Prava kriminalka: Kriminalist, za katerega naj bi bil med prazniki usoden padec s terase v Istri, je bil del procesa pregona Milka Noviča!

Kriminalistični inšektor NPU iz procesa zoper Milka Noviča Drago Kok je 3. maja umrl v hrvaški Istri, ko naj bi padel s terase hotela Park Plaza Belvedere v Medulinu. Največ je o Kokovi vlogi v procesu zoper Noviča pisala ena največjih poznavalk procesa pri nas, novinarka Demokracije Petra Janša. Njene zapise s sojenja Noviču, na katerem je srečala tudi Koka, smo zbrali v galeriji.

Kokova smrt je zavita v vrsto skrivnosti in namigovanj. Slovenski policijski viri trdijo, da je podlegel pritiskom, ki jih je bil deležen s strani Generalne policijske uprave in urada kriminalistične policije, podobno kot decembra njegova kolegica, policijska inšpektorica, ki je neuspešno opozarjala na nepravilnosti v policiji, potem pa na rojstni dan sodila sebi. Z grožnjami naj bi seznanil tudi Francija Kregarja, svetovalca ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja, o katerem smo pisali na povezavi.

Ministrov svetovalec, ki naj bi vedel, noče pojasnjevati
Poklukarjevega svetovalca Kregarja smo včeraj pred 10. uro dopoldne prosili za odgovore na vprašanja:
– Kdaj ste bili seznanjeni z domnevnimi pritiski in grožnjami, ki sta jih vodstvi NPU in UKP izvajali na kriminalista Draga Koka?
– Kako ste ukrepali in kdaj?
– Ali ste o dogajanju seznanili ministra Boštjana Poklukarja?

Pojasnil do konca dne 15. maja nismo prejeli.

In medtem ko je bila slovenska policija s pojasnili o smrti Slovenca v Istri skopa, o čemer smo včeraj poročali na povezavi, smo upoštevali njihov napotek in pojasnila poiskali pri hrvaški policiji. Policijska uprava iz Istre nam je pojasnila, da preiskava še ni zaključena, saj bodo točen vzrok smrti dale šele toksikološko-histološke preiskave, ki so bile naročene po obdukciji. Ta je pokazala, da je Kok umrl zaradi poškodb, ki jih je dobil ob padcu z balkona. Pri čemer pa so pri hrvaški policiji poudarili, da je bila izvedena kriminalistična preiskava, po kateri so izključili, da bi šlo pri Kokovi smrti za kaznivo dejanje.

Policija je vest o smrti aktivnega delavca policije Draga Koka objavila na spletni strani 8. maja. Osmrtnice so objavljene tudi na spletnih straneh. (Foto: policija.si in mojspletnik.ddns.net)

V zvezi z zadevo Novič, ki ga je sodnik Zvjezdan Radonjić aprila oprostil – pri tem pa razkril pritiske, ki so jih nanj, da bi Noviča obsodil, izvajali tako tožilka specializiranega tožilstva Blanka Žgajnar kot vodja tožilstva Harij Furlan pa tudi zagovornik žene umrlega Jamnika Miha Kunič, sin vidnega politika pod Katarino Kresal propadle stranke LDS Jožefa Kuniča, je zoper sodnika podal kazensko ovadbo –, naj bi se dogajalo tudi na ljubljanskem okrožnem sodišču.

Kaj se dogaja in ali postopki res vodijo k Radonjićevi izločitvi, nam ni uspelo izvedeti, saj Marjanu Pogačniku na tri kratka vprašanja, ki jih je prejel pred 10. uro dopoldne in jih v celoti objavljamo v nadaljevanju, do konca delovnega dne ni uspelo odgovoriti.

Preveč za Pogačnika za en dan

Predsednika ljubljanskega okrožnega sodišča Marjana Pogačnika smo prosili za naslednja pojasnila v zvezi s statusom sodnika Zvjezdana Radonjića:
– Ali drži, da omenjeni sodnik odslej dela le še 4 ure?
– Če drži – od kdaj in na čigavo pobudo?
– Ali je prišlo od izreka sodbe v zadevi Novič do kakršnikoli sprememb v organizaciji dela pri sodniku Radonjiču?

Mateja Jazbec je sporočila: “V zvezi z vprašanji, ki ste jih naslovili na Okrožno sodišče v Ljubljani 15. 5. 2019, vas obveščamo, da odgovora danes do 14. ure, kot navajate, ne boste prejeli. Odgovor boste prejeli čim hitreje bo možno oziroma v zakonsko določenem roku.” Kar pomeni, da se lahko zgodi, da bodo odgovore na tri precej preprosta vprašanja zbirali tudi cel teden.

Smo pa opazili, da se na sodišču očitno večkrat fotografirajo, predsedniku sodišča Marjanu Pogačniku pa sta bili očitno dve fotografiji tako zelo všeč, da se ni znal odločiti, katero bi izbral, in ima objavljeni kar obe …

 

V  policiji  v  celoti  zavračamo  navedbe,  da naj bi vodstvo Nacionalnega preiskovalnega  urada  in Uprave kriminalistične policije izvajala pritiske in  grožnje  na  našega  pokojnega sodelavca, kriminalista Draga Koka. Prav tako  ne  razpolagamo  z  nikakršno  informacijo,  da  bi  kdorkoli izvajal kakršnekoli  pritiske  nanj.  V kolikor bi takšno informacijo imeli, bi kot organizacija  storili vse,  da zaščitimo svojega zaposlenega, saj imamo za take primere izdelane ustrezne postopke in predvidene različne ukrepe.

Zato  smo  žalujoči  zaposleni v slovenski policiji zgroženi, da se osebna, družinska  in  poklicna  tragedija  zlorablja  za poskus politizacije smrti našega  sodelavca  in  se  ga  v  tem smislu neprimerno povezuje s kaznivim dejanjem umora, pri preiskavi katerega je tudi sodeloval. Nedopustno je, da se  pri  medijskem  poročanju  ne  upoštevajo  načelo  pietete in standardi objektivnega novinarskega poročanja, saj novinar izpostavljenih informacij pred objavo članka ni preveril pri policiji.

Drago Kok je bil uslužbenec kriminalistične policije, ki je bil med svojimi kolegi  cenjen  strokovnjak  in  dober  prijatelj in takega se spominjajo v vodstvu   Policije,   Uprave   kriminalistične  policije  in  Nacionalnega preiskovalnega  urada,  kjer  je  nazadnje  opravljal  delo. Zato nas je še toliko  bolj  zabolela  vest,  da  se  je njegovo življenje končalo na tako tragičen način.

Nihče  od  vodij  ni  nikoli  izvajal  kakršnegakoli  pritiska  na tragično preminulega  kolega,  saj v slovenski policiji na vseh nivojih gojimo dobre profesionalne  odnose, ki temeljijo na spoštovanju visokih etičnih načel in dobrih  medčloveških  odnosih.  Policija  je ena redkih organizacij, ki ima institucionalno  vpeljan  sistem medsebojne pomoči, zaupnikov in psihološke pomoči, kar je kot dobra praksa prepoznano tudi v tujini. Zato  od  avtorja  članka  pričakujemo, da se bo izogibal diskreditaciji in žaljivemu  ter  netočnemu  predstavljanju  podatkov in dejstev v povezavi s tragičnim dogodkom  našega  sodelavca, saj bomo v policiji storili vse, da zaščitimo ugled in dobro ime sodelavca in policije.

Andrej Žitnik

 • Miha

  Obračun.

 • Beli Sneg

  Najebali bodo podizvajalci. Pogačnik, Furlan…in naročniki bodo ostali nedotaknjeni. Zakaj Stephanu ni bila izrečena kazen izgona iz države?

  • SIMON ROZIC

   …ker je židek osebni prijatelj plesnivega! Zato!

   • pajot

    Imaš popolnoma prav. če misliš s plesnivim pritlikavca.

    • SIMON ROZIC

     …koga pa? Nihče ni tako strupen kot on!

 • Antonius

  Furlan in Pogačnik se sicer ne bosta nikoli, udbovski kriminalist Drago Kok se je pa s poštenjem soočil pri njegovih 55-ih.

  • Janko Gedlicka

   Ali mislite, da ne obstoji možnost, da so ga z balkona vrgli?
   Kako bi bilo npr. možno, da policijski uslužbenec dan pred zaslišanjem slučajno pade z lestve in se ubije?

   • Antonius

    Povsem možno je, kar me sprašujete.
    Ampak, način smrti niti ni pomemben, četudi so ga, naj bi ga, umorili. Bolj pomembno se mi zdi osredotočiti se na, kaj je pomislil Drago Kok, ko se je odločil ali pa srečal s tistimi, ki so se namesto njega odločili. Zagotovo se je v trenutku zavedel, da laganje proti resnici ne bo zastonj.

 • Drago

  “Policijska uprava iz Istre nam je pojasnila, da preiskava še ni
  zaključena, saj bodo točen vzrok smrti dale šele toksikološko-histološke
  preiskave, ki so bile naročene po obdukciji. Ta je pokazala, da je Kok
  umrl zaradi poškodb, ki jih je dobil ob padcu z balkona. Pri čemer pa so
  pri hrvaški policiji poudarili, da je bila izvedena kriminalistična
  preiskava, po kateri so izključili, da bi šlo pri Kokovi smrti za
  kaznivo dejanje.”

  Komunistična hrvaška policija prikriva zločine slovenskih komunistov!

  • rrrrr

   ,,Komunistična hrvaška policija prikriva zločine slovenskih komunistov”Tokrat si napisal prav. Napotnico za psihiatra in prošnjo za spoved lahko (vsaj začasno) odpoveš…

  • pupa

   Tisti, ki mu je pomagal “skočiti” iz balkona ni pustil sledov tako kot ni bilo sledov Krambergerjevega morilca. Vsi vemo, da Rotar ni bil sposoben streljati, ker mrtvo pijan človek lahko samo sproži puško s katero ne bo nikoli nič zadel.

 • macon

  Mafijski posli v spregi z udbovsko globoko državo. Zadaj so veliki denarji in potem eni tudi padajo s teras.

 • anzek

  Mafija, ali globoka država, kot ji nekateri pravijo, tako vse kaže, ima nove rešitve v zvezi s svojimi potencionalnimi žvižgači. Nekateri padajo iz lestev, iz streh, eni pa skačejo iz balkonov.

  Izvirno ni kaj.

 • tomnidari

  45-ga je nekaj kriminalcev nasilno prevzelo oblast. Da so njihovi dediči demokratično sestopili z oblasti, pa verjamejo samo še butalci.

  • anzek

   In sedaj se pripravljajo šeriaterji, da pri nas prevzamejo oblast. Ne verjamete? Vojska šeriaterjev prihaja v EU vsak dan. Oblast nameravajo prevzeti s pomočjo kaosa, nemirov, rabijo samo kritično maso!!

   Na njihovi spletni strani je bil zapis sicer spremenjen, ampak prvotni zapis je prevzem oblasti utemeljil nekako tako (prosto po spominu): “Če kdo ne verjame, da lahko v SLO uvedemo šeriatsko pravo mu mora biti jasno, da je bilo leta 1945 v YU samo 5% komunistov, pa so prevzeli oblast. V Avganistanu je bilo samo 3% talibanov, pa so prevzeli oblast.”

