fbpx

Policija v luči neprijavljenih protivladnih protestov napovedala videonadzor! Stariha grozi s spopadi s policijo!

Skrajni levičar in ljubljanski mestni svetnik Janez Stariha (Foto: twitter/facebook)

S PU Ljubljana so sporočili, da bodo skupaj z zdravstvenim inšpektoratom nadzirali spoštovanje odloka za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni na današnjem neprijavljenem protestu proti vladi. Opozorilo je še posebej na mestu, ko vzamemo v obzir, da je ljubljanski mestni svetnik Janez Stariha grozil z nasiljem, in spopadi s policijo, medtem, ko je pozival k smrti podpornikov največje desnosredinske stranke SDS.

Policijska uprava Ljubljana bo skupaj z zdravstvenim inšpektoratom ob današnjem neprijavljenem shodu nadzirala spoštovanje odloka za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni, zaradi preprečitve izjemnega povečevanja števila okuženih in s tem poslabšanja epidemiološkega stanja v državi,” so sporočili iz policije.

“Javnost seznanjamo, da bo območje shoda videonadzorovano, hkrati pa vse pozivamo da upoštevajo opozorila in navodila policije.” Policisti PU Ljubljana so ob tem državljane pozvali, na se obnašajo odgovorno in spoštujejo ukrepe za zajezitev epidemije koronavirusa, “tako zaradi sebe kot tudi zaradi drugih.”

Levičarski radikalnež Stariha napovedal spopade s policijo

Policijska opozorila so še kako na mestu, saj je ljubljanski mestni svetnik Janez Stariha na socialnih omrežjih v preteklem tednu javno pozival k spopadu s policijo, ter objavljal klice po smrti volivcev SDS.

Stariha poziva k nasilju, in podpornikom SDS grozi s smrtjo (foto: twitter)

Gre za skrajnega levičarja, ki je v soboto, 10. oktobra 2020 zapisal: Sinoči smo se policajem pustili namlatiti. Naša napaka. Tudi moja osebna napaka, ker sem od nekoga dobil informacijo, da policaji ne bodo nasilni in da ne bodo provocirali. Prihodnji petek bo showdown. Ljubezni ni več. No, z moje strani je itak že prej ni bilo. #acab #padavlada.” Stariha je k svojim grožnjam priložil fotografijo kola na katerem je napis “Pozor vlada pada!” in vzklik “Smrt janšizmu!” Stariha je svoje sporočilo podkrepil še s ključnikom ACAB, kar je kratica za “vsi policisti so pankrti” (All Cops Are Bastards).

Ivan Šokić