[Video] Tako je v. d. generalne direktorice UKC Čoklova izdala tiste, ki izčrpavajo UKC in slovensko zdravstvo. Grozljivo: V mafijske posle vpletena tudi Cerar in Pahor.

Brigita Čokl. Foto: STA

Zamejska podjetja lastnikov Mladine preko lobističnega kroga, v katerega naj bi bila vpletena tudi predsednik vlade Miro Cerar in predsednik republike Borut Pahor, iz zdravstvenega proračuna črpajo milijone evrov. To korupcijsko mrežo je na seji komisije za nadzor javnih financ razkrila nova v. d. generalne direktorice ljubljanskega kliničnega centra. Zamejska podjetja kupujejo pripomočke za en evro, nam pa jih prodajajo za štiri.

Brigita Čokl, nova v. d. generalne direktorice ljubljanskega UKC, je na torkovi seji komisije za nadzor javnih financ razkrila, kako deluje utrjena koruptivna mreža, ki v Sloveniji finančno siromaši zdravstvo. Razkrila je obsežen lobistični krog, ki preko zamejskih podjetij, vlade in predsednika države iz bolnišnic počrpa milijonske vsote davkoplačevalskega denarja.

“Ti ljudje so eni in isti ljudje – vam bom povedala pa takole, čisto konkretno -– če ne dosežejo svojega, gredo naprej. Pridejo na Urad za zamejce, če tam ne dosežejo, gredo v druge institucije, gredo do predsednika vlade in gredo do predsednika države,” je povedala Čoklova.

Lastniki Mladine preko zamejskega podjetja do milijonskih zaslužkov
Oktobra smo že pisali o vrtoglavi vsoti 196 milijonov evrov proračunskega denarja, ki jih je hčerinsko podjetje časnika Mladine Mark Medical počrpalo iz ljubljanskega kliničnega centra, kar je javno dostopno prek Supervizorja.

Janšo zanima, kaj bo naredila glede odtekanj denarja …
O omenjenem odtekanju denarja je na komisiji govoril tudi Janez Janša, predsednik SDS, ki je izpostavil, da so slovenske bolnišnice v zadnjih desetih letih 196 milijonov evrov namenile lastnikom Mladine. “196 milijonov evrov je šlo iz slovenskih bolnišnic nekemu podjetju, ki ima sedež v italijanski Gorici, ki ga večina Slovencev sploh ne pozna, nima nobene zveze z medicino,” ob tem pa je Čoklovi postavil vprašanje: “Ali boste kaj naredili za to, da se to spremeni?”

Poslanec SD Škoberne pa želi konkretna imena
“Mene pa zanima, kdo lahko pride k ministru, k predsedniku vlade, sploh če je to organizirano ena in ista skupina, in tako in drugače izsili svoj denar,” je Čoklovo spraševal poslanec SD Jan Škoberne in dodal: “Kdo so ti ljudje, za katere pravite, da jih z imenom in priimkom poznate?”

Čoklova s tem seznanjena dober mesec, ukrepov nobenih
“Ja, poglejte, to ni nobena skrivnost. Poglejte, bom rekla, kdo so voditelji posameznih organizacij in boste dobili imena takoj, brez problema,” mu je odgovorila Čoklova, ki je sicer sprva v vrtoglavo vsoto denarja, ki odteka, podvomila, saj se ji to zdi precej “neverjetna številka”.

A je takoj za tem dodala, da je seznanjena s tem, da obstaja podjetje v lasti zamejskih Slovencev, ki je na seznamu dobaviteljev, za kar je sama izvedela pred dobrim mesecem. Ob tem je izpostavila ime Erika Švaba, sicer direktorja podjetja Euroservis, in na glas vprašala: “Zakaj mi kot Republika Slovenija ob tem, ko vemo, recimo, za take zadeve, gospod Janša /…/ še vedno tako izdatno podpiramo tudi Slovence v zamejstvu?”

“Nekdo” v zamejstvu je zelo zelo dobro organiziran
Ob tem je Čoklova dodala, da so eno gospodarske, drugo po politične poti. V tej zadevi gre več kot očitno za zelo politično pot, saj – kot je navedla sama – poteka celo preko dveh prvih mož države: predsednika vlade in predsednika države. Čoklova je še povedala, da so “določeni ljudje v zamejstvu zelo, zelo dobro organizirani,” in kot pravi, je “imeti poklic zamejca pravzaprav zelo ugodna pozicija”.

Bo v. d. direktorice ukrepala?
Logično bi bilo, da bi na podlagi teh ukrepov sledile ovadbe vseh vpletenih, katerih imena v. d. generalne direktorice UKC očitno zelo dobro pozna. Toda tega Čoklova na seji ni napovedala. Napovedala je, da bo stvari sicer poskušala urediti, toda po njenem “ne smemo prelomiti strateških verig tam, kjer smo odvisni od posamezne zadeve”.

Anja Dangubič

 • karlina

  Ta bo pa kmalu odletela, ker preveč ve.

  • nevtrino

   Pravzaprav se ji je samo zalomilo, pa je preveč izblebetala, ne ?

   • kekec

    Je rekel Kučan, preveč je povedala.

  • goldhorn

   Upam da se ji ne bo kaj hudega pripetilo! To so namreč težke obtožbe…..

 • nevtrino

  Se čudite ? Je to kaj posebej novega ? Še posebej pri “levih” in “sredinskih”, “liberalnih”, skratka roza-univerzalnih.
  Zakaj se nič resno ne ukrepa ? Je preveč “namočenih”, kaj ?
  Boter botru, stric stricu, jager jagru, vrana vrani, sraka sraki, …

 • Igy Grozni

  Me zanima kaj bo komentiral veliki pravičnik Grega Repovž z Mladine?

  • kekec

   Kje je tu Zemljič z svojimi nekaj sto milijoni.

  • Lord H.

   Nič, mu ni treba, ker leftardi odlično obvladajo doublethink.

 • soc

  Z IQ nad 90 bi načeloma slehernež moral povezati zgodbico Partija (Maček, Kavčič) -> Tržaška kreditna banka -> UDBA -> SAFTI (Svetina) -> KB1909 -> mreženje Novega razreda -> vračanje denarja kot lastniškega v RS -> lukrativne dejavnosti in mediji. Rado Pezdir je zadevo lepo in razumljivo opisal z zelo konkretnimi podatki. Pred njim pa je Domagoj Margetić že pred časom zadevo obrazložil na vsejugoslovanski partijsko-drhalni ravni. Povprečna družba zahodnoevropske civilizacije v 21. stoletju bi šla v revolt in na nož.

  Ker pa slovenski slehernež tako močnega daru narave kot je vsaj spodnja raven povprečnega IQ očitno ni deležen, bo kot manj razvit primat v kletki volil tiste, ki jih priporočijo ravno ti mediji…

  Orwellova živalska farma prascev, ki so si nadeli kravate in prevzeli človeško podobo, pa kljuset in ovac, ki tega žal niso zmožni, živi. Danes in tu.

  • Lord H.

   80% populacije Slovenije ima oblast, kakršno si zasluži. Daljše bi bilo mogoče tudi argumentirati, da ima celo predobro.

   • rrrrr

    Drži. Kakršni bolniki, taki Aspirini, kakršni norci, taki psihiatri, kakršni volilci, taki plenilci!

 • viktorh

  Čestitam gospodje tovariši.

