fbpx

POP TV s pomočjo marksistke Saleclove širi skrajno levičarsko agendo: Po vzoru Barbare Rajgelj nad bele moške

Renata Salecl. (Foto: STA)

Na 24ur so z nedavnim prispevkom Fokus z naslovom Sedanji čas in družba v neumnosti zopet uspeli preseči sami sebe. V prispevku, katerega naslov nakazuje, da bo govora o uporabi socialnih omrežij, in kjer je kot gostja sodelovala radikalna marksistka Renata Salecl, sicer bivša žena Slavoja Žižka, so 80 odstotkov časa namenili širjenju skrajno levičarske agende in napadom na desnico, nasprotnike migracij, svobodnjake, skratka vse drugače misleče. Pri tem so s skrbno montiranim posnetkom na primer namigovali, da sta Trump in Orbán fašista, poslancema Grimsu in Jelinčiču pa so v podobni maniri skušali podtakniti širjenje lažnih novic. Na vse skupaj se je že ostro odzval poslanec Grims, preverili pa smo tudi aktivnosti, s katerimi je Saleclova razburjala v preteklosti.

Na 24ur so tokrat pripravili 15-minutni prispevek z naslovom Sedanji čas in družba. V spletnem prispevku uvodoma zapišejo: “Kolikokrat se ozremo okrog sebe in razmišljamo o temeljnih vprašanjih, izzivih, dilemah, ki jih prinašata, ki jih imamo pred sabo in so že v nas samih? Kakšna je diagnoza stanja našega časa in družbe? O tem smo se pogovarjali s svetovno znano znanstvenico in predavateljico, filozofinjo in sociologinjo svetovnega formata dr. Renato Salecl.” A že v uvodu posnetka, kjer Saleclova izraža pesimizem ter začne z opisom všečkov na družbenih omrežjih kot novih oblikah davka na prijateljstvo, se prikazujejo motivi ameriškega predsednika Donalda Trumpa in britanskega izstopa iz Evropske unije oziroma brexita. Že uvodoma je tako jasno, da oddaja ne bo govorila o družbi, ampak gre le še za enega v vrsti patetičnih poskusov, kako očrniti Trumpa, prikazati brexit izključno v slabi luči in na splošno napadati desnico.

Hitro postane jasno, da je glavni namen prispevka širjenje skrajno levičarske agende
Že v prvi minuti videoposnetka opozarjajo na domnevno povečevanje razlik med reveži in najbogatejšimi kar na splošno. Pri tem ne povedo, da je prav Slovenija zaradi socialističnih ukrepov ena izmed držav z najnižjo stopnjo dohodkovne neenakosti na svetu.

Na 24ur so seveda priročno pozabili povedati tudi, da so za ohranjanje enakosti, ki nikakor ni naravno stanje, potrebni prisilni ukrepi države, ki se kaj hitro sprevržejo v totalitarizem. V Sloveniji smo tako med drugim pod pretvezo t. i. “sovražnega govora” v zadnjem času priča celo omejevanju svobode govora. Ne nazadnje pa se lahko glede tega vprašamo, zakaj večina priljubljenih tehnoloških inovacij, kot so skoraj vsa priljubljena družbena omrežja, pametni telefoni, kot je iPhone, ali pa električna vozila Tesla, prihaja prav iz ZDA, ki jih slovenski levičarji radi kritizirajo, in ne iz Evrope ali pa celo iz katere izmed socialističnih greznic?

V Sloveniji imamo zaradi prisilnih socialističnih ukrepov eno najnižjih stopenj dohodkovne neenakosti na svetu! (Vir: OECD)