   • tomnidari

    Možno, samo nahebali ga bomo tisti, ki ne verjamemo ne v komunizem, ne v Boga. Islamisti namreč, najbolj sovražijo nevernike!

    • anzek

     Res je tako.

    • stane

     Islamisti sovrazijo vse kar ni Islam oz. Kdo ni dober islamist.
     Vse bodo dali pod noz na najbolj krut nacin. Ja ce se bomo pustili.

     • tomnidari

      Prepričat vernika da zamenja vero je možno, nevernik pa ne more menjat nič. In islamisti to dobro vedo! Moderndorfer pa o tem lahko celo predava na FDV.

     • stane

      Sem pripravljen na spopad,ceprav nisem vec rosno mlad. Vem po kaj prihajajo in kaksen je njihov krut namen. Poznam sovraznika. To je ogromno. Lahko se postavis po robu.
      Bodo divjaki preseneceni.

     • cosmosjasnovidec

      Res je.
      Katera koli golazen na tujem terenu še nikoli ni dobila vojne in je tudi tokrat ne bo niti to ni možno.
      To kar poskuša muslimanska svinjska golazen v Europi je samo up bednika na nekaj kar je nemogočega in garantirano bo iztrebljena do zadnjega musliča kateri se nahaja v njej,ko se bo pričelo.
      Očitno to vedo tudi arabski voditelji kateri se hočejo rešiti teh muslimanskih smeti katere tudi v arabiji samo svinjajo pa jih pošiljajo v Europo,ker vedo kaj se bo z njimi slej ko prej zgodilo.
      Na tak način bodo počistili svoje arabske pokrajine te nesnage seveda pa jim odgovarja ter gre na roko veliko pobitih Europejcev katera ta muslimanska golazen že sedaj pobija v Europi.
      Žrtve z ene ter druge strani seveda bodo ko se muslimanska drgal do konca oboroži ter napade vendar bo to seveda njihov konec.So pa to sami psihično prizadeti fanatiki kateri so ponosni,če umrejo za svojega tako imenovanega prašiča alaha.
      Skratka musliči so pač vsi iztirjenci brez konkurence.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

     • freedomfighter

      Muslimano so iztirjenci ampak sigurno ne taki kot ti

     • stane

      Se prej ti bo glava odletela ali kaj drugega.

    • cosmosjasnovidec

     Torej po tvojem mišljenju obožujejo tiste kateri so verni čeprav so krščanske vere ni pomembno katere samo,da so verni.
     Pozabi.
     ——————————————————————————————–
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec
     —————————————————————————————-

    • Steiermark

     za šerijatarje so neverniki vsi, ki ne spadajo v njihovo sekto!

   • cosmosjasnovidec

    Muslimanskam golazen,ko se bo dvignila se bo opekla kot še nikoli doslej.
    Zato tudi sedaj so vojaške vaje na dnevnem in nočnem redu.
    Musliči bodo cvilili kot podgane ter klicali njihovega prašiča alaha,ko jih bomo tolkli kot hudiče.Osebno se že veselim,ko pride čas za to,ker jih imam več kot poln kurac.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

  • if

   Bravo!

  • Mitja Mazini

   Jaz pa se vprašujem ali so Paravojaki Kvazi demokrata Janeza vadil desant na ministrstvo za obrambo iz humanitarnih razlogov? Padalec ostane padalec.

 • soc

  In slovencelj vidi v Bolgariji, Albaniji, Nigeriji … mafijske države? Pa spet gre in voli tisto, kar mu prodajo mafijski mediji.

  • moon

   A niso ravno vceraj na TV govorili, da je pri projektu TES6 evidentno izginilo v korupciji 300 milijonov EUR? Drzava celo tozi GE (bivsi Alstom) zaradi tega. Denar je lepo krozil in izginjal, tako kot bo to pri drugem tiru.

  • rdečicvet

   ..večkrat sklanjaj – – Slovenec !

  • stane

   So bebci,ja.

 • Edi Puc

  k… ta je pa opasna – in ni prvi, ki je padel !!!!!!!!!!!!!!!!

 • piko8

  Ukradena država in Mafijski Boter milan kurčan brišejo sledi!!

 • branči

  “ne naginji se kroz prozor”! si je sam kriv, če hoče podnapise v slovenščini, ta pa ima po osvoboditvi samopreživitev hujšo, kot indijska kobra!

 • SIMON ROZIC

  Ja, dragi moji fantje, ne hodite na terase, na mostove in v gore, če ste
  slučajno pred tem stopili komu na žulj!

 • Artur

  Novi časi stara praksa, komunistična narodno izdajalska zločinska drhal ne more iz svoje kože bliža se čas, ko jim jo bo narod odrl, ko bo končno enkrat popi.dil. kandelabri že imajo svoja “imena”

  • Franc Šink

   Kar takoj dajmo kandelabrom imena, da bo vedel vsak komu je namenjen.

 • Franc Šink

  Najbolj neizobraženi, leni nesposobni kruti so revolucionarji.

 • PLavi-mil

  So ga koknii, strici iz globoke države Slovenije.

  • stane

   Kdo pa? Kdo je pa Krambergerja?
   Isti zlocinći.

 • Mojca pokraculja

  Petra Janša, ne samo pregona Milka Noviča, tudi “pregona” sodnika Radonjiča in odvetnika Hribernika !

 • odzunaj

  Zadeva Umor Janka Jamnika :
  Najprej ( po “nalogu” ) odstranili preiskovalnega sodnika Barago in ga zamenjali s preizkušenim Hribarjem. Nato Hribarja ( po “nalogu”) dosti predčasno upokojili, ga finančno nagradili, ko se je po upokojitvi preselil pa je kmalu , nedavno, mrtev obležal pod zrušeno smreko, na svojem zemljišču. Sablič, direktor forenzičnega laboratorija, predčasno upokojen, sočasno ( po “nalogu”) privatni izvedenec sodišča v tej zadevi, zapit, je nenevaren ? Glavni kriminalist Kok, zdrav športni duh, triatlonec, verjetno nagradno poslan na dopust v Medulin in tam “padel” z balkona. Sodnik heroj Radonjić je odkrito javno razgalil ozadja, kljub grožnjam in mobingu ostaja živ, kajti javna razkritja ga ščitijo !!!

  Torej narod, vsi ki so v zadevi delali “po nalogu” ostajajo nezaščiteni za likvidacijo “po nalogu” !
  Narod kapiraš ? To velja za katerokoli zadevo, kadarkoli in kjerkoli, tudi na delovnem mestu ! Narod, ko resnica pokliče, pridi in jo podpri ! Zase, za tvoje vnuke, za vse nas !

  • pajot

   Dobr,pa kaj še čakamo?

 • Andrej

  A ni čudno, da se samo tistim, ki se prekršijo proti nenapisanim pravilom globoke države, kaj nepredvidenega, čudnega zgodi?

  • Lustrator

   za komije so vse empirične ugotovitve “teorija zarote”, kot resnico priznavajo le divje protislovne socialistične bajke, ki jim jih servirajo njihovi polpismeni politični predstavniki in brezhrbtenični družbenopolitični delavčki, ki se samoimenujejo z “mediji”.

 • rrrrr

  S konstruktom dr. Novič so se zgodili kar tri ,,povsem slučajne¨” nesreče:
  1 nesreča:
  Takoj po umoru dr. Jamnika je preiskavo zločina vodil preiskovalni sodnik A. Baraga, ki je takoj posumil, da gre za konstrukt. In takoj so ga odstranili z zadeve. Da je nekaj narobe tvitnil, je bila uradna razlaga. Verjamete v nesrečni tvit?
  2 nesreča:
  Preiskavo je za ,,tviterskim” preiskovalcem prevzel sodnik Franc Hribar. Nov. 2017 ga je ,,ubila smreka”. Kot kakšnega nabasanega gozdnega delavca brez rumene čelade. Verjamete v nesrečo ?
  3 nesreča:
  Drago Kok je bil kot miličar in udbovec tesno povezan s konstruktom proti dr. Noviču. Videli smo ga na eni od obravnav , ko sta na I. stopnji pravosodje še uspešno zlorabljali sodnica Koleta in tožilka Žgajnarjeva. V sodni dvorani je sedel skupaj s kolegi miličarji na pravi učni uri pod taktirko nemških izvedencev za forenziko, ki so popolnoma demantirali poskus zlorabe kemije, fizike in zdravega razuma po scenariju NFL in NPU. ( verjetno zato, da se bodo naši fantje drugič konstrukta pa res lotili profesionalno in ne po balkansko – šlampasto). ..Potem D. Kok pade s počitniškega balkona.Kot kakšen nadelan maturant. Še vedno verjamete vnesrečo?

  Če še verjamete v vse tri nesreče, če verjamete v neprisranskost naše milice, če verjamete v neodvisnost ljudskih sodišč in neosocialistično mafijo, ki upravlja globoko državo, potem vam ni več pomoči. Lahko vam pomaga samo še psihiater ali Bog,!!

  • Drago

   Če še verjamete v vse tri nesreče, če verjamete v neprisranskost naše
   milice, če verjamete v neodvisnost ljudskih sodišč in neosocialistično
   mafijo, ki upravlja globoko državo, potem vam ni več pomoči. Lahko vam
   pomaga samo še psihiater ali Bog,!!

   Potemtakem verjameš, da je v prikrivanje vpletena tudi hrvaška policija ?

   “Pri čemer pa so pri hrvaški policiji poudarili, da je bila izvedena
   kriminalistična preiskava, po kateri so izključili, da bi šlo pri Kokovi
   smrti za kaznivo dejanje.”

   • rrrrr

    Seveda verjamem v sodelovanje slovenske in hrvaške policijske udbe!. …V nasprotnem bi bil tudi sam zrel za psihiatrovo in Božjo pomoč…

    • tomnidari

     Pred par leti je v Zadarskem zaporu nesrečno padel direktor in lastnik podjetja MIRAGE, ki je med ostalim tiskalo famozne nalepkeo teh. pr. vozil.

     • rrrrr

      Odličen dodatek, Tomnidari!

    • Drago

     Aha, torej če povzamem, v zaroti usklajeno delujejo sodstvo, NPU, slovenski forenziki, slovenska in hrvaška policija, kakor tudi slovenska in hrvaška tajna služba. Nekdo je res zrel za psihatrijo, bog pa ne vem, če bo ravno pomagal…

     • rrrrr

      Bo. Bog pomaga tudi tistim bolj kratke pameti in počasnih misli. Le moliti moraš veliko bolj zavzeto…

     • Drago

      Ti že veš…

     • rrrrr

      Ja, kakopak da vem. Zato te pa vzgajam ino izobrežujem….

     • Drago

      Hvala lepa za tako izobraževanje, katoliški mazohizem prepuščam vam, vernikom.

     • pajot

      Natančno tako. Sodelujejo. Za psihiatrijo pa si zrel ti.

     • Drago

      Če nič drugega, imaš vsaj smisel za humor…

   • terminalar

    A hrvaška milica je pa kaj drugega? Balkanska naveza rulz!

   • rubec

    Seveda ji verjamemo, tako kot jim verjamemo, da je polovica piranskega zaliva njihova in da je Šuker boljši kot Messi. Še zdaj.

