Propaganda OF nepretrgani beg “narodno-osvobodilne vojske” prikazala kot vrsto samih uspehov (2. del)

(Foto: STA)

Morija, ki jo je Osvobodilna fronta v letih 1942 in 1943 uprizorila med slovenskim ljudstvom, je tako strašna in ogromna, da ne more njene resničnosti in grozotnosti prevpiti nobena propaganda, poudarja slovenski zgodovinar in publicist Ivo Žajdela. V tej moriji, ki je bila, kakor bo razvidno pozneje, uprizorjena po točno določenem načrtu kot razdobje na poti v komunistično revolucijo, je Osvobodilna fronta s krvavo stvarnostjo razgalila svoj pravi obraz in pokazala svoje prave namene. Svojo “vojsko”, o kateri je njena propaganda trdila in še trdi, da je njen namen osvoboditi, združiti in braniti slovenski narod, je Osvobodilna fronta uporabila za uničevanje tega naroda, ker se ni dal boljševizirati.

Resnice o tem zločinskem delu Osvobodilne fronte nič ne potrjuje tako neizpodbitno, kakor stvarna slika o pravem značaju, obsegu in uspehu njenih oboroženih nastopov proti okupatorjem na eni strani ter o številu Slovencev, ki jih je “narodno-osvobodilna vojska” po načrtu in naročilu poklala, na drugi strani.

“Narodno-osvobodilna vojska” se je izogibala vsakega resnega spopada s cesarsko vojsko
Po teh propagandnih poročilih Osvobodilne fronte naj bi bila Ljubljanska pokrajina pravo grobišče tako imenovanih fašističnih vojska, dežela, kjer nobena oblast in nobena vojska, razen “narodno-osvobodilne” ne more storiti niti koraka, kjer že tri leta ni nobenega prometa in kjer dan za dnem padajo nezavzetne trdnjave okupatorjev. V resnici pa ni slovenska “narodno-osvobodilna vojska” od meseca oktobra 1941, ko je prvič “nastopila”, pa do 8. septembra 1943, to je v 23 mesecih svojega obstanka, izvedla niti enega omembe vrednega vojaškega nastopa proti italijanski vojski. “Narodnoosvobodilna vojska” ni v vseh teh 23 mesecih napadla niti ene vsaj krajevno, kaj šele v sklopu evropskega bojišča važne italijanske vojaške postojanke in ni izvedla niti enega takega napada, ki bi bil vsaj za nekaj dni ustavil ali zadrževal premike italijanske vojske v Ljubljanski pokrajini sami, ali oviral prevoze po vojaško važnih progah in cestah.

Foto: YouTube

“Narodno-osvobodilna vojska” se je ves čas svojega obstanka izogibala vsakega resnega spopada s cesarsko vojsko, kakor se je po drugi strani cesarska savojska vojska izogibala spopadov s komunističnimi oddelki. Če je “narodno-osvobodilna vojska” kdaj napadla kak italijanski oddelek, ga je samo zato, da je priklicala na kraj, v katerem je do napada prišlo, represalije italijanske vojske. Te napade je “narodno-osvobodilna vojska” delala samo v bližini krajev, kjer so bili ljudje v celoti nasprotni Osvobodilni fronti in njenemu delu in jih je vodstvo Osvobodilne fronte hotelo uničiti po ovinkih.

Foto: wikimedia.commons.org

Osvobodilna fronta pa je v svoji propagandi doma in na tujem te vojaško nepomembne, s slovenskega stališča pa zločinske nastope prikazovala kot velike zmage “zavezniškega” orožja, kot dogodke, ki bodo zdaj, zdaj preobrnili vojaški položaj na svetovnih bojiščih. V resnici pa se je izogibala vsem spopadom s katerokoli nasprotno redno vojsko in pri vsakem nastopu, ko bi se njena tako opevana sila in udarnost morala pokazati, samo bežala.

Porazno sliko o tem, kakšno je bilo in je v resnici vojskovanje te “narodno-osvobodilne vojske”, da je človek, ki so ga komunisti po 8. septembru prisilno mobilizirali ter je dva meseca prebil v rdeči vojski, in sicer tista dva meseca, ko je Osvobodilna fronta govorila o največjih “vojaških” uspehih v Ljubljanski pokrajini. Ta priča, ki je na lastne oči in na svoji koži doživljala vse te “uspehe”, pripoveduje: “Dva meseca smo samo bežali … Ko so nas mobilizirali., so rekli, da je vse po tovariško in smo morali oddati ure, denar, nalivna peresa, vse, kar je bilo kaj vrednega. Rekli so, da je vse za kolektiv, če ne daš, nisi tovariš. Če si pa ti kaj prosil, ni bilo tovarištva nikjer. Tovariši, to se pravi, zares vsi, enaki, smo bili samo, kadar smo bežali. Povsod, kamor smo pribežali, so se nas ljudje bali kakor steklih psov. Nič čuda, saj so vedeli, da bo z nami odšlo tudi vse, kar imajo.”

