Policija izdala preventivne nasvete občanom, kako ravnati ob srečanju z nezakonitimi migranti! Preberite, kaj vam svetujejo!

Slika je simbolična. Foto: metkovic-news.com

Ker Šarčeva vlada in ministrstvo za notranje zadeve pod Poklukarjevim vodstvom nista sposobna zagotoviti varnosti na državni meji, je naraščajoče število ilegalcev postalo dejstvo, povzročili pa so tudi že nekaj izredno težkih kaznivih dejanj. Policija je zdaj v zvezi s tem izdala zloženko s preventivnimi nasveti občanom, kako naj ravnajo ob srečanju z nezakonitimi migranti, ki že kroži po družbenih omrežjih, številni državljani pa je pred tem nismo videli, zato smo vprašanja naslovili tudi na policijo. Preberite, kakšne nasvete so napisali policisti!

Vlada Marjana Šarca in ministrstvo za notranje zadeve pod vodstvom Boštjana Poklukarja nikakor nista sposobna zagotoviti varovanja državne meje in ob tem je neizogibno dejstvo, da nezakoniti migranti prihajajo v vedno večjem številu. V zvezi s tem smo bili z zadnjih mesecih priča številnim hudim kaznivim dejanjem, zagrešenih s strani nelegalnih migrantov, med drugim ugrabitvi upokojenca v Beli krajini in poskusu umora taksista na Goriškem. Po družbenih omrežjih je tako zaokrožila zloženka z naslovom “Preventivni nasveti občanom, kako ravnati ob srečanju z nezakonitimi migranti”, ki je bila izdana julija letos.

Policija lokalne prebivalce v zloženki prosi za pomoč in informacije
Policija v njej uvodoma pojasni: “Slovenija leži na tako imenovani zahodnobalkanski poti nezakonitega priseljevanja v Evropsko unijo. Nezakonito priseljevanje ni izziv le za našo državo, saj se z njim srečuje večina držav Evropske unije. Za varovanje meje je v naši državi pristojna policija, k učinkovitemu izvajanju pa lahko veliko prispevate tudi občani.” Kot pojasnjujejo, je naloga policije zagotavljanje varnosti prebivalcev, zato naj bi ves čas skrbeli za osebno varnost in varnost njihovega premoženja: “Policisti v vseh primerih uradno pregonljivih kaznivih dejanj (s tem izrazom opredeljujemo tudi prekrške, ki so ravno tako uradno pregonljivi) izvedemo vse potrebne ukrepe, s svojimi aktivnostmi pa nezakonita ravnanja tudi preprečujemo, kar velja tudi za širše območje državne meje.”

Foto: Twitter

“Z vašimi informacijami smo pri svojem delu lahko še uspešnejši in učinkovitejši. Prebivalci namreč najprej in najbolje prepoznate nenavadne in sumljive okoliščine, ljudi in vozila v svojem okolju. Za pomoč in sodelovanje se vam najlepše zahvaljujemo,” poudarjajo pri policiji.

Takšne nasvete je izdala policija
Za osebno varnost in varnost njihovega premoženja lahko občani delno poskrbijo že sami, zato jim policisti svetujejo, da ključev ne puščajo v vozilih in zaklepajo vozila tudi, ko so parkirana na dvoriščih stanovanjskih hiš, ključe pa naj hranijo na varnih mestih. Svetujejo, da kolesa in mopede hranijo v zaklenjenih garažah ali drugih objektih, poskrbijo pa naj tudi za hrambo preostalih prevoznih sredstev, kmetijskih strojev in delovnega orodja, ki naj jih ne puščajo v okolici hiše brez nadzora. Pri odsotnosti od doma občanom svetujejo, da naj, tudi če gre za krajšo odsotnost, zaklepajo vrata stanovanjskih hiš in drugih objektov ter zapirajo pritlična okna in balkonska vrata, saj naj bi tako zmanjšali tveganje za vstop v objekte in morebitne tatvine. Če pride do srečanja z nezakonitimi migranti ali če občani opazijo sumljiva vozila, jim svetujejo takojšen klic policije na številko 113, najbližjo policijsko postajo ali anonimni telefon policije 080 1200, saj se bodo le tako lahko odzvali in prevzeli obravnavo nezakonitih migrantov, pozivajo pa tudi k obveščanju glede morebitnih primerov kaznivih dejanj.