S svojimi radikalnimi idejami je Saleclova znova in znova dokazovala, da ni v stiku z realnostjo …
Saleclova nadaljuje s kritiko “prekarnih” razmer, za kar so krivi prav levičarji. Tukaj seveda pozabi povedati, da se spremenjenim razmeram na trgu dela država s tako obsežno regulacijo, kot jo ima Slovenija, pač ne more prilagajati ali pa se jim celo noče. Prav zato je potrebna celovita deregulacija trga dela, ki bi onemogočila diskriminacijo tistih, ki imajo redne prihodke, nimajo pa pogodbe o zaposlitvi, kar je v veliki meri privilegij levih elit, ki so se dobro ugnezdile v javni upravi. A pozor! Floskule in iregularnosti, ki smo jih izpostavili, so predvsem rezultat levičarskega populizma, Saleclova pa gre v povsem drugo smer: strašiti začne pred neofašizmom in desnim populizmom – na ekranu se ob tem prikazuje motiv madžarskega premierja Viktorja Orbána, ki mu takoj sledijo motivi iz italijanske fašistične države. In že smo pri t. i. “sovražnem govoru”, s konceptom katerega skušajo levičarji omejevati svobodo govora drugače mislečim, na ekranu se ob tem ponovno prikazuje ameriški predsednik Trump. Po vzoru Barbare Rajgelj je tudi Saleclova nadaljevala z rasizmom in izpostavila jezo belih moških, ki naj bi bili žrtev konstrukta sovražnikov, splet pa naj bi bil usmerjen v zapiranje posameznikov v epistemične balončke oziroma echo chambers ali zvočne sobe, kot jih poimenuje, kjer vidijo in slišijo le, kar si želijo. Tudi za to naj bi bila kriva ekonomska neenakost, prikazovati pa se začne tudi madžarski premier Orbán in nato ponovno Trump, ki opozarjata na nevarnosti množičnih neomejenih imigracij. Vse to naj bi potenciralo jezo posameznikov, ki naj bi bila po mnenju Saleclove neutemeljena.

Renata Salecl napada Viktorja Orbána (Foto: posnetek zaslona)

Ni manjkalo niti strašenja s t. i. “sovražnim govorom” in podpore dominantnim režimskim medijem
Brala je tudi manifeste nekaterih izmed gibanj alternativne desnice, ki naj bi spodbujali širjenje sovraštva, radikalizacijo in lažje novice. Naslednja tarča v oddaji sta poslanca državnega zbora mag. Branko Grims in mag. Zmago Jelinčič Plemeniti, ki sta v svojih prikazanih govorih prav tako opozarjala na nevarnosti množičnih nelegalnih migracij, da pa naj bi po mnenju 24ur prav ta dva poslanca širila lažne novice, je jasno nakazano v nadaljevanju, ko novinar Saleclovo vpraša, kako se boriti proti lažnim novicam. “Ključno je, da ohranimo medije. Tudi mediji se morajo truditi, da bodo podajali čimbolj kvalitetne novice. Jaz mislim, da se moramo proti lažnim novicam res boriti s tem, da ohranjamo novinarstvo na visokem nivoju in da tudi mi, bralci in gledalci, cenimo ta konflikt,” je recept za borbo proti lažnim novicam, kot ga je predstavila Saleclova.

Da je prav tokratna oddaja Fokus v okviru 24ur slab novinarski prispevek je že jasno, prav neodvisni alternativni mediji, kot je Nova24TV, pa so ključ do uravnoteženega informiranja javnosti, saj sicer mnoge informacije sploh ne bi prišle do ljudi. Kako moteči smo, je nedavno pokazal levičarski premier Marjan Šarec, ki je pozval podjetja v državni lasti k prenehanju oglaševanja v posameznih medijih, ki naj bi bili sporni – jasno je torej, da se prav levičarska oblast v Sloveniji ohranja s pomočjo laži in zavajanj dominantnih medijev.

Renata Salecl napada Donalda Trumpa (Foto: posnetek zaslona)

Nadalje Saleclova predlaga, da so mnogi, ki se identificirajo z alternativno desnico, žrtev manipulacij s čustvi, jezo in empatijo ljudi. Da je po njenem mnenju popolnoma nerazumno, da države izvršujejo pravico do branjenja svojih mej, je jasno, ko žico označi kar za grozljivo. Vsiliti skuša tudi občutek krivde za situacije, zaradi katerih migranti bežijo. Nadaljuje s kritiziranjem aktivnosti na družbenih omrežjih, kar naj bi bila tema oddaje, kot izhaja iz naslova, čemur pa je namenjeno le nekaj zadnjih minut.

Poslanec Grims ogorčen, prispevek označil za najbolj bedno levičarsko propagando
Na družbenem omrežju Facebook se je na vse skupaj že odzval poslanec Grims, ena izmed tarč tokratne rubrike na 24ur, ki je uvodoma napisal, da bodo levičarji na paničnem begu pred resnico očitno šli preko vseh meja orwellovskih laži ter da sedaj že uradno svoje bolezensko sovraštvo do resnice in lastne domovine razglašajo za govorico miru in ljubezni, resnica pa je za levičarje sovražni govor! Uporabnike Facebooka je tako pozval, da si ogledajo Fokus s Saleclovo, v katerem so, kot je zapisal, poleg poplave najbolj bedne levičarske propagande celo navajanje nespornih zgodovinskih dejstev in zavzemanje za spoštovanje pravnega reda razglašali za “govorico sovraštva”!

