsegliharstvo. Na eni strani eni kradejo ampak drugi bi tudi radi. In so vsi enaki.

 • althar

  Zanimivo je tudi, da se med zaposlenimi v Elektro Ljubljana govori, da
  je nastala velika izguba v poslih s srbskim podjetjem Rudnap (v višini
  več milijonov evrov), s katerim so trgovali z električno energijo.

  Raziščite, poiščite dokumente in/ali priče, raziščite denarne tokove in kar je treba, potem pa poročajte, ne nam pa tule streči z “govori se” sranjem, Nova.

  • Maja Novak

   govori se, da je ivan grosupeljski jajčko nekoč imel lase, pa jih je prijazno podaril možakarju z imenom samson.

   • komar marko

    vidim, da te jajo rajca.

    • Hun

     in desni nadpametujete da znate ravnat z zenskami…zahojeni rovtarji nc bolsi niste od po vase kameltrajbarjev

   • milanček

    ima mokre sanje ponoči, zblojenka, kupi si od senice dildota, s katerim je natepaval uboge živali!

    • Maja Novak

     ufff, uboge tvoje koze.

   • gušto

    dej plešasti rdečelasec, umir se. kaj se tlele praskaš, kjer te nej čist nič ne srbi.

   • althar

    Govori se, da so v ljubljanski umobolnici odprli poseben oddelek, kamor zapirajo vse tiste, ki katatonično ponavljajo besedo “jajčko”. Ko bodo ugotovili, kaj pomeni ta beseda, bodo menda našli tudi ustrezno zdravilo za njih, pravijo.

    • gušto

     Za ta čas pa naj jih imajo vsaj v železni srajci. Matr jim vidim.

   • Poštenje velja

    ker stalno omenjaš jajčka zgleda da ti ta res mankajo.
    Veš to je pa posledica, ker je tvojo mamo nategnu brezjajčni ćifur in to vedno pusti posledice na umu in telesu.

  • komar marko

   a tko kot pri butlškovi, ko so ji POLITIČNO priznali korektnost izdelave neke naloge. In pri nas POLITIČNO odločajo o strokovni temi. Ni čudno, da so morali ljudje v jaške!

 • Peter

  Kolk morš bit bogi, da rabeš enga maja novaka, d te tkole zavzet bran, no…

 • Novakec1

  Z dr. Drnovškom in LDS je začel razkroj in razpad Slovenije in slovenstva.

 • Maja Novak

  govori se, da sta beznik in mahnič topli sendvič Kaj že stori pravični bog sodomitom v stari zavezi?

  • janez cepec

   Beznik in pigface Mahnič sta Lolek in Bolek, pa A JE To,ma pe še kej druzga paše, če jima pa še kej druzga paše, pa tud prou

 • Jana Novak

  Naročena medijska diskreditacija preko Carlove, ki jo vedno ponucajo za umazane posle. Presstitutka pa je vesela še tako majhne pozornosti in z veseljem prevzame delo, ki ji ga naloži njena prijateljica, ta druga presstitutka Šetinčevka.

 • sprehajalec

  Poglejte, kako je podjetje Elektro Ljubljana prestreljeno z Golobičevimi kadri iz nekdanjih strank LDS in Zares

  G. Luka Svetina, mišljeno je dobro, vendar gre tukaj za temeljno dilemo vsega filozofskega sveta, češ kaj je bilo prej, Ali kura ali jajce. Moja teza je, da so ti kadri bili že prej tam, vendar so le šli k Golubiču. V službah na Javnem in upravi je pač neka kontinuiteta zveze socialističnega delovnega ljudstva ter zveze komunistov, saj služb na državnem nisi mogel dobiti, če nisi bil v partiji. Ko je nastopil nov dan in so bile končane sanje, so se ti ljudje selili, v skladu s svojo svetovnonazorsko filozofijo od LDS, Zares, Zahec, Pozitivna Slovenija, Negativna Slovenija, ZAAB Naprej, Nazaj, Levo, še bolj v levo, do skrajno levo oziroma SD itd..

