fbpx

Policija ga je kaznovala, ker je bivši ženi in otrokom po sporočilu poslal odlomek iz Svetega pisma!

Foto: STA

Na nas se je obrnil bralec, ki pravi, da ga je policija kaznovala, ker je bivši ženi in otrokom poslal sporočilo, kjer se je skliceval na odlomek iz Svetega pisma. Bivša žena je njegovo sporočilo posredovala policijski postaji v Kamniku, ki pa mu je izdala plačilni nalog. Bralec je bil kaznovan, saj naj bi s preroškim zapisom vzbudil strah pri bivši ženi.

“Dejansko sem bil kaznovan zaradi vsebine citata, ki je zapisan v Svetem pismu. Ali to pomeni, da se v komunikaciji ne sme uporabljati citatov iz Svetega Pisma, s katerimi bi povzročili strah pri prejemniku in ali to pomeni prepoved izražanja s svetopisemskimi citati v Sloveniji?” Bralcu nikakor ni jasno, zakaj je bil kaznovan, ko pa je le zapisal vsebino citata, ki se mu je kar trikrat prikazala.

“Po drugi strani pa po Ljubljani korakajo ljudje s transparenti, kjer predsedniku vlade direktno grozijo s smrtjo, pa se nikomur nič ne zgodi,” še doda in pravi, da v Sloveniji očitno res veljajo dvojna merila.

“Iz policistovih besed je bilo jasno razvidno, da me ne bo kaznoval zaradi besedila sporočila, pač pa zaradi tega, ker SMS nakazuje na vrstice, ki lahko prestrašijo prejemnika. Vendar še enkrat povem, teh vrstic nisem napisal jaz, pač pa prerok po naročilu Boga. Saj podobnih vsebin je v Svetem Pismu veliko, in Biblija je javna knjiga, zakaj se ne bi smelo iz nje navajati citatov. Saj tudi duhovniki med pridigo navajajo citate iz Biblije, pa a jih bodo zato sedaj tisti ljudje ki jim določen citat ni všeč, šli prijavit na policijo?” Sveto pismo je javno dovoljena knjiga, ki se bere po celem svetu. Bralcu se zdi navedena kazen krivična, saj bi po tej logiki morali biti tudi kaznovani potemtakem tudi duhovniki, ki izvajajo pridigo.

Sara Kovač