Foto: sta


V zvezi s tem smo na policijo naslovili novinarska vprašanja. Odgovorili so nam, da je bila zloženka pripravljena na pobudo lokalnih skupnosti, ki so izkazale interes po informiranju občanov. “Natisnjena je bila v 6.000 izvodih. Po 1.000 izvodov je bilo poslanih na policijske uprave Koper, Ljubljana, Celje, Murska Sobota, Maribor in Novo
mesto. Zloženka je namenjena prebivalcem krajev, kjer so ugotovljene nedovoljene migracije, tj. predvsem prebivalcem ob meji. Zgibanka je eden od pripomočkov, s katero se informira in osvešča občane o samozaščitnem obnašanju, s tem pa tudi preprečuje različnih oblike varnostnih tveganj. Policisti na teh območjih tudi sicer ljudem nudijo informacije, se z njimi pogovarjajo ter na ta način zagotavljajo dejansko varnost kot tudi občutek varnosti v lokalnih skupnostih. Policisti so zgibanko delili občanom ob različnih priložnosti: ob obiskih občanov na policijskih enotah, obiskih policistov na domu, razdeljevali so jo tudi ustanovam, kot so občine, krajevne skupnosti, upravne enote, zdravstveni domovi, društva itd.”

Rok Krajnc

 • francelj3

  Ni problem Nove, da dela napake, njen problem je, da se iz njih nič ne nauči. Tasilo in jaz sva že stokrat razložila, kaj pomeni ‘zakrožila’, kaj pa ‘zaokrožila’. Nobenega učinka. Meni se ne ljubi več.

  • Grega

   Zaokrožila je logično in normalno se sliši. Slovenscina mora bit normalna in ne le pravilno teoretsko knjizna, kar potem nobeden ne razume in uporablja. Tako da ni panike.

   • samotoje

    Ogromna je razlika med govorno in pisno rabo jezika. Kar je “logično in normalno” v pogovornem jeziku, je lahko nevzdržno v pisnem. Pisni zborni jezik zahteva standard jezikovnega znanja, ki ne dovoljuje t.im. gut feelinga.

    • neuralink

     Ogromna je tudi razlika v pravilnem zaporedju zaimkov, glagolov in samostalnilov, mi pač nismo hrvati, čeprav se je oni ustaš zelo potrudil z našo osamosvojitveno slovnico.

  • samotoje

   Upam, da nisi učitelj, ker moraš vedeti, da je stokrat premalo. Če je Rok Krajnc bolj počasnih misli in trde glave, bo morda treba razložiti stokrat in še stokrat za dobro mero.

  • antimur

   Ne morem verjeti, pri tako hudih problemih, pa se obregneš samo na slovnico, ali ne vidiš in ne razumeš, da smo v vojni s temi kučanističnimi prasci ter migrantsko smrdljivo vojsko.

   • samotoje

    Materni jezik je treba znati in spoštovati tudi v “vojnem” času. Zato je pravilno:… obregneš samo ob slovnico. In v bistvu sploh ne gre za slovnico v najožjem pomenu.

   • Slo hunter

    tipična reakcija levičarjev, drek požirajo, moti jih pa las v solati!

    • branči

     če je plačilni nalog napisan v pravilni slovenščini, se z veliko lažjim srcem plača neupravičeno dosojena kazen!

     • Slo hunter

      torej če v avstriji dobiš plačilni nalog ne plačaš, ker ni napisan v slovenščini??

  • me

   Teoretik…..fdv prisesanec. Sisać

 • totex39

  Najbolj zanimivo je pod točko šest, ko obvestiš policijo, če imajo srečo jih ulovijo in pošljejo v azilni dom, ki pa ga migranti kmalu zapustijo in ponovno tavajo po mestih in vsepovsod jih bo kmalu polno, da se jih obvladati ne bo dalo.

  • neuralink

   A res, kje pa spijo, kje.se spočijejo in umiijejo, pri nas pač ni zelenih oaz in kamel.

 • Peter

  Kolikor vem, smo nezakonite migrante pred nedavnim povsod videli samo fašisti, islamofobi in ultra desničarji. Ostali so videli begunce in čudovite nove sosede in sicer inženirje, astronavte, atomske in navadne fizike in matere z otroki, no.

  • neuralink

   Willcomen hrvati, bosanci in šiptarija!
   Srbi pa raus, napadli so nas hrvati, mi smo izgnali pa.srbe, nikoli nismo na pravi strani.

   • Felikss_AH

    Neuralni idiot

   • Lcipher

    Kako so Hrvati napadli, kje so se vodile bitke s ZNG? A v tisti tankovski koloni na Dolenjskem so bili Hrvati. Letala ki so raketirala kamionarje, a so bila Hrvaska. General Raseta ki je izdal ukaz, a je tud on Hrvat. Teb so ocitno odpovedale vse neuralgicne tocke, pa ne sam v glavi

  • Dragan Krstič

   Milan si želi nekaj dobrih zdravnikov iz Afganistana da bi ga zdravili na stara leta in mu ne bi bilo treba več k dohtarjem v Švico. Pot je naporna pa še dragi so Švicarji. Repovžev Gregec ki se spozna na medicino saj živi od nje mu je obljubil da bo ustregel njegovi želji.

