Pregrešno drag TEŠ 6 v vrednosti 1,4 milijarde evrov in njegova “učinkovitost”

Foto: STA

Ko človek pomisli na to, kako mastno smo preplačali projekt TEŠ 6, se lahko opravičeno žalosten prime za denarnico, saj smo konec koncev davkoplačevalci tisti, ki smo zanj dali kar 1,4 milijarde evrov, kljub temu, da je bila cena projekta sprva ocenjena na 655 milijonov evrov. Še posebej pa nas lahko razjezi dejstvo, da po junijski zaustavitvi zaradi razpoke na pregrevalniku TEŠ 6 spet stoji. Kako je mogoče, da smo za tovrstno kakovost plačali krepko preko milijarde evrov?

Zaustavitev šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj, ki je bila načrtovana do 6. novembra zaradi kontrole garancijskega popravila v juniju in nujnih vzdrževalnih del, je bila podaljšana do srede, ko bo blok vnovič sinhroniziran z omrežjem. Iz Holdinga Slovenske elektrarne so namreč sporočili, da bo elektrarna dodatno preverila kakovost izvedenih del in popravil na bloku in dodali, da si želijo, da bi elektrarna v prihodnje delovala nemoteno, s čimer bi bila tudi oskrba z električno energijo zanesljiva.

Opozoriti velja na besede tedanjega ministra za promet iz vrst SD Patricka Vlačiča, ki je leta 2009 na zborovanju v Velenju dejal: “Gradili bomo, kot smo TEŠ 6, če ne bo šlo drugače, tudi brez dovoljenj!” S temi besedami je napovedal, kako bo potekala gradnja pod taktirko šaleškega lobija, zato ni presenetljivo, da so njegove besede mediji povsem zamolčali, kljub temu, da naj bi temu nasprotovali, kar v praksi kaže na njihovo dvoličnost.

Župan Velenja Bojan Kontič (Foto: STA)

Projekt bi bilo možno ustaviti leta 2009
Na to, da gre pri šaleškem lobiju, ki je vpleten v zloglasni projekt TEŠ 6, za rdečo navezo, je opozoril že Gregor Golobič, vse skupaj pa vodijo velenjski župan Bojan Kontič, nekdanji poslanec SD in častni občan Mestne občine Velenje Srečko Meh ter Milan Medved, član SD in dolgoletni direktor Premogovnika Velenje. Leta 2009 bi bilo možno po besedah prvaka opozicijske SDS Janeza Janše ustaviti projekt in s tem prihraniti tudi precej denarja. “Ni bilo potrebno postaviti dokončne usode tega bloka, samo time out bi si vzeli.” Janša je še poudaril, da njegova vlada v prvem mandatu nikoli ni odločala o podražitvi projekta, takrat tudi ni bilo nikogar, ki bi menil, da se bo ta podražil v tolikšni meri. Takratna vlada je pokazala največjo možno brezbrižnost do najdražjega koruptivnega projekta in škandala v zgodovini Slovenije, ki pa zaradi močne levičarske zaslombe verjetno nikoli ne bo dobil sodnega epiloga. A očitno se iz preteklih napak ne naučimo nič, saj se nam z drugim tirom obeta novi TEŠ 6.

H. M.

 • traktor

  V Sloveniji bo bolje, ko bodo tile starci iz fotografij preteklost. Jebe nas njihova zaplankana socialistična miselnost, ki nas vleče nazaj. Zato se že 26 let ne poberemo, ker nas še vedno vodijo isti ljudje, ki so zajebali vse kar je bilo možno zajebati, podjetja, bodočnost in ne navsezadnje 2 državi. In še kar jih gledamo, še več, dopuščamo jim, da še vedno odločajo.

 • Olga_10

  Dol z rdečo mafijo!

 • SALZ

  Komunisti so po vojni pokradli ali uničili vse male elektrarne ki so jih takrat napredni ljudje že imeli ena takih je bila pri nas.če bi pa danes hotel zgraditi zasebno elektrarno bi pa verjetno prej peš prišel na luno kot dobil dovoljenja.Nobenega TEŠ ne potrebujemo samo normalne politike ki bodo pustili ljudem da poskrbijo zase.pokvarjenci levi

 • Peter

  Se jih pa nekaj, ki so bili udeleženi pri “poslu”, okoli vozi v Ferrarijih.
  To je pa tudi nekaj, no.