Nepretrgani beg prikazali kot vrsto samih uspehov
Ta agitacija Osvobodilne fronte je znala tudi nepretrgani beg “narodno-osvobodilne vojske” prikazati nepoučeni domači in tuji javnosti kot vrsto samih uspehov. Novembra 1943, ko je ta “vojska” najbolj bežala, se je zatekla v najbolj pusti, najmanj prometni, najbolj oddaljeni in najbolj gozdnati del Dolenjske, v Suho krajino. Toda tudi tu ni imela miru in se je morala iz kočevskih gozdov umikati čez suho krajinske vasi proti severu. Tedaj je svet zvedel za doslej neznane trdnjave in strateško važne postojanke, kakor so borne vasi Hinje, Zvirče, Kompolje, Videm, Zdenska vas … Ko je “narodno-osvobodilna vojska” pribežala v Hinje, je rdeča propaganda razglasila v svet novico, da ju po hudih bojih zavzela utrjeno postojanko Hinje. Naslednji dan se je morala umakniti iz Hinj v Zvirče in svet je zvedel, da je “narodno-osvobodilna vojska” zavzela trdnjavo Zvirče ter zadala nasprotniku “hude izgube”. Iz Zvirč je morala “narodno osvobodilna vojska” bežati v Kompolje, od ondod v Videm, iz Vidma pa v Zdensko vas, kjer se je razkropila. In propaganda Osvobodilne fronte je vsak dan sproti, kakor je rdeča vojska bežala bolj na sever, poročala o zavzetju trdnjav Kompolje, Videm, Zdenska vas … Če so njeni begajoči oddelki kje na cesti videli nemški tank, je propaganda razglasila, da divja velika tankovska bitka za Ljubljano. Če je sestradana komunistična patrola pri iskanju hrane prišla do kakega samotnega kraja v širši okolici Ljubljane, je to pomenilo, da je bila zavzeta trdnjava Orle, strateški ključ do Ljubljane.

Foto: YouTube

Četudi je vsa propaganda Osvobodilne fronte od začetka temeljila na laži, vendar ni ta laž dosegla tako gorostasnih oblik in obsega, kakor v uradnih vojnih poročilih, ki jih je priobčevalo podtalno uradno glasilo Osvobodilne fronte “Slovenski poročevalec”. Pa teh poročilih je “slovenska narodno-osvobodilna vojska” v 23 mesecih italijanske okupacije v Ljubljanski pokrajini nažela več neprimerljivih uspehov, pobila več nasprotnikov in jim naredila več škode kakor katera koli vojska na svetu. Ker so “vojaški” nastopi “Osvobodilne fronte” proti italijanski vojski trajali od oktobra 1941 pa do septembra 1943, to je 23 mesecev, ali 702 dni, je “narodno-osvobodilna vojska” po uradnih poročilih vrhovnega poveljstva pobila v tem času vsaj 70.000 italijanskih vojakov, da ranjencev ne omenjamo. Tem “uradnim” številkam odgovarja tudi obseg druge neposredne ali posredne vojaške škode, ki jo je po teh poročilih “narodno-osvobodilna vojska” povzročila Italijanom.

Realnost povsem druga
Resnica je pa docela drugačna. Iz uradnega seznama uprave pokopališča v Ljubljani, kjer je italijanska vojska na lastnem grobišču pokopavala vse umrle in padle vojake, ki so jih iz vse Ljubljanske pokrajine vozili v Ljubljano, je razvidno, da so od 11. aprila 1941, ko je italijanska vojska zasedla Ljubljano in pokrajino, pa do 8. septembra 1943, to je v 29 mesecih, tam pokopali vsega 588 italijanskih vojakov, 30 pa jih je bilo prepeljanih v Italijo. To so vojaki, ki so padli pri zasedanje pokrajine leta 1941, ki so umrli zaradi bolezni in pa tisti, ki jih je pobila v 23 mesecih vojaških nastopov slovenska “narodno-osvobodilna vojska”.