    • pajot

     Šuker je kdo? Še nikol slišal. Sem pa slišal in videl Jano. Čudovita ženska.

     • tomnidari

      Valjda neki fuzbaler.

   • Lustrator

    Heheheh, dobra šala ja. In pri Notredamu je šlo seveda za samovžig – asj so vendar oblasti to potrdilo še predno je prvi preiskovalec vstopil v GOREČO stavbo.

    • Drago

     Seveda in to sta pomagala prikriti slovenska in hrvaška policija. Vprašanje je samo, če so vpleteni tudi Francozi. Najbrž so, jaz ne bi izključil niti iluminatov, Sorosa, reptilijancev in seveda Kučana, ki vleče vse niti iz ozadja.

     • rrrrr

      Odlična razlaga. Ampak prezl si Pajo Patka, čebelico Majo in fašista Pepeta…….?

     • Drago

      Uh, pa res, se opravičujem, Kako neki sem lahko pozabil nanje? Edino, kar mi ni jasno ali sta Paja Patak in čebelica Maja komunista ali islamistična terorista ?

     • rrrrr

      Joj, Dragec, kdaj pride danes po tebe tvoj mami. A nisi že od včerja pri nas ?

     • Drago

      Kaj zdaj , a bom zvedel katero pravljično bitje je krivo za požig ali ne? Drugače hvala za povabilo, ampak https://www.psih-klinika.si/ ni moja intimna opcija. Vas dobro hranijo? Tabletke primejo?

     • pajot

      He,he,he,pizda si duhovit…Za pojest si…dej,vrž si ga mal na roke,da se boš olajšal..he,he,he….

     • Rožle

      A te pravljice ti mamica bere za lahko noč ..

     • Drago

      Niti ne, če čutim potrebo po pravljicah kliknem na NoroTv.

     • tomnidari

      Ne več, samo spomne se jih na žalost tako daleč nazaj!

     • Lustrator

      Če bi sam stvari poznal tako slabo kot ti, bi se vsaj zadržal komentarja, ti pa se tu celo širokoustiš s tem, da ne znaš niti osnovne poštevanke, kaj šele da bi poznal srhljiva dejstva povezana s kemijskim institutom, državo ali recimo astronomsko nizko verjetnost, da se po 800 letih naključno med velikim tednom na dveh ločenih mestih “samovžge” eden glavnih simbolov krščanske Evrope in to v času posebej poostrenih varnostnih ukrepih zaradi renovacije po tem ko je samo v zadnjih nekaj mesecih bilo v tej isti državi zabeleženih kar 12 požigov katoliških cerkva.

      Za rešitev te enačbe ne potrebuješ ne reptiljancev, ne iluminatov, zgolj osnovne zametke zdrave pameti. Bo šlo?

     • Drago

      Saj se vendar strinjam z vami, da je požig podla zarota, čakam edino, da me poznavalci razsvetlite, kdo stoji za njo. Dal sem vam nekaj iztočnic, kdo bi to lahko bil, vi pa me tako kruto razočarate, ker pri vsej svoji zdravi pameti in obveščenosti, ki jo črpate pri medijih, ki se borijo edino in samo za Resnico, ne zmorete imenovati storilca, Se morda bojite povedati Resnico? Kdo vam grozi? Udba, Sova, MI6, FSB ali mogoče celo sam Kučan? Verjemem, da je v teh komunistično-totalitarističnih časih zelo nevarno povedati Resnico, vendar sem od pogumnih borcev za svobodo razširjanja bedarij pričakoval malce več…

     • Lustrator

      Požig ni nikakršna zarota, ampak povsem neprikrita grožnja in redna praksa muslimanov vse od njihove uradne ustanovitve dalje. Ne, nisem napisal muslimanskih skrajnežev,ampak pravovernih muslimanov, ki Koran poznajo in ga berejo na način kakor je bil po njihovi veri napisan – z božjo roko. Kdo je (poleg komunistov) edini, ki masovno požiga in skruni krščanske cerkve, je kristalno jasno, da pa bi bilo vse skupaj jasno celo takšnim težkoučečim mandeljcem kot si sam, so musliji in celo nekateri levičarji že med samim gorenjem veselo proslavljali ta veliki dogodek – pa ne zasebno, ampak na svetovnih največjih družabnih omrežjih. Dvomim da je francoska policija pri komu izmed njih potrkala na vrata s peto škornja. Potrebuješ še ime, priimek in rodoslovno drevo storilca?

     • Drago

      Hvala za odgovor, nekaj pa mi vseeno ni jasno. Zakaj francoska policija ščiti muslimanske teroriste, če je vsem “kristalno jasno” kdo so? Je morebiti Macron podkupljen ali je na skrivaj postal islamist? Vsekakor zarota mora biti, če tako brezobzirno prikrivajo podatke in ščitijo storilce, Hvala Kristusu in Janši, da še imamo medije, kot so Noratv, Breitbart, Info wars in kaj je še medijev , ki ljubijo Resnico, samo Resnico in nič drugega kot Resnico. Analogija s komunističnim požigom Reichstaga se ponuja kar sama…

     • Lustrator

      Zakaj jih ščiti? Za zastonjske volilne glasove seveda – povprečno razgledan in duševno zdrav Francoz ga namreč niti povohal ne bo, je pa muslijev danes v Franciji že toliko, da pomembno vplivajo na izide volitev – enake so zgodbe z vsemi multikulti politiki po Evropi. Domače javnosti ne morejo več nategovati, zato si uvažajo novo zvesto volilno rajo. Pri nas je komijem na oblasti nekoliko lažje, saj si že z dvokratno napihnjenim javnim sektorjem zagotovijo praktično polovično podporo, k temu dodajo le še deljenje bombončkov raznim ideološkim prorežimskim organizacijam in megapopularni ideoogiji jugonostalgizma ter nekaj tisočev novih državljanov letno z juga in hops, imajo zacementirano dvotretjinsko večino v parlamentu vse od osamosvojitve dalje.

      Mimogrede, si pravkar insinuiral, da vse muslimanske zločine v Evropi pravzaprav počnemo zamaskirani demokrati z namenom samopromocije in false-flaganja?? O požigu Reichstaga pa predvidevam da veš približno toliko kot o ostalih temah, ki sva jih tule obdelala, zato: ne hvala. Pozanimaj se malo o sodnem epilogu, ki je požigu sledil in ti bo jasno, da je šlo za dogovorjeno akcijo, ki je koristila obema stranema.

     • Drago

      Razen ideološke mentalne driske niste podali nobenega dokaza za tvoje trditve. Če strnem vašo bebasto teorijo zarote so požig izvršili muslimani, Macron in ves državni aparat sta to v trenutku vedela in zadevo prikrila na vseh nivojih. Za to seveda nimate nobenih dokazov razen insinuacij (gasilec postane musliman, nekaj se bliska na strehi), ki so bile ovržene. Tako deluje alt-rightovska pamet, najprej nekaj insinuiraš, potem to vzameš kot dejstvo in na podlagi tega razviješ teorijo zarote. Reichstag so požgali nacisti, ki so hoteli požig podtakniti komunistom, kar je bilo v sodnem procesu dokazano. Verjamem, da v vašem paralelnem vesolju obstaja tudi vaša verzija dogodkov, ki pa je velika večina zgodovinkih knjig ne priznava. Kateri je vaš velecenjeni vir ?

     • Lustrator

      Nisem podal dokazov? Si slučajno funkcionalno nepismen ali se namenoma pretvarjaš za bebca, ki ne zna sešteti 1 in 1 samo da trati moj čas? VSE kar sem napisal so zelo hitro preverljiva dejstva, nikakršne insinuacije.

      Če bi vsaj MALO poznal vzpon nacizmav Nemčiji in marksističnih idej na zahodu, ne bi pisal takšnih neumnosti. Oba socializma sta sodelovala PRECEJ DLJE od formalnega pakta Ribentropp-Molotov, saj so oboji potrebovali drug drugega, da upravičijo svoj obstoj in posledično dejanja. Sicer pa tudi če nisi toliko zgodovinsko podkovan (tudi jaz se nisem tak rodil, ampak sem moral preglodati veliko čtiva), bi ti morala že zdrava pamet govoriti o zrežiranosti procesa, saj so na njem sodili enim najbolj zloglasnim komunistom kar so jih prejeli na zahodu, ter jih na koncu izpustili brez skrivljenega lasu po tem, ko so se ti tekom celotnega procesa dobesedno norčevali iz vseh prisotnih, obsodili pa nekega psihično zaostalega revčka, ki ni pripadal nobeni stranki. Se ti zdi, da bi Hitler 4 tedne po tem ko je prevzel mesto kanclerja tako mirno pustil oditi najbolj zloglasne komije po tem, ko so jih že imeli v lastnih rokah?
      Svetujem ti prevedeno knjigo Dvojna Življenja od Stephena Kocha, zgodovinarja in dolgoletnega predavatelja na univerzah Princeton in Columbia, a te že zdaj opozarjam, da boš potreboval kar nekaj predznanja, ker je kljub odlični berljivosti še vedno zelo strokovna.

      Vprašanje je bolj retorično kot ne, glede na najin dosedanji pogovor, pa vseeno.

     • pajot

      Ne tako po otročje. saj si najbrž odrasel fant.

     • tomnidari

      Z otrokom se preveč resno ukvarjat pomeni otroka zavret v razvoju!

     • von Rhein

      Na pametnjaković.Požigalec je bil Marinus van der Lubbe. Naprej pa išči in se uči.Škoda časa za lekcije.

     • tomnidari

      Bedarije, ki jih ti nam hočeš insinuirat na srečo peljejo na knof blokiran kar je tu to omogočeno, zato da ne pride do nepotrebnih sovražnih govorov, ki jih ti in tebi podobni izzivate. Torej moj Drago putuješ v blokirane!

     • Drago

      Ah, sedaj si me pa globoko prizadel. Kako neki bom lahko živel s tem?

     • Steiermark

      **********************************************************************

     • pajot

      Butl.

     • tomnidari

      Milo povedano.

   • pajot

    Ja,verjamem,da je bila vpletena tudi hrvaška,še zmeraj živeča UDBA.

   • stane

    Pa kaj se! Nekdo mu je prisel na balkon za hrbet,ga zgrabil za obe nogi pod kolenom,ga sunkovito dvignil in ga samo malo porinil v globino. Drugace ni moglo biti.Sledi pa tko ni.

   • pajot

    Eh,,,,neverovatno. In zdaj naj jaz to verjamem? he,he,he….

  • Janko Gedlicka

   Zastrašujoče.

   • rrrrr

    Ja, pa to še ni vse…..

    • Janko Gedlicka

     Bi rekel, da gre le za vrh ledene gore, ki ga mafiji vendarle ne uspe potopiti. Kaj le se dogaja okrog sodnika Noviča sedaj? Javnost se ne zmiga. Strah me je zanj.

     • rrrrr

      Javnost ga ne bo pustila samega.

      Če smo stali ob dr. Noviču, bomo pa še ob sodniku Z. Radonjiću. Če se je dr. Novič uprl znanstveni mafiji, se je g. Radonjić krivosodni mafiji.

      In če se je pogumna ga. Petra Janša uprla ,,571″ novinarski mafiji, se bomo pa še maloštevilni iz Odbora 2014 uprli vsegliharski, pišmeuharski in do obisti pobebavljeni večinski javnosti v Sloveniji.

