Premier Janša na srečanju z ambasadorji držav G7

Premier Janez Janša na srečanju z veleposlaniki držav GZ (foto: twitter)

V torek, 15. junija 2021, je britanska veleposlanica v Sloveniji, Tiffany Sadler gostila veleposlanike držav G7 in premierja Janeza Janšo. Na srečanju so govorili o rezultatih vrha G7, ki ga je letos gostila Velika Britanija, ravno tako pa je beseda tekla tudi o prihajajočem slovenskem predsedovanju EU. Britanska veleposlanica je pogovore označila kot zelo produktivne.

“Z veleposlanicami in ambasadorji držav G7 o pravkar končanem vrhu G7 2021 ter sovpadanju prioritet Sveta EU in G7,” je v tvitu zapisal slovenski premier Janez Janša in se veleposlanici Združenega kraljestva za Slovenijo Tiffany Sadler zahvalili za izkazano toplo gostoljubje.

“V veliko zadovoljstvo nam je bilo danes gostiti premierja Janeza Janšo in G7 veleposlanike za Slovenijo,” je na Twitterju zapisala Sadlerjeva, ki je ob tem dodala, da so na srečanju govorili o izidu vrha G7 ter prihajajočem slovenskem predsedovanju EU. “Zelo produktivne diskusije,” je ocenila Sadlerjeva.

Skupino G7 sestavljajo ZDA, Združeno kraljestvo, Kanada, Francija, Nemčija, Italija in Japonska. Gre za skupino sedmih najbogatejših držav, kjer je prisotna liberalna demokracija. Skupino povezujejo vrednote pluralizma in reprezentativne vlade. Leta 2018 je skupina G7 predstavljala kar 60 odstotkov svetovnega bogastva.

https://twitter.com/TiffanySadlerUK/status/1404849138823532546

Ivan Šokić