Popravek članka: Tako je v. d. generalne direktorice UKC Čoklova izdala tiste, ki izčrpavajo UKC in slovensko zdravstvo. Grozljivo: V mafijske posle vpletena tudi Cerar in Pahor.

Brigita Čokl. Foto: STA

V mediju Nova24tv.si je bil dne 5. 2. 2016 objavljen članek avtorice Anje Dangubič z naslovom “lVideo] Tako je v. d. generalne direktorice UKC Čoklova izdala tiste, ki izčrpavajo UKC in slovensko zdravstvo. Grozljivo: V mafijske posle vpletena tudi Cerar in Pahor”, kjer je bilo med drugim zapisano, da zamejska podjetja lastnikov Mladine preko lobističnega kroga, v katerega naj bi bila vpletena tudi predsednik vlade Miro Cerar in predsednik republike Borut Pahor, iz zdravstvenega proračuna črpajo milijone evrov ter da so slovenske bolnišnice v zadnjih desetletjih 196 milijonov evrov namenile lastnikom Mladine.

Takšne navedbe so neresnične. V nadaljevanju navajamo resnična dejstva:
1. Družba KB 1909, Societa per azioni – delniška družba ima v večinski lasti družbo Mladina, d. d.
2. Družba KB 1909, Societa per azioni – delniška družba pri svojem poslovanju ne uporablja nobenega lobističnega kroga.
3. Družba KB 1909, Societa per azioni – delniška družba iz zdravstvenega proračuna ne “črpa milijonov evrov,” saj s slovenskimi bolnišničnimi ustanovami poslovno ne sodeluje.

Za družbo KB 1909, Societa per azioni – delniška družba
Odvetniška pisarna Zakonjšek, d. o. o.

 • resnicaboli

  Pahor in Cerar še nista dementirala?

  • f4a3t2a1ja

   Če je vse tole res, se bosta sigurno oglasila. Vsaj tako bi bilo logično in pravilno.

   • Peter

    Naša babi je tudi precej naivna, no.

 • Breiva

  Ker je zdaj tema na novo odprta, sem združil vse moje prejšnje poste v en post, zato je možno, da v njem ne bo vse logično. Kaj so počenjali pa drži.

  Podobno so delali Udbovci tudi tik pred koncem Juge. V Celovcu je bila firma Zellstoff Obir, ki je izčrpavala slovensko papirno industrijo, Njen direktor pa je bil bivši direktor Palome MK., pa ne Kučan, ampak njegov podrepnik. Sem bil enkrat službeno pri njih v Celovcu, pisarne in hodniki polni dragih umetniških slik, po tleh pa sami najdražji perzijski tepihi. Do posla ni prišlo, ker so zahtevali previsoko provizijo.

  Pozneje se je firma preimenovala v HAGO Ges.m.b.H. Zadnji direktor pa je bil MV, prej direktor Papirnice Količevo.

  Po osamosvojitvi je šla firma v likvidacijo slike in perzijanarji pa so izginili neznano kam. Verjetno so sedaj pri slovenskem vodilnem osebju te firme in zamejskih Slovencih, ki so bili tam zaposleni. MK bi vedel dosti povedati o tem, seveda, če je še živ. Nimam informacij, ali je še živ ali ne.

  Pa tepihi niso bili glavno bogastvo. Ta firma je obračala (in kradla) TEŽKE MILJONE DENARJA slovenskih papirnic, ki so izginili neznano kam.

  Da nadaljujem moj zapis o firmi v Celovcu, ki je poslovala podobno, kot Mark Medical, samo na področju slovenskih papirnic.

  Po dolgem razmišljanju, ker nisem mogel spati, sem se spomnil, da se je firma imenovala Hago Ges.m.b.H.

  Tam sta harala MK (ne Milan Kučan, ampak njegov podrepnik z enakimi začetnicami), bivši direktor Palome in MV, bivši direktor Papirnice Količevo (kolikor vem je že umrl). Tam so se obračali težki miljoni evrov in to še veliko več, kot pa v Mark Medical. Nekaj let po osamosvojitvi je firma Hago izginila neznano kam, zabrisani so vsi sledovi, kam pa je šel denar, pa nihče ne ve. Mislim pa, da je šel v blagajno Kučanove ZKS, oziroma njene naslednice ZLSD (Združene liste socialnih demokratov) ali kako se je že imenovala.

  Torej drži tisto od Čoklove: “Nekdo v zamejstvu je očitno zelo zelo dobro organiziran”

  Lahko pa še povprašate Sašo Geržino, starejšega, on je tudi haral po podobnih firmah na Dunaju, imel pa je sedež v Hotelu Hilton (enem najdražjih hotelov na Dunaju). Mislim, da je tudi on je šibal denar komunistom in za nagrado dobil veleposlaniško mesto v Moskvi.

  Še sedaj je neki funkcionar, ne vem kje, čeprav je star že okoli 80 let.

  Sem malo poguglal: Saša Ivan Geržina, rojen 12. 12. 1940, podpredsednik stranke DESUS, nadzornik GEN energije in član LIONS KLUBA LJUBLJANA . Se oproščam da sem ga naredil malo starejšega.

  Iz tega je kar precej jasno, od kod se je ZLSD oz. SD financirala.