  Menjali so stranke kot gate, tako kot Melita Župevc, ki jih sploh ni nosila, ker je tako hitro menjala stranke. Ker je pa Golubič, tudi če nima stranke pri koritu močan kader z dobrimi zvezami in ki zna kaj zrihtati, se ga pa pač držijo še naprej.

 • Shalalabayzer

  “…se je Ribič branil s trditvami, da je pri Istrabenzovi študiji sodeloval tudi sam…”
  Teslo, potem navedeš samega sebe in si glavni car, ker taka dela morajo biti čim bolj samostojna.

  Ravno zaradi preprečevanja zlorab je raziskovanje karseda pregledno; to pomeni na vpogled širši in strokovni javnosti

 • učko

  Golobič je pač “kučanov človek”. Eden njegovih kadrovikov in še kaj. Ko so ustanovili stranko Zares, so se dali snemat, ko so skupaj hodili po enem drevoredu in pametovali, kaj ta stranka vse bo. Potem, ko so stranko Zares “politično zlorabili”, so se vsi distancirali od nje in eden od drugega, vsaj kar se tiče pojavljanja skupaj v javnosti.

 • Borut Stari

  Sramoten nivo komentarjev me sili da napišem Naj živita Milan in Janez do konca življenja.Za zdaj sta zelo uporabna pljuvalnika levih in desnih idiotov.

 • Verbena

  Človek, ki je namazan z vsemi žavbami in vedno tolk previden, da se ni nikoli preveč politično izpostavljal….prej je deloval izza ozadja Janeza Drnovška, ki pa je bil oseba, kateri se ni dalo prepirati in je raje marsikaj požrl za ljubi mir..v stranki, v vladi…s stranko Zares je prišel bolj na površje, z odstopom vlade pa se je spet pomaknil v ozadje….ima zadosti pravih ljudi na pravih mestih, ki ga ne ovirajo pri njegovem delovanju…izza ozadja…

 • ogledalo

  Podobna situacija je na ajznponu, samo, da tam nima golobič prstov zraven. Ja, čudni tiči so si razdelili resorje.

  • janez cepec

   na ajzn ponu so pa sindikalisti taglavni, ti pa so uglavnem usi člani stranke ljubljenga vodje, tko de so fevdi več al men podeleni pol-pol

 • Janez

  Ampak ?
  Naj mi kdo pove !
  Zakaj se vsi ti ex KP, ZK ljudje – tako krčevito lepijo ,
  In oklepajo – ex KP, ZK t.i. družbenih podjetij, javnega in državnega sektorja,
  pa kvazi “politike pokomunizma” brez vsakega dolgoročno dobrega – za vse nas – zlasti Slovence.
  Moji
  sorodniki iz časov letos aktualne vladarice MARIJE TEREZIJE so bili vse rodove do danes –
  samostojni furmani-trgovci, dobri obrtniki, kmetje: od dražave nič odvisni !
  Državi stari Avstriji itd. do R. SLO so redoljubno plačevali, in še plačujemo – davke !
  Popolnoma sami, brez pomoči države so moji predhodniki – bili: trgovci, mesarji, kmetje itd.
  In so – taki !
  – premožni kmetje, obrtniki, popolnoma samostojni podjetniki – še danes, leta 2017.
  Nekaj – hudo !
  narobe ,
  je očitno ?
  Z vzgojo, šolanjem mladine – zlasti po 2. vojni, čas pod oblastjo ex KP, ZK?
  Take,
  konkretne primere kot je zgornji – naj razrešijo Parlament, njegovi organi, sodišča itd.
  Jaz osebno
  pa le – resno opozarjam
  na veliko napako po letu 1945 – v Sloveniji !
  Ko je bila nasilno, krvavo zatrta pozitivna tradicija, zapuščina !
  – prave kulture držaništva !
  – pametnega vodenja in usmerjanja države !
  kot je to znala in zmogla velika modra vladarica in velika ženska oseba – MARIJA TEREZIJA !
  Zato !
  Letos, ko je 300 let od leta 1717 – ko se je MARIJA TEREZIJA – rodila ?
  Proslavimo !
  uradno, državno 300. leznico MARIJE TEREZIJE – URADNO, DRŽAVNO NA NIVOJU R.SLO !
  Vladarica
  Marija Terezija je bila doslej nedvomno najboljša vladarka – na našem slovenskem ozemlju !
  Humana, razumna,
  bistro pametjo dobre gospodinje in kot matere 16 otrok !
  Je velikodušno, a strogo – pri čemer ni nikogar politično umorila !
  ogromno državo cesarske Avstrije – je dobro vodila in dvignila !
  brez “šole kot je naša EF” – nekaj je hudo narobe z našo “sodobno” vzgojo in šolami v R.SLO !

