Vlada uspešno prestala “destruktivno brezupnico” – Erjavec in KUL farsa končana

Datum:

Vlada Janeza Janše je v državnem zboru uspešno prestala glasovanje o konstruktivni nezaupnici. Kandidatu za predsednika vlade Karlu Erjavcu na tajnem glasovanju namreč ni uspelo zbrati dovolj glasov. Podprlo ga je 40 poslancev, sedem jih je glasovalo proti. Poslanci so sicer prevzeli 53 glasovnic, vse so bile vrnjene. Šest glasovnic je bilo neveljavnih.

Danes so se dokončno razblinila vsa ugibanja in politične špekulacije leve opozicije, ki je načrt strmoglavljenja vlade Janeza Janše pripravljala že od njenega samega začetka.

Z izdatno medijsko podporo so vložitev konstruktivne nezaupnice večkrat napovedali, a tudi prestavili. Tokrat se je izkazalo, da niso uspeli pridobiti niti napovedanih 43 glasov, kar je že samo po sebi bizarno za uporabo političnega inštrumenta konstruktivne nezaupnice.

Konec agonije
Z današnjim glasovanjem v državnem zboru je tako konec tudi projekta Koalicije ustavnega loka, za katero smo že od samega začetka trdili, da gre za umetno napihnjen projekt v spregi globoke države in medijev, ki so KUL umetno držali pri “življenju”. Slabo zamišljen projekt strank, ki so pred dobrim letom razpadle iz ene politične zveze, ni vlil upanja preostalim strankam in poslancem, čeprav so se pri tem posluževali celo nezakonitih in nemoralnih prijemov, groženj, napadov. Ravno tako izbira Karla Erjavca za mandatarja že od samega začetka ni bila modra izbira, to so nakazovale že javnomnenjske ankete.

Člani vladajoče koalicije so odzive že objavili na Twitterju:

Odzvali so se tudi v opoziciji:

Image

Sara Kovač

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...