  • učko

   Zato pa pri nas ta rdeči režimci zaostrujejo pogoje, pod katerimi se politične stranke lahko financirajo. Sami se namreč z lahkoto financirajo na kriminalen način z milijoni evrov. Kaj pa naša vrla politična opozicija, SLS, NSi in SDS. Tukaj imajo kup priložnosti, pa še kar ležijo v “senci” in od tam kao vladajo. Skrajni čas je, da se v tej držav kaj korenito spremeni. Za začetek je potrebno ustanoviti ta pravo politično silo, ki bo kos tej mafiji. Vsi omenjeni so očitno že zdavnaj “žlahtne konservativne stranke” po meri in potrebi Udbo mafije, od katere dobivajo za svojo pasivnost drobtinice z mize !!!!!!!!!!!

 • fmg9

  Točka 2. in točka 3. sta navadni laži.
  Eh, pravniki.

 • Vera

  Je bil spet pritisk od zadaj , da ste morali članek spremeniti ? Anja Dangubič , naj sama obrazloži, kaj je res in kaj ni .

 • Margu501

  In mi naj vam verjamemo na prvo žogo, za kako neumne pa nas imate, Slovence.

 • Breiva

  3. Družba KB 1909, Societa per azioni – delniška družba iz zdravstvenega proračuna ne “črpa milijone evrov,” saj s slovenskimi bolnišničnimi ustanovami poslovno ne sodeluje.

  Kaj pa MARK MEDICAL, gospod Zdolšek???

 • sprehajalec

  To je boj Davida in Goljata. Seveda lahko dosežejo popravek vsakega članka, če imajo za hrbtom vse njihovo pravosodje in ves represivni aparat. Samo telefon dvignejo.

  Resnico bolj ali manj vsi slutimo.

 • Breiva

  Saša Ivan Geržina, rojen 12. 12. 1940, a se upaš iti na detektor laži?
  Pa to na v Sloveniji ali Rusiji, ampak v USA ali GBR!

 • Minovak

  Če sta in verjamem, da sta, potem bo isto, kot je bilo z murgeljcem, ki je ob razkritju kraje 220 mio €, ki jih ima na mehiški banki. Takrat je dejal, saj se hecate a ne – in za KPK in kriminaliste je bilo to dovolj. Vsi mediji so potihnili, večina Slovencev pa ve in verjame, da je za to vsoto vsaj še nekaj ničel. Bojijo pa se o tem govoriti, ker se jih veliko spominja rdečega terorja, ki je za razna razkritja kaznoval kot Krambergerja in še in še…. Torej, kje so milijarde, če so bili rdečkarji vseskozi na oblasti??? Odgovor je jasen kot beli dan!

  • samsara

   Pavel Koder se več ne boji Kučanove paradržave. “Kučan je od Elana prejel za več kot 400.000 DEM daril,” pravi.
   To je le naslov članka objavljenega na Politikis.si, 06.02.2015.
   http://www.politikis.si/?p=145987

 • Breiva

  V mojih 25 letih na Dunaju sem kar precej izvedel o Slovencih, ki so delovali na Dunaju, v glavnem člani ZKS. Je še veliko zgodbic, ki bi jih lahko povedal, tudi o Ivu Vajglu.

  Z Slovenci se nisem družil, le enkrat sem bil na neki proslavi, ki jo je organiziralo slovensko veleposlaništvo, pa potem nikoli več, ker so bili tam sami rdečuhi in se mi je vse skupaj zagabilo.

 • samsara

  Če se pa oglasi kakšna eminentna odvetniška pisarna, potem je pa očitno vse prav tako, kot ona pravi in popolnoma nič drugače. Naj kdo oporeka, če si upa, ‘grdoba grda paglava’.
  Tiho naj bo, kdor si ne more privoščiti pravne asistence eminentni odvetniških pisarn, kot si jih dandanes lahko le bogati in super bogati, posledično tudi vplivni, izbranci!
  Nehote me asociira na srednji vek. Če je kakšen tlačan kaj zinil, kar zemljiškemu gospodu, ali pa le njegovemu biriču ni bilo povšeči, je nosil zanj katastrofalne posledice.
  Vtaknite si nekam vašo ‘pravno državo’, politiki!
  Obstajajo tudi univerzalne zakonitosti, ki delujejo neodvisne od kateregakoli posvetnega sistema ali posvetnega dejavnika.

 • totallyhonest1

  zdaj pa samo spremljajmo, kdo vse bo šel na izredne “dopuste” v tujino – ključni akterji

 • althar

  Ne verjemi ničemur, dokler ni uradno zanikano.

 • centurion

  Ali si upajo predstaviti denarni tok plačil za zdravila in opremo?

 • dež

  Pri “rdečkarjih” je tako, da ne bo priznal, tudi če ga dobiš In Flagranti. Lep dokaz je primer EU poslanca Thalerja. Zato škoda besed o njihovi poštenost. Pri njih je laž je nesmrtna duša.

 • Peter

  Kako so rekli Pankrti?

  Tovarši jest vm ne verjamem…

 • Aton

  Na šentviškem hribu se pravkar zbirajo paravojaške enote. Z rdečimi zvezdami

  • MEFISTO

   Mar še pred praznikom kulture ne morejo mirovati!?

 • Aton

  Mogoče bodo osvobodili Toško Čelo?

 • ….hm, ta popravek bo še komu pokvaril ta lep večer

 • MEFISTO

  Lepo demantirano, če verjamete!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!