  • Stanislav Juznic

   JFK’jevem morilcu pospravljajo priče : https://www.academia.edu/39116127/Tesla_fights_back

 • Van Der Waals

  LEVIČARJI SO ŽE ZNORELI!

 • svoboda sloveniji

  MEDTEM, KO TEPKE PREJEMAJO NAGRADE!
  JIM ENI KOMAJ UIDEMO ….
  NEKATERI PA TE SREČE NIMAJO !?
  ZBUDI SE, VSTANI SLOVENSKI NAROD !!!!!!!!!

 • Olga101

  Udbomafija zakriva svoje sledi! Podprimo poštene ljudi iz policije in sodstva, ki razkrivajo udbomafijske rabote!
  Prva prilika so evropske volitve! Ne dovolimo, da nas v evropskem parlamentu zastopajo levičarska udbomafija in Sorosovi plačanci kot je Fajonka!

 • Stanislav Juznic

  Podobno kot pri JFK’jevem morilcu pospravljajo priče : https://www.academia.edu/39116127/Tesla_fights_back

 • Franjo Trojner

  Rdeča mafijska država!

 • JANEZ GUS

  Petra,Požar,raziskujte naprej.Tukaj je izvir smradu.Banda bo delala na tem,da se vse pomete pod preprogo.

 • tramal

  Komunistične metode .Ko te ne potrebujejo več ,ali pa ko jih začneš ogrožat ,te pospravijo dva metra globoko.Goli otok je pristni dokaz,kjer so pobijali svoje za oblast.

 • Janez Kepic-Kern

  Kako konkretno izvesti
  PRENOVO NAD 70 LET
  VSILJEVANE NAM STALIN, TITO KOMUNUSTIČNE IN
  SD, “FAKE” LEVICA, SMC, SAB, DESUS, LMŠ – V S I L J E V A N E NAM
  POKOMUNISTIČNE
  “MISELNOSTI”?
  Samo kako to izvesti, ko imamo z nad 70 let
  ex KP, ZK
  TERORJA ZASTRAŠENE PRAVNIKE. IN
  PREMALO
  POKONČNIH NARODNO ZAVEDNIH SLOVENCEV,
  KI SE UPAJO
  – JAVNO IZPOSTAVITI ? A najbrž bi šlo. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  SE VE KDO NAJ BO ORGANIZATOR.
  POMLADNE STRANKE.UDI TU.

 • garfi

  kdo ga je Koknil
  padajo tudi z lestev

  • stane

   Njegovi!

 • Rožle

  Mimogrede ..
  so lewaki že dokazal kako se je stari ata sam zvezal in zaigral ugrabitev ..?

  • Lustrator

   Jim ni več treba. Vmes so se inovativno spomnili, da je kajpak vsega kriv Janša, če pa že ne on, pa prav gotovo skrajnodesničarskonacistični Dom za samopromocijske namene. Če bi človek bral in gledal naše režimske medije (in njihov rezultat – vlado), bi pomislil da gre za cvetober intelektualnega podna neke države, še bolj srhljivo pa je zavedanje, da obstaja pod njimi še ena ogromna kasta ljudi, ki vsej tej prozorni manipulaciji dejansko verjame! Tisti, ki bi po vseh merilih morali veljati za nerazgledane butce, so pravzaprav geniji saj imamo v državi cca 2/3 ljudi, ki njihove neumnosti celo podpira, čeprav VIDIJO kako jim pada kvaliteta življenja v primerjavi s sosedi.

 • Rožle

  Ni se kar tako reklo v UDBOVSKIH časih .. ki so pa očitno še kako živi ..
  “uzela ga magla !!!”

 • Rožle

  Tudi balkansko opankarske grožnje je treba jemati še kako resno:
  ***************************
  30. Maj 2012
  “Direktorici Dursa neznanec grozil s smrtjo.
  Janković pismo in grožnje obsoja. Krivi tudi novinarje.”
  “Generalni direktorici Davčne uprave Republike Slovenije (Durs) Mojci Centa so grozili s smrtjo,
  nam je potrdil vodja službe za odnose z javnostmi na Dursu ” …
  27. Julij 2012
  Šircljeva odhaja zaradi groženj ..
  Se pa grožnja nanaša na trenutno najodmevnejši postopek,
  in sicer preiskovanje družine Janković in sumljivih poslov ljubljanskega župana
  ter prvaka Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića.

 • MižekFiga

  Končno “prava tema – UDBA”. Glavna šefa sta ddr. Kučan in dr. Türk.
  Kdo bo pripravil pravo godlo (ne krompirjevo župo) za te svinjarje ???

 • Aton

  Primer Kennedy. Vsi vmešani so izginili. Tako se dela.

 • Common Sense

  Tako deluje mafija. To, da je komunistična, ne dela razlike (oz. je še huje). In s to mafijo ima Slovenija opravka. So to mafijo nikdar ni opravila. Zanimivo, 60% Slovencev je bolj ali manj vseeno. Ne verjamejo. Dokler imajo za dva tedna počitnic v Poreču, za bencin, hrano in streho nad glavo, kakšen piknik in pir po košarki, jim dol visi za vse ostalo. Za moje pojme si ne zaslužijo svoje države. Zakaj bi si jo? Dobili so jo podarjeno. Kar je podarjeno, pa ne ceniš.

  • Lustrator

   Drži. A to ne bi smeli biti le moji in tvoji “pojmi” – če želimo ohraniti vsaj tisti daljni privid demokracije, bi morali sprejeti zakon obvezne udeležbe na volitvah pod grožnjo izgube državljanstva in vsega v tej državi pridobljenega premoženja. Za začetek. Po tem pa bodisi temeljita lustracija ali pa uvedba individualne finančne odgovornosti za vsak oddani glas. V totalitarno nepoškodovanih državah je pluralnost družbe in stremljenje k najboljšim rešitvam nekaj samoumevnega, tam kjer imamo na oblasti 75 let isto totalitarno partijo, se je pač demokracije potrebno učiti na bolj elementarne (korenček-palica) načine. Podobno velja za Rusijo in muslimanske države, kjer imajo prav tako besedo “demokracija” le kot čipko na zaprašeni polici, ki je nihče ne upošteva, kaj šele razume.

  • MižekFiga

   Ti si skrita balkansko kučanovska, protislovenska, rit !!!

 • Janez Kepic-Kern

  POSREDUJEM – Z INTERNETA. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  PISMO SPODNJE SLOVENKE J.C. JUNCKERJU.

  ne bom napisala SPOŠTOVANI, ker vas ne spoštujem, niti GOSPOD, ker niste niti ena črka te besede, niti ne bom napisala VAS z veliko začetnico, ker niste veliki.

  Po videnem in slišanem dne 14. 2. 2018, ko ste (spet) izkazovali politično-ljubezenske jezične mišice na mlin vašega takratnega obiskovalca, namesto da bi izpostavili pravno disciplino ter priznavanje in spoštovanje le-te, ste ponovno pokazali svojo klovnovsko, norčevsko licemerno igro. Prav tako se je tega dne pokazala diskriminacija do slovenske besede, slovenski novinarji so morali molčati – morda bi morali postavljati vprašanja v hrvaškem jeziku?!

  S svojega stolčka še kar naprej blebetate in meketate kozlovske nesmiselne šale s političnimi osebki, ki so tisti hip ob vašem boku. S stola dol! je moja osebna zahteva, ker nategujete vso Evropo,ves svet, nategnili ste našo bivšo premierko, nategnili ste NAŠ teran, nategnili ste Piranski zaliv, nategujete vse Slovence.

  Ponižana in ogorčena Slovenka sem, ker se norčujete iz moje domovine in kot Slovenka vas ne priznavam in izstopam iz EU, četudi mi je trenutno omogočeno le utopično in miselno.

  Avtor: Sonja Votolen
  Pisno je bilo izvirno objavljeno na portalu klip.si.

 • totex39

  To pomeni, da ljudje, ki ne bodo “delali” tako, kot jim bo narekovala mafija bodo odstranjeni ne glede kje se bodo gibali.

 • Viktorh

  Sram me je, da živim v postkomunistični družbi, kjer nam še vedno vladajo ostanki propadlega zločinskega režima.
  Krivi smo sami, ker na volitvah glasujemo za stare kriminalce.

 • RightClick

  Žena je bila zraven?

 • tomnidari

  Ne vem kako vi, ampak meni prav dobro dene, ko blokirane ne slišim!

 • Janez Kepic-Kern

  Čudno, čudno !
  DA VESTE
  VSI.
  “ŽAl NAŠI” VERJETNO EX KP, ZK PROVOKATORČKI – IMAJO – TEŽAVE !
  SE ZDI,
  JIH IMA POD NADZOROM T.I. “SOVA”,
  ENI
  PA KAR Z LESTEV IN Z BALKONOV – PADAJO !
  To
  – je pa – ĐE RES PRAV ČUDNO. Še dobro, da sem penzionist !
  INFO S SEJE
  DZ
  PARLAMENTARNEGA ODBORA – ZA NOTRANJE ZADEVE.
  VODJA
  TEGA ODBORA . CENJENI GOSPOD – ZVONE ČERNAČ je dejal:
  “pred
  KRATKIM SO
  AFROISLAM MIGRANTI ODPRLI NOVO MIGRANTSKO POT – preko – H A L O Z !
  Toliko
  v vednost tistim aktivnim na tem OK E-PORTALU NOVE24TV,
  KI
  SO DOMA NA OBMOČJU – H A L O Z . PTUJA !
  Zna
  se zgoditi, da jim bodo V KRATKEM – AFROISLAM MIGRANTI – ZAČELI DVIGOVATI ROLETE
  NA
  NA OKNIH NJIH VIKENDOV, STANOVANJ,
  da
  bi videli – ALI SO DOMA – ALI JIH – NI – DOMA !? L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

  • Janez Kepic-Kern

   Kako konkretno izvesti
   PRENOVO NAD 70 LET
   VSILJEVANE NAM STALIN, TITO KOMUNUSTIČNE IN
   SD, “FAKE” LEVICA, SMC, SAB, DESUS, LMŠ – V S I L J E V A N E NAM
   POKOMUNISTIČNE
   “MISELNOSTI”?
   Samo kako to izvesti, ko imamo z nad 70 let
   ex KP, ZK
   TERORJA ZASTRAŠENE PRAVNIKE. IN
   PREMALO
   POKONČNIH NARODNO ZAVEDNIH SLOVENCEV,
   KI SE UPAJO
   – JAVNO IZPOSTAVITI ? A najbrž bi šlo. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   SE VE KDO NAJ BO ORGANIZATOR.
   POMLADNE STRANKE.UDI TU.

   • Janez Kepic-Kern

    TAKE – SISTEMSKE
    IN
    STRATEŠKE, SODOBNE IN V GONRO NAS
    PREBIVALCEB – NAŠE R. SČOVRNIJE
    KO GRE
    ZA
    PRAVO, INSTITUCIJE PRAVA
    IN OSTALA
    STRATEŠKO, DOLGOROČNA IN POMEMBNA PODROČJA
    ŽIVČJENJA IN POZITIVNEGA DELOVANJA DRŽAVE
    BO
    OMOGOČIL LE TAK
    NOV ORGAN,
    KOT GA PREDLAGAM – V NADALJEVANJU ”

    “SLOVENSKI NARODNI DRŽAVNI – SVET”
    ZA
    KONCEPTE
    STRATEGIJ POSAMIČNIH PODROČIJ. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
    IZ
    MOJE REVIJE “SLOVENIANA”, NA: sloveniana.si.