 • xtc

  V lastikatere organizacije je Mladina.
  Mislim ,da gospo Čoklovo ,kalu čaka usoda Jamnika,ki se je spentljal z ljudmi iz iste družbe.

  • rrrrr

   Dobra primerjava

 • Lord H.

  Italija ima mafijo, Slovenijo pa ima mafija.

 • Peter

  No, ja kupiš za en evro, prodaš za štiri.
  Od tistih 30 % pa res težko živiš v teh časih, de, je rekel najbolji meneđer balkana pa i šire…

 • Peter

  V bistvu se čudim, da nam franc novak, l.r., še ni razložil, kaj in kako je s temi zadevami.
  Gotovo ima pojasnilo. nekateri bi sicer rekli izgovor, ampak ne bodimo malenkostni, no.

 • samsara

  Udbomafija rdečih tovarišev pri polni moči in zdravju, kljub letom ali pa prav zaradi let izkušenj.
  Kako tudi ne pri takšnem zdravstvenem sistemu!?

 • Duhec

  Predsednik in predsednik vlade sta mafijca!!! To pa je že prepoznavnost….

  • samsara

   Nedvomno bo tudi to pripomoglo k mednarodni prepoznavnosti in promociji naše države.

   Prevc, vsaka mu čast, je prava malenkost. Tudi njegovi zaslužki so malenkostni, v primerajvi s posli rdeče tovarišije.
   Sicer pa tov. Komija Armanija razumem, saj je že v časih vodenja vlade potožil, da s premiersko plačo ne preživi meseca.
   Sem dolgo mislil, da ga podpira njegova partnerka, odvetnica, zdaj pa vidim od kod tovarišu denar za vikendico v Umagu. Zdaj, ko prejema (ne bom rekel zasluži) kot predsednik celo še manj € kot prej ko je zavozil vlado pod njegovim vodstvom. Druge razlage si ta hip ne znam priklicati.

  • avtohtoni neandartalec

   Tujina ne pozna dvojine, obstajajo samo eden ali več njih, meni delujeta bolj kot dobro organizirana združba.

 • samsara

  Dediščina, nekdanjega prvega udbovca oz. SDVjevca, tovariša Janeza Zemljariča, ‘naključno’ soseda tov. kučana in Cerarja iz Murgel.
  Bil je prvi girektor UdbKC.
  Sledi in dosežki njegovega požrtvovalnega delovanja v dobrobit delovnega ljudstva, še dandanes ohranjajo spomin, na njegovo veličino.

 • avtohtoni neandartalec

  200 milijonov izgine, oni pa skomignejo z rameni in sprašujejo neumnosti, češ katere neznane osebe, so na neznanem kraju, na neznan način pokradle ves ta keš,kaj so dobili nazaj v zameno in zakaj o tem nihče nič ne ve.

 • samsara

  “…slovenske bolnišnice v zadnjih desetih letih 196 milijonov evrov namenile lastnikom Mladine.”

  To so vse ‘tekovine’ socialistične revolucije, revolucije ki traja (so nas učile tovarišice v šoli).

  • avtohtoni neandartalec

   Še nekaj drobiža rabijo, pa lahko počasi pošljejo satelit v vesolje, mogoče celo na komet, ampak pri nas smo dobili samo mladino, ki je nihče ne bere že 20 let.

 • samsara

  Naj ugibam, tovariš pahor bo bleknil, “So what”.
  Erjavčev Kork, nam bo pojasnil, da njega “Boli džoko”.
  Tov. Cerar pa bo ogorčen nad kritikami tistih, ki so manj etični in moralni od njega, in ga zato tudi ne razumejo, pri njegovem požrtvovalnem delovanju za dobrobit Slovenije in Slovencev, tudi zamejskih.

 • Johan

  Tisti, ki poznajo Čoklovo točno vedo, kaj je njen interes in kdo jo rabi na tem mestu, še se bo pisalo !

  • goldhorn

   Zakaj si pa sam sebi pluske stiskaš?

 • sprehajalec

  Seveda, pa farmacija. Uvedeš sistem, kjer velika večina plačuje v fond Kartice, recimo ji Kreditna – Zdravsto Club. Iz tega fonda se plačujejo potem storitve zdravstva/farmacije.
  Človek vleče Zdravstvo Club po Zdravstvenih domovih, pravzaprav jo vlečejo sestre. Pa k temu, pa k onemu, vse gre pa iz fonda kartice. Pa v Lekarno, kjer ti zopet farmacevtka potegne kartico.
  Pravzaprav imaš občutek, da je vse zastonj, ker gre na račun velikih števil. Me zanima, kako bi bilo pa, če bi vsak vlekel svojo kreditno, Master Card? Nobenih vrst več v zdravstevnih domovih, nič več visokih stroškov zdravstva, naenkrat polovico zdravnikov odveč?

  Okoli nepreglednega fonda kartice se pa nabirajo razni “dobavitelji” posredniki, takšni in drugačni, nihče nima nad njimi pregleda oziroma nihče jim nič ne more. Dobavljajo “najboljše” in tudi najdražje.

  Narod bedakov pa posluša demagogijo, za naše zdravje gre, za našo pravico do zdravja, za pomoč ubogim… kakšni bedaki smo.

 • samsara

  “Poslanec SD Škoberne pa želi konkretna imena”
  Naj vpraša tov. Pahorja, on baje pozna razne strice, tako je sam javno povedal, sam noče nobenega imena obelodanit.
  Torej, če poznaš nekoga, ki deluje protipravno in/ali v škodo države in državljanov, pa ne ukrepaš, potem ga podpiraš. Si enak storilcu!

 • Nata

  E, dajte no……kakšno ukrepanje ! Saj je rekla , da je preveč odvisno od ” posmezne zadeve in strateških verig ” ?? Haloooooo !

 • Duhec

  Grozljivo, da ni protestov….

  • pokvarjeniSvet

   glede nato kakolo dolgo tečejo informacije ven in še jih kar ni in ni nevem če sploh kdaj bodo sama od sebe nastala. Samo če bo to svetovno globalno ali VseEvropsko drugače ne vidim, da bi kdo začel s tem, razen plačanci, seveda.

 • Vrhovni sodnik

  To je UDBAŠKA firma in takih je več, šef UDBE še miga.

  • sabrinna

   Mal pa se mu že gate tresejo. Ni več čist zihr.

   • Vrhovni sodnik

    O z novim nickom, mlajše mam še rajš, je kaj v kaselcu.

 • Vrhovni sodnik

  SMC – Slovenian Mafiosos and Criminals, itaq pručko.

  • Kučko pod pručko

   A si pesmico od Kučkota videl???

   • Vrhovni sodnik

    Ne, prilepi.

    • Kučko pod pručko
     • Vrhovni sodnik

      ++++++++++++++++++++, čista + 10, ta link 5 do 10 na kure nalep.

     • Kučko pod pručko

      Na Kurah se ne da lepiti linke. Vsaj včasih se jih ni dalo. Ali sedaj gre? Nisem preveril.

      Ti bom v kaselc vrgel link na novo spletno stran. Jutri!!!

     • Vrhovni sodnik

      Vedno se je dalo, sam http ali you tube moraš spustit.

     • Kučko pod pručko

      Bom dal na Kure. Samo, da bo spet tema na Tamalga!!!

 • Vrhovni sodnik

  Počas boste doumeli, kako se rdeča hobotnica financira z Mladino na čelu.