Prav ta razlika tudi dokazuje, da se Osvobodilna fronta sploh ni borila proti okupatorju, temveč samo proti slovenskemu narodu, ki ga je hotela pripraviti – ker je politično revolucionarna vojska – do revolucije in ga narediti zrelega za boljševiške politične in socialne načrte.

H. M.

 • RATATA

  Dve ugotovitvi ene resnice:
  1. Najbolj pokvarjeni in najbolj zlobni so najboljši komunisti.
  2. Najboljši komunisti so najbolj pokvarjeni in najbolj zlobni.

 • Valter BraniSlav

  NO IN KAJ JE OSNOVNA ZGODOVINSKA RESNICA? ==================== NI slo za pomor domobrancev, slo je za likvidacijo narodnih izdajalcev. Seveda je slo za izdajo, narodne izdajalce so izdali Anglezi in jih vseh 130 tisoc vrnili v Jugoslavijo. Titova Jugoslavija ni hotela da se vrnejo, vendar so Anglezi vrnili svoje “prijatelje”, niso si hoteli mazati rok z izdajalci. Vedeli so da gre za ljudi brez principov ki bi tako kot so izdali svoj narod nekega dne izdali njih. Ljudje danes pozabljajo na ocitno resnico: ko je Hitler hotel pokuriti vse Zide, Slovane, cigane, homoseksualce in prizadete so mu zal nekateri Slovani skusali pomagati. Vec jim je bilo do morilskega Hitlerja kot do lastnega naroda. Mislili so da bo Hitler zmagal in da bodo oni kot “ponemceni Slovani” v novem sistemu dobro ziveli. Usteli so so in placali zasluzeno kazen. Priznam pa da je bilo med likvidiranimi tudi nekaj nedolznih, pac imeli smo malo casa da bi prav za vsakega preverili kako in kaj. Ce bi jih Anglezi vrnili par tisoc, bi bila situacija drugacna. Vendar je bila nasa vlada mlada in ni imela dovolj izkusenj in casa da bi sojenje bilo izpeljano bolj profesionalno.

  • Valter BraniSlav

   Partizani so samo bezali… kako pa da so na koncu zmagali? Kdo tukaj laze?

   • RATATA

    Kak butl

    • vita

     Za Valterja je zdajle še malo prezgodaj. Najbrž še sanja ???

     • RATATA

      Sanja zjutraj, popoldne in ponoči. 24/7. 365 dni v letu.
      Kot uradni zgodovinarji.

     • neny

      novinarček Nove.

     • RATATA

      kak butl

     • neny

      …..novinarček Nove.

    • neny

     novinarček Nove.

   • Mare Kranjc

    Partizani, so počakali, da so se Nemci umaknili nazaj v Nemčijo in so potem prihrumeli iz svojih skrivališč ter začeli širiti svoje laži. Tiste Slovence, ki so poznali pravo resnico, so pa pobili!
    P.S; Če lahko, mi navedi vsaj 3 večje bitke med partizani in Nemci? Saj tudi manjših ni bilo!

   • if

    Kučan. Pahor, Stanovnik, Maček …

  • neny

   novinarček Nove fuj.

  • dr Janez Sveti

   Partizani so zmagala samo zaradi propada Nemčije, kar je zasluga Rdeče armade in predvsem Amerike. Ne laži. Večina domobrancev je bila nedolžnih. Zločincev je bilo mogoče nekaj deset. Vsi ostali so bili nedolžni. Lahko bi jih kvečjemu obsodili zaradi sodelovanja z okupatorjem in to samo na sodišču.
   DR Janez Sveti genij

  • slosin

   Dej, ne nabijaj spet s temi floskulami. Domobranci se niso nikoli borili za Hitlerja, borili so se
   proti komunistom. Pa nič niso mislili, da bo Hitler zmagal. Mislili so, da bodo zavezniki počistili
   s komunajzarj, pa so jih izdali in dopustili komunizem. Kako so prevarali zaveznike, pa lepo piše v knjigi ‘Titova velika prevara’….Aja, pa to, da Tito ni hotel, da se vrnejo….ne smeši se no…Titek je imel rajši vrnjene domobrance, ustaše…kot pa Koroško…

  • if

   Karl Marx: “Nekateri narodi (Srbi, Baski ….) morajo umreti v revolucionarnem holokavstu.”

   Marksizem je bil idejna smer komunizma, ki je julija 1940 preko Kominterne in njenih evropskih staelitskih KP pozival “sprejemajte naciste prijateljsko, bojkotirajte odproniška gibanja”!

   Edvard Kardelj: “Komunizem bo odpravil narod in tako pripravil spajanje narodov.”

 • vita

  Kaj pa pravi Ciko ?