    “VSESLOVENSKI DRŽAVNI NARODNI SVET”

    PRVO ŠTEVILKO TEGA POVSEM NOVEGA, OSREDNJEGA VSESLOVENSKEGA
    SLOVENSKO DOMOLJUBNEGA MESEČNIKA “SLOVENIANA”
    POSVEČAM TUDI POČASTITVI
    ŠTEVILNIH SLOVENSKIH RAZUMNIKOV,
    KI SO SE TRUDILI IN KI SO VELIKO POSTORILI
    ZA DOBRO
    SVOJEGA, SLOVENSKEGA NARODA,
    IZ KATEREGA SO IZŠLI !
    Od slovenskih intelektualcev, razumnikov iz sttarejših rodov navajam le tiste, ki so se trudili
    za ustanovitev Univerze in SAZU v Ljubljani: dr. Ivan Prijatelj in še mnogi, tudi mnoge generacije slovenistov, slovenskih pedagogov, ki so vzpodbujali in vlivali ljubezen do našega
    slovenskega jezika
    in slovenske književnosti
    mnogim generacijam slovenskih mladih!
    Izpostavim naj velik in pogumen trud pokojnega
    dr. Jožeta Pučnika,
    Tarasa Kermaunerja ter pokojnega dr. A. Šuštarja in ostalih iz slovenske RKC, ki so nam v času “Tito-Kardelj” komunizma vlivali upanje v boljšo prihodnost –
    za nas Slovence!
    Mnogo enako zaslužnih in pogumnih za slovenstvo zagretih slovenskih razumnikov – je še
    živečih: gospodje dr. D. Rupel, enkratni, srčni, pesemski glasnik slovenstva gospod Tone
    Kuntner, akademik dr. J. Kos in še mnogi!
    Poseben pozdrav in poklon tudi spoštovamu gospodu Ivanu Omanu !
    Bil je prvi, ki nas je okrog 1988. leta glasno javno nagovoril s “ Slovenci, Slovenke!
    Hvala vsem, iz srca – Janez Kepic-Kern!
    Spoštovani beroči !
    Verjamem, da se vam beročim zdi zgoraj zapisano ime nekega organa, “sveta”
    nekam nenavadno ali celo nepravilno napisano. Vendar ne gre za pomoto:
    nimam v mislih že obstoječega Državnega sveta pri Parlamentu oz v Državnemu
    zboru Republike Slovenije. Zanj vemo kakšen je, kako se vanj izbira in umešča
    državne svetnike in ki ga sedaj vodi po vtisu zelo pozItivni gospod Alojz Kovšca.
    V mislih imam povsem drugačno zamisel “Slovenskega državnega narodnega
    sveta”. Meni osebno se je porodila v za našo Slovenijo prelomnih letih 1988,
    1989. Morda in verjetno je o podobni zamisli vseslovenskega narodnega sveta –
    razmišljal tudi že v preteklosti – tudi že kdo pred menoj.
    Jaz, Janez Kepic-Kern sem takole izoblikoval svojo zamisel želenega osrednjega vseslovenskega organa vseh nas – Slovencev. : organa v katerem bi bili
    – splošno najbolj priznani poznavalci z raznih področij, ki naj – bi oblikovali
    osnovne strategije nadaljnega življenja in delovanja nas Slovencev kot
    naroda – vezano na oporo, ki jo lahko nudi naša država R. Slovenija. itd.
    Torej: mi, Slovenci na 1. mestu, država R. SLO – opora !
    To zamisel sem gojil že dolgo od mojih najstniških let dalje. A mojo zamisel takega tedaj in tudi še danes, 2018. leta še neobstoječega osrednjega organa – sem
    UDK 323(497.4)
    1.05 poljudni članek, “SLOVENIANA” znak “B”
    Izvleček:
    Namen: v prispevku imam namen opozoriti predvsem predstavnike R. SLO
    prava, političniih strank in vse prebivalce naše države R. Slovenije – na dodatno
    še “dane” a ne izkoriščene možnosti izoblikovanosto osrednjih organov naše
    države..Sprožitev javne razprave o temi in morda prve korake v smer “sveta”.
    Metodologija/pristop: opisna metoda osvov, iz katerih izvira moja zamisel
    “vseslovenskega narodnega sveta2”
    Analiza/rezultati: analiza stanja in načina delovanja Parlamenta, , vlade
    in sedanjega Državnega sveta pokaže, da ti organi ne zmorejo izoblikovati
    kompleksnih kvalitativnih strategij in konceptov na temeljnih področjih kot so
    pravo, šolstvo, kvalitetna delovna mesta za izobražene mlade
    Uporabnost: v prispevku predstavljena zamisel novega organa bi bila
    uresničljiva na temelju strokovnih obravnav v strankah, v strokovno-znanstvenih
    okoljih itd.
    Ključne besede: Republika Slovenija, Državni zbor Republike Slovenij

    • Janez Kepic-Kern

     NADALJEVANJE

     “SLOVENSKI NARODNI DRŽAVNI – SVET”

     Javno z govorniškim nastopom tudi – predstavil – leta 1989, ko je gospod dr. D.
     Rupel v Cankarjevem domu ustanavljal njegovo stranko ”Slovenska demokratična zveza”, ki pa ni dolgo obstajala v njeni ustanovni podobi.

     Moj govorni nastop leta 1989 sem se o mojem predlogu “vseslovenskega
     državnega sveta”, ki je zbudil nekaj pozornosti, pogovarjal s pokojnim pisateljem
     g. Rudijem Šeligom in s še nekaterimi.
     Ker pa je bilo leto 1989,1990 pred Slovenijo veliko zelo nujnih odločitev in držanih
     opravil itd – ni prišlo do realizacije moje, gotovo da vsaj resnega premisleka
     vredne zamisli osrednjega predstavniškega organa nas Slovencev.

     Že od njegove mladosti, ko je še pisal pregledne ocene novih slovenskih knjig
     v zdaj že “pokojnih” “Naših razgledih” – vedno zelo aktivni gospod dr. D. Rupel
     je v letih okrog 1990. leta videl in imel veliko zamisli in dela okrog zunanje politike naše nove države, Republike Slovenije. Vse te pomembne zunanje politične
     opravke – je kot vemo – gospod dr. D. Rupel zelo samostojno in uspešno opravil.

     Jaz, Janez Kepic-Kern sam osebno, kot vedno, s konkrektnim knjižnično izposojevalnnim delom zelo zaposlen knjižničar
     – nevčlanjen v nobeno stranlo te svoje
     zamisli o osrednje slovenskem organu seveda nisem mogel realizirati. Niti te
     moje zamisli, ki se mi zdi tvorna – nikoli nisem pozabil ali jo opustil.

     Zato!
     Sedaj, v letu 2019. leta mojo cca 30 let staro idejo, zamisel o osrednjem,
     reprezentativno/elitnem vseslovensken narodnem državnem svetu – spet,
     zdaj, aprila 2018 javno ponujam v vednost in v premislek.

     Komunizem in
     pokomunizem za nas Slovence nista bila pozitivna: povzročla sta nam
     Slovencem veliko nesreče, tragedij, izgubljenih življenj ter gospodarske in
     vsakršne, tudi kulturne škode.
     Kot vemo iz aktualnega primera

     – “NLB lukenj”: je preverljivo dejstvo je, da R.
     Slovenija – niti nima kakšnih realno uresničljivih kompleksnih, med seboj usklajeno povezanih strategij razvoja – niti za celoto razvoja, niti za temeljna področja
     kot so:
     • demografija-rodnost, družine,, sociala, pokojnine itd-
     • kmetijstvo, obrti, storiitve, sodobne-okolje neobremenjujoči industrije in tudi
     nimajo
     • koncepta družinskega, privatnega ter ostalega sodobnega gospodarstva,
     javnih financ.
     • in žal tudi ne na področju znanosti, prava, institucij prava itd.
     “VSESLOVENSKI DRŽAVNI NARODNI SVET”
     Z
     “DOBRIMI
     NAMENI”
     JE BILO UTEMELJENIH VELIKO
     SLABIH DEL, KI
     SO POVZROČILA
     TRPLJENJE IN
     SMRT MILIONOV
     LJUDI.
     splošno znano
     dejstvo.
     MNOŽIČNI POLITIČNI MORILCI:
     HITLER, J.V. STALIN IN J.B. TITO
     SO SE ROKI PRAVICE IZMAKNILI – V SMRT!
     splošno znano
     dejstvo

     92 SLOVE NIANA – vsebina Leto 1, št. 1 (Julij, 2018)
     “VSESLOVENSKI DRŽAVNI NARODNI SVET”
     “KDOR SE
     DOTIKA BLATA – SE
     UMAŽE”.
     POLITIČNO “BLATO” JE POMEŠANO S KRVJO !
     splošni rek
     “NE LE TO – KAR MORA, TO KAR ZMORE ! MOŽ STORITI JE DOLŽAN !”
     Fran Levstik
     O stanju v – R. SLO slovenskem

     – šolstvu vseh stopenj
     – o javnem in državnem sektorju,
     – zdravstvu,
     – v MNZ, “SOVI”, SV itd. – niti ne pišem.

     Takih celovitih vizij in celovitih ter uresničljivih strategij za posamezna področja in v
     dobro nas Slovencev kot posameznikov in nas Slovencev – kot naroda – zlasti – se
     zdi – zlasti nimajo – sedanje pokomunistične stranke

     – ”LEVICA, SD, SMC, DESUS,
     ZAB?, LMŠ? !
     Izjemi sta – se zdi – stranki SDS in NSI:
     SDS IN
     – ?NSI TAKE KOREKTNE VIZIJE IN STRATEGIJE ZA NAŠO DRŽAVO R.
     SLO IN ZA NAS SLOVENCE – LE – IMATA.

     Vsem nam, ki spremljamo R. SLO politiko pa je očitno, da

     PROGRAMI
     – “ŽAL” SLOVENSIH POKOMUNISTIČNIH STRANK ŠE VEDNO “TEMELJIJO”
     NA NEKAKŠNI
     – “KVAZIMARXISTIČNI”, NEDVOMNO “PONAREJENO” HUMANISTIČNI
     IN
     – “PONAREJENO” SOCIALNI” POKOMUNISTIČNI IN
     – POSOCIALISTIČNI IDEOLOGIJI,
     KI PA NEDVOMNO IZHAJA IZ POLPRETEKLEGA
     – (EX KP, ZK “ “TITO-STALIN-KARDELJ”
     KOMUNIZMA, “KP, ZK SOCIALIZMA” , KAKRŠNEGA SMO ŽIVELI OZ.
     SMO GA BILI PRISILJENI ŽIVETI OD 1945- 1990. LETA.