 • Hribouc

  Kje so postavili nov AREST !?

  Kdaj se začne protest pred Parlamentom?

  KDAJ BO SOJENJE BANDI ?

 • Vera

  Koliko svinjarije se bo še moralo zgoditi, da bodo ustrezni organi začeli postopke ?

  • Peter

   Kakšne postopke?
   Vsaka svinjarija še ni kriminal, in ker je svinjina zaenkrat še dovoljena, mi ni jasno, o čem govoriš, no.

   • Vera

    Ovadbe, če je vse res !

    • Peter

     franc novak pravi, da ni res.
     In ker je zraven, mu verjamem.

     • Vera

      Kdo pa je ” franc novak ” ?

     • Peter

      Tisti, ki vse ve.

     • Vera

      Ne bi rekla, po tem , ker se vsakemu pregovarja , tudi vam . :)

    • Res je da so prodajali medicinksi material po zasoljeni ceni, ni pa res da je to hčerinska družba Mladine, kakor tudi ni res da se ne ukvarjajo zmedicinskimi pripomočki. Če se res ne bi ukvarjali z medicinskimi pripomočki, bi jih težko prodajali

     ; )

 • Vrhovni sodnik

  Včas je sam Janković tko govoril, danes lahko vsi lewaki v en glas povedo : vse kar imamo smo nakradli, edino diplome, nazive in vozniški izpit smo kupili.

 • resnicaboli

  Tako zdaj je jasno kako pošten je Pahor.

  • rrrrr

   Šele sedaj?

 • Hribouc

  HUUUUDOOO!
  Janez Janša, predsednik SDS, ki je izpostavil, da so
  slovenske bolnišnice v zadnjih desetih letih 196 milijonov evrov
  namenile lastnikom Mladine. “Ali boste kaj naredili za to, da se to spremeni?”

  SAMO TO, JANEZ?

  • Jovo Jamnica

   Bi bilo zanimivo, da bi se to obelodanilo prej. Ne po 10. letih. Lahko bi se … po dveh letih odtekanja…

  • Mladina je v večinski lasti podjetja Distriest (57%), ki je sestavljena iz luksemburškega holdinga Vega Finanz S.A. in holdinga KB 1909 iz Gorice. 13 odstotkov imata posredno v časopisu tudi italijanska in alžirska naftna družba ENI in Sonatrach, ki si lastita podjetje Transmedia.

   Kateri bandi so bolnišnice namenile 196 milijonov eur?

   • neny

    Zakaj pa je Zidar nor in dobiva vse tožbe?

   • sprehajalec

    Jaz stavim da Vega Finanz. Luxemburg je priljubljena destinacija menedžerjev iz “javnega”.

   • Peter

    Se ti zdi to zelo pomebno?
    Katerkali je, vemo, na kateri strani je, ali se sprenevedamo in tega ne vemo?

    • Zelo pomembno.

     • Peter

      Zakaj?
      Je katera od firm desna?

     • Krade samo leva mafija

     • Peter

      Ni res, samo leva mafija krade preeeeecej več, ker desni ne pusti h koritu.
      Še vedno pa ne vem, zakaj je pomembno?
      Preusmerjanje pozornosti, eden od trikov levih komentatorjev?

   • Hribouc

    Shiiit, I don’t know.
    Ask Pahor il Prezidente ! On bo reku:” Punčka, to mi ne delej!” Za njega ,ki misli, da smo sami loleki in mali lopovčiči je važen blef :”Akcija, it’s a beautiful day today!”

    Pa Cmerar, total v riti .Še tole za povrh!?
    A gre Kučanistom tako za nohte, da bodo zdaj žrli svoje tavelke otroke ?
    A so se tole zmenil včeraj na seansi z veleumom Židanovskim ?

    VERJEM’TE, DA ŽENSKA TOLE NI SAMA RODILA !

 • LUKI

  JA TO NAM DELAJO RDEČI FAŠISTI IN KUČINENKO,OPANKOVIČ IN OSTALA GOLAZEN.

 • neny

  Oba predsednika bosta zadevo speljala tako, da bo vsega kriv JJ, gospa, ki jo resnico izdala in pa mediji. -:) Levi ne bodo priznali, da so mafija v mafiji in z mafijo.

 • Delicate 4U

  Kot miroljuben, pošten in odgovoren državljan, ki že celo življenje plačujem davke, ZAHTEVAM proteste, na katerih bomo dosegli razkritje posameznikov te proklete slovenske mafije.

  Jebo mater, da nas ne bo zajebaval en Mark Medical iz zamejske Slovenije. Ali smo bebci, da sedimo doma in pišemo komentarje, medtem ko ta banda krade direktno iz naših žepov. Pa to ni normalno. Koliko let bo še potebno, da se bodo vzdignile naše lene sloveske riti in zbezale to bando na sonce. Nihče drug kot narod sam, ne bo tega vzel ven – ne vlade, ne zahojena in skorumpirana ministrstva, ne debiloidno sodstvo, nihče.

  Poglejte na Googlu, kje imajo ‘poslovne prostore’ – 1.100 m od meje v neki vikojebini malo ven iz Stare gorice – in te degeni ti prečrpajo 190 milijonov evrov iz slovenkega zdravstva. Pa to ne moreš verjet.
  (Mark Medical S.p.A. – Via San Michele 334, 34170 GORIZIA – ITALY)

  Potem pa še lokacija v Sežani – ponovno 600 m od meje na naši strani, sredi hoste, med železniškimi tiri in skladiščem – v neki debiloidni špediterski coni. In 190 milijonov evrov.
  (Partizanska cesta 109, 6210 Sežana

  )

  Pa ti fantje nas jebejo v zdravo glavo, mi pa še vedno pišemo komentarje na spletu. Ali imamo Slovenci sploše še kaj jajc?

  Predlagam zborovanje na obeh njihovih ‘poslovnih’ lokacijah, pa da jih zbezamo iz tistih prokletih pisarniških foteljev.

  Konec zajebavanja. Naj že kdo razpiše datum in uro, ko se bomo tisti z jajci odpravili tem tipom naproti.

  • Nova24TV Mod 1

   Bi šlo brez prostškosti?

 • Breiva

  To so delali Udbovci tudi tik pred koncem Juge. V Celovcu je bila firma Zellstoff Obir, ki je izčrpavala slovensko papirno industrijo, Njen direktor pa je bil bivši direktor Palome MK., pa ne Kučan, ampak njegov podrepnik. Sem bil enkrat službeno pri njih v Celovcu, pisarne in hodniki polni dragih umetniških slik, po tleh pa sami najdražji perzijski tepihi. Do posla ni prišlo, ker so zahtevali previsoko provizijo.

  Po osamosvojitvi je šla firma v likvidacijo slike in perzijanarji pa so izginili neznano kam. Verjetno so sedaj pri slovenskem vodilnem osebju te firme in zamejskih Slovencih, ki so bili tam zaposleni. MK bi vedel dosti povedati o tem, seveda, če je še živ. Nimam informacij, ali je še živ ali ne.

  • Jovo Jamnica
   • viktorh

    ..in kaj ima s tem??

    • Breiva

     Če misliš na moj post, jim je skupno jim, da so kradli slovenski državni denar. Pa tepihi so samo drobtinice, za denarne tokove pa nimam zanesljivih podatkov. Vam pa, da je bilo veliko podobnih poslov, kot jih je delal Mark Medical, samo da so pri papirnih strojih cene rezervni delov miljon in več evrov.