 • neny

  ……novinarček Nove.

 • Bastian

  Banditi/gošarji/skrivači so bili skoraj vsi samo lenuhi, užitkarji, itd z izpiljenim čutom za kampiranje, ter izredno ljubeznijo do tuje imovine. Vse samo delati ne.

 • sale

  ti paartizani so vas nabili kot vole ha ha a to boli a ne

  • dob

   Moj fotr je bil star partizan in me je tepel kot vola. Kot otroka, ampak kot vola! Mater sem mu hvaležen, da me skoraj ubil. Če bi vedel, da to tebe dela srečnega, bi mu pustil, da bi me pohabil ali ubil in ne bi bežal, ko me je poskušal ujeti. Skratka, razumel bi program OF in se žrtvoval za višje cilje! Da ne rečem – zate. Ker samo zase tega ne bi naredil, ker pač sam sebi nisem toliko vreden. Zate in za domovino, sem pa kot žrtev precej vreden.
   Človek mora vedeti svoje pravo mesto, a ne!

   • indijanka

    Vedno me obide žalost, ko to zapišeš. Pa vem, da ogromno otrok trpi nasilje še danes posebej v času krize in da si ti tvojega nasilneža preživel. Ampak, v tvojih besedah o tem se začuti neka globina..izjemna žalost…

   • Osti jarej

    …si prepričan,da je bil tak zato,ker je bil star partizan?…da ni bil že po naravi nasilen grobijan….oprosti,ampak…kje je bila mati,da bi ga,norca, s porajklom čez pukel in po betici

    • pajot

     Podobno vzgojo sem imel tudi jaz. Oče partizan,sodeloval pri likvidacijah. Da bi utišal svojo vest,se ga je neizmerno nalival. Takrat je bilo najhuje.

     • Olga

      Vsak otrok ima pravico do sreče v družini. Vendar vaše izpovedi povedo, da človek nekaj želi, Bog pa odloči. In v to našo solzno dolino so prišli zločinci, ki so že tako težko življenje naredili neznosno, kajti njim je vse dovoljeno. V bistvu sta bila vaša očeta žrtvi revolucije, na zunaj vsemogočna, na znotraj pa uboga človeka, ki zaradi revolucije nista znala ponotranjiti svojega jaza.

      Zato je zločin komunistov še toliko večji. Niso samo uničili staro buržoazijo, kmete, religijo, ampak so tudi uničili dušo Slovenije za dolga desetletja. In to počnejo še danes. Do kdaj? Vsi na volitve in volite desnico.

    • dob

     Misliš, da otrok tačas, ko ga oče tepe, razmišlja o tem, da je to zato, ker je bil partizan?

   • dob

    Tole je za indijanko, ki je po vsej verjetnosti sama umaknila svoj post, na katerega ji želim odgovoriti (in za katerega bi se ji rad zahvalil!).

    Nočem, da si slabe volje zaradi mene, indijanka, najmanj kar je, si zaslužiš neko pojasnilo.
    Vsebina zgodovine človeštva je v “prelaganju odgovornosti”. Diktatura tlači narod, šef tlači človeka, človek pretepa ženo in otroka. Žena joka in gre k sosedi, kjer se izpove. Otrok pa čuti takole: moj oče mene hoče ubiti! Mama me ne bo zaščitila, ker se ga sama boji.
    Kasneje, ko nekoliko zraste, mu povejo, da lahko izbere nadomestno sovraštvo in namesto lastnega očeta sovraži tistega, ki mu ga kučan pokaže za sovražnika. Tako sta oba z očetom srečna. Ker sicer bi se pobila, in včasih tudi se. Ampak pol to ni več politika, ampak čisto navaden umor. Se pravi nekaj, kar režim rad označi za drugorazredno (nepomembno!).

    Pričakovati od otroka, da bo v vsem tem videl širšo sliko in dojel vse podrobnosti takšnega sveta, razumel in spoštoval njegove zahteve, ki ga – njega! – sovraži, pri tem da takega sveta ne razumejo niti tisti, ki ga vodijo in ga takšnega delajo – je seveda absurdno!

    Voditelji držav, še posebej, če se pri vodenju oprijemajo neke nečloveške ideologije, ustvrajajo okolje, v katerem ustvarjajo nasilje in krivico, potem pa z Bolečino, ki jo tako povzročajo ter jo plansko zanikajo (zatajijo!) in za katero ne prevzemajo nobene odgovornosti – manipulirajo! Usmerjajo jo tako, da njim koristi.
    Geslo pa je vedno eno in isto: mi nismo odgovorni!
    Tako je pri nas! Pri nas je to postalo državna politika.

