fbpx

Predsednik prve slovenske vlade Peterle postal novi predsednik združenja VSO

Predsednik prve slovenske vlade, nekdanji evropski poslanec in predsednik VSO Lojze Peterle (Foto: STA)

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve ima novo vodstvo. Na zboru članov v Stični, 4. septembra, je bil izvoljen nov predsednik združenja Lojze Peterle, predsednik prve slovenske vlade, ki je nasledil dosedanjega predsednika Aleša Hojsa.

“Čestitam Lojzetu Peterletu za izvolitev na mesto predsednika našega združenja VSO. Želim uspešno vodenje. Vsem članom, simpatizerjem in podpornikov se zahvaljujem za opravljeno delo in pomoč pri vodenju združenja v preteklem obdobju,” je po izvolitvi Peterleta sporočil minister za notranje zadeve Aleš Hojs. Peterle se je Hojsu zahvalil za čestitke in njegovo uspešno predsedovanje. VSO ima veliko poslanstvo. Iz vrednot osamosvojitve lahko rastemo.”

Mesto podpredsednikov domoljubnega in veteranskega združenja, ki združuje državljane Republike Slovenije ter Slovence v zamejstvu in po svetu, ki imajo pozitiven odnos do svoje domovine in slovenske osamosvojitve, sta zasedla poslanec prvega sklica slovenske skupščine Franci Feltrin in poslanka iz vrst SDS Mojca Škrinjar.

Foto: VSO Twitter

Peterletu je ob izvolitvi za predsednika VSO čestital tudi predsednik NSi in minister za obrambo Matej Tonin, ki je zapisal: “Lojze Peterle, čestitam za izvolitev za predsednika VSO. Vrednote slovenske osamosvojitve je potrebno negovati. Rastemo lahko iz skupnih temeljev. Naj bodo trdni!” 

Nina Žoher