    • Jovo Jamnica

     Ne vem. To je bila samo asociacija na post od @Breiva. Zvezdana sem osebno poznal, kot prijaznega in poštenega človeka. Njegova prezgodnja smrt je zavita v tenčico skrivnosti. Umrl je v času največjih tajkunskih zgodb o uspehu.

  • rrrrr

   Hvala za povedano. Na tem portalu se bomo še veliko naučili

 • Peter

  Ena Mladina na dan, prežene bolezen stran.

  • rrrrr

   Se strinjam z vami: Pred leti sem trpel za hudo zapeko. Ni pomagal ne HanziI 3x na dan, ne toplo Delo na rito debelo, še Dnevnik je bil prešvoh. No, pa mi je zdravnik predpisal Mladino še pred zajtrkom…..ma pravi bzovlak vam rečem…pri nas je tisti izvod Mladine vedno v družinski lekarni.

 • cornusmas

  Čoklova-zdaj pa se bodo spravili nate…niti bog ti ne bo mogel pomagati.

 • domovina mili dom

  So what? Jutri gre Mladina v stečaj.

  • Še za rit brisat niso dobri, imam rajše 3 slojni papir!

 • Nova24TV: “Oktobra smo že pisali o vrtoglavi vsoti 196 milijonov evrov
  proračunskega denarja, ki jih je hčerinsko podjetje časnika Mladine Mark
  Medical počrpalo…”

  JJ: “196 milijonov evrov je šlo iz slovenskih bolnišnic nekemu podjetju,
  ki ima sedež v italijanski Gorici, ki ga večina Slovencev sploh ne
  pozna, nima nobene zveze z medicino,”

  Mark Medical ni hčerinsko podjetje Mladine. Ustanovitelji Mark Medical:
  http://supervizor.kpk-rs.si/podj/96665955/

  Mark Medical kot je razvidno, ima veliko veze z medicino:
  http://www.mark-medical.com/products.php

  • viktorh

   A si ti že slišal za “slamnate”??

   • Seveda, kot tudi za zapisane trditve ki ne držijo.

    • Delicate 4U

     Sorry, kaj ne drži ?

     • Da je Mark Medical hčerinsko podjetje Mladine, in da nima nobene povezave z medicino.

     • Peter

      Hočeš povedati, da Mladina ne cuza državnega denarja? Mi smo bl zabiti veš, pa nam take miškulance, ki se jih greš ti, kaj dosti ne povedo.
      Pove pa mi veliko dejstavo, da vedno najdeš izgovor, pojasnilo, obvod, prevod, dovod, karkoli, samo da negiraš trditev zgoraj. Ki pa je ne moreš negirati direktno, zato uporabljaš razne trike.
      Predlagam spremembo nicka v David Copperfield, ti bo bolj ustrezalo.

     • Slabo bereš?
      Na njegovo vprašanje, kaj ne drži, sem podal odgovor, da ne drži sledeče: “Da je Mark Medical hčerinsko podjetje Mladine, in da nima nobene povezave z medicino.”

      Ostala tvoja sklepanja ocene in nasveti me ne zanimajo, lahko obdržiš zase.

     • Peter

      In misliš, da tvoja sklepanja nas zanimajo?

     • Uradni podatki niso moje sklepanje.

     • Peter

      Jasno da ne. In na netu najdeš uradne podatke, ki bodo potrdili, da je Zemlja šesterokotnik.

      Zamejska podjetja lastnikov Mladine preko lobističnega kroga, v
      katerega naj bi bila vpletena tudi predsednik vlade Miro Cerar in
      predsednik republike Borut Pahor, iz zdravstvenega proračuna črpajo
      milijone evrov.

      Ta trditev je postavljena v članku. Če navlečeš sem 150 linkov, ki bodo dokazovali, da to ni res, bom jaz še vseeno verjel gornji trditvi.

      Ti pa kakor veš. Že veš, zakaj.

     • zemlazrak

      seveda nas, če so konstruktivna v smislu razkrivanja in raziskovanja lopovščin. Tebi se gre zgolj in samo za blatenje nekega imena, pač Mladina ti gre v nos.

     • Peter

      Glej, kdor jo ima rad in mu ne gre v nos, v Sloveniji je najmanj 5 strani za komentatorje, ki jo imajo radi. Tukaj smo Mladine in vseh medijev, ki iz dneva v dan producirajo laži do vrha siti, nam gredo v nos.
      Če bomo hoteli, da si ogledamo debate, ki so “konstruktivne v smislu razkrivanja in raziskovanja lopovščin” bomo pač šli na strani, ki nam bodo s tem postregle. franc novak do sedaj k razkrivanju in raziskovanju lopovščin ni prispeval čisto nič, razen megle.

     • viktorh

      ..podobno kot zemlazrak

     • Ne obremenjuj se z modeli ki namesto članka kometirajo kometatorja na osebnem nivoju. Niso vredni tvojega časa.

     • Peter

      Komentiram tvoje komentarje, šlager pjevač.

     • Delicate 4U

      Thx. Počakajva, bova še videla, morda kdo objavi. Jaz ne bi bil prehiter. Nekaj mora biti zadaj.

     • Peter

      To ni njegov način. Ko se bo objavilo kaj konkretnega, kar bo dokazovalo kakršnokoli povezavo, bo mrknil za dan ali dva in se pojavil z novim avatarjem.
      Kredibilen komentator, ni kaj.

     • “Zadaj” je to, da je ta firma, Mark Medical, ki se ukvarja z medicinskimi pripomočki, to da nima veze z medicino je laž, samo ena izmed zadev v lasti nekega holdinga, ki je skupaj z še enim holdingom, in ostalimi subjekti, del delniške družbe, delniške družbe Distriest d.o.o., ki je 57% lastnik Mladine.
      Ni to hčerinska firma Mladine, ni Mladina njen lastnik.
      Marc Medical je samo ena izmed zadev v lasti holdinga, Mladina samo ena izmed zadev v lasti delniške družbe.

      In to je kot, da si ti, ki si samo ena izmed zadev, v delni lasti neke delniške družbe, katere en izmed solastnikov, nek holding, ki je lastnik ostalih različnih zadev, in ima v delni lasti firmo, ki prodaja medicinske pripomočke, kriv za to da ta firma že leta prodaja medicinske pripomočke in ustvarja dobiček.
      Ne rečem da se ta firma ni okoriščala, obstaja velika možnost, in to se mora razčistit, kriv je ta ki je sklenil te oderuške nakupe, nima pa Mladina nič s to prodajo medicinskih pripomočkov.

      Če en delni lastnik, tvojega delnega lastnika, drži v lasti del lastništva neke firme ki zasoljeno prodaja medicinske pripomočke, to ni tvoja krivda.

  • Delicate 4U

   Jaz osebno na hitro nisem sposoben najti povezave do Mladine, vendar bi bil previden – če je bilo to javno izpostavljeno, se bojim, da so nekateri to povezavo uspeli poiskati. Tudi mene bi zanimalo, kako iz tiste zboljene lastniške strukture na Supervizorju, najti lastniško navezo na Mladino. Morda še kdo objavi …..

