fbpx

Pozor: “Anticovid” influencerji se povezujejo in novačijo še druge znane Slovence v boju proti zaščitnim maskam!

Znani Slovenci želijo svoja prepričanja razširiti preko drugih znanih osebnosti v boju proti nošenju mask. (Foto: Fb)

Od dobro obveščenega in zanesljivega vira smo izvedeli, da se “anticovid” influencerji med seboj povezujejo in nagovarjajo še druge znane Slovence, naj se jim pridružijo pri njihovi kampanji proti nošenju mask. 

Kot smo že poročali, smo v zadnjem času priča porastu influencerjev oziroma vplivnikov, ki se na družabnih omrežjih pojavljajo kot strokovnjaki za covid-19. Javnosti vsiljujejo svoje mnenje o tem, da je novi koronavirus prevara in, da nas oblasti želijo prepričati, da je precej bolj nevaren, kot je v resnici.

Werner in njegova žena Andreja Brozović, Marko Potrč, Tanja Ribič, Dejan Bojič. To je le nekaj imen, ki se pojavljajo na družabnih omrežjih in spodbujajo javnost k neuporabi mask. Od zanesljivega vira pa smo izvedeli tudi to, da se omenjeni vplivniki med seboj povezujejo, poleg tega pa tudi novačijo še druge Slovence, da bi se jim pridružili pri njihovi “anticovid” propagandi. Tudi na Facebooku lahko zasledimo, da se med seboj spodbujajo in drug drugemu pomagajo s tem, da delijo objave.

(Foto: Facebook)

Trend covid “strokovnjakov” je v porastu
Zanimivo je, da so laiki v svoj prav, prepričani veliko bolj kot strokovnjaki s tega področja. Medtem, ko si stroka v marsičem ni edina in še vedno ugotavlja, kako novi virus pravzaprav funkcionira, pa Facebook covid strokovnjaki prav nič ne podvomijo v svoje besede. Očitno ne pomislijo niti na to, da lahko njihovo modrovanje naredi veliko več slabega kot pa dobrega.

https://twitter.com/PBohinc/status/1300789247893532737?s=20

 

Anticovid propaganda le za medijsko pozornost?
Seveda ne moremo mimo tega, da bi se vprašali, ali tudi druge javne osebnosti širijo svoje mnenje le zato, ker jim primanjkuje medijske pozornosti in izkoriščajo situacijo sebi v prid. V tem primeru je njihovo vedenje še toliko slabše in sebično, kot, če bi v resnici verjeli v to, kar nam prodajajo.

Sara Bertoncelj