  • zokispoki

   Popolni kreteni so ti nasi ultra levìcarji, kenede !

  • Dada

   Ni potrebe po laganju. Grims&Co., v parlamentu, podporniki SDS na spletu so, ste, ves govorili, da so teroristi, morilci, posiljevalci. SO, ste na stališču, da jih je obravnavati, kot , da so vredni manj kot živali. Da bodo ne vem kaj vse…, spremenili versko večino Evrope. in Slovenije….. da bo Islam prevladal.
   IN nihče jih ni nikoli videl kot “čudovite nove sosede “, vedno se je poudarjalo, da so ljudje. To je bilo vse.

   • Imperial Commando

    Kaj je že Grabus reku, da bo SLO čez 20 let večinoma muslimanska al neki tacga?? Se je zmotil ali mu je malo “ušlo”?? Hmmm?????

    Prodaji svoje nebuloze ovcam z tebi primerljivim nizkim IQ, se pravi sobne temperature.

    • Novakec1

     Muslimanski Nostradamus tale Grabus, samo ne napoveduje za par stoletij naprej, kvečjemu za desetletje.

   • Felikss_AH

    “vedno se je poudarjalo da so ljudje” – – Ja res je… tam od kod prihajajo so tud vsi ljudje… samo malce nenavadne navade imajo – Zakopljejo žensko na primer, ki se je o nečem odločila po svoje, do vratu in jo pol cela horda podivjanih kamenja, ostali pa to snemajo

    V Črni Afriki sekajo roke, ženskam režejo dojke ali pa im izrežejo še nerojenega iz trebuha, ali pa nekomu dajo avtomobilsko gumo okoli vrata in zažgejo. V Londonu, Črnuh se je zaletel z avtom v vojaka, nato pa ležečega še obglavil in se sprehajal s krvavo sekirico in grozil celi Angliji. Po EU “bolj naprednih” mestih napadi z noži in mačetami na mimoidoče kar tako… tudi ti napadalci so “samo ljudje”. To da so “samo ljudje” si lahko vtakneš nekam… samo pazi, zarečeni kruh pride na vrsto prej ali slej… in upam da boš prav ti en tak “ljudski” primer ko te bo doletelo… pa ne samo kakšen požig avtomobila, zate bi bilo bolj primerno obglavljanje, kot na Švedskem v IKEA centru ko je “samo Rjavi človek” obglavil mat in hči kar v trgovini.

    Lahko bi ti nanizal takih “človeških” dogodkov… sicer pa sam veš… a kot Levi-degen ti pač moraš izkrivljati dejstva… povsem v skladu z Levuharsko izprijenostjo. Za vas ni zdravila, ste kuga in kolera v enem… in z vami je za opraviti tako kot so to včasih delali pri teh epidemijah

   • IZBIRA

    Ljudje bežijo zaradi ljudi k teroristom, da jih zaščitimo :).

  • GverilaStyle

   zato pa je Janša na zadnjih volitvah, brez pretiranega protestiranja, pustil barabe na oblast….sej se bodo sami pokopali….in so tudi se….pa še sedaj nemorejo z prstom nanj kazati in ga preganjati sodno za neznanega dne, neznani osebi, neznano vsoto…..tukaj imamo vse v barvi in zvoku!!!!!

   • mona lisa

    Kaj pa naj bi naredil proti Botru in kampaniji.

 • ZatonMesecnikov

  #Če pride do srečanja z nezakonitimi migranti ali če občani opazijo
  sumljiva vozila, jim svetujejo takojšen klic policije na številko 113,#

  Tukaj bo seveda prišlo do Igre številk, prej ali slej. Ne pozabite, da je migrantskega potenciala 2-4 milijarde v svetu. Za vsakim, ki mu danes uspe, čaka 1000 novih, ki bodo poskusili srečo.

  Zato boste poklicali, pa vas bo telefonska tajnica opozorila, da se vaš klic snema. In da ste v čakalni vrsti, 542 na čakanju. In da počakajte na prostega operaterja….

  • Novakec1

   Vmes pa operater pulze šteje.

  • mona lisa

   Ko bodo poklicali 113 pa bo policija pospremila islamske vojake v azilni dom mi pa jih bomo redili da bodo lepo spočiti in rejeni ko pride klic velike islamske vodje za klanje nevernikov.