 • Delicate 4U

  Mark Medical – direktor: Aleš Nanut:

  Iz LinkedIn se marsikaj vidi – čista megla: https://it.linkedin.com/in/ales-nanut-55b05421

  Sicer pa nobenega podatka na internetu: F…..G GHOST

  Who the fuck is this ? Zdaj imam pa dosti tega sranja! Tipa je potrebno potegniti na sonce.

  • Peter

   Verjetno je franc novak, itaq.

 • Tekumze

  Mogoče je tukaj povezava do Pahorja : Igor Pahor

  GM Confindustria BiH, začasni upravitelj, Krizni manager, Samostojni strokovnjak

  Bosna in Hercegovinamanagement Consulting

  Trenutna

  Confindustria BiH, Samostojni Začasni direktor

  Prejšnja

  Mark Medical, AWS, Copyr, Hydro, Koch, Grace, Chemviron, Castek, Aluservice ,Virko ,Chemoservice

 • Tekumze

  profil

  Mark Medical je skupina, ki deluje v tržnem, promocijo in distribucijo odličnih rešitev zdravstvenega varstva s poudarkom na ozemlju Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Makedonije, Črne gore in Kosova . Mark Medical ponosno zagotavlja visoko kakovostne zdravstvene naprave, farmacevtske izdelke in kapitalsko opremo . Mark Medical sodeluje z vodilnih svetovnih podjetij na različnih poslovnih področjih, ki je Interventna kardiologija in radiologije slikanje, Critical Care, ortopedija, artroskopija in srčno kirurgijo . Naše Salesforce strokovnjakov, skupaj z našo kakovost in regulativnih oddelkov, servisu in logistiko, ki deluje vzporedno zagotoviti izjemno storitev za naše stranke. Kot vodilni distributer, Mark Medical ponuja obsežno paleto storitev , ki zajemajo Salesforce, izobraževanja, prilagojene rešitve, storitve za stranke, skladiščenje in logistiko, servisiranje opreme, upravljanje kakovosti in regulativnega.

  • Tekumze

   Zgodovina

   Mark Medical deluje na trgu zdravstvenega varstva za več kot dvajset let . Prvi koraki v dan zdravstvu segajo v leto 1992, ko je družba Agorest Srl v Gorici – Italija, spremenila svoje poslovne dejavnosti in predeluje za distribucijo zdravila in medicinske pripomočke. Potem se je združila z Mark Srl in nadaljeval, da je ključnega pomena nakupovalni center za vsa druga podjetja, ki so, ko ste razdeljujejo na območju nekdanje Jugoslavije. Ozemlje Key je Slovenija, kjer je podjetje Auremiana doo je bilo ustanovljeno leta 1993. V nadaljevanju se je razvoj nadaljeval z ustanovitvijo Samed doo, v letu 1997 v Sarajevu, Bosna in Hercegovina. Neposreden vstop na hrvaški trg sega 2004, ko je družba De Plano doo je bilo pridobljeno. Srbski trg je rasla vzporedno, tudi s pridobitvijo TREVIS medicinske doo Vse večje zapletenosti povezan z rastjo podjetja in razvoj medicinskih pripomočkov in farmacevtskih sektorja so pripeljali podjetje v oblikovanju nove skupine , Mark Medical . Z učinkom od oktobra 2010 je firma spremenila iz Mark Srl v Mark Medical SpA in posledično tudi hčerinske družbe spremenila svoje ime v Mark Medical doo

   • Tekumze

    Dejstva in številke

    Prisotnost na trgu: > 20 let

    Sedež podjetja: Italija – Gorizia

    Odvisne družbe: Slovenija – Sežana

    Hrvaška – Zagreb

    Bosna in Hercegovina – Sarajevo

    Srbija – Beograd

    porazdelitev: Neposredna (prek odvisnih podjetij): Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija

    posredno (prek subdistributors): Makedonija, Kosovo, Črna gora

    zaposleni: 90

    stranke: 140

    izdelki: 5 poslovna področja 60 ravnateljev 6000 izdelki razdeljeni

    • Tekumze

     Naša zaveza

     Skladnost in poslovna etika

     Naš kodeks poslovnega ravnanja poganja strokovnosti, znanja, integritete, etike, medsebojnem spoštovanju, empatiji in ponižnosti . Da bi zagotovili to ciljev in izpolnjevanje zakonskih in skladnosti zahteve, je Mark Medical razvil in sledi notranje politike / postopke in posebno usposabljanje na :

     Kodeks poslovanja ravnanja / etike (proti goljufijam, Anti-podkupovanja in protikorupcijsko zakonodajo)

     Po o nadzoru mednarodne trgovine

     Delo z vladami

     V skladu z zakoni o konkurenci

     Zdravje, varnost in varstvo okolja

     Preprečevanje navzkrižja interesov

     Zaupne informacije

     Zakonsko predpisani (registracija, dovoljenja, licence, odobritve)

     Notranja in zunanja revizija

     družbena odgovornost

     Mark Medical se v celoti zaveda pomena družbene odgovornosti podjetij. Naša podpora se osredotoča na :

     Izboljšave na področju zdravstvene industrije in zdravstvenih institucij

     Slovenska skupnost, ki živi v Italiji – donacija in sponzorstva so namenjeni za kulturne in glasbene prireditve, izobraževanja in socialne sklade, ki imajo pozitiven vpliv na razvoj skupnosti

 • Tekumze

  Mark Medical d.o.o. Slovenija :

  Finančni podatki

  Promet

  Čisti dobiček / izguba poslovnega leta

  2010 2011 2012 2013

  17.922.164 € 18.340.095 € 17.554.920 € 15.400.762 €

  499.678 € 627.856 € 479.125 € 366.740 €

 • pravapot

  poglejte Andrea Nanut ali Andrea di Nanut

 • noname

  NAPIŠITE IN PREVERITE OSTALE DOBAVITELJE! CARDIO PROIZVODI DENIMO,…

  • Nova24TV Mod 1

   [Izklopite Caps Lock, ker izgleda, kot da se derete!]

 • Peter

  Jaz pa mislim, da je vse čisto. Kupijo po evro in prodajo za pol evra, ker so altruisti.

  Me je prepričal franc novak, no.

  • Jovo Jamnica

   Oprosti, da se vmešavam, ampak meni to ne gre v račun:

   Lastniki Mladine preko zamejskega podjetja do milijonskih zaslužkov
   Oktobra smo že pisali o vrtoglavi vsoti 196 milijonov evrov proračunskega denarja, ki jih je hčerinsko podjetje časnika Mladine Mark Medical počrpalo iz ljubljanskega kliničnega centra, kar je javno dostopno prek Supervizorja.
   —————————-
   Namreč, hčerinsko podjetje pomeni, da je Mladina “naložbenik”, ki je ustanovil Mark Medical. Če se motim, me prosim, popravi.

   • Ja to da je Marc Medical hčerinsko podjetje Mladine ne drži, to je laž.
    Ustanovitelji in družbeniki
    http://supervizor.kpk-rs.si/podj/96665955/

    • Jovo Jamnica

     Tako jaz razumem zapisano. Zato me zanima, zakaj je @Peter tako našpičen proti, za zdaj, evidentnemu zavajanju?

     • Ker se spušča na osebne nivoje in ne na to kaj se napiše?

     • Peter

      S takimi odgovori se tudi ti spuščaš na oseben nivo.

     • Peter

      Samo pri tebi, imaš to čast.