  • janez zorman

   A ne v starih Volvih ?

   • Peter

    Ah ne, to se samo tisti, ki imajo klinike v Avstraliji, parcele v Trenti in jim sestrične plačujejo položnice. gangsterji, skratka, no.

 • herman

  Izgradnjo TEŠ6 je uvrstila v nacionalno razvojno resolucijo Janševa vlada. Pogodbo z Alstomom je podpisal Janšev vojščak Zagožen (SDS). Energetsko soglasje za TEŠ6 je podpisal minister v Janševi vladi Vizjak (SDS). Za zakon o državnem poroštvu za nasedlo investicijo so glasovali tudi poslanci SDS. Res, rdeča mafija, vam rečem!

  • janez zorman

   Si že slišal za Kotarjevo sprego ? Nisi ?! Nič hudega. Saj ne bi štekal.

 • Coeus

  Laz je res nesmrtna dusa Jansizma… ali pa komunizma… kar je tako ali tako eno in isto. TES bi lahko ustavila predvsem Janseva vlada, ki je s tem fiaskom zacela (v bistvu bi morali svoje delo opraviti korektno pa teh tezav ne bi bilo in bi imeli vseeno TES brez pokradenih par 100 mio €)… levica, ki je to nasledila, je samo molzla, kar jim je Jansa omogocil s podpisom luknjastih in slabih pogodb…

  Ampak ko 2009 niso bili vec v poziciji, da bi kradli, kar je logicno, ker so uspeli v 4 letih zajebati toliko, kot vse vlade pred njimi skupaj in so jih ljudje poslali tja kjer jim je mesto… bi pa kar naenkrat morali ustaviti TES? Zanimivo… ko krademo “MI” je ok, ko kradete “VI” pa ni… levica se ocitno z Jansevo logiko ne strinja… kaksno presenecenje in sok?!?

  • janez zorman

   Meh in Kontić – oba iz vrha SDS stranke ?

   • Peter

    jasno, kot vedno, no.

   • Coeus

    Se samo delas tako neumnega ali si dejansko tako neumen?

    In kaj bi po tvoje lahko naredila Meh in Kontic brez soglasja in podpore takratne Janseve vlade?

    Poizkusi ti zagnat 1 mrd € vreden projekt… ne dvomim, da ti bo aktualna vlada z veseljem priskocila na pomoc, ceprav si “desnicar”… aja, da ne pozabim… nekaj mio € jim bo pac moralo pasti v zep… to je tisti “drobiz”, ki pri taksnih poslih “pada” z mize… pa verjemi, da nikogar ne bo zanimalo, kaksna je tvoja politicna usmerjenost ;)

  • joza joza13

   Glej Coeus, Tona ali karkoli že si, sploh ne rabiš pisati vseh teh črev…, ti lahko to v dveh besedah zapišeš – npr. “men se rola”, pa bomo takoj vedeli koliko je ura.
   Ne zahvaljuj se mi za nasvet.

   • Coeus

    Tole je pa moralo boleti, ko si tako naprezal svoje “mozgane”, da si tole neumnost spravil skupaj. Drugic si brez skode prihranis taksne miselne napore, da si ne bos kaj naredil :D

    Ce pa imas obcutek, da kaj od napisanega ne drzi pa le z dokazi na plano… kdo je zacel s TES in kako. je lepo dokumentirano… si bi lahko tudi sam prebral… ce bi bil pismen seveda ;)

    • joza joza13

     Še kar rola?

     • Coeus

      Se mi je zdelo, da bo pretezko zate :D

 • Peter

  TEŠ6T2, kaj sledi?

  Halo Bing, kako brat? Još uvjek u SingSingu? Slušaj, imam jedu malu elektrarnicu. Cijena? Prava sitnica.

  • janez zorman

   VOZ 2 !

   • Peter

    Hm, če ugibam, to pomeni kompletno prenovo Gomulk, da bodo šle 80 km na uro za ceno samo nekaj miljrad?

    • janez zorman

     Slovenski partijci so odmontirali veliko tirov po slikoviti Slovenij (zgrajenih v času AO) in jih pošenkali po Yugi, kjer jim še sedaj služijo. Upam, da se zadeva ne bo ponovila.

