Potrjenih novih 55 okužb, največv zadnjih dveh mesecih!

Dezinfekcija ulic zaradi covid-19 v Moskvi (foto: EPA)

V Sloveniji so v torek, 1. septembra 2020 zabeležili 55 novih okužb, kar je največ v zadnjih dveh mesecih. Do sedaj je bilo v Sloveniji potrjenih 2.979 okužb, od tega jih je 486 aktivnih. V bolnišnicah je hospitaliziranih 26 oseb, od tega se dve osebi zdravita na intenzivni enoti. Včeraj je za posledicami covid-19 umrla še ena oseba. Do sedaj je za posledicami bolezni umrlo 134 ljudi.

Zaradi povečanega števila okužb je nujno upoštevati navodila zdravstvenih strokovnjakov. Med drugim, da skrbimo za higieno, si umivamo roke in upoštevamo varnostno distanco. V zadnjih dneh predstavlja nekaterim državljanom največjo težavo nošenje mask.

A v Sloveniji je problem potrpeti, z masko na obrazu. Kot je v intervjuju za Nova24TV opozoril dr. Alojzij Uhan, je v Sloveniji nošenje mask predvsem problem kulture, saj so takšni primeri v Evropi sila redki.

Nobena država na svetu si več ne more privoščiti popolnega zaprtja, ker bi trpelo gospodarstvo. Edina rešitev, ki nam preostane, je upoštevanje navodil stroke. Le tako bodo tudi zdravstveni delavci lahko normalno kontrolirali epidemijo.

V Sloveniji je bilo naštetih 55 okužb, trenutno jih je v državi 486 aktivnih. V bolnišnici se zaradi wuhanskega virusa nahaja 26 ljudi, dva sta na intenzivni negi.

 

Luka Perš