fbpx

Poglejte si ta fašistični izpad Mihe Kordiša, ki se ga ne bi sramoval niti Hitler

Miha Kordiš (foto: STA)

“Od takšnega neotesanega mulca, ki živi na naših plečih, plečih slovenskih družin, delavcev in upokojencev in nima pri svojem delu nič za pokazati, si pa ne dovolim zmerjanja z izrodkom!” se je predstavnica Gibanja za otroke in družine Metka Zevnik odzvala na skrajno žaljive besede poslanca radikalne Združene levice Mihe Kordiša, ki je člane demokratičnega gibanja označil za izrodke, mračnjake, lažne preroke in cerkvene podaljške.

V parlamentu je včeraj potekala 26. redna seja Državnega zbora, ki je ob 9. uri obravnavala novelo Zakona o zakonski zvezi, ki ga je v parlament vložilo Gibanje za otroke in družine. Seje so se kot predstavniki predlagatelja udeležili Metka Zevnik, Aleš Primc in Franci Donko.

V imenu Gibanja za otroke in družine je Metka Zevnik v nagovoru navzoče spomnila, da zakonodaja starih staršev v življenju vnukov ne priznava v krog razširjene družine ter zanje ne smejo poskrbeti, če ostanejo otroci sami, kot  se je zgodilo v žalostnem primeru koroških dečkov. Poudarila je, da tudi nov predlog Družinskega zakonika Anje Kopač Mrak – kljub drugačnim obljubam – starih staršev ne upošteva. Poslance je povabila, naj predlagano novelo podprejo in pomagajo ustvariti vnukom in starim staršem bolj prijazno družbo ter izkažejo spoštovanje volje 8 tisoč volivk in volivcev, ki so pobudo Gibanja množično podprli. Metka Zevnik je ob koncu nagovora izrazila obžalovanje, da v stranki upokojencev DeSUS predloga Gibanja niso podprli, čeprav o skrbi za starejše, kamor spadajo tudi stari starši, radi veliko govorijo, očitno pa naredijo bolj malo ali nič.

Žaljivi predstavitvi mnenj poslanskih skupin: Marija Bačič, SD in Miha Kordiš, ZL
Med predstavitvami mnenj poslanskih skupin je Marija Bačič iz Socialnih demokratov Dejana Židana in Anje Kopač Mrak Gibanju za otroke in družine zlonamerno in žaljivo očitala, da zlorablja  otroke in stare starše ter na račun okoliščin skrbi za lastno politično promocijo. Omenila je, da predlogov Gibanja za otroke in družine ne bi bilo mogoče urediti tako, da bi se odpravile pravne praznine v družinski zakonodaji. Ob takšnih besedah se človek vpraša, kako je mogoče trditi kaj takega, saj niti poskusili niso, in ali je Anja Kopač Mrak že vnaprej zavrnila kakršen koli dialog? Ob koncu je Marija Bačič izkoristila čas za reklamo Družinskega zakonika ter zahtevala široko soglasje, ki ga pričakuje tudi od Gibanja za otroke in družine. To je storila v znanem slogu SD, ki pričakujejo, da se bomo ostali klanjali njihovim izrojenim pogledom na otroke in družino.

Miha Kordiš predstavnike Gibanja za otroke in družine žalil z izmečki
Takole je žalil prisotne goste: “Lažni preroki in cerkveni podaljški napadajo enakopravnost vseh družin, pravico do splava in emancipacijo žensk. Ampak ti mračnjaki lahko uspevajo samo, ker je kapitalizem razgradil naše medsebojne vezi, nas porinil v osamo in pahnil vsakega sebi. Zato jih ne bo ustavilo liberalno vihanje nosu, zgražanje in pridige. Ustavila jih bo samo naša solidarnost. S Primci se ne pogaja, Primcem se ne popušča niti za milimeter. Gibanje za zlorabo otrok ni dobronamerna organizacija, ki bi si prizadevala za koristi otrok. Predlagatelji in podporniki si odkrito prizadevajo za omejevanje pravice do proste izbire načina življenja. S kampanjo, kot je ta, si prizadevajo, da svojo konservativno agendo na naslednjih volitvah pripeljejo v parlament.”

Metka Zevnik: “Od takšnega neotesanega mulca, ki ni v življenju še nič pametnega naredil, si pa ne dovolim zmerjanja z izrodkom!”

Milan Brglez dopuščal sovražni govor v Hramu demokracije
Na žalitve, ki jih je na račun Gibanja za otroke in družine izrekel predstavnik Združene levice, Miha Kordiš, se predsednik Državnega zbora Milan Brglez ni odzval, čeprav bi se moral. Na dolžnost predsednika DZ, da prepreči sovražni govor, so ga morali opomniti poslanci SDS in NSi. Protestno so se odzvali poslanci Jožef Horvat, Ljudmila Novak in Vinko Gorenak. Brglez pa se je v opravičilo izgovarjal in zapletal, da je Kordiš sicer sovražen, ni pa sovražno govoril!?

Ko je poslanec Kordiš na račun replike ponovno dobil besedo, je namesto opravičila raje naprej grobo žalil predstavnike Gibanja za otroke in družine ter jih ozmerjal z izmečki kapitalizma. Predstavniki Gibanja za otroke in družine so ob takšni zlorabi parlamenta vidno pretreseni in užaljeni  protestno zapustili sejo Državnega zbora.

Kultura smrti nad kulturo življenja
Današnje žalitve in sovražni izpadi proti Gibanju za otroke in družine v parlamentu so dokaz več, da v ozadju poteka duhovni boj med zagovorniki življenja in t. i. kulturo smrti. Trenutno nam vladajo ljudje, ki demokracijo razumejo kot vsiljevanje svoje volje, ki ne spoštujejo otrok, družin in starih staršev ter slepo sledijo ideologiji, ki ogroža obstoj Slovenije. Zato je nujno, da na naslednjih volitvah čimveč zagovornikov življenja pride v parlament in da se prekinejo norosti, ki nam jih skrajna levica venomer vsiljuje.

Franci Donko