   • ZatonMesecnikov

    Klic vsekakor bo, vendar pa ali bo izzvenel v prazno, pa je odvisno od okoliščin tukaj. Z naraščanjem njihovega števila v azilnih domovih ter slumih europskih velemest, bo rastla tudi njihova frustracija in jeza. Europo so si naslikali zelo verjetno kot svojo priložnost in kraj, kjer bodo prišli do denarja zase in za svoje razširjene familije v tretjem svetu. Kako, niso razmišljali. Z časom bo rastla brezperspektivnost in jeza na Europejce, ki imajo to, kar si oni želijo. Zato se občasno kakšnemu “utrga”, pa seka z nožem po tistih, ki jih sovraži. Pa ne zato, ker so Europejci, ampak zato, ker so urejeni, imajo dobrine in izražajo prezir do takšnih, kot so oni.

    Iz tega naslova bo ta sod smodnika eksplodiral. In to nevarnost se skrajno podcenjuje. V Sloveniji še posebej, saj nima izkušenj z njimi. In samo v Sloveniji lahko neka Kopač mrakova bluzi na Tv, da je zahod zgrešil pri asimilaciji in da slovenija te napake ne sme ponoviti. Glupača Glupa.

    Edini način je torej, da se kupi njihovo zadovoljstvo z dobrinami in denarjem. Tako mislijo slovenceljski levičarski bedaki….

    • sodnikisozločinci

     Jaz za njih ne bom delal, pa nisem edini, ki tako misli. Zato pa navkljub gospodarski rasti in blagostanju prodaja nemških avtomobilov upada.

 • Slovenec

  Manjka točka: Takoj postrelite to muslimansko migrantsko golazen.

  • neuralink

   Zakaj, morda.so tudi tebi napisali kakšno položnico.

  • macon

   Spokaj, levi provokator.

   • Slovenec

    Spokaj levičar.

    • ZatonMesecnikov

     mačon ima prav. Tukaj ste komsomolčki, pa provokatorčki, katerih edina naloga je kompromitirati tole spletno stran, Slovenac…..

     • Slovenec

      Jaz sem pravi domoljubni Slovenec, ti si pa verjetno priseljenec tipa Ivan Šokić, ki se kot priseljenec pritožuje, da je v Sloveniji preveč tujcev. Marš.

     • ZatonMesecnikov

      Slovenac si in levičarski provokatorček.

      Sintaksa te izdaja, da si “priučen” slovenštine. Na sumu te imam, da si tista ki jo še vedno čakam pred fajting klubom Gepard u Fužinama……….

   • sodnikisozločinci

    Kretena sem že blokiral.

  • mona lisa

   Če bi branil svoj dom in naredil kaj te golazni bi te obravnavali kot največjega zločinca ki si poškodoval ali ubil ubogega migranta ki je bil čisto nedolžen.

 • neuralink

  Pazite raje, da vas ne obtožijo po krivici ter ukradejo avto in vozniško dovoljenje, lahko vas tudi izženejo iz doma, pokradejo in uničijo vse kar ste.si pošteno prigarali v življenju, če ne morete enkrat plačati položnice za par sto evrov, ker so v tej vojaško policijski đamaheriji eni udbaši nesposobni odgovarjati po zakonu in jim ni treba spoštovati ničesar.

  Migranti so OK, nihče noče ostati v katolibanski policijski državi, pazite se hrvatov, bosancev in albancev, ki so nas prišli ropat, izkoriščat, zavajat in končno asimilirat.
  Pa pridni bodite!

  • ZatonMesecnikov

   Praviš, Srbov pa ni na tvojem spisku….

   • samotoje

    Kri ni voda.

    • neuralink

     Kri tudi ni vino, pa se je nikakor ne moreš dovolj napiti zgleda.
     Hrvati so okupator, ne srbi.

   • neuralink

    Zakaj, kaj so nam pa srbi naredili, saj nas niso oni napadli, okupirali Piransko uvalo in nuklearko, hrvatom so preprečili ofenzivo in se spokali. Na dedet hrvstov in dvajset albancev se k nam preselu še en srb, pa še to iz samih takih krajev kjer imajo naša propadla podjetja poslovalnico. Normalni srbi ven, udbaški drek noter, kmalu bomo drugorazredna hrvaška kolonija, tudi zaradi srbskega dreka.

    • ZatonMesecnikov

     Slovenski narod je 70 let ječal pod srbskim jarmom….

 • Antonius

  Policija svetuje, da se namažite z meglo, če postane komu zaradi povsem nepredvidljivih in nevarnih šerijatarjev slabo.
  Kdor se bo prisiljen fizično braniti pred njimi, bo pa po kazenski zakonodaji odgovarjal.

  • Dada

   Kretenom iz SDS in podpornikom ne pomagajo kreme, pomirila ali lobotomija. Ni pomoči.

 • Slovenec 33

  Kje v zloženki piše, da imate opravka z živalmi.

