fbpx

Policija opozarja: Današnji neprijavljen protivladni shod na območju Ljubljane bo pod videonadzorom!

Foto: STA

Policijska uprava Ljubljana bo z namenom preprečitve izjemnega povečevanja števila okuženih in s tem poslabšanja epidemiološkega stanja v državi, skupaj z zdravstvenim inšpektoratom na petkovem neprijavljenem shodu 9. oktobra 2020 nadzirala spoštovanje odloka za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni.

“Javnost seznanjamo, da bo območje shoda videonadzorovano, hkrati pa vse pozivamo da upoštevajo opozorila in navodila policije,” so zapisali v sporočilu za javnost pri PU Ljubljana.

“Policija z nadzorom ne posega v pravice posameznikom do zbiranja, vendar pa je potrebno razumeti, da so odrejeni ukrepi izjemnega pomena za zdravje vseh nas in jih je potrebno upoštevati tudi pri javnih zbiranjih,” so pojasnili pri policiji in dodali, da je to še posebej pomembno zaradi najbolj ranljivih skupin, za katere bi bila okužba s koronavirusom lahko usodna.

“Policisti Policijske uprave Ljubljana zato pozivamo: Ravnajte odgovorno in spoštujte ukrepe za zajezitev epidemije koronavirusa, tako zaradi sebe kot tudi zaradi drugih.”

Ivan Šokić