Pokvarjenost v krvi?! Mama Darinka, nekdanja funkcionarka pri Alenki Bratušek, kradla bolni deklici, sin Alan iz SD osumljen jemanja podkupnine!

So v družini Bukovnik s Koroške vsi enaki? Ni se še polegel prah po tem, ko smo razkrili, kako se je nekdanja visoka funkcionarka Stranke Alenke Bratušek, Darinka Bukovnik, na krut način okoristila na račun bolne 6-letne deklice, ki nujno potrebuje operacijo v Združenih državah Amerike, pa moramo že poročati o še enem družinskem članu z lepljivimi prsti. Sin Alan Bukovnik, župan Radelj ob Dravi, je namreč osumljen jemanja podkupnine. 

Društvo Iz srca dam, kar imam pod vodstvom Darinke Bukovnik, ki je zbiralo denar za operacijo 6-letne deklice Maše Kraljevič, ki se je rodila z obojestranskim izpahom kolkov, zaradi česar ima pet centimetrov krajšo levo nogo, naj bi pomagalo financirati stroške trimesečnega zdravljenja na Floridi. Vendar je le pet dni pred odhodom deklice na zdravljenje denar poniknil neznano kam. Mašina mati Natalija Zorman je zaman čakala, da bi bil denar nakazan do ponedeljka dopoldne, nato se je odločila obrniti na policijo. Družina denar za zdravljenje namreč krvavo potrebuje, saj so stroški takšnega zdravljenja v ZDA lahko vrtoglavi, vrednost zdravljenja Maše pa se ocenjuje na 200.000 evrov. Stroške operacije bo po vrnitvi sicer pokril Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).

Bukovnikova se ni odzivala, vse dokler niso poklicali novinarji
Darinka Bukovnik se na klice matere ni odzivala, vse dokler niso začeli klicati novinarji. Po tem je družini nakazala zgolj 900 evrov, kar pa je daleč od skupnega zneska, ki so ga za zdravljenje deklice zbrali dobrosrčni ljudje. Velik del zbranega denarja je šel za poplačilo dolgov društva, ki je zaradi izvršb tako sproti odtekal. Bukovnikova je za 24ur povedala, da je Zormanovi izplačala vse, kar je bilo donirano, pozvala pa jo je tudi, da naj pokliče vse, ki so donirali denar, in jih vpraša, koliko so nakazali. Zormanovi je sicer že več podjetij zagotovilo, da so denar nakazali, prav tako pa je Večer poročal, da je bilo nakazano 1.000 evrov samo prek Gorenjske banke.

Foto: Facebook/Printscreen

V “težavah” tudi njen sin, Alan Bukovnik
V težavah pa je tudi njen sin, župan Radelj ob Dravi, Alan Bukovnik, ki prihaja iz vrst Socialnih demokratov. Kot je prejšnji teden poročalo Delo, so Bukovniku 7. septembra vročili obtožnico zaradi očitkov jemanja podkupnine. Pred letom dni je Bukovnika namreč kazensko ovadil direktor podjetja Domania, Alen Dominić, saj ni uspel na javnem razpisu za izvajanje socialnovarstvene storitve pomoči na domu, čeprav je bilo podjetje na razpisu izbrano kot najboljše in najugodnejše. Isto podjetje takšne storitve že opravlja v sosednjih občinah Podvelka in Ribnica na Pohorju.

Bukovnik se je v preteklosti zagovarjal, da je ocenil, da bi sodelovanje z Domanio pomenilo konflikt interesov, saj podjetje najema poslovne prostore v lasti podžupana in naj se ne bi strinjalo s ponujenimi drugimi poslovnimi prostori. Po zapletu z izborom izvajalca je izvajanje pomoči na domu prevzel občinski zavod za šport, kulturo, turizem in mladino, ki so ga registrirali še za področje sociale, po trditvah župana pa naj bi bili uporabniki z njihovimi storitvami zadovoljni.

Po vročitvi obtožnice Bukovnik zadeve ni več komentiral, odzvala pa se je njegova zagovornica Irma Pavlinič Krebs, ki pravi, da so obtožbe na županov račun neutemeljene. Irma Pavlinič Krebs je sicer poznana kot nekdanja ministrica za javno upravo v Pahorjevi vladi, ko je bila članica stranke Zares.

J. Ž.

 • sanguis sacrum

  Lepljive roke..

 • Franc Šink

  Zvezde in lopovi se še vedno rojevajo. Vsaj tako je v našem vesolju.

 • Franc Šink

  Ali ta Bukovnik iz RTV tudi Korošec.

 • Rožle

  Kwa morš bit to za ena golazen, da otroku neki tazga nardiš za svoje pokvarjene apetite ..

  • učko

   Levuharji te naujo zastopli !

 • Franc Ložar

  Zbudi se Slovenija!

  • BlackOpsSystem

   dobro jutro.

 • DMB

  Tu se vidi poštenost levičarjev

 • xtc

  Kradljivost je levakom prirojena,za njih je edino prava država SA kjer takim sečejo roke in jih tako ozdravijo,dedne bolezni.

 • Amerikanc

  To je samo več odtenkov lopovske partije.

 • totex39

  Družina ima lopovska nagnjenja ni kaj in še na dobrih položajih sta.

 • marker

  Zanimivo je da v neodvisnih medijih skoraj ni omembe tega suma kraje. Levica ščiti svoje.

 • mona lisa

  Lopovstvo je družini v genih.

 • BlackOpsSystem

  Veši stari na ksihtu piše pokvarjena…..zgleda kot Zelda iz risanke.

 • hribovc

  ima lopova između nas komunajzarskih gnida…

 • bubamara

  Slovenci; sami poštenjaki.

 • Olga2345

  Ko mački na rep stopiš, zamjavka, tako kot Krebsova! Namesto socialni demokrati se lahko poimenujejo asocialni pirati! SD in kompanija ne rabijo kreditov, saj lahko vse ukradejo!

 • vlado

  vlado53
  danes sem doniral deklici 200€,,imam plačo 1380.-,kje so zdaj mesečniki,kordeši,violice z 3,500€ plače.
  so kaj tudi donirali???kako so bili širokoustni bi morali eno plačo donirati,pa verjetno niti centa niso…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!