     • Peter

      Zakaj pa ne. Dobri zgledi vlečejo, no.
      Lahko jim pa tiste kamne s Sabotina pošlemo, sam ne verjamem, da jih zanimajo.

    • Janez

     Glede
     VLAKOV IZ POLSKE Z IMENOM ” GOMULKA”
     TEBI
     IN VSEM
     LAHKO POVEM MALO ZNANO DEJSTVO !
     Da,
     je šri nabavi vlakov GOMULKA intenzivno sodeloval
     zlovešče znani
     ŠEF KP MORILSKEGA TABORIŠČA. T E H A R J E !
     Milan
     V E. N I Š N I K !
     Pogoj
     ZA BITI “DIPLOMAT” V EKIPI ZLOČINCA “MARŠALA TITA” je v 1960. letihh očitno
     bil
     ENOSTAVEN:
     ČLAN EX YU TITO DIPLOMACIJE JE BIL OČITNO LE TTISTI,
     KI JE AKTIVNO DELOVAL V NESODNIH POVOJNIH KOMUNISTIČNIH
     MNOŽIČNIH POMORIIH. Se zdi..

     – Milan VENIŠNIK je kot ex šef Teharij ta pogoj izpolnjeval.
     Zato je bil
     na diplomatskih potih na Poljskem.ZARADI NABAVE “GOMULK”.
     BIL
     JE MILAN VENIŠNIK – TUDI TITOV VELEPOSLANIK V PRAGI.
     Drobna zanimivost, komunistična tradicija, ki jo v Velenju? Še gojijo? L.r. J. KOMENDA

     • Peter

      Ah, da bi v Veleju gojili komunistično tradicijo? A bejž no…
      sarcasm off

     • Janez

      Ja!
      Res je, kar sem zapisal. Sem bil tudi jaz presenečen.
      Tito
      SE JE NAJBOLJ ZANESEL NA SVOJE OPRODE – NESODNE KP MORILCE. L.r. J. Komenda
      P.s.
      Milka Planinc, Maček itd.

  • Novakec1

   2TDK

   • Peter

    TDK SA 90….najboljše kasete. Nekateri so prisegali na Maxell XL II, ampak testi so pokazali, da o TDK bile boljše…

    • Novakec1

     Celo znanost si naredu, vsa phvala.

 • janez zorman

  Ta dva kljukca zgoraj sta si tudi zagotovila, bogate “borčevske” penzije – sa dodacima !

  • Peter

   Na slik pa tolk rdeče, da morš filtr uklopt, d spolh vidš gdo tm čepi, no.

  • tomven

   Jih ne rabita. Glede na to, kako sta se omastila pri teš 6, so lahko brez skrbi še njuni otroci in njih otroci… če jih sploh imata.

  • Janko Gedlička

   Pa sta se sploh rodila pred vojno, ali med njo?

 • ahnenpass

  Zakaj smo rabili TEŠ, če imamo celo nuklearko?

  • ahnenpass

   Mogoče je pa postavljena na Hrvaškem, ne vem, najbolje bi bilo, če gremo na arbitražo. Najbrž.

 • ahnenpass

  Pri nas se lahko vedno zgodi še žledolom, če ne pa lubadar, posekamo ogromne količine zanič lesa.
  Kakšna je dejansko energetska vrednost teh ogljikovodikov, verjetno pada z razdaljo in časom, saj naraščata cena prevoza in skladiščenja. Ker pa je hosta zaenkrat še skoraj povsod, bi bilo smiselno delati male elektrarne na bio maso, odvečno elektriko pa po žicah pošiljat sosedom, kot jih imajo v Avstriji.
  Zeleni hribi pomenijo tudi veliko vlage, zato povsod tečejo reke in večji potoki, ker je naša civilizacija postavljena v rodovitnih dolinah, je treba neprestano utrjevati in vzdrževati rečne struge. Zakaj ne bi torej začeli graditi male elektrarne, sposobne poganjati celo kmetijo ali celo manjšo vas.
  Pri nas so začeli ustanavljati podjetja za proizvodnjo solarnih panelov, ki bi jih lahko nameščali na večstanovanjske bloke, industrijske obrate,turistična naselja, delavske kampe in kmetije, povsod, ko bi bile enkrat položene številne elektronske kapilare, je mogoče električne potenciale zelo natančno in učinkovito krmiliti, zato so izgube neprimerno manjše, pa še brez elektrike bi ljudje težje ostali ob neurjih in pozimi. Zakaj se ne vlaga v generatorje zastonj elektrike in baterije?
  Ostane samo še problem težke industrije in velikih mest,ki rabijo neprestano ogromne količine energije, vendar te že oskrbuje centralni sistem, zgrajen na nuklearki, kot tehnološko in logistično najbolj naprednemu objektu v Sloveniji, velikih hidroelektrarnah in teh TEŠih, edino smiselno vprašanje je torej,kako se lahko popolnoma losamo termoelektrarn, teh prazgodovinskih komunističkih mastodontov, in zaženemo kvalitetnejše,sodobnejše in dolgoročno učinkovitejše, velike projekte nacionalnega pomena torej.