  Ko pride človak do znaka prepovedan prehod se obrne in gre stran
  Ko pa pride žival do istega ali enakega znaka pa gre naprej, kod da nič ni.
  Obleka vas ne sme zavesti.

 • Olga101

  Janeza Janšo za predsednika vlade! Zagotovimo varno Slovenijo!

  • dr. dr. Colles ☭

   Šus v glavo!!!

   • Imperial Commando

    Mhm, miroljubni levićarji pa to, ni čudno, da mate tako radi islam, “religijo miru”.

    • dr. dr. Colles ☭

     A bi ti tudi rad šus…samo reci?

     • ZatonMesecnikov

      pridi Haložan Pajnkihlerski…

     • Imperial Commando

      No dej ne repenč se pizdek mali.

     • Nata

      Repencl mali si, veš ?

  • Slovenec

   Ja, bilo bi bistveno boljše stanje glede gospodarstva in varnosti.
   Pa Slovenec bi bil bistveno višje
   cenjen v lastni domovini…

 • Skrajno Desni

  Nikjer ne piše da mu lahko s sekiro razčesne glavo ko stopi na dvorišče, jaz bi mu jo zagotovo.

 • Eddie

  Če bi napisali kaj novega, kaj pametnega, bi vas mogoče volil se kakšen razgledan človek….tako pa…

  • Dragan Krstič

   Eddie, če bi bil ti količkaj pameten bi vedel da ljudi ki niso kandidati na volilnih listih ne moreš voliti.
   Posledično to pmenida si ti razgledan samo takrat ko se povzpeš na vinski stolp v Prekmurju ali ko si ov Aljaževem stolpu, seveda pod pogojem da je lepo vreme. V nasprotnem primeru si vedno nerazgledan.

   • centurion

    ++++++

    • Eddie

     Seveda da niso ma listah, če se pa stari politiki držijo mandata kot pijanci plota….no, to velja za leve in desne….

     • ZatonMesecnikov

      Misliš Edi, da se stari levičarski politiki v 96% zadnjih 70 let držijo oblasti kot pijanec plota, 4% pa desničarski?

     • Eddie

      Pol pa mora biti Jajo že velik kronik. Kolikor vem, je eden izmed tistih pijavic, ki imajo najdaljšo mandat. Umaknite njega, Grimsa ipd, pa boste (bomo -Slovenija-Slovenci ) zmagali

     • Nata

      Imate prav vse vzvode za zmago v rokah !! Kaj pa čakate ?

     • ZatonMesecnikov

      #Umaknite njega, Grimsa ipd, pa boste (bomo -Slovenija-Slovenci ) zmagali#

      Praviš da bi bilo treba razparcelirati stranko Ivana janeza na množico strankic, po zgledu levice. pa saj so poskušali Virant, pa tisti za družino…

      Nič ni prepričalo volilcev. Ivan janez je namreč simbol, drugorazrednih in zatiranih. brez njega bo stranka razpadla na 100 delov. V Sloveniji ljudje volijo Obraze in ne stranke….

     • Nata

      Saj mladih je v vaših vrstah kar nekaj. . . .

  • centurion

   Teb je nova samo vremenska napoved.
   Pa ne vsak dan.

  • ZatonMesecnikov

   Se ti talanje navodil za srečanja z migranti ne zdi dobra poteza Edi? Saj to so vse deca tvojega strička Edija. Ki se je šel nekoč revolucijo….

   Sedaj pa imamo…

   • Eddie

    Zakaj jih ne zaustaviš? Včasih so kmeti vzeli oblast v svoje roke, pa ni važno, kdo je vladal. Dokler boš iz kavča delil nasvete in jamral, se ti ne piše dobro ..posledično ne tudi vsem nam ostalim.

    • Nata

     Kdaj vendar pa je kmet imel oblast ?

     Svoj upor so drago plačali.
     Po letu 45 pa sploh. Velikim kmetom so ” odvečno ” pobrali. . .

    • ZatonMesecnikov

     Bom na glavo fasal še ljudsko milico Edi…

     • Eddie

      Če bi imeli še sedaj dobro staro ljudsko milico, verjemi, da migrant čez mejo nebi upal niti prdniti, kaj šele stopiti ali celo prestopiti

     • ZatonMesecnikov

      Vprašanje je Edi, če bi bila ta Ljudska milica zadovoljna s 300 Dem na mesec, kolikor jih je takrat dobila….

  • Nata

   Ker ti voliš svoje pametne in razgledane komunjare, je tako, kot je !!

 • mare

  Torej Slovenija je varna država, hahaha

 • Slovenec

  Kot prvo je treba preprečiti vstop migrantom, šele potem deliti nasvete.
  Žalostno in sramotno.

  Kaj pa narediti ko se te migrant loti,
  ne samo ko tuli azil?

