fbpx

Policija potrdila, da notranji minister Hojs ni kršil nobenega odloka!

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs (Foto: STA)

S Policije so podali pojasnilo dogodka, v katerem so zapisali, da je minister za notranje zadeve za prehod tako občinskih mej kot tudi državne meje posedoval vse potrebne izjave, dokazila in dokumente. “Minister v ničemer ni kršil veljavnih odlokov,” so poudarili in dodali, da so ga na meji zgolj informirali, ne pa zavrnili. Pojasnili so tudi, da se je minister na svoji poti odrekel varovanju, prihoda ministra pa tudi niso najavili hrvaškim varnostnim organom. Tudi Aleš Hojs je že včeraj povedal, da ni želel uporabiti svojega diplomatskega potnega lista, saj ni hotel izkoriščati svojega ministrskega položaja. Na mejo se je pripeljal zasebno, ker je mamo peljal na njeno nepremičnino na Hrvaškem. Tja sta namreč želela, da bi poravnala račune.

Mediji so včeraj senzacionalistično poročali o poti notranjega ministra Aleša Hojsa, ki pa se je končala na Hrvaški meji. Hojs je namreč želel peljati svojo mamo na Hrvaško, kjer ima nepremičnino. A očitno ni vedel, da za prehod rabita izvid PCR testa. Trenutno je namreč ena od izjem za vstop na Hrvaško brez testa, če gre oseba na sestanek, za dostop do nepremičnine ali plovila pa očitno ne velja enako. Ministru so dali na izbiro karanteno oz. test na Hrvaškem, a se je Hojs odločil, da se bo raje obrnil.

Cela zgodba torej ni bila prav nič posebnega, so pa nekateri mediji pisali, da je prišlo na meji s Hrvaško do mednarodnega incidenta, kar je seveda popolnoma neresnično, kar bi moralo biti vsakemu bralcu že iz same zgodbe povsem jasno. Hojs je na družabnem omrežju tudi opozoril, da je vse to le ponovna potrditev dejstva, da ima POP TV neposredne povezave v Policiji, kjer za potrebe politične diskreditacije, tudi o zasebnih poteh, obveščajo izbrane novinarje, običajno novinarja Marka Gregorca.

Osrednji mediji lagali

Hojs je sporočil prek Twitterja, da novinarji 24UR in Kanala A spet lažejo, policija mu namreč ni preprečila vstopa v državo, kot sta poročala medija. “Ker s seboj nisem imel testa, so mi dali na izbiro vstop in karanteno s testiranjem, ali da se obrnem. To sem tudi storil. Ni afera,” je zapisal. Pojasnil je tudi, da ni kršil nobenega odloka, niti slovenskega niti hrvaškega. “Kar je težko razumljivo družbeno-političnim delavcem,” je še pripomnil. Nanj se je namreč usul val kritik, seveda predvsem z opozicijske strani, ki le čaka na izgovor, da kakšnega ministra pozove k odstopu.

Za opozicijo pa prav nič ne zaostajajo mediji, katerim sledi tudi del javnosti, ki je protivladno nastrojena oziroma simpatizira z levo opozicijo. Slednjim se je sicer zdelo najbolj zabavno to, da je Hojs potoval s svojo mamo. “Ko berem tvite in nekatere medije, mi je popolnoma jasno, zakaj rumenim medijem tako pada bralstvo. Konkurenca je res izjemno huda,” je ocenil situacijo politični analitik Miloš Čirič.

Nekaterim pa se je zdelo medijsko poročanje tako napihnjeno,  da so na Twitterju celo odprli natečaj za “najbolj debilen naslov članka”. MMC je na primer dramatično zapisal, da je slovenski notranji minister Hojs ostal za zaprtimi Hrvaški vrati, 24ur.com je poročal, da so Alešu Hojsu in njegovi mami hrvaški policisti zavrnili vstop na Hrvaško, a vsesplošni zmagovalec je prav gotovo portal necenzurirano.si z naslovom: “Hojs lastno mater vpletel v mednarodni incident.”

Sara Bertoncelj