  MALA – R. SLO – NE DOSEGA REZULTATOV ,
  KI JIH JE V OBSŽNI AVSTRIJI 18. ST. MARJA TEREZIJA ZMOGLA DOSEČI !
  V Sloveniji 2017 !
  Niti tako kvalitetnih Zakonov o zemljiških in nepremičninskih davkih – nimamo !
  A MARIJA TEREZIJA JIH JE 1760. LETA IMELA.
  IN TO – DOBRE, DRŽAVI DOHODEK PRINAŠAJOČE IN VZPODBUDNE – ZA – PLAČNIKE DAVKOV.
  Nam
  sosednja
  država Avstrija – nikoli ni prekinila s kvalitetno kulturo vodenja države na način MARIJE TEREZIJE !
  Zato !
  Gre sosednji Avstriji na praktično vseh področjih – VSAJ ZA 100 % BOLJE !
  kot nam in naši “ubogi” R. SLOVENIJI – BREZKONCEPTNO ,
  ” VODENI” BOLJE REČENO – “MANIPULIRANI IN IZKORIŠČANI R.SLO”
  S STRANI
  OSEBNO OKORIŠČEVALSKIH EX KP, ZK LJUDI, KI “REŽIRAJO”
  SEDANJO EX KP, ZK POKOMUNISTIČNO “REVNO” KOALICIJO V PARLAMENTU R. SLO !
  Opustimo ex KP, ZK iluzije
  In “vzglede” kot je sedanja Rusija ipd. ” fake vzgledi” za nas Slovence.
  Takoj
  preko Karavank – imamo dokaj gospodarsko solidno sosedo – državo AVSTRIJO !

  ZGLEDUJMO SE PO R.SLO PRIMERLJIVI – SOSEDNJI – DRŽAVI AVSTRIJI !
  In kot Avstrijci !
  Ponosno !
  PRAZNUJMO 300 LET ROJSTVA
  VELIKE OSEBNOSTI, VLADARICE IN ŽENSKE PRAVE GOSPE – MARIJE TEREZIJE !

  Nje se ne drži nobena “kri kakih žrtev” !
  njene ambicije, v vsem je bila dobra, lepa.
  Kot naš plemeniti župnik iz Komende !
  sodobnik velike vladarice – P.P. Glavar ! Slava – jima ! Ex knjižničar l.r. JANEZ K. KOMENDA

  P.s. v 18. stoletju je še obstajala prava, plemenita gospoda !
  kot sta bila Peter Pavel. Glavar in Marija T. !
  Danes so, smo “prava gospoda” redki posamezniki !
  veliko pa je t.i. “jare gospode” !
  okoriščevalske, brez pravih znanj, manir in predvsem !
  brez “plemenite kulture stare gospode” ,
  – kot pove v knjigi Jara gospoda – naš slovenski ” pravi gospod” pl. Janko KERSNIK.
  SLOVENCI NISMO BREZ TRADICIJE KVALITETNE LASTNE KULTURE IN BREZ LASTNE “GOSPODE”