     Te stranke – se zdi imajo do nas Slovencev kot posameznikov in do nas Slovencev
     kot naroda
     – “indiferenten odnos”,
     za katerega se zdi, da je posledica “prepovedi izražanja svoje osebne narodne zavesti”
     pod
     hvalabogu bivšim
     – “ KP; ZK STALIN-TITO
     komunizmom, socializmom”. Ki nam je – kot se spomnimo politično, preko medijev in
     šolstva – z “državno močjo” vsiljeval

     – “bratstvo in enotnost” in najprej
     – VKP/b stalinistični, , kasneje pa
     – KP; ZK “Tito internacionalizem,
     – neuvrščenost. Vse od 1945. leta
     dalje. In vsaj do 1990. leta,

     SEDAJ, V 2018. LETU SE ZDI, DA BIVŠI
     – “INTERNACIONALIZEM” IN “ NEUVRŠČENOST”

     J.B. TITA – NADOMEŠČAJO R. SLO STRANKE
     . SD, ZL, SMC, DESUS ( morda tudi LMŠ ) S

     ŠE BOLJ “IRACIONALNIM IN INTERNACIONALNIM
     – T.I. MULTIKULTURALIZMOM”.

     Jaz, Janez Kepic-Kern osebno se spominjam bolj obdobij po 1960. letu.

     “Obupni”, zdaj, leta 2018 – se mi zdijo tudi “programi” in sam obstoj ter “delo” nekaterih – – “pokomunističnih! na t.i. “marxizem”,
     – internacionalizem” in na zdi se
     – “zavajajočo” t.i. “multikulturnost” sklicujočih se političnih “strank” !

     Ljudje, celo Slovenci v teh “strankah” še vedno se zdi še kar naprej živijo
     – v “izgubljenih iluzijah” polpreteklega žal tudi slovenskega “Stalin-Tito komunizma, socializma” ki je – kot vemo
     – brez – prihodnosti. To, o brezperspektivnosti in tudi o “nevarni,
     stare narode, tudi našega – slovenskega – ogrožajoči rušilnosti utopične ideologije

     multikulturnosti” – to vemo vsi !

     Morda predstavlja ta “nova” v ceneno “lepoten” celofan zavita “ideologija – enako
     “grožnjo” kakršno je v 1930. letih predstavljal – “enakost med ljudmi” ponujajoči in
     grobo vsiljujoči se VKP/b stalinistični “komunizem?!

     Utopična in očitno “nečista” in zelo vsiljiva ideologija nekakšne “multikulturnosti! se zdi zelo podobna staremu
     – “potvorjeno humanemu delavskemu stalinistično-marxističnemu “Kominterna” – – – internacionalizmu?

     Ki je prinesel narodom
     Evrope in sveta toliko gorja in nesmiselnih, tragičnih politično povzročenih
     smrti?!
     Pod potvorjeno “lepotnostjo in kvazihumanostjo multikulturalizma se skriva – kdove kaj: zagotovo prikriti pohlep akterjev ideologije
     multikulturalizma po lahko “pridobljeni in materialno bogati

     “ OBLASTI
     “- AKTERJEV “ MULTIKULTURALIZMA” – seveda ! ?

     Moja ponudba premisleka o vseslovenskem strateškem vseslovenskem državnem
     narodnem svetu – je resna!

     Opozarjam tudi, da je mednarodno zelo priznani ekonomist, profesor in finančni minister cesarske Avstrije

     – Eugen Bohm-Bawerk

     že ob koncu 19. stoletja ekonomsko
     korektno dokazal, da delo K. Maxa Kapital 1.2.3. ne dosega standardov znanosti.
     Sledi: pokomunistični “marxisti” – znanstveno veljavnega in v praksi pozitivno
     delujočega koncepta – ekonomike – sploh – nimajo!?

     Toplo vabljeni – priznani slovenski ekonomisti !

     Vesel bom, če se bo na osnovi mojih dobronamernih pobud – odprla argumentirana,
     na ekonomsko bolj pozitivna pota – vodeča strokovna debata ! O realno kvalitetnih,
     strokovnih in uresničljivih strateških ekonomskih “modelih” za našo R. Slovenijo.
     In za nas – Slovence !

     Leto 1, št. 1 (Julij, 2018) SLOVE NIANA – vsebina 93
     “VSESLOVENSKI DRŽAVNI NARODNI SVET”
     ELITNI SLOVENSKI NARODNI SVET
     – DA ALI NE ?

     Rezultate” sedanjega , “ekonomsko-znanstveno” brezkonceptnega “socialističnega”
     vodenja držav in gospodarstev, v katerih pokomunistični “socialisti” vladajo – vidimo
     dosti realno – preko TV, dokaj neposredno npr. na stanju v državah kot sta – Venezuela, Grčija, delno tudi sedanja “Putinova” Rusija.

     Slovenci v R. Sloveniji, ki je naša edina domovina na tem svetu – si zgoraj navedenih “katastrofičnih smeri razvoja” – seveda niti najmanj – ne želimo !
     In jih tudi – odločno zavračamo !

     ”Moja osebna pobuda in ponudbe vsem Vam, mojim slovenskim sorojakom
     te zamisli o
     “VSESLOVENSKEM DRŽAVNEM SVETU SLOVENSKEGA NARODA”
     ima kar veliko tehtnih argumentov za temeljit javni premislek:!?

     Danes, leta 2018 ne moremo dopustiti – tako dokaj dobro informirani –
     kot smo – o negativnih političnih dogajanjih v polpretekli zgodovini in
     v sedanjem svetu, da bi se nam Slovencem “ponavljala” preteklost.

     Da
     bi nam spet vladali in nam “solili pamet in delali škodo” nekakšni novi,
     zdaj – “pokomunistični Kardelji”?! Upam, da ne!

     Lasten premislek in
     “ovržbeni dokazi” priznanega finančnika-ekonomista E. Bohm-Bawerka povedo: po-komunistično-socialistični “marxisti” nimajo-znanstvene , niti ne – pozitivno delujoče praktične koncepcije ekonomije !

     Mojo osebno zamisel o “VSESLOVENSKEM NARODNEM – ELITNEM – SVETU”
     ponujam vsem Vam beročim – v presojo. Ta novi organ naše države R. SLO
     – bi bilo treba še konceptno domisliti in “dodelati!
     Mu dati tudi temelje v Ustavi R. SLO in v ustrezni zakonodaji!

     Morda v tak visoko osmišljen in “učinkovit” vseslovenski državni organ spremeniti že obstoječi Državni svet naše države R. Slovenije.?!

     Zapisal odg. ur. Janez Kepic-Kern

     P.S. zakaj se v R. Sloveniji ne zgledujemo po sosednji in primerljivi nam državi Avstriji? Dela priznanega avstrijskega ekonomista E. Böhm-Bawerka so na Googlu.

     • Janez Kepic-Kern

      DOLG – KRATEK SPOMIN?
      O
      KP STALINISTIČNO UMORJENEM – ING. Č. NAGODETU
      IN
      O
      NJEGOVEM ZAGOTOVO KVALIITETNEM
      PROJEKTU
      ŽELEZNIŠKE POVEZAVE
      OSREDNJE SLOVENIJE – Z OBALO. L.R. JANEZ K KERN KOMENDA
      IZ
      MOJE REVIJE “SLOVENIANA”

      ŠE BOLJ
      ZASKRBLJUJOČE – JE TOLE !
      SPLOHV NABOR ZA
      REALIZACIJO – SE ZDI
      -NISO BILI ZAJETI VSI
      TEHNIČNO, GEOLOŠKO
      NAJBOLJ PRIMERNI – OBSTOJEČI -PROJEKTI !
      NA
      LE MINI POPRAVKOV
      POTREBEN,
      ZELO KVALITETEN PROJEKT ING. Č. NAGODETA
      JE
      OPOZARJAL LE CENJENI G. DR. A. UMEK !
      P
      MU NISO PRISLIHNILI !

      L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

      P.S.
      IZ MOJE REVIJE
      “SLOVENIANA”
      “2 TIR” – PROJEKT ING. NAGODETA
      Nedvomno: aktualna tema – ta vladni projekt
      t.i. “2. tira” od Divače do Kopra! !?
      Spoštovani beroči !
      Nedvomno. – ampak ?
      Vsakemu realno razmišljajočemu Slovencu je ob tej aktualni temi zastavlja vrsta povsem logičnih vprašanj.
      Uvodoma naj pojasnim, da se za objavo tega prispevka o t.i. projektu “2. tir” nisem NIČ kaj usklajeval ali se dogovarjal s spoštovanim infranstrukturnim poznavalcem in
      strokovnjakom, tudi univerzitetnim profesorjem ( v pokoju ?) dr.
      Andrejem UMEKOM.
      Na predavanju v Svetovnem
      slovenskem kongresu v LJ – cenjenega gospoda dr. A. UMEKA
      sem jaz in verjetno tudi vsi drugi
      – smo sploh prvič slišali in izvedeli za PROJEKT ŽELEZNIŠKEGA PREHODA ČEZ POSTOJNSKO
      PLANOTO IN ČEZ T.I. KRAŠKI ROB
      – ING ČRTOMIRJA NAGODETA – IZ
      ČASA MED OBEMA VOJNAMA.
      PRISPEVEK OBJAVLJAM IZ –
      SPOŠTOVANJA DO OSEBE GOSPODA DR. Andreja UMEKA !
      OBJAVLJAM GA TUDI ZARADI
      OGORČENJA MENE OSEBNO IN VSEH MOJIH ZNANCEV !
      VLADNI AKTERJI IN OSREDNJI RTV
      SLO E-MEDIJI
      ( ZLASTI JAVNA,
      DRŽAVNA RTV SLO ) dr. A. UMEKU
      NI NAMENILA, NI ZAGOTOVILA NITI

      15 MINUT ČASA , DA BI JAVNO

      – NA
      OSREDNJI RTV SLO
      NAM – VSEMU PREBIVALSTVU R. SLOVENIJE.

      UDK 323(497.4)
      1.o5 poljudni članek, “SLOVENIANA” znak “B”
      Izvleček:
      Namen: zaradi pozitivne razrešitve naslovne problematike, posredovanje
      preverjenih javno pomembnih informacij prebivalstvu, političnim strankam in
      državnim organom R. Slovenije.
      Metodologija/pristop: analitičen nabor relevantnih informacij o temi in zapis.
      Analiza/rezultati: analiza ugotovitve v prispevku. Glede javno pomembnega
      starejšega projekta železniške povezave med osrednjo Slovenijo s Koprom
      in Trstom je verjeten obstoj medijskih in političnih blokad javno pomembnih
      informacij o projektu ing. Č. Nagodeta
      Uporabnost: vsebina prispevka in njeni rezultati so uporabni v javni, v
      parlamentarni in strokovni javni razpravi o problematiki železniških povezav v R.
      Sloveniji
      Ključne besede: ing. dr. Črtomir Nagode, Republika Slovenija, železnice v R.
      Slovenije.

