fbpx

Predsednik vlade nadaljuje z obiski regij; danes na Koroškem

Predsednik vlade Janez Janša med pogovorom s predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen. (Foto: Kabinet predsednika vlade)

Predsednik vlade Janez Janša je trenutno že na obisku na Koroškem. V okviru obiska se bo predsednik vlade srečal z vodstvom podjetja Tesnila GK., d.o.o, kjer si bo ogledal tudi proizvodnjo podjetja. Predsednik vlade bo obisk nadaljeval na Osnovni šoli Franja Goloba Prevalje, kjer se bo srečal z županom Maticem Tasičem, obenem pa bo sodeloval na slovesnosti, kjer bo odkrit temeljni kamen ob izgradnji plezalnega centra s Parkom Jezero Prevalje.

Za naložbo v celotni Športni park Jezero, park z več vsebinami, je občina prejela donacijo v višini dveh milijonov evrov. Ostalo sredstva občina uspešno pridobiva na razpisu države za pridobitev sredstev iz instrumenta za okrevanje po koronski krizi ter na razpisu Eko sklada. Na 1400 kvadratnih metrih urejen sodobni plezalni center bo imel notranje površine za balvansko, težavnostno in hitrostno plezanje, uredili bodo tudi zunanje, delno pokrite plezalne površine. Plezalni center, ki bo imel različne spremljevalne prostore, bo s hodnikom povezan z bližnjo šolo in vrtcem, ki bosta lahko v okviru svojih dejavnosti center tudi uporabljala.

V nadaljevanju obiska si bo predsednik vlade ogledal otvoritev razstave Društva kmetic Mežiške doline v Družbenemu domu Prevalje. V poznem popoldnevu pa se bo predsednik vlade udeležil koncerta Društva kmetic Mežiške doline z naslovom Pomlad pride vedno znova. Koncert je organiziran z namenom praznovanja 30. letnice obstoja Društva kmetic Mežiške doline in kot poklon vsem dekletom in ženam, ki s pridnimi rokami, bistroumnostjo in ljubeznijo obdelujejo slovensko zemljo ter s tem skrbijo za ohranjanje slovenske krajine in zdravo prehrano. V okviru prireditve bo predsednik vlade zbrane tudi nagovoril.

Predviden program obiska predsednika vlade:
16.00 Srečanje z vodstvom podjetja Tesnila GK d.o.o.
16.30 Slovesnost z odkritjem temeljnega kamna ob izgradnji plezalnega centra s Parkom Jezero Prevalje
17.30 Otvoritev razstave Društva kmetic Mežiške doline
18.00 Koncert Društva kmetic Mežiške doline Pomlad pride vedno znova

Sara Kovač