  • Novakec1

   Butasti birokrati ti zatrejo vsako misel o tem.

 • Morala

  Kamorkoli se obrneš, vse vedo in se nič ne zgodi! Takšne denarje nekateri dobivajo, drugi kradejo, tretji …
  kar glava peče…
  Kjer je denar-v davkoplačevalski malhi…ej, res smo zabiti narod…
  http://novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/5a005508ca32e/kjer-je-velik-denar-tam-je-tudi-peter-jambrek

 • xtc

  Vsak dan 11 jurjev čiste izgube in 2025 baje zaprtje zaradi EU,ja bravo Slovenci -idioti na pet.

 • garfi

  rdeĆkoti že mešajo teš drek za parlamentarne volitve
  ve se kdo je kriv za vse že 25 let, tudi za vreme

 • črnaovca

  Ta elektrarna ne bo nikoli učinkovita in tudi ne bo nikoli delovala breez težav in napak, če sploh bo. Žalostno je da je prvo pogodbo o začetku gradnej podpisla nihče drug kot Jnašev gospodarski minister Vizjak ki je za to dobil lepo službico v Savskih elektrarnah

  • joza joza13

   Prvo pogodbo ja in to v vrednosti 655 mio €, potrm ste pa mafijozoti z velikim pokom prišli do korita in pospravili razliko do 1,4 milijarde.
   Kaj je tebi žalostno? Ti si ena velika žalost!.. govedo manipolatorsko.

   • Coeus

    Daj ti pametnjakovic razlozi… kako je mogoce, sa so se podpisovali se vsi tisti aneksi in dodatne pogodbe, da je vrednost tako mocno narasla?

    Verjetno za realni sektor se nisi slisal… ce bi tam podpisovali tako luknjaste in skodljive pogodbe, da bi lahko izvajalec dodatno zakasiral se skoraj 1,5x vrednost zacetne pogodbe za delo, ki bi moralo biti ovrednoteno in predvideno ze v samem v zacetku bi vsa podjetja v realnem sektorju propadla v enem letu… razen v Jansevem mandatu, ker bi dobivali kredite na lepe oci.

    Sedaj imas dve moznosti:

    1. Janseva vlada je bila totalno nesposobna in je to naredila iz nesposobnosti.

    2. Janseva vlada je to naredila namenoma, ker je racunala, da bodo pri koritu dovolj dolgo, da bodo provizije iz vseh teh ankesov padle v njihov zep.

    Za katero varianto se bos odlocil… tretja moznosti ne obstaja ;)

    Tako, da si tvoje primitivne in nadvse neumne raje prihrani za kaksno srecanje SDS-a v Lepeni npr. tam ti bodo za te neumnosti vsaj ploskali, ce nic drugega ;)

    • joza joza13

     Če ti ne najdeš več kot dveh možnosti, si pač omejen.
     Že prej sem ti svetoval, da priznaj svojo plitkost, pa ti bo mogoče pol odpuščenega.
     Zdaj pa mrš iz mojega vidnega polja. Blokiran -;)

     • Coeus

      No, to sem cakal… se en neumen “desnicar” oz skrajni levicar in komunist, katerega nebuloze ne bom vec rabil prebirat ;)

     • xtc

      Glej tvoji posti ne odslikujejo intiligence pač pa neizmerno neumnos-leviva je hotela TEŠ ne desnica,levica hoče Drugi tir ne desnica,levica forsira najdražjo traso AC do SG ne desnica torej obrazloži zakaj hoče levica vedno najdražje in nato nedonosne in nerentabilne projekte,no daj razloži.