     • Peter

      Zato, ker se je velikokrat izkazalo, da gre za en kup slamnatih podjetij, ki služijo kanaliziranju javnih sredstev.
      In se bo verjetno prej ali slej tudi tukaj.

     • Jovo Jamnica

      No, saj to je OK. Ampak, gre za princip. Vedno se more težiti, da je tisto, kar se napiše v javnost, kolikor se da, blizu resnici.

     • Peter

      In ravno v tem je problem.
      Ker sem prepričan, da tov franc novak ne teži na nobenem levičarskem portalu, da naj bodo vsaj blizu resnici.
      Čeprav bi imel tam 24/7 dela.

     • Jovo Jamnica

      No, saj tudi jaz tam ne težim, ker jih sploh ne berem.

     • Peter

      Ja, jaz tudi ne več. Ampak za nekoga, ki je tako popoln in nam tako rad naliva čistega vina, bi razumel, da rad nalije čistega vina vsem.
      Ne pa da najde tu 150 linkov, s katerimi opravičuje rabote ene politične strani, za rabote druge pa se dela, kot da jih ni.
      Od tod izvira moj problem s tov francem novakom, vidiš…
      On sicer temu pravi, da gre za osebne napade na njegov lik in delo, pri čemer gre pač samo za še eno zavajanje več.

 • črnaovca

  Vse se skriva v besedah: ne smemo prelomiti strateških verig. Torej ne bo naredila nič pa bi se lahko potrudila do tistih dobaviteljev ki prodajajo za evro, samo treba je imeti voljo, znanje no in v njenem primeru še blagoslov vrha

  • Prvo, kdo je sklenil škodljive pogodbe za nakup po 4x ceni, se naj sankcionira, pogodbe prekine, in se material nabavi pri cenejših dobaviteljih.
   Ostalo ni nič, mešanje megle.

   • Peter

    Še bolje pa je, da megle sploh ne vidimo, da se delamo, da je ni, ne?

  • tomven

   Prepričan sem, da je tudi njo zadel “denarni” blagoslov. Brez vedenja gospodarja gre denar težko iz hiše!

 • Vstrajnik

  PRVO KOT PRVO OD TEGA NIČ NE BO, DOKLER BO V SLOVENIJI KRIVOSODJE !

  • Iza Demos

   Ma kaj ima s tem sodstvo.Če bi tisti, ki so poklicani t.j. plačani za svoje delo le tega opravljali po visokih etičnih in moralnih načelih Jezusa (več kot 50% SLO je pripadnikov RKC) do teh packarij sploh ne bi prišlo in tudi sodstvo ne bi imelo s tem nič,

   Naj vsi ki pravijo, da nekaj vedo TAKOJ prekinejo te verige. Prva je ga. Čokl. Potem pa naj gospa in vsi tisti, ki vedo kdo so barabe (in imajo za njihovo porednost neizpodbitne dokaze) le te skupaj z dokazi prijavijo državnemu zboru. DZ naj jih sortira po strankah in da v obravnavo sodniku oz, sodnici, ki je simpatizer nasprotne stranke (saj se točno ve kdo ima rad SD, kdo SDS, itd).

   A kaj, ko se vsi tresejo za svoje stolčke in borijo za premoč, namesto, da bi imeli jajca oz. jajčnike in poskrbeli za državo Slovenijo za kar so tudi zeeeeeeeeeeeeeeloooooooooo dobro plačani in še dodatno nagrajeni z raznimi privilegijami (od zaposlovanja sorodnikov in znancev do lepih služb v EU). Tako pa le vsi kažejo s prstom drug na drugega se obmetavajo z neresnicami, polresnicami in seveda s tem “gradijo” prijazno okolje za mafijozote. Se sprašujem če to ni namenoma, saj se na ta način lahko tudi člani DZ in strank “omastijo” in počnejo njim “ljube” rabote. Mi ovce pa smo tiho………………

  • Nova24TV Mod 1

   [Izklopite Caps Lock, ker izgleda, kot da se derete.]

 • zuje

  Če gre za italijansko “zamejstvo”, potem lahko rečemo SKGZ

  (Slovenska kulturno gospodarska zveza). Še za časa Jugoslavije je bilo to združenje pod udbovskim nadzorom. Prava udbovska izpostava.

 • centurion

  Žal Janševega govora ne bo hotelo slišati 70% omejenih volilnih ovc.

  Ali zna kdo bolj argumentirano kot g.Janša ponazori konkretno stanje?

  Odgovor je: NE!

 • koreninca

  Dokler ne bo nobena glava letela dobesedno, se ne bo nič spremenilo!
  Verjemte mi!

  • 1xy

   si mogoče mislila, ODletela……dobesedno, dejansko odletela…..fizično….

   • koreninca

    Moderatorju ne bi blo všeč.

    • Nova24TV Mod 1

     Ni mu bilo.

     • koreninca

      Korektnost in ostale moderne pogruntavščine! :-((

   • totallyhonest1

    mir v razredu! ne znašajte svoje domišljije na načine, ki so jih uporabljali predniki vodilnih naše trenutne vrhovne politike!

    • koreninca

     Hudo se s hudim vrača, vse ostalo je naivnost!!

 • 1xy

  ne smemo prelomiti strateških verig tam, kjer smo odvisni od posamezne zadeve”…….NE ME BASAT s takimi pravljicami……..svet je globalno usmerjen, KONKURENTI SE PRETEPAJO ZA POSEL, ona pa zaj fopa narod, da smo od nekoga strateško odvisni……..
  NORCA se delajo…..to, da se pa vse dogaja v zajemstvu oz se pere izven slovenskih meja, pa je bilo jasno že pred meseci, ko so zdravniki UKC Ljubljana svoje provizije dobivali IZKLJUČNO NA RAČUNE ODPRTE IZVEN SLOVENIJE…….

 • Jim Doe

  Bolano na kubik.Mi nimamo mafije,mi imamo politiko.

 • totallyhonest1

  Meni se je moralnost slovenskih zdravnikov glede na lokacijo dela povsem razjasnila ko je zdravstvena ministrica v DZ razlagala koliko ljudi se je oglasilo, ko so mariborčani rabil pomoč zarad pomankanja anesteziologov.

  V par mesecih po javni objavi prošnje se je oglasilo cca 50 anesteziologov iz VSEH SLO bolnišnic, Razen iz UKC, rekoč “prenizka plača”. Do januarja se je oglasilo tudi cca 180!! Ljudi iz ostalih držav (exyu in EU), brez kakšnih pomislekov glede plače. -Toliko o opravljanju dela s srcem. Prodanci.

 • centurion

  Eden od konkretnih primerov je bil objavljen v reviji Reporter oktobra 2014.
  Kako komunistična bagra krade bolnike oz zdravstvo si lahko ogledate
  tu http://www.reporter.si/slovenija/dobi%C4%8Dkonosni-infarkti-se-je-z-dobi%C4%8Dki-od-prodaje-%C5%BEilnih-opornic-sofinancirala-mladina

  • Problem so modeli ki podpišejo te zasoljene pogodbe za material po X krat višji ceni.

   • totallyhonest1

    problem so prilagojeni razpisi, ki z nemogočimi zahtevami onemogočajo pristop neodvisnih ponudnikov

    • Tudi to področje bi morali uredit, tudi to je gojišče nepravilnosti ki nas veliko stane.

