fbpx

Pokvarjeno! Mediji skušajo s skupno ofenzivo rehabilitirati kaznivo plagiatorstvo Kobala!

Foto: Fb

“Zameril sem, pravzaprav, med navednicami, da se niso v Celju na začetku hoteli z mano pogovarjati, da so spustili name to gonjo, ki je imela samo delček pravilnega spina zaradi dejanja, ki sem ga naredil. Vse ostalo pa je šlo v linč, kot je to pri nas v navedi,” je za Radio 1 dejal Boris Kobal. Osrednji mediji želijo sedaj rehabilitirati Kobala po razkritju afere s plagiatorstvom predstave.

Boris Kobal je na vprašanje, kako bi lahko živel, če se ne bi razvedelo, da je njegova komedija Profesionalci espe plagiat oziroma da je delo ukradeno, dejal, da bi to prej ali slej sam razkril javnosti. A so ga prehiteli. “Vsak dan sem si rekel: A danes, a danes, a danes. In potem se zaciklaš,” je povedal, kako je razmišljal, kdaj naj se razkrije javnosti.

Ta teden se vrača na oder, o čemer smo poročali (TUKAJ). “Sem profesionalec in nastopil bom s profesionalno vedrino, ki jo po navadi na odru imam,” je povedal za portal Siol in spet potarnal, da je bil v depresiji in osebni stiski. “Skril sem se, da me ne bi zalotili, potem ko so me že zalotili,” je pojasnil svoj molk.

Boris Kobal, slovenski režiser in igralec, je z RTVS sodeloval v satirični oddaji TV Poper. A to ni razlog, da bi zdaj njegovi nekdanji sodelavci poskušali zmanjšati njegovo krivdo, ker je javnosti zavestno lagal, od kod mu ideja za sporno komedijo Profesionalci espe.

Sicer je še dejal, da je stopil v stik s sinom avtorja Alda Nicolaja in se dogovoril za pravice za Slovenijo. “Zdaj sem priznan kot prevajalec tega dela,” se je Kobal posul s pepelom. V celjskem gledališču so Kobala, ne glede na vse, kazensko ovadili.

Demokracija