     • Coeus

      Tvoji posti kazejo na tvojo neumnost in zaslepljenost… pardon… neumnost, zaslepljenost nima nic s tem.

      Teznja VSEH, ki so na oblasti je, da hocejo napolniti svoje zepe kolikor gre. Kaj je levica hotela je popolnoma nepomembno.

      Pomembno je, da je Jansa zacel s tem projektom in ga speljal na tak nacin, da so lahko kradli tudi tisti, ki so ga nasledili. Da so dobili svoj delez ni dvoma… jih pa jezi, ker so dobili svoj delez tudi vsi za njimi. Ampak o tem kdo in koliksen delez je pri tem pokasiral ne bomo zvedeli dokler bo katera od teh opcij na oblasti, ker kradli so vsi zato nobenemu ni v interesu raziskati kdo je koliko dobil.

      Sicer pa… od kdaj se je “desnicar” Jansa oziral na zelje in potrebe “levice”? Zakaj je pa potem, po tvoje, sel levici na roko s tem projektom? ;)

     • xtc

      Zakaj zopet zavajaš in kažeš proč od levega SD,ki je avtor tega-Zopet opletaš ,da je JJ nekaj dobil,kaj je dobil?
      Ti si navadn butl Velenje in Šoštanj sta levičarski gnezdi,ki ju bo sleje kot preje pokopalo razsulo in ne opletaj nadalje AC ring je bil tudi projekt Levice z njenim tajkunom Zidarjem ,ki je projekte dražil v spregi z Černigojem in še Hildo,skratka drugi tir je projekt Levice-to je povedal sam Kučan-ali drugi tir bo ali pade Cerar in najdražja trasa AC je projekt istih ljudi kot Teša zopet kader SD,kot je bil projekt terminala Tčekov v Moskvi ,kjer je denar iz Interevrope poniknil na računih Škrabca-čigav je že Škrabec?
      SDS se je projektu upiral a je bil v parlamentu preglasovan-z razlago ,da nujno rabimo energetsko neodvisnost.
      Glej ne napenjaj se.

     • Coeus

      Resnicno, neumnost nima meja… ti si zivi dokaz za to.

      Kot prvo, je govor o TES6, kot drugo, levi tudi kradejo kot srake… tu ni sence dvoma.
      Edino kar mislite, da “desnicarji” znate, je iskanje izgovorov in kazanje s prstom… pa se to vam ne gre najbolje od rok.

      Pa recimo, da se grem malo igrat s tem tvojim naravnost butastim izgovorom, da je bil preglasovan.
      Najlepse bi se lahko masceval na tak nacin, da bi se projekt in pogodbe sestavile na tak nacin, da levica ne bi mogla niti centa pokasirat na ta racun.
      Ampak neeeee, aneksi so, kot si sam lepo povedal, po padcu Janseve vlade, kar dezevali. Kako je to mogoce? A so podpisane pogodbe kar anulirali ali morda ignorirali?

      Ze vidis v katero smer gre vse skupaj?

     • xtc

      Gleb bebo-podoben izgovvor uporasbljate ,ko kažete ,da JJ ni hotel prodati banke-zakaj lasžeš?
      Takoj ko kje omenil prodajo se je začel stampedo kučanovih medijskih hlapcov in seveda upor kučanovih podtaknjencev v koaliciji torej ne nabijaj in ne kaži na JJ vemo kdo hoče državno premoženje-desničarji(pravi ne) vsi tisti,ki zagovarjajo državna lasništva podjetij in zadev ,ki so lahko zasebne-niso in NIKOLI ne bodo desničarji so levaki in tvoje napenjanje in kazanje na JJ je popolnoma brezpredmetno,saj se lepo vidi ,da so zadolževanja vedno enormno poskočila pod levimi vladami od tu pa je zadeva jasna.V Sloveniji so glavnna težava levaki,ko bodo končali tam na družbenem robu bo tudi država dobila normalen zagon pa tudi kraje in korupcije skoraj ne bo,ker zasebni lastniki hitro pospravijo z takimi.