      DO KDAJ BOMO IMELI V NAŠI R. SLOVENIJI TAKO
      NEDODELAN
      NAČIN ODLOČANJA O POMEMBNIH DRŽAVNIH PROJEKTIH ?!
      vprašanje
      Janez K. Kern
      ZAKAJ NAM TEHNIČNE PROJEKTE DRŽAVNEGA POMENA
      VSILJUJEJO
      PRAVNIKI KOT JE DR. CERAR IN DRŽ. SEKRETAR M. DRAGONJA,
      KI NIMATA
      USTREZNE IZOBRAZBE ?
      J. K. KERN

      PREBIVALSTVU IN STROKOVNI JAVNOSTI KOREKTNO PREDSTAVIL UPOŠTEVANJA
      POTREBEN PROJEKT ING. Č. NAGODETA. KI GA NAJBOLJ PODROBNO POZNA
      RAVNO GOSPOD DR. A. UMEK !
      Skratka: dr. A. Umek sploh ni imel možnosti na TV javno, vsemu slovenskemu
      prebivalstvu ustrezno predstaviti projekta ing. Č. Nagodeta.

      To je dejstvo.
      GRE SEVEDA ZA – JAVNE POZORNOSTI IN STROKOVNEGA UPOŠTEVANJA UPRAVIČENI PROJEKT ING. Črtomira NAGODETA, KI JE KONČNO LE BIL EDEN NAŠIH,
      SLOVENSKIH NAJBOLJ PRIZNANIH STROKOVNJAKOV IN PROJEKTANTOV NA PODROČIJ GEOLOŠKIH OZ. VELIKIH INFRASTRUKTURNIH GRADENJ, PROJEKTOV
      I.T.D.

      Končno je le nedvomno dejstvo, da je bil žal politično umorjeni Ćrtomir NAGODE v Franciji akademsko izšolani ing. gradbeništva in
      dr. geoloških znanosti.

      Najprej pa nekaj besed o splošnih okoliščinah, v katerih se je “dogajal”
      vladni projekt t.i. “2. tira”.
      Kot sem zapisal na začetku pprispevka: veliko vprašanj se nam zastavlja
      nam običajnim občanom, Slovencem in vestnim plačevalcen davkov V
      “baje da naši” državi R. Sloveniji!

      1. Zakaj moramo o v bistvu tehničnih infrastrukturnih projektih, kar projekt 2. tira oz. železniškega prehoda čez t.i. Kraški rob nedvomno je –
      odločati vsi prebivalci na referendumu? Saj o gradnjah večjih držanih
      poslopij, gradenj stavb itd. se pa ne odloča referendumsko. O tem ponavadi odločajo kompetentni tehnični strokovnjaki, kakšni predstaniki lokalnih skupnosti, občin itd. že sodelujejo. Nikoli pa kar vse prebivalstvo
      države.
      2. Ali so nam, infrastrukturno nekvalificiranemu prebivalstvu – sploh bili
      verodostojno predstavljeni vsi projekti, ki izpolnjujejo normative za biti v
      izboru za ocenjevanje in določitev tehnično in ekonomsko najbolj kvalitetnega projekt? Ki je vreden realizacije v prakso!?
      Na zgornje vprašanje ne jaz, ne mnogi Slovenci – ne znamo odgovoriti.
      Ker tega – preprosto ne vemo.

      3. Mene osebno je cenjeni gospod Vili Kovačič seveda prepričal, da gre
      v ozadju tudi za političn prestiž in verjetno ozke interese lažjih dobičkov
      s strani raznih posameznikov in interesnih skupin.
      Vsi vemo, da je od države oz od davkoplačevalcev lažje dobiti več denarja za nek projekt – kot od ponavadi zelo gospodarnega, racionalnega
      in neradodarnega privatnega investitorja.
      Vendar – resnično me, nas zanima”?
      4. Ali slovenski davkoplačevalci sploh vemo? A so nam bili enakopravno predstavljeni VSI ZA IZVEDBO PRIMERNI PROJEKTI T.I. 2.
      TIRA ?!

      NA ŽALOST MORAM RECI, DA PO MOJEM VEDENJU. VSI PRIMERNI PROJEKTI JAVNOSTI NISO BILI PRIMERNO IN ENAKOPRAVNO PREDSTAVLJENI! Se zdi. V/na javmih RTV medijih zagotovo niso
      bili res kvalitetno predstavljeni!

      Opozorim naj vse beroče, da očitno nekateri kar primerni projekti sploh
      niso bili zajeti v izbor projektov za predstavitev javnosti in za uvrstitev
      med projekte, ki bodo v ožjem naboru za izbor tistega projekta 2. tira, ki
      bo izbran za realizacijo ?
      Na svoj projekt “potisnega” prehoda Kraškega roba je dr. Duhovnik kar
      uspešno opozarjal v medijih – sam, s podporniki njegovemu projektu !?
      “2 TIR” – PROJEKT ING. NAGODETA

      PRIMER
      PRE –
      GLASOVALNEGA VSILJEVANJA
      “SMC 2. TIRA”
      JE “DOKAZ”, DA V R.SLO POTREBUJEMO
      NAD
      -STRANKARSKCENTRALNI DRŽAVNI ORGAN
      ZA
      STRATEGIJE, INVESTICIJE ITD. mnenje J. K. Kern
      DRŽAVNI
      VSESLOVENSKI “NARODNI SVET
      “Z IZBRANIMI
      STROKOVNJAKI, BI BIL PRIMEREN ZA OBRAVNAVO
      PROJEKTOV KOT
      JE “2. TIR “ mnenje Janez K. Kern

      102 SLOVE NIANA – vsebina Leto 1, št. 1 (Julij, 2018)
      Na tehnično, geološko in okoljevarstveno po zagotovilih prof. dr. Andreja
      Umeka zelo primeren, starejši projektni ing. Črtomira NAGODETA iz
      časa med obema vojnama – pa je javno opozarjal le izključno in le gospod dr. A. Umek.

      Dr. A. Umek je kot ( bivši ?) profesor za infrastrukturne gradnje in
      kot zlasti za gradnje železnic verjetno sploh eden redkih strokovnih
      ljudi s tega področja, je zagotovo eden od redkih ljudi, ki je kza
      projekt ing. Črtomira Nagodeta – sploh vedel ! Končno – gre za nad
      80 let star , a zaggotovo kvalliteten projekt iz časa pred 2. sv. vojno.

      Kot je spoštovani gospod dr. Andrej Umek predstavil projekt ing Nagodeta v Svetovnem slovenskem kongresu nekaj dni pred minulim ( prvim )
      referendumom o 2. tiru: gre za – za projekt dveh globljih, daljših predorov-tunelov skozi pod vrhnjim slojem nestabilnega apnenca nahajajoči se
      dolomit, ki je v primerjavi z apnencem veliko bolj stabilna kamnina. Kar
      vemo vsi.

      Po besedah dr. Umeka bi bilo treba projekt ing.. Nagodeta samo malo
      posodobiti pa bi bil povsem konkurenčen ali celo boljši v primerjavi z
      ostalimi projekti, ki so v naboru za izvedbo.

      Poslušalci predavanja v Svetovnem slovenskem kongresu smo bili
      seznanjeni tudi, da osrednji mediji v R. Sloveniji priznanemu strokovnjaku dr. A. Umku niso zagotovili niti pol ure, da bi vsem Slovencem primerno predstavil pozornosti potreben projekt ing. Č. Nagodeta.

      Zlasti mu tega časa ni zagotovila osrednja državna R. TV SLO. : nad
      takim ravnanjem državnih medijev s priznanim profesorjem in infrastrukturnim strokovnjako smo lahko – le zgroženi !

      Gospod dr. A. Umek je uspel svoje poznavanje te tematike na kratko
      predstaviti le v glasilu Delo in na internetu. Te objave dr. A. Umeka lahko
      beroči najdete sami – z vtipkanjem imena gospoda dr. Andrej Umeka v
      okence iskalnika Google.

      In?
      Kdo je bil inž. Ćrtomir Nagode?
      Ing. Črtomir Nagode ( 1903-1947) je bil v Franciji izšolani ing.. in dr.
      geologije in geoloških gradenj.

      Precej znan je zlasti po njegovi tragični življenski usodi!

      Njegovo skupino-stranko “Stara pravda”
      so stalinski KPS komunisti izključili iz OF
      zaradi njegovih nestrinjanj z nesodnimi likvidacijami,
      ki jih je izvajala KPS VOS.
      Tudi se po dostopnih virih ni strinjal z monopolno vlogo KPS v OF
      in s prisilno podrejeno vlogo ostalih skupin v okviru OF.

      Po vojni pa je bil v znanem stalinističnem “sodnem” t.i. Nagodetovem procesu obsojen na smrt in tudi likvidiran. Za njegov grob se sploh – ne ve.

      Kot razlagajo nekateri pisci je vodilni KPS komunist Boris Kidrič ing. Č.
      Nagodeta dojemal kot njemu osebno nevarnega političnega konkurenta.
      In? To je bil – se zdi – dovoljšen razlog za konstruirani stalinističen sodni
      proces. in – leta 1947 – za politično usmrtitev inž. Črtomira Nagodeta?!

      Za
      “grob” ing dr. Č. Nagodeta se ne ve, njegova mati je od žalosti zaradi usmrtitve njenega sina storila
      – samomor. Vila na Mirju, dom ing. Nagodeta je
      KPS Kidrič-Kardeljeva stalinistično-komunistična oblast
      – “nacionalizirala oz.državno – zaplenila” !
      Kdo bo razkril vso resnico o verjetno pozitivnem človeku ing. Č. Nagodetu? Kako krivični, egoistični, kruti do drugih – so lahko nekateri!

      Njegov
      projekt železniškega prehoda hribovja od Vrhnike, do Kraškega roba,
      katerega avtor je bil ing. Nagode si gotovo zasluži – resno obravnavo !
      Zdaj v letu 2018, cca 80 let po nastanku ?

      “2 TIR” – PROJEKT ING. NAGODETA
      INFORMACIJO O ZAMOLČEVANEM
      PROJEKTU ING. Č.
      NAGODETA
      RESNO PONUJAM V OBRAVNAVO
      R. SLO PARLAMENTARNIM STRANKAM INVSEM ZAINTERESIRANIM, TANGIRANIM.
      Janez K. Kern

      PREDSTAVNIKI
      R. SLOVENIJE NAJ SE VSAJ S KOREKTNO OBRAVNAVO
      PROJEKTA ING.
      NAGODETU “OPRAVIČIJO” ZA VSE “SLABO” DO NJEGA S STRANI KP REP. SLO !
      mnenje
      Janez K. Kern
      Pozivam torej tudi v povezavi s sporno tematiko t.i. “.2. tira” k temeljiti
      javni razpravi v Parlamentu R. SLO in drugod.

      Preteklo dogajanje okrog “2.tira” je z mojega osebnega stališča le še en dodaten
      argument več za resen razmislek o (med drugim )
      tudi mojem predlogu za pripravo in

      USTANOVITEV NOVEGA SLOVENSKO VSENARODNEGA DRŽAVNEGA
      ORGANA – NOVEGA
      “SLOVENSKEGA DRŽAVNEGA NARODNEGA SVETA”.
      Ta osrednji slovenski organ naj bi namreč
      – oblikoval kvalitetne temeljne vizije in strategije za nas Slovence,
      – za naš slovenski narod in
      – za našo državo R. Slovenijo.

      Tudi o tako vsedržavno, vsenarodnih strateških razvojnih infrastrukturnih projektih kot je “zloglasni” “2. tir” !

      In o nadaljni posodobitvi železnic v naši R. Sloveniji.