   • centurion

    Ničesar ne naredijo zastonj.
    So del nameščene, dobro utečene in nedotakljive sprege.
    Koliko stane davkoplačevalce, jih ne briga.

    • Ja, to jim je zadnja skrb.

    • rrrrr

     Takim davkoplačevalcem lahko nad ceno prodaš celo ciankalij proti driski. Če ravno ne crknejo, te ponovno izvolijo. In če spet ravno ne crknejo, te pon….. Število iteracij vstaviti poljubno.

   • Peter

    Glej glej, še drugi te napadajo. Verjetno na osebnem nivoju, de?

    • Napade vidiš? Skrbi raje zase..

     • Novakec

      Imaš tapravo orožje za odbijanje napada, še kratko cevna sekira pa si kot Rambo

 • Peter

  V Sloveniji je bil to sežanski Mark Medical (v lasti zamejske finančne skupine KB 1909, ki je lastnik Mladine), slovenski zastopnik proizvajalca Abbott, za katerega so bili javni razpisi, sodeč po pritožbah drugih ponudnikov, prirejeni.

  Aha, KB 1909, pa spet Mladina, glej no, čisto po naključju, verjetno. Megla.

  Preoblem so modeli, ki podpišejo take zasoljene cene. Tako je.

  • Peter

   Sem pričakoval nekaj linkov, ki bodo trditev Reporterja postavili na laž.
   Pa druguč, no.

 • mapu

  Upam, da bo gospa Čoklova najprej naredila red v svoji ustanovi.
  Naj se pregledajo vse investicije v zadnjih petih letih.
  Pregleda naj se premoženje vseh, ki so sprejemali in potrjevali predračune, izbirali izvajalce, izvajali
  kontrolo in potrjevali obračune.
  Upam se trditi, da so bile vse investicije zelo, zelo preplačane.
  Kaj se bo zgodilo; psi lajajo, karavana gre naprej…
  In tako do bridkega konca. Se je kdo vprašal zakaj je moral oditi g.Baričič
  Ni odšel zaradi smučanja, ampak je uvidel, da v KC ni še dovolj poštenih ljudi, da bi stvar premaknili….
  Tudi od gospe Čoklove ne pričakujmo, da bi lahko kaj premaknila, pa čeprav se mi zdi bo mogoče pa le kaj poskusila.
  Pustimo se presenetiti.

  • +++

   Jaz bi dodal samo to, da se naj časovno obdobje iz katerega bi/bodo pregledali vse kar si naštel močno raztegne, močno.

   • rrrrr

    Tukaj se z vami strinjam, vsaj od6.aprila 1941 leta ob 6.00!

 • xtc

  No,no,no komentatorji.
  Finance so že objavile ,da Čoklova preklicuje nekatere trditve in se odmika od včerajšnjega nastopa pri JJ.
  Jep!
  Našii so verjetno že stopoli v akcijo in gospo opomninili ,da je ruženje z JJ in omenjanje nekaterih imen po nemarnev slabo za družinsko zdravje.

  • Duhec

   Hahahaha…. škoda besed. Znajo utišat….

  • A Starr Unique

   Je že prepozno za preklic!!

 • sprehajalec

  Nimaš kaj, vsakega utišajo, lobiji nastavljajo ministre, direktorje, ministrskega predsednika, Sile kontinuitete se pa vključijo, da je prava stranka na oblasti. Pa aktivirajo s parolami iz 1948 leta ostarela srca nostalgičnih socialistov, pa vse žlahte.

  Edino kar jih moti je EU, pa internet, pa da denarja zmanjkuje. Drugače je pa vse skupaj podobno življenju nekega TOZDa iz socializma, le da je na državnem nivoju. tako kot Tozd nekoč, tudi ta ta nov tolče izgubo, ker se na veliko trpa iz njega. Kot tisti nekoč, je tudi ta zapisan pogubi, krivi bomo pa vsi na koncu.

 • Janez

  Dober večer vsem, bog daj !
  Ja, saj o tej Mladini sempa nekaj že pisal, da je zelo čudno ?!
  … da kar ihaja vsak teden ??
  …proda seje pa ?! A sploh kaj ?!
  A kdo ve ?? Koliko se je proda?
  Jaz je nikoli ne kupim ?! Zapis l.r. Janez Komenda

  • Tudi jaz ne. Sem še prestara, da bi brala takšne izmišljene, skrivenčene in slabe pravljice.

   • Janez

    Ja, seveda !
    Ko gre za politiko imam jaz rad konkretno realno obravnavo, ne pa prikrito reklamo ljudi, ki si hvaljenja ne zaslužijo ?!
    No, ekonomika tiskane revije je čisto enostavna :
    … revija denar dobi od prodaje, od reklam ?!
    … od javne državne subvencije če jo ima ?

    Ali pa gre za prikrito financiranje s strani neke skupine, ki ima od pisanja v reviji kakšno korist ?

    Ampak kakšno korist ima sploh kdo?!
    .. od revije, ki je skoraj nihče ne bere ?!
    … ali … tudi če kdo pisanje revije – le – bere ?! Ali sploh obstoji kdo, ki pisanju revije Mladina ?!
    …. sploh – verjame ?!
    Zakaj revija Mladina sploh izhaja ?
    Vedno sem imel občutek, da jo finacira nekdo, ki ima ? Preveč denarja ? Čudno ? L.r. Janez Komenda

    • Glavni vir zaslužka so reklame v reviji, nato sledita prodaja in naročnine.
     Bere jo že nekaj ljudi, verjame jim tudi, saj ni nekih zgodb za katere je kdo dokazal da so čista laž in zavajanje, včasih pišejo kar vsi zanikajo a se na koncu izkaže za resnico. Kako je komu všeč ali ne je odvsino od vsakega posameznika.

     Mladina, če se cene niso spreminjale:
     cena oglasnega prostora v tedniku z naklado 17.313 izvodov: enostranski oglas stane 2.400€, dvostranski 3.300€, ovitek z zavihkom pa 6.000€. Na spletni strani, ki ima na mesec okrog 80 tisoč obiskovalcev, pa oglasna pasica 160×600 na desni strani stane 11 evrov na 1.000 prikazov ali 3.200 evrov na
     mesec.

     • Janez

      No – hvala za pojasnila !
      A jaz slo po-komuniste dojemam kot slovenstvo ogrožajoče .. ne trdim, da v Mladini ni nič bralnega !?
      Jaz je pač ne berem, tako da težko kaj rečem !

      Meni gre za dosti hiter izhod iz pokomunizma,
      … pa da se kaznuje zločine,, in vse ostalo ?!
      Pa krepitev slo zavesti, poštenih slovenskih osebnih, družinskih kmetij, obrti podjetij ..slo pesmi pa ok stroka, znanost, slo familije .. to me zanima, veseli !
      Pa vera … seveda ! Je že ok !
      A je s financami Mladine vse ok .. naj kar ugotovijo pristojni !
      A dokler ne bodo porihtane naše institucije prava – … tako ne bo – nič ?!
      Lopovi se bodo delali, da so pošteni ?!
      Pošteni bodo pa blokirani in blateni ?! Itd.
      Rad bi, da gre Slovenija čimhitreje na sistem podoben temu v Avstriji ! Itd. L.r Janez Komenda
      P.s. te slo po-kome bomo že porihtali, me ne skrbi. Skrbi njih !?

     • Lopovi se bodo vedno delali da so pošteni – ne glede na barvo.