     • Coeus

      Nima smisla, neumnosti se ne da spremeniti ali popraviti… si pac kakrsen si. Ko bos odgovoril na direktna vprasanja ki sem ti jih postavil, lahko debatirava dalje. do takrat pa ti svoje rezimske puhlice prodajaj komu drugemu.

      Vam je ljudstvo lepo povedalo in pokazalo, kaj si misli o vasih enormnih sposobnostih in uspehih… na volitvah 2008.
      A ni zanimivo, da Jansa s svojimi lazmi, zavajanji in manipulacijami ni sposoben prepricati vec kot cca 10% volilnih upravicencev? Ocitno vec “bebckov” Slo ne premore, kar je se sreca :D

     • xtc

      Glej ko boš nehal opletati z krivdo JJ in lažmi pa bova.
      Neprestano je tvoj domet le JJ.Da je TEŠ projekt SD in levakov-pa bi rad pozabil a ne.
      Da si bedak mi ni treba razlagati za kaj se gre v TEŠ pa tudi ne,če crkne Teš,crkne rudnig,Gorenje pa crkuje-torej ni volilne baze za levake-matematika zelo enostavna to je to.

     • Coeus

      Se mi je zdelo, da ne bos sposoben odgovoriti niti na eno enostavno in direktno vprasanje, ki sem ti ga postavil.

      Sami izgovori so te/vas… zato pa vam nasede se samo cca 10% najbolj zavedenih in obupanih volivcev v SLO ;)

    • xtc

     Najprej ,da ti razloži nekaj preden nabijaš.Kdo drži v rokah vso energetiko v Sloveniji?
     Levica,od Goloba,Golobiča in ostalih preko lovk bivše LDS in SD.
     Nadalje zakaj gradnja TEŠ,če bi ga morali zapreti?
     Preprosto,kam z odpuščenimi iz TEŠ,knapi in tistimi ,ki bodo nekega lepega dne na cesti zaradi vvse bolj majavega Gorenja.
     Ker so knapi tradicionalno komunisti,Gorenje pa je bila vedno firma in leglo udbe je Velenje z okolico ogromen volilni bazen levice zato izsiljena gradnja,kajti brezposelnost-ni volilcev.
     Po padcu JJ jeve vlade so aneksi kar deževali,seveda so si žepe pridno napomnili levi lobisti,dal denarja pa je vrejetno šel za obdrževanje kliničnega mrtveca Gorenja pri življenju,zato sedaj novo izsiljevanje z najdražjo varianto avtoceste do Slovenj gradca in enak projekt je Drugi tir,ki ga forsira zopet levica.
     Torej genij zakaj levica vedno forsira projekte ,ki so totalni fail?
     Razloži?
     Ko boš odgovoril na to boš odgovoril tudi nato zakaj vse leve države gradijo megalomanske projekte,ki so na to pogreb in propad ali celo propadajo.
     Odgovoril pa boš zakaj vsaka država pod levaki crkne in propade.
     Torej tavariš kaj bo z odgovori?
     No še nekaj tvoji levi kamerati so skrivali ,da je lignita še ne vem za koliko v resnici za par let in za povrhu ima še nižjo kalorično vrednost-torej zakajso levaki vse to počeli,no a bo šlo-prosim brez opletanja z SDS in JJ samo dejstva.

     • Coeus

      Kot prvo, levi niso moji. Razlozi kako si prisel do te brihtne ugotovitve?

      Zakaj “levica” forsira projekte, kjer se lahko krade, sem ti opisal
      malo visje. Imam pa se par vprasanj zate, ker ti logika ne dela ravno.

      – Kako je lahko Jansa, svojo neizkuseno hcerko na prirejenem razpisu zaposlil v Plinovodih, ce ima levica v rokah vso energetiko v Slo?

      – Od kdaj se Jansa pusti izsiljevati levici, sploh ce je na polozaju? A ni sposoben in pokoncen in ga skrbi samo dobrobit Slo?

      – Zakaj bi Jansa zacel s tem projektom, ce bi s tem naredil veliko uslugo levici, ker z resevanjem sluzb “levim volilcem” ne povecuje svoje volilne baze?