  • Janez Kepic-Kern

   AH,
   F. TUNEK,
   “SENILNOST” – SE ZDI – SE TE – LOTEVA.
   Praznuješ – 69. letnico – ali kaj – rojstva.
   Tako
   nedomiselno,
   kot bi se ex KP, ZK S. DOLANC – PREOBLEKEL – V – BALETKO. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  Opozarjam Vas, da v tem zavihku – “žal naš”
  verjetno ex KP, ZK PROVOKATORČEK – “ZLOGLASNI” F. TUNEK
  NASTOPA – KOT “RAZTRGANEC” – pod vzdevkom, ki mu ne pristoji – “SLOVENEC”.
  TAKO
  SE JE – SE ZDI – V EX TITO
  VOJAŠKIH ŠOLAH VERJETNO UČIL – O KONTRAŠPIJONŽI ?
  A
  MU SLABO USPEvA: kot bi nek hud pijanec – se delal – ANTIALKOHOLIKA. Tako se zdi.

  “NEBODIGATREBA”
  VERJETNO EX KP, ZK
  PROVOKATORČEK
  , VERJETNI F. TUNEK,= PAULUS=DR.DR. COLLES, HUGO ITD
  SE JE
  TE DNI ŠE DODATNO – NEGATIVNO – “IZKAZAL”
  Dokazal je,
  da o stalingrajskem feldmaršalu – PAULUSU – NIMA POJMA,
  da še
  njegovega priimka in funkcij ne zna prav napisati.
  SPLOH
  PSTAJA F.TUNEK – VEDNO BOLJ PREPOZNAVEN PO TEM, DA PREPISUJE
  IN DA,
  PRAVILOMA – POJMA NIMA – O TEM – KAR PIŠE.
  NŠR.
  SPLOH NE VE, KATERA EX KP”STALIN PARTIZANI” ENOTA
  JE
  PREGNALA – NEMCE – IZ KOMENDE. On ne ve, jaz pa vem. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • centurion

  Orožje naj talajo, ne pa zloženk, butli plavi.
  Zakaj so pa plačani, za jockat in Slovence pretepat, pa Viole.

 • centurion

  Nauš razumu, edo.

  • Eddie

   Seveda ne, sonce sije kot še nikoli prej. Pri tebi pa malo megla. Ipd.

 • Janez Kepic-Kern

  Končajmo – kulturno – ta večer .
  s
  prelepo pesmijo

  – Le temp des ceriises= “ČAS ČEŠENJ”

  VČASIH
  JO JE PEL YVES . MONTAND. Res izjemno lepa pesem. vsi avtorji in prevajalci – so – v kopiji.
  navajam jo – citatno
  – za – kako kratek je čas – češenj, plodov.. Žal – res je. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  V PRELEPI IZVEDBI
  KORZIŠKE PEVKE
  BATTISTE ACQUAVIVE.

  https://www.youtube.com/watch?v=PjfFr_G1W00

  Le temps des cerises
  Quand nous chanterons le temps des cerises
  Et gai rossignol et merle moqueur
  Seront tous en fête
  Les belles auront la folie en tête
  Et les amoureux du soleil au cœur
  Quand nous chanterons le temps des cerises
  Sifflera bien mieux le merle moqueur

  Mais il est bien court le temps des cerises
  Où l’on s’en va deux cueillir en rêvant
  Des pendants d’oreilles
  Cerises d’amour aux robes pareilles
  Tombant sous la feuille en gouttes de sang
  Mais il est bien court le temps des cerises
  Pendants de corail qu’on cueille en rêvant

  Quand vous en serez au temps des cerises
  Si vous avez peur des chagrins d’amour
  Évitez les belles
  Moi qui ne crains pas les peines cruelles
  Je ne vivrai pas sans souffrir un jour
  Quand vous en serez au temps des cerises
  Vous aurez aussi des peines d’amour

  J’aimerai toujours le temps des cerises
  C’est de ce temps-là que je garde au cœur
  Une plaie ouverte
  Et Dame Fortune, en m’étant offerte
  Ne pourra jamais fermer ma douleur
  J’aimerai toujours le temps des cerises
  Et le souvenir que je garde au cœur

  Submitted by michealtmichealt on Sun, 15/03/2015 – 18:10
  Submitter’s comments:
  Paroles (1866) de Jean-Baptiste Clément
  Musique (1868) d’Antoine Renard
  More than 40 singers/groups have covered this song, I’ve only listed a few. French Wikipedia has a long list (but not all are accessible on records).
  Although the song was originally written as a song about love and associated sorrows years before the formation of the Paris Commune, it was adopted as a communard song and was much more popular as such than Cléments “La Semaine Snglante” which he wrote specifically as a communard song after the slaughter of 1871. Perhaps the image of the red cherries falling through the leaves like drops of blood was particularly apposite for a song reminding about that slaughter.