“Pri vsaki temi, o kateri sem javno spregovoril, sem POP TV in vsem drugim vedno ponudil možnost soočenja eden na enega v živo, pri čemer bi lahko proti meni postavili kogarkoli! A si doslej nikoli tega (kar bi bilo edino novinarsko etično) niso upali sprejeti. Z varnostjo, ekologijo in naravoslovjem povezanih stvari se niso potrudili niti razumeti, kaj šele korektno prikazati. To seveda jasno dokazuje, da POP TV in vseh, ki ravnajo enako, ne zanima resnica, ampak samo levičarska propaganda!” je poslanec še zapisal o pristranskosti Fokusa.

Zato jih je ob tem javno vprašal, ali se zavedajo, da so levičarski propagandisti krivi za smrt nesrečnih deklet, ki sta šli v Maroko na “hiking”. Kdor ne ve, na profilih družbenega omrežja Facebook sta imeli dekleti po besedah Grimsa kup levičarske propagande tipa “Refugees Welcome” in propagandnih levičarskih zmazkov, kot je filmček, v katerem je bradati vahabit v kaftanu neproblematičen pozitivec, plavolasi Evropejec s poslovnim kovčkom pa se izkaže kot kriminalec, ki preprodaja drogo in ga je treba takoj aretirati. In prav ubogi dekleti sta s tako opranimi možgani po besedah Grimsa odšli na območje radikalnega islama. Konca gledalci POP TV seveda ne poznajo v celoti, ne glede tega, da so obema med kričanjem islamističnih gesel odrezali glavo, ne glede nekaterih skrajno nesprejemljivih reakcij na internetu, a eno od teh si sami oglejte na sliki spodaj, je pozval uporabnike, ki jih je na koncu vprašal še: “Si tega želite v Sloveniji?”

Branko Grims (Foto: Nova24TV)

Da je Saleclova, bivša žena marksista Žižka, skrajna levičarka, je znano že dalj časa
Da so na 24ur s povabilom Saleclovi načrtno nameravali pripraviti propagandni skrajno levičarski prispevek, je jasno, ko pobrskamo za njenimi aktivnostmi iz preteklih mesecev. 24. maja, ko je v prostorih Državnega sveta RS potekal posvet z naslovom Kako preprečiti izumiranje slovenskega naroda, na katerem so sodelovali številni razpravljalci in predavatelji s ciljem predstavitve strokovnih demografskih analiz in krepitve zavesti o pomenu demografskih trendov, kar naj bi služilo kot podlaga za Belo knjigo o demografiji, so se nekateri izmed skrajnih levičarjev odzvali s peticijo, s katero so želeli dogodek preprečiti. Kot smo takrat poročali na Nova24TV, je bila med podpisniki peticije tudi Saleclova, s somišljeniki pa je trdila, da je sklicevalec posveta “izumiranje slovenskega naroda” razumel kot nedvomno družbeno realnost, “kar je povsem nestrokovno, ideološko, primordialistično stališče, ki nima nikakršne znanstvene osnove”. “Enako brez rezerve psevdobiologistično se sklicuje tudi na ustavno kategorijo avtohtonosti,” so takrat še zapisali podpisniki.

Renata Salecl napada nasprotnike neomejenih nelegalnih imigracij (Foto: posnetek zaslona)

Poleg tega je bila bivša žena skrajnega marksista Slavoja Žižka, ki ga pravzaprav nihče več ne jemlje resno, avtorica strateškega dokumenta s področja enakosti spolov, resolucijo naj bi določal nacionalni program za enake možnosti moških in žensk za obdobje 2015 – 2020 v okviru ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Po mnenju avtorice Saleclove bi morale “neo-feministične” ženske postati popolnoma enake moškim. Prav tako je takrat menila, da je predvsem potrebno spodbujati aktivno očetovstvo, kar pomeni da bodo morali moški prevzemati tipično ženske vloge.

J. Ž.