fbpx

Predsednik vlade Janša se bo srečal s predstavniki korporacije Google!

Fotomontaža: Matic Štojs Lomovšek

Predsednik vlade Janez Janša se bo skupaj z ministrom Markom Borisom Andrijaničem srečal s predstavniki družbe Google – tretje najbolje ocenjene blagovne znamke na svetu, katere vrednost je bila nedavno ocenjena na okoli 2 bilijona dolarjev.

Predsednik vlade Janez Janša se bo v četrtek, 9. decembra 2021, ob 9.30, skupaj z ministrom za digitalno preobrazbo Markom Borisom Andrijaničem srečal s predstavniki družbe Google. Na srečanju s predsednikom vlade bodo s strani družbe Google sodelovali Annette Kroeber-Riel, podpredsednica za vladne zadeve in javno politiko pri družbi Google za območje Evrope Marta Poslad, direktorica za javno politiko za območje srednje in vzhodne Evrope, Igor Zgrabljić, vodja za javne politike za območje srednje in vzhodne Evrope, in Rowan Barnett, vodja Google.org za območje Evrope, Srednjega vzhoda in Afrike.

Na srečanju bo govora o dosežkih slovenskega predsedovanja Svetu EU s področja digitalne preobrazbe in o konkurenčnih prednostih Slovenije pri investicijah v informacijsko tehnologijo ter tudi v razvoj umetne inteligence.

Predsednik slovenske vlade Janša išče številne priložnosti za promocijo Slovenije in investicije, ki bi pomagale okrepiti slovensko gospodarstvo. Po tistem, ko je vizionarja in izumitelja Elona Muska povabil k investiciji nove tovarne v Slovenijo, se je konec oktobra pogovarjal z glavnim izvršnim direktorjem družbe Apple Timom Cookom.

Sara Kovač