fbpx

Prepotentni Tonin: “Če lahko zmaga Trump, lahko zmaga tudi Nova Slovenija.”

foto: P. S. S.

Na volilnem kongresu Nove Slovenije poteka vroča debata tudi o članku, ki smo ga objavili na našem portalu.

Letošnji volilni kongres Nove Slovenije se je začel s sloganom “Gradimo normalno Slovenijo”, za katerega člani NSi pravijo, da je umesten, daj živimo v nenormalni državi.

Omenjeni članek, ki gre očitno v nos NSi, najdete tukaj:Pred kongresom NSi: gradili bi normalno Slovenijo, delajo pa po komunističnem sistemu

Sicer pa vse poteka v pričakovanju volitev, kjer vsi pričakujejo in vedo, da bo Ljudmila Novak kot edina kandidatka za predsednico stranke tudi dobila to kandidaturo in postala vnovična predsednica NSi.

Matej Tonin je novinarjem že pred začetkom kongresa zaupal, da še ni prišel čas za njegovo kandidaturo. Sicer pa je na govorniškem odru kasneje rekel, da so ga nekateri spraševali, kako komentira laži, ki jih pišemo mediji v službi resnice in je na to odgovoril: “Če lahko zmaga Trump, lahko zmaga tudi Nova Slovenija.” Ob tem je požel bučen aplavz.

Kongres se je začel s pozivom, da se vsi bližnji in gostujoči gostje, ki so se kongresa udeležili, lepo prijateljsko rokujejo in spravijo bližnje sosede. Sicer pa se je kongresa udeležilo približno 500 članov NSi, govorniki pa ves čas poudarjajo, da je to stranka odprtih rok ter da so na njihov kongres vabljeni čisto vsi, tako člani kot nečlani. Vendar pa to ni resn, saj se je izkazalo, da niso povabili predstavnikov prijateljskih desnih strank.

Naš portal pa je med naključno izbranimi člani NSi naredil anketo. Vprašani so izrazili negativno stališče, da Aleš Hojs ni več član stranke in menijo, da je Nova Slovenija veliko izgubila z njegovo izključitvijo. 

Erjavec vleče volivce za nos s 1000 evri pokojnine
V najavi na kongresu so Jerneja Vrtovca poimenovali kot srčnega, ta pa je povedal, da obljublja reformo pravosodja. Dodal je, da mora prav vsak spoštovati zakone, ne pa preganjati kurjih tatov. Poudaril je tudi, da želijo, da Slovenija zgradi zdrav zdravstveni sistem, obregnil pa se je tudi ob Karla Erjavca, rekoč, da Erjavec vleče volivce za nos s tisoč evri pokojnine. Prepričan je tudi, da bi morali v Sloveniji znižati davke in odpreti vrata tujim investitorjem. Vsekakor je prepričan, da Slovenija potrebuje novo desnico, ki bo zmerna in ne hujskaška, novi Demos. Predvsem pa si želi blaginjo za vse državljane.

M. S., P. S. S.