fbpx

Popravek: Ekosocialist in migrantoljubec Jure Poglajen bi kar ukinil krščansko tradicijo prižiganja sveč na grobovih; raje bi postavljal table, od katerih bi denar šel za njegove migrante!

Foto: Twitter/moi-style.com

Dne 28. oktobra smo na portalu Nova24TV objavili članek z naslovom Ekosocialist in migrantoljubec Jure Poglajen bi kar ukinil krščansko tradicijo prižiganja sveč na grobovih; raje bi postavljal table, od katerih bi denar šel za njegove migrante! V nadaljevanju objavljamo prikaz nasprotnih dejstev.

28.10. 2019 je bil na spletni strani Nova 24 tv in demokracija objavljen članek avtorice Hane Murn naslovom Ekosocialist in migrantoljubec Jure Poglajen bi kar ukinil krščansko tradicijo prižiganja sveč na grobovih; raje bi postavljal table, od katerih bi denar šel za njegove migrante!, v katerem avtorica očitno zlonamerno trdi,  “da sem se znašel na neslavnem seznamu  novinarjev, ki so pomagali agresorski JLA pred osamosvojitveno vojno uničevati idejo o samostojni Sloveniji. Da sem torej “sodeloval z Udbo”. Trditev ne drži.  Avtorica jo utemeljuje, da so “iz tajnih dokumentov, do katerih se je dokopal dr. Božo Predalič,  razvidne naravnost šokantne podrobnosti iz osamosvojitvenih časov, v njih pa je omenjen tudi Jože Poglajen: “Skupaj s sodelavci Udbe so v varnostni službi pridobili tudi dokumentacijo o sodelovanju posameznih novinarjev z Udbo, zaradi česar je varnostna služba JLA želela nadaljnjih navodil glede imenovanih – tudi Jožeta Poglajna”.

Gre za “dokument” ki ga je julija 1990 (!) objavila Mladina v nepodpisanem komentarju “Pozicijska vojna”. Takrat sem v pismu Mladini med drugim zapisal, “da bi bilo prav, če bi ugotovili  resničnost navedb iz objavljene “zabeležke” o mojem sodelovanju s SDV, ki je budne kosovce  napeljala na to, da sem primerna persona za vohunjenje, ovajanje kolegov in sploh za “pozicijo”  v njihovo korist”. Odziva ni bilo, kar posredno dokazuje, da je “dokument” ponaredek.  A tudi če ni, me ta dokument zgolj uvršča na nek seznam za morebitno “vrbovanje” za sodelovanje s to službo. Nikoli ne ta služba ne Udba, ki jo navajate, z menoj ni vzpostavila nobenega stika. Zato bi bilo priporočljivo, da v omenjenem članku navedene obtožbe na moj račun preverite,  preden jih objavite.

Jože Poglajen, Ljubljana

V Ljubljani, 28. 10. 2019