  English translation Align paragraphsA A
  Cherry time
  When we sing of cherry time
  and the happy nightingale and the mockingbird
  will all be celebrating,
  pretty girls will have foolish ideas in their heads
  and lovers [will have] dunchine in their hearts.
  When we sing of cherry time
  the mockingbird will whistle much better.

  But it’s very short, the cheery time,
  when we go off, dreaming, to harvest
  some ear-rings,
  cherries of love dressed alike
  falling through the leaves like drops of blood.
  But it’s very short, cherry time,
  pendnts of pink coral which we harvest while dreaming.

  When you are there at cherry time
  if you’re scared of heartaches
  avoid the pretty girls.
  I, who am not afraid of harsh treatment,
  I won’t live without suffering some day.
  when you are there at cherry time
  you will have heartache too.

  I shall always like cherry time.
  It from that time that I keep in my heart
  an open wound;
  and Mistress Fortune, being offered to me,
  will never be able to end my pain.
  I shall always like cherry time
  and the memory I keep in my heart.

  Translations in this website are protected by copyright law. Don’t claim any of my translations as your own, and please if you publish them anywhere attribute them to me.
  Some translations I post will have been provided by someone other than me, and when that is the case it will be made clear on the pages containing those translations; if you want to copy those translations you must first obtain permission from the people who provided them, as I don’t have the right to give you such permissions, and please carefully observe the rights of the authors of the original material that has been translated.
  facebook twitter google
  Submitted by michealtmichealt on Mon, 16/03/2015 – 20:19
  Thanks! thanked 28 times
  The author of translation requested proofreading.
  It means that he/she will be happy to receive corrections, suggestions etc about the translation.
  If you are proficient in both languages of the language pair, you are welcome to leave your comments.
  https://lyricstranslate.com

  • Janez Kepic-Kern

   PESEM
   LE TEMP DE CERISES=ČAS ČEŠENJ
   JE
   IZ 19. ST. VEZANA NA ČAS T.I. PARIŠKE KOMUNE.: venar ni – “komunistična”
   Avtor v njej objokuje smrt neke ženske, bolničarke.
   res
   je zelo – lepa pesem.
   s sporočilom
   “sad lepega belegacvetenja češenj=sanj
   so pogosto – kot kri – rdeče češnje.
   A oboje je tako, – lepo in boleče. In mimobržno.
   Verjetno je ta pesem – ena najlepših EU pesmi. l.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • neuralink

  Kje je bil naš zarukan naci drek, ko se je po osamosvojitvi k nam preselilo par sto tisoč migrantov iz Hrvaške, bosne in Albanije. Ti migranti hočejo samo prečkati naše ozemlje, povabila jih je Nemčija, ki v nekaj mesecih iz njih naredi gospode, medtem ko se je pravi balkanski gnoj naselil pri nas za večno. K nam so se švercali na črno, brez dokumentov in denarja, naravnost iz fronte, kjer so že pobijali svoje brate in sodržavljane, pa menda niso nič nevarni. Sem jih vabijo naši politični direktorji in visoki udbaši, ki so nam uničili domovino in življenja, nikoli niso nič delali, samo kradejo, hinavijo, špijunirajo in droge dilajo, pa do danes nisem videl nobenih opozoril policije, da je z okupatorskimi balkanskimi norci in debili kaj narobe.

  S kakšno pravico išče policija sodelavce in ovaduhe preko malih oglasov, kdo jim je odstopil plakatna mesta in če res ne morejo prepričat hrvatov, da naj nam ne pošiljajo več migrantov, potem naj zaposlijo uboge reveže in jih pošteno plačajo, za njihovo delo. Jaz jih ne rabim, glede na osebne izkušnje, bi marsikdo živel neprimerno bolje in bi bilo vsaj nekaj pravice, če bi se slovenci sami zmenili med sabo, na roke. Pravzaprav še to ne, ker pri nas spoštujemo največje barabe in zatiramo samo dobrodušne reveže, kakršen narod, takšna policija, ne zaslužimo si svoje države.

