fbpx

[Popravek] Biznis s hlodovino: To so podjetja, ki so preprodajala v Avstrijo

Foto: STA

Dne 11. oktobra 2020 smo objavili članek z naslovom “Biznis s hlodovino: To so podjetja, ki so preprodajala v Avstrijo”. V nadaljevanju objavljamo prikaz nasprotnih dejstev. Za objavo neresničnih informacij se opravičujemo.

V članku sva med drugimi omenjena Pavel Hočevar in Danilo Hočevar. Že iz samega članka je razvidno, da nimava popolnoma nobene povezave s hlodovino in tudi ne s SIDG. Novinar naju povezuje z nekaterimi podjetji in posamezniki. Z nikomer nisva niti poslovno, niti družinsko povezana.

Vse je zgolj ena sama laž, želja novinarja in njegovih virov je očitna-oblatiti najini imeni. Do sedaj si nisva niti v sanjah predstavljala, da je kaj takega možno, politika očitno ne izbira sredstev. Očitno je tudi narobe, ker nisva v nobeni politični stranki in sva odkrita, ter zagovarjava življenjske vrednote.

Če pokomentiram samo eno navedbo novinarja in sicer, da je Danilo Hočevar prejel okoli 182.000 € davkoplačevalskega denarja! Danilo ima popoldansko obrt ( Arhitekturno in gradbeno projektiranje in z njim povezano tehnično svetovanje) od leta 2004 in to je bruto promet v 14-ih letih, od katerega je bil odveden DDV in dohodnina. Za vsak cent je izdan račun za pošteno delo!

Celo delovno kariero delujeva v okolju pošteno, povezovalno in uživava v okolju položaj primernih občanov.Naj dodam, da se v ribniškem okolju dovolj dobro poznamo in red bi bil, da novinar, navsezadnje pa uredništvo preveri navedbe v članku. Ogorčeni smo mnogi ljudje na ribniškem, ne samo imenovani v članku.

Sam že 37 let delujem na Območni obrtno-podjetniški zbornici Ribnica in nekatera podjetja in posameznike dodobra poznam.

Imenovani v članku, Franc Vesel, Erika Žnidaršič, Štupica transport, Košček d.o.o. in Levstek transport, nimajo nobene povezave s hlodovino, o kateri je govora v članku.

Ribnica, 12.10.2020

S spoštovanjem, Pavel Hočevar

P.S: Spoštovani, vsem tistim, ki sem jih z objavo mojega članka prizadel, se jim globoko opravičujem. Opravičujem se tudi vašim bližnjim, znancem in poslovnim partnerjem, ki so bili zaradi članka vznemirjeni in prizadeti. Sam sem vam iskreno opravičujem še enkrat. Opravičil pa sem se vam tudi v mojem imenu na družabnih omrežjih. Vsem prizadetim, ki sem jih užalil, želim še naprej uspešno delo še naprej. Luka Perš