      – Od kdaj Jansa verjame levici na besedo brez da bi preveril informacije, ki mu jih levi servirajo?

      – Kako to, da so sploh lahko aneksi, po padcu Janseve vlade, kar dezevali? A je to morda ustaljena praksa na podrocu iz katerega ti izhajas?

      Ko bos sposoben odgovoriti na teh nekaj vprasanj bos videl, ce si vsaj minimalno inteligenten, da je tole tvoje demagosko nakladanje in ponavljanje Jansevih nebuloz… totalna neumnost. Ti pa celo mislis, da so to verodostojni argumenti :D

     • xtc

      Sem ti rekel dejstva ne Janez Janša In SDS a bo šlo.
      No zakaj je vaš veliki levičar Zoki ,ki je prezapufal Mercator zgradil megalomanski kompleks in naredil kup pufov ,zadeva jih še kar dela,banke pa smo sanirali mi ,no a bo šlo.
      VE se kdo obvlada slovenijo-zagotovo ne JJ ve pa se kam vodi pot.
      Da je temu tako je zopet debilno vreščanje Dela(Stojan Petrič-levica) kako je nujno,da Slovenci kupijo Mercator nazaj in da to misli večina-katera večina?
      Dragi moj levaki ste pač težava,ki bo izgiinila takoj ko bo privatizacija zato tudi vpitje ob prodaji NLB,ko bo šlo to nebo več megalomanskih projektov,preprosto,ker se država ne bo mogla več prikrito zadolževati v tujini ,da bi banki v svoji lasti prodajala nič vredne zakladne menice in tako izdajala poroštva za ghost projecte. levakov
      Glej zadeve so jasne kam je šel denar,samo po sledeh je treba in naplavi LDS,Zares,SD ipd derivate in klan.

     • Coeus

      Dejstva sem ti napisal ze visje… ti si potem nanizal cel kup neumnih izgovorov, ki sami sebe negirajo… zato sem ti postavil vsa tista vprasanja… ampak sem vedel, da niti na enega ne bos sposoben odgovoriti.

      Se 1x, sedaj debatiramo o TES… ti pa kot pridni “pisun” samo zamegljujes stvari in poizkusas preusmerit pozornost. Drzi se teme, ce pa to presega tvoje intelektualne sposobnosti, pa se naslednjic raje vzdrzi neumnih in naucenih oz. v glavo vtepenih replik ;)

  • xtc

   Težava je ,da so zadevo z preglasovanje izsilili ravno levi.

 • xtc

  Vse te stvari Teš,Drugi tir itd je jasno,da je treba začeti s privatizacijo in umakniti državo iz takih projektov naj to financirajo firme same.Če je drugi tir tako pomemben naj ga zgradi sprivatizirana luka,če je tako nujen.Dejstvo je ,da je njujnost drugega tira navaden blef saj ,razširite le del,če hočete pretočnost je treba posodobiti omrežje torej precej majava zadeva.

 • cosmosjasnovidec

  Na svetovnem spletu sem danes prečital raziskavo katero so naredili tuji strokovnjaki med Levaki in Desničarji.
  Rezultat je bil porazen saj so “LEVAKI”dosegli komaj 1,5% inteligence od možnih 100%.
  Desničarji so pa celo petkratno presegli možno 100% inteligenco.
  Strokovnjaki in znanstveniki so tako tudi prišli do zaključka zakaj so LEVAKI jezni na DESNE.
  Razumljivo,ko so pa desni milijarde krat pametnejši od njih tako,da se sedaj več ne čudim zabiti psihični prizadetosti levuharjev,komunajzerjev,čefutarjev oziroma vse balkanske sodrge na tem in drugih portalih…

  • učko

   Ne bi jest biu tolk prepričan u to. Levaki so na “sociopatski” ravni daleč bolj inteligentni od desnakarjev !!!!

  • freedomfighter

   Predvidevam da strokovnjaki so bli pa vsi desno usmerjeni politiki…ce bi tvoje drzalo bi kitajska potonila ze v 60 letih ne pa da nas prehiteva po vseh stranek…pa radikalni levicarji so veliko uspesnejsi od radikalnih desnicarjev ze to koliko casa jim uspe obdrzat radikalne sisteme v primerjavi z radikalno desnico pove vse

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!