fbpx

Premier Janša ponovno ponuja roko: Vlada vabi vse poslanske skupine k sodelovanju pri premagovanju epidemije in k skupnim naporom za blaginjo Slovenije

Predsednik vlade Janez Janša. (Foto: Nova24TV)

Jutri je nov dan in Vlada RS vabi vse poslanske skupine iz DZ k sodelovanju pri premagovanju epidemije in k skupnim naporom za blaginjo Slovenije. Ne gradimo na zamerah, dovolj je prostora za vse in vsi se lahko prepoznamo v barvah,” je po dobljeni nezaupnici k sodelovanju povabil premier Janez Janša.

Vlada Janeza Janše je v državnem zboru uspešno prestala glasovanje o konstruktivni nezaupnici. Kandidatu za predsednika vlade Karlu Erjavcu na tajnem glasovanju namreč ni uspelo zbrati dovolj glasov. Podprlo ga je 40 poslancev, sedem jih je glasovalo proti. Poslanci so sicer prevzeli 53 glasovnic, vse so bile vrnjene. Šest glasovnic je bilo neveljavnih.

Predsednik vlade je rezultat glasovanja komentiral tako: “Za nami je še en naporen dan priprav na dve redni tedenski seji Vlade RS, vodenje Evropskega sveta in z epidemijo koronavirusa. Medtem so se tudi v državnem zboru prešteli in ugotovili, da za KULicijo niso niti vsi iz strank SD, levice, LMŠ, SAB.” Dobili so namreč pičlih 40 glasov.

Foto: STA

Nato je še sporočil, da je jutri nov dan in vlada vabi vse poslanske skupine v državnem zboru k sodelovanju in premagovanju epidemije in k skupnim naporom za blaginjo Slovenije. Kot je zapisal premier, ne gradijo na zamerah, saj je prostora dovolj za vse “in vsi se lahko prepoznamo v barvah“.

V stranki SDS so rezultat v državnem zboru prav tako komentirali s ciljem povezovanja in konstruktivnega dela v dobro ljudi.

Sara Kovač