  • Felikss_AH

   Ja res… sami Hrvati povsod… tud župan Janković je Hrvat… pa čefurji so “Hrvati”… čeprav z Srbskimi fizionimijami… pa izbrisani so bili “Hrvati”… pa pravoslavci so Hrvati… pa grafite v čirilici kot CCCC in Ovo je Srbija so pisali Hrvati… pa v “Fužinama” so na zvoncih samo “Hrvaška” imena… pa ko se je “Hrvaška” JNA povlačila iz Slovenije, sami “Hrvati” so bili… pa ex-Jugo-oficirji kot Aksentijević na primer, ki se je vrnil v “svojo domovino Slovenijo” spet “Hrvat”… pa “Hrvat” Bora Đorđevič se je naselil med “Bečke Kočijaše”… ima bre toga da ti ceo dan serviram

   Ni noben problem če sovražiš Hrvate… samo pisati take idiotizme je kot da se ti v deliriju prkazujejo bele (Hrvaške) miške. Govedo zarukano Srbijansko… goni se nazaj v Srbijo pa tam seri take neumnosti

 • Janez Kepic-Kern

  ZA LAHKO NOČ ŠALA O
  F. TUNKU IN NJEGOVIH – TISOČ – VZDEVKIH.

  ŠALA

  Eh, eh – F. TUNEK
  TI
  IN TEH TVOJIH – TISOČ – VZDEVKOV !
  VALTER B. ITD, HUGO, PAULUS ITD. ITD.
  A
  NJIH – UČINEK JE TAK –
  KOT BI SE
  EX KP, ZK – STANE DOLANC – namaskiral – V BALETNO BALERINO !
  Kljub
  belim krilcem baletke
  – bi vsi takoj – prepoznali , PREPOZNALI,
  DA GRE ZA EX KP, ZK STANETA DOLANCA ! V baletni oblekci. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Rožle

  Serpentinškov Šarec vam pravi :

  “pr usaki stvari maš tut neki dobrga””
  “1 migrant na dan… vam odvleče babo stran ..”

  • mona lisa

   ne odvleče ampak posili in ubije.

 • RATATA

  Policija svetuj mi kam je bolj pametno ciljat, v glavo ali v srce?

  • Rožle

   U TEŠ 6 …

   • bojan

    za krujavo ponucat

 • Jan Kovalski

  Minister za zdravje opozarja: “Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!«
  Minister za notranje zadeve opozarja: “Prekomerno število ilegalnih migrantov vam lahko škoduje!

 • Nata

  Vlado bi morali direktno vprašati:
  ” torej, mislite , da ti migranti zaradi podpisa deklaracije niso vel liegalci, temveč po zakonu dovoljeni migranti ? Se držite tistega , kar ste podpisali ? ”
  Torej, novinarji ? Na delo.

 • GverilaStyle

  Narodu preventivni nasveti….veljakom blide avtomobili za miljon…..demokracija, nimamo kej….nismo drugorazredni, ampak brezrazredni!!!

 • slosin

  …ženske naj si pa nataknejo srednjeveški deviški pas…ključe pa men v hrambo…

 • mona lisa

  Pozabili so napisati da bo potrebno počasi nosit orožje da si bomo ubranili gola življenja pred to islamsko vojsko ki vsak dan veselo vkoraka v Slovenijo in dobi trenutno zatočišče v azilnih domovih. Ko bodo prejeli klic pa ……………………………………………………………………………………………………………Izdajalce Slovencev pred roko pravice.

 • Felikss_AH

  Jebenti mi gre na živce tole – – “Ker Šarčeva vlada in ministrstvo za notranje zadeve pod Poklukarjevim vodstvom NISTA SPOSOBNA zagotoviti varnosti… ” – – Kaj hudiča pomeni tole non-stop – “NISTA SPOSOBNA” – pa šimpanz bi bil dovolj sposoben zaustaviti gomazeče kolone Krimilantov. Začnite že enkrat PRAVILNO pisati – NOČETA! – bom ponovil – NOČETA!… NOČETA!… NOČETA!… namreč tole NOČETA! bi brez problema razumel tudi chimp

 • Andre Frass

  Na mejo privlečti migrantoljubko Ursolo in njeno Angelo ter vseh 368 poslancev,ki so jih podprli no saj med njimi jih je 5 iz Slovenije. Pa naj jih ti migranti malo oropajo otipavajo porežejo z noži itd

 • IZBIRA

  Ja, če se ilegalni migranti ne bodo navadili na nas, se bomo mogli mi na njih. To pomenijo Policijska navodila, oziroma Vladna! Podobna navodila veljajo za kmetovalce glede zverii in divjad. Traba se prilagajati, na okoliščine, to je to.

 • Peter serdinšek

  Preventivni nasvet če se srečate z ilegalcom na naših tleh: dolžni ste svoji državi in svojim potomcem, da ilegalcu ob srečanju takoj stisnete šus v glavo kajti ilegalci so muslimani ki vas hočejo ubit ženske in male deklice pa napravit za svoje spolne sužnje! Gamad muslimansko je treba iztrebit!!!

 • DIMU

  Če srečaš migranta mu ponudiš vodo in hrano,migrant se lepo zahvali in gre naprej,je to kakšen problem.