      Vsi vemo, se spominjamo, kako “brezglavo in nestrateško” so ex KP, ZK
      “politični strokovnjaki” v naši Sloveniji

      – kar ukinjali v stari Avstriji zgrajene
      proge npr. do Kranjske gore, iz Velenja v Slovenj Gradec itd. Malo za šalo:
      morda bomo od SMC dr. Cerarja slišali kaka pojasnila “o potrebnosti” ukinjanja tistih prog, od strank KP; ZK kontinuitete (SD; DESUS; LEVICA:::)
      pa –
      Morda – bomo slišali , kakšna “opravičila” za “komunistično modra”
      ukinjanja železniških prog v Sloveniji v 1950.,1960. letih?!

      O mojem predlogu “narodnega sveta” pišem v posebnem poglavju v tej reviji.
      Tudi primeri, kakršni je primer SMC “vladnega projekta in Zakona o 2. tiru”, ki ga
      je zdaj že “bivša” z glasovi preglasovalna SMC vsiljevala nam vsem Slovencem.
      Skratka: osrednji “slovenski narodni svet” naj bi s svojim obstojem in s “politično
      nadmočjo” v strateških zadevah – blokiral in preprečil take “anomalije”, kakršna
      je bila SMC politično nekorektna “solo akcija” z vsiljevanjem strokovno in ekonomsko nedomišljenega projekta “2. tir” !

      Moja zamisel o “osrednjem vseslovenskem narodnem svetu” – se mi zdi
      vredna premisleka !

      VREDNA PREMISLEKA – TUDI IN PRAV ZARADI SPORNEGA VLADNEGA
      ZAKONA O “2. TIRU”. Morda se bo vanj postopoma preoblikovalo že obstoječi Državni svet?
      V ta novi “svet” naj bi bili izvoljeni ali imenovani Slovenci z največjo veljavno priznano največjo strokovno “težo” na nekem področju !

      Končno !?
      Skrajno nenaravno in nelogično je, da nas o tehničnem “2.tiru” prepričuje
      “kardeljevski tip pravnika dr. M. Cerar in drž. sekretar g. Dragonja, ki verjetno tudi nima nikakršne “infrastrukturne izobrazbe”. Mar ne ?!

      Kaj torej – SMC – ve o “projektu ing. Nagodeta?!
      Naj, prosimo, dr. Cerar – javno, na RTV SLO, TV 3 – to javno pove ! Morda
      bomo slišali tudi njegovo “interpretacijo politično KP, ZK strokovnih ukinjanj” železniških prog v 1950., v 1960. letih – v “naši” Sloveniji !!

      “Še pomnite – tovariši” ? Kako smo se včasih vozili z železnico v Planico,
      v Slovenj Gradec itd. ?
      Pa so Vaši “tovariši-vzorniki” – te proge – kar ukinili, prodali tračnice itd.
      Zakaj so te proge – kar – ukinili.?

      Baje so se nekim ex KP, ZK “vsevednim tovarišem” vlaki zdeli “nazadnjaški, zastarela reč”, avtobusi in tovornjaki – pa sodobna, “napredna – reč”
      Tudi SMC dr. M. Cerarju se “njegov-vladni” 2. tir
      – Bogve-zakaj
      – zdi “napreden” ?!

      “Sumljiva podobnost z naprednostjo” avtobusarskih in tovornjakarskih “projektov” ex KP; ZK “projektantov” ?! Se zdi !?
      Ta “naprednost”
      dr. Cerarjevega “2. tira” – namreč ?!
      V DZ R. SLO bi bilo nujno treba preveriti “vzroke” za “ignoriranje” projekta
      ing. Nagodeta. In “ignoriranje” opozoril na ta projekt – s strani dr. A. Umeka
      Hvala za branje !
      Zapis: odg. urednik edicij SLOVENIANA l.r. Janez Kepic-Kern

 • Janez Kepic-Kern

  KAJ VSE
  JE NA INTERNETU.
  POSREDUJEM – Z INTERNETA. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  PISMO SPODNJE SLOVENKE J.C. JUNCKERJU.

  ne bom napisala SPOŠTOVANI, ker vas ne spoštujem, niti GOSPOD, ker niste niti ena črka te besede, niti ne bom napisala VAS z veliko začetnico, ker niste veliki.

  Po videnem in slišanem dne 14. 2. 2018, ko ste (spet) izkazovali politično-ljubezenske jezične mišice na mlin vašega takratnega obiskovalca, namesto da bi izpostavili pravno disciplino ter priznavanje in spoštovanje le-te, ste ponovno pokazali svojo klovnovsko, norčevsko licemerno igro. Prav tako se je tega dne pokazala diskriminacija do slovenske besede, slovenski novinarji so morali molčati – morda bi morali postavljati vprašanja v hrvaškem jeziku?!

  S svojega stolčka še kar naprej blebetate in meketate kozlovske nesmiselne šale s političnimi osebki, ki so tisti hip ob vašem boku. S stola dol! je moja osebna zahteva, ker nategujete vso Evropo,ves svet, nategnili ste našo bivšo premierko, nategnili ste NAŠ teran, nategnili ste Piranski zaliv, nategujete vse Slovence.

  Ponižana in ogorčena Slovenka sem, ker se norčujete iz moje domovine in kot Slovenka vas ne priznavam in izstopam iz EU, četudi mi je trenutno omogočeno le utopično in miselno.

  Avtor: Sonja Votolen
  Pisno je bilo izvirno objavljeno na portalu klip.si.

 • šmentanamuha

  Šur, mafija briše sledi.

 • šmentanamuha

  To je lep dokaz, da ni vredno upogibati hrbta. Kad se gine, gine se otmeno, pravijo Srbi.

 • Nata

  Neverjetno je, kako lahko človek s tako preteklostjo postane vrhovni sodnik
  Pa se malo spomnimo, no ??

  http://pozareport.si/post/391721/epilog-prostitucije-urske-cepin-sramotna-sodba-sefa-ljubljanskega-sodisca-razveljavljena

  • tomnidari

   To so potrebne kvalifikacije Nata! Ne nas zdaj morit z detalji!

   • Nata

    Ravno v detaljih je kavelj !!

  • Miro Jereb

   Epilog prostitucije Urške Čepin. Sramotna sodba šefa ljubljanskega sodišča razveljavljena.

   Seveda, POGAČNIKA. GNOJNI REŽIMSKI SODNIK….

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X
  TUDI TU
  POSREDUJEM – Z INTERNETA. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  PISMO SPODNJE SLOVENKE J.C. JUNCKERJU.

  ne bom napisala SPOŠTOVANI, ker vas ne spoštujem, niti GOSPOD, ker niste niti ena črka te besede, niti ne bom napisala VAS z veliko začetnico, ker niste veliki.

  Po videnem in slišanem dne 14. 2. 2018, ko ste (spet) izkazovali politično-ljubezenske jezične mišice na mlin vašega takratnega obiskovalca, namesto da bi izpostavili pravno disciplino ter priznavanje in spoštovanje le-te, ste ponovno pokazali svojo klovnovsko, norčevsko licemerno igro. Prav tako se je tega dne pokazala diskriminacija do slovenske besede, slovenski novinarji so morali molčati – morda bi morali postavljati vprašanja v hrvaškem jeziku?!

  S svojega stolčka še kar naprej blebetate in meketate kozlovske nesmiselne šale s političnimi osebki, ki so tisti hip ob vašem boku. S stola dol! je moja osebna zahteva, ker nategujete vso Evropo,ves svet, nategnili ste našo bivšo premierko, nategnili ste NAŠ teran, nategnili ste Piranski zaliv, nategujete vse Slovence.

  Ponižana in ogorčena Slovenka sem, ker se norčujete iz moje domovine in kot Slovenka vas ne priznavam in izstopam iz EU, četudi mi je trenutno omogočeno le utopično in miselno.

  Avtor: Sonja Votolen
  Pisno je bilo izvirno objavljeno na portalu klip.si.

 • janko

  Ali je sploh kdaj kaj čmrknil o takem in drugačnem krutem dogajanju kakšen kocbekovec? Še nikoli??

 • xtc

  Isto gnezdo,ki je bilo usodno za Krambergerja je bilo za tega,Jamnika in še par.

 • cosmosjasnovidec

  Da ni sam padel z terase in so ga vrgli dol z nje je bilo jasno že takoj ne glede kdo je Slovenec bil.
  Sedaj,ko se pa ve kdo je se seveda tudi ve,da so ga z terase vrgli levuharski komunajzerji kateri so verjetno umor naročili preprodajalcem droge čefutarjem kateri so si dali vzdevek “balkanski bojevnik”namesto balkanski čefutarkski bedak.
  Seveda sta čefutarski lopov “tošič” ter podgana tovariš “milan kurčan” kolega zato so ubili g.Jamnika,ker je odkril,da se na inštitutu ilegalno izdelujejo sredstva potrebna za dodatek izdelave droge umor so pa seveda naprtili g.Noviču.
  Drago Kok je očitno odkril veliko od teh kriminalnih dejanj in zato so ga ubili,da tovariša “kurčana”ter ostale golazni ne bi privedel pred roko pravice.
  V Sloveniji pa bo dokler se ne bodstranila vsa udbo kriminalna mafija ter njeni komunajzerski čefutarski pristaši še naprej prevladovala diktatura ter nasplošen kriminal katerega izvajalci so čefutarji po naročilih SLO komunajzarske morilske drhali.
  Prav dobro se ve kdo je naročnik umora tega policaja g.Draga Koka ampak se seveda ne bo ukrepalo niti sprožila preiskava proti tej golazni,ker so vsi povezani med sabo.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • Dada

  KJE JE SDS …. nov primer za policijo, ALI NOV EMIGRANTSKI TERORISTIČNI NAPAD V LJUBLJANI ??
  Ali urednik nora24tv, ne upa več pisati senzacionalno po tistem fiasku TERORISTIČNI NAPADA NA AVTOBUS

  V križišču Kavčičeve in Zvezne ulice v Ljubljani je 31-letnik v sredo okoli 8. ure ženski zagrozil z nožem in ji ukradel osebno vozilo. Z njim se je odpeljal po Šmartinski cesti, nato pa v križišču z Davčno ulico povzročil prometno nesrečo, saj je trčil v drugo osebno vozilo, so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

  • Miro Jereb

   ???

   • Imperial Commando

    Saj še sam ne ve kaj piše, trudi se preusmerjat pozornost.

 • Jan Kovalski

  Koknili so ga njegovi.

 • Jan Kovalski

  “Padel” z lestve:

  Razkrivamo, kako je osumljeni kriminalist Simon Golub v predalu namerno zadržal zadevo Farrokhzadeh, dan pred zaslišanjem pa padel z lestve in se ubil!

  http://nova24tv.si/slovenija/razkrivamo-kako-je-osumljeni-kriminalist-simon-golub-v-predalu-namerno-zadrzal-zadevo-farrokhzadeh-dan-pred-zaslisanjem-pa-padel-z-lestve-in-se-ubil/

 • Jan Kovalski

  Umori/samomori dan pred pričanjem, padci z balkona, padci smreke, prstni odtisi tretje generacije slovenskih boljševikov.

 • Jan Kovalski

  Slovenski dominantni mediji lažje “najdejo” Rodetovega otroka in Janševo avstralsko kliniko kot pa povezave pokojnih z režimom.