fbpx

Poziv k razumu: Vladni projekt 2. tir moramo ustaviti, preden ga spet preplačamo!

Foto: iStock

“Spoštovani sodržavljani, davkoplačevalci, spoštovani poslanci pozicije! Vsem, ki ste oddali svoj podpis, najlepša hvala. To je najmanj, kar lahko naredi posameznik: da podpre referendum in ne ostane doma na volitvah. REPUBLIKA naj postane RES PUBLICA, javna zadeva”, je v sporočilu zapisal prvopodpisani pobudnik referenduma Vili Kovačič.

“Kljub zadostnemu številu zbranih podpisov, pa naša zgodba še ni končana. Zbirajmo podpise še naprej, da prepričamo poslance vladajoče koalicije, da za našo referendumsko pobudo stoji veliko ljudi. In da poslancem dopovemo, da poslanski glas za zakon pomeni nasilno zanikanje in nepriznavanje alternativ, do katerih kot družba in država moramo priti,” poudarja Kovačič in dodaja: “Smo optimisti in stavimo na razum. Tudi na politični razum. Apeliramo predvsem na vladajoče poslance, da zakon ne potrdijo, ker je slab in obstajajo alternative. S tem pa se izognemo referendumu, ki nas bo kot družbo zgolj na novo polariziral. Naš cilj ni polarizacija, ampak sodelovanje, da pridemo do najboljše rešitve.”

Vili Kovačič (foto: Nova24TV)

Vili Kovačič: “Zakon z nedorečeno vrednostjo investicije omogoča ponovno razvojno blokado naše države in zato boste z glasovanje ZA vsem državljanom zmanjšali denar za pokojnine, socialo in šolstvo.”

Delujte odprto in transparentno, poiščimo prave rešitve
V civilni iniciativi so prepričani, da projekt 2. tir Divača – Koper Slovenijo postavlja v podrejeni položaj, saj nalaga Luki Koper dodatnih 19 milijonov evrov plačil ter povečuje stroške prevoza za okoli 35 odstotkov glede na dosedanjo ceno. “S strpnim dogovarjanjem in pripravljanjem boljše rešitve skupaj z Državnim svetom RS lahko v naslednjih dveh mesecih popravite zakon tako, da bomo zgradili dvotirno progo na relaciji Koper – Divača hitreje, ceneje in z domačimi gradbenimi podjetji,” je jasen Kovačič.

J. F.