     • Janez

      No, seveda.
      Meni gre za vzgojo v poštenost.
      Lopovščine niso nujnost in naj se ne zavaja mladih vanje.

      Lopovi naj kar brodijo po svojih mlakužah !
      Kako bodo …pa – na koncu poplačan?!i … zvedo v slo ljudskih pesmih ?!
      Molitve ob samem sebi, ko si suho drevo – da bi ozelenel ?!
      Žalostna in brezupna stvar !! Morda je taka tudi Mladina?! …Molitev ob suhem drevesu ?!
      Ali samovarajoče pisanje o suhem drevesu … da ? nekaj, malo – le – zeleni ?! JANEZ KOMENDA

      P.S. ne vem, naj to pogruntajo sami ali drugi !

     • totallyhonest1

      seveda je Mladino treba brati, glasilo tardečih, to je jasno, sicer ne veš kaj te bo doletelo naslednji mesec/leto. Če pa znaš prebrati med vrsticami in še kakšnega od urednikov/intervjuirancev/avtorjev poznaš, se obeta nićkajmalo poslovnih priložnosti.

      No, splača se tudi spoprijateljiti s kakšnim prodajalcem/ko v lokalni trafiki ali merkatorju in samo nahitro prebrati par standardnih razglašalcev povesti.

      Je pa njihovo obdelovanje zgodovine hec – in tudi resnica, ni kaj

     • Janez

      Ja, to je žalostna posedica – …. samohvale ?!!

      Da si resnično neresničen !!
      Ko to ugotoviš o sebi – se začnejo – ? blodnje ?!! Tako je pač –
      … če nikoli ne slišiš glasu Boga ?!
      …. če ga nikoli nič ne vprašaš ?!
      …. pač – blodiš !?, … si pa – pač – ne Bog , ampak …. u -bog ?! Lahko noč, l.r. Janez Komenda

  • Breiva

   Na kakšnem nivoju in kam je usmerjena Mladina, vam je lahko takoj jasno, če veste, da je den od kolumnistov Janko Lorenci. sicer dober novinar, a izrazito komunistično nastrojen.

   Jaz ga dobro poznam, saj smo bili za časa študija v Mariboru med letom 1962 do 1965 dobri kolegi in smo veliko skupaj igrali nogomet, on je imel nadimek “Fikus”. Takrat še ni kazal take pro komunistične usmerjenosti, a se je pozneje verjetno preusmeril, ker je pričakoval koristi.

   Potem je v Delu nekje leta 1977/78 napisal članek-hvalospev o Mengistu Haile Mariam ki je zrušil cesarja Haile Selasia v Etiopiji in uvedel komunistično diktaturo. od tedaj je šla njegova pot samo še navzgor. Danes je star 73 let (tako, kot jaz) in še vedno blodi v Mladini o komunizmu, a ga pamet še vedno ni srečala.

   • Janez

    Ja, tole je pa ?? ..že … odsotnost zdravja?? Ali kaj ?! Pri teh naših po-komih ?!

    V ŠIški je bil pred leti na enem zidu ob Celovški en…. meni všeč … napis !! Tak !!

    “V SRCU STRAHU SE SKRIVA – NEPOVEZANOST ”

    A so naši po-komi ? ..boječi ?! Si ne upajo biti sami ?! To je pa ? Že ? kar hudo ?!

    A rabijo iluzijo povezanosti ?! ..prepričal si me !! Mladine ?!-ne bom bral !! Janez Komenda

  • Breiva

   Delno se gotovo napaja iz dnerja iz virov, ki sem jih zgoraj opisal.

   No Janez, malo si že poboljšal svoj slog, še malo, pa bo!

   Kmalu te bomo lahko razumeli, kaj si hotel povedati.

 • Antonius

  Nehajte ga srati z meglo! V verigi kriminala, prisesanega na zdravstveno blagajno, se bo spremenilo samo, če se bo komu zgodila zgodba, potihoma pospravljenega Jamnika. V tem primeru imam v mislih kakšnega konspirativnejših dobaviteljev UKC.
  Sicer pa, pošteni *cerar je dvakrat zaračunal že prvo plačano pot, *pahor je pa avtomatično pošten, ker je dal roko v ogenj za lažnivko Simono Dimic.

 • Breiva

  Da nadaljujem moj zapis o firmi v Celovcu, ki je poslovala podobno, kot Mark Medical, samo na področju slovenskih papirnic.

  Po dolgem razmišljanju, ker nisem mogel spati, sem se spomnil, da se je firma imenovala Gago Ges.m.b.H.

  Tam sta harala MK (ne Milan Kučan ampak njegov podrepnik z enakimi začetnicami), bivši direktor Palome in MV, bivši direktor Papirnice Količevo. Tam so se obračali miljoni evrov in to še veliko več, kot pa v Mark Medical. Nekaj let po osamosvojitvi je firma Hago izginila neznano kam, zabrisani so vsi sledovi, kam pa je šel denar, pa nihče ne ve. Mislim pa, da je šel v blagajno Kučanove ZKS, oziroma njene naslednice ZMS-SD ali kako se je že imenovala.

  • Breiva

   Lahko pa še povprašate Sašo Geržino, starejšega, on je tudi haral po podobnih firmah na Dunaju, imel pa je sedež v Hotelu Hilton (enem najdražjih hotelov na Dunaju). Mislim, da je tudi on je šibal denar komunistom in za nagrado dobil veleposlaniško mesto v Moskvi.

   Še sedaj je neki funkcionar, ne vem kje, čeprav ja star že okoli 80 let.

 • Breiva

  Čestitke gospe Čoklovi, a mislim, da zaradi te izjave ne bo nikoli gen. direktorica UKC-ja.

 • Novakec

  Tale pa ne bo dolgo, je že pri Radanu naročena na pregled.

  • Breiva

   Kdo jo je pa naročil?

 • montyamp

  MLADINA je unterhund oberbanditski Zeitung .

  http://www.portalplus.si/686/kapitalizem-hrani-mladino/ To so serijski ropi gošarskih potomcev .

  • “Zadaj” je to, da je ta firma, Mark Medical, ki se ukvarja z medicinskimi pripomočki, to da nima veze z medicino je laž, samo ena izmed zadev v lasti nekega holdinga, ki je skupaj z še enim holdingom, in ostalimi subjekti, del delniške družbe, delniške družbe Distriest
   d.o.o., ki je 57% lastnik Mladine. Ni to hčerinska firma Mladine, ni Mladina njen lastnik.
   Marc Medical je samo ena izmed zadev v lasti holdinga, Mladina samo ena izmed zadev v lasti delniške družbe.

   In to je kot, da si ti, ki si samo ena izmed zadev, v delni lasti neke delniške družbe, katere en izmed solastnikov, nek holding, ki je lastnik ostalih različnih zadev, in ima v delni lasti firmo, ki prodaja medicinske pripomočke, kriv za to da ta firma že leta prodaja medicinske
   pripomočke in ustvarja dobiček. Ne rečem da se ta firma ni okoriščala, obstaja velika možnost, in to se mora razčistit, kriv je ta ki je sklenil te oderuške nakupe, nima pa Mladina nič s to prodajo medicinskih pripomočkov.

   Če en delni lastnik, tvojega delnega lastnika, drži v lasti del lastništva neke firme ki zasoljeno prodaja medicinske pripomočke, to ni tvoja krivda.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!