    Vzemimo recimo za primerjavo Islamski svet. Kaj res misliš, da nekdo, ki nima niti polnih let, ki se opasa z razstrelivom, zares in kar sam od sebe misli, da mu je Amerika kriva, da je on nesrečen?! Nesrečen je zaradi ideologije, religije, tradicije, vzgojnih vzgojnega vzorca v njegovi družini in navad, ki se jim otrok mora podrejati, če noče, da ga starši (in prijatelji) zavržejo. Tu kajpada nastopi problem – biti sam!
    Moj Bog pravi takole: na vse se lahko navadiš, le na samoto se ne moreš navaditi! Navadiš se na koncentracijsko taborišče, navadiš se na to, da te mož pretepa, navadiš se, da te izkoriščajo, navadiš se, da te prisilijo, da si sam nasilen do drugi…. na vse se lahko navadiš! Le na samoto se ni mogoče navaditi.

    To mi Moj Bog pripoveduje zato, ker je ustvaril VSE zato, da ne bi bil sam!
    Zato ga imam tako rad. Zato ga razumem, in ker je v tem meni podoben.
    Zato nasilnih ljudi ne razumem kot da so nasilni sami po sebi, temveč jih vidim kot ljudi, ki jih je obupno strah samote.
    Tudi verni ljudje so v sebi sami in jih je strah.
    To je najbrž zato, ker jih strašijo z Bogom! Namesto, da bi jim ga dali razumljivega. Sami pa nimajo lastne Volje, da bi si ga ustvarili po svoji meri takšnega, da bi ga ljubili, pazili nanj, ga čuvali, ga v sebi objemali. Takšnega sem jaz ustvaril, in zato nisem sam. In nikoli več ne bom sam.

    Včasih ga slišim, ko mi pravi: Živeti sam s sabo in v sebi je edini način, ki sem ga našel, da sem lahko tu z vami…
    Takrat ga imam še bolj rad!

    Moj oče pa mi je ves čas govoril, da nisem za nič, da nisem nobeni reči podoben, da iz mene ne bo nikoli nič. Nikoli mi ni rekel tega, kar mi je Moj Bog povedal, namreč da je sam, in da se je vsemu moral privaditi in vse sprejemati, čeprav se mu je zdelo še tako odvratno in odveč, in vse to je moral početi le zato, da ne bi bil sam.

    Najbrž se je tudi z mojo materjo poročil zato, da ne bi bil sam. In ona z njim enako, iz istega razloga. Jaz sem bil pa potem kriv tega, da se onadva z mojim rojstvom nista počutila manj sama. Kaj vem kaj sta pričakovala od mene. Vsekakor jima tega, kar sta pričakovala od mene, nisem dal.

    Kajti… vsemu se lahko privadiš, le na samoto se ni mogoče navaditi.
    Graditi zaupanje vase in do drugega bitja, je dokaj kompliciran proces in precej dolgotrajen. In tukaj se ne splača voziti cik-cakasto, ker se ti potem med potjo vrinejo dvomi in zato pot postane vse daljša in naporna, in medtem ko eden drugemu dokazujemo kdo ima bolj prav, smo vsi nesrečni in sami. Tako zmagovalci kot poraženci ostajamo sami.

    • Mojca pokraculja

     Dob, hvala . Vse kar bi ob tem lahko napisala, niti izraziti ne znam. Zato ostajam pri preprostem H V A L A .

     • dob

      Z veseljem!

     • dob

      Prosim. Z veseljem!

 • sale

  zanimivo partizani z begom nagnali domobrance v beg hahahaha

  • dr Janez Sveti

   Bodi realen.
   Bratomorna vojna je bila posledica komunistične revolucije. Največ civilistov in ujetnikov je pobila partizanska stran. A ni res?
   DR Janez Sveti pošten

  • dob

   Komunisti so povsem uničili domobrance.
   Danes kot zmagovalci trdijo, da jih je povsod vse polno! Zmagovalci se počutijo ogrožene od premagancev in zato ne morejo v miru voditi države.
   Zmagovalci v narodu vzbujajo sočutje in zato gre narod trumoma na volitve, na katerih vedno znova izvolijo zmagovalce zato, ker so ubogi in se vsem smilijo. Če potem zapravljajo državo in se zadolžujejo, si narod reče: pa kaj potem, glavno je da smo zmagovalci! Tako zelo se nam zmagovalci smilijo. Hvaležni smo jim, ker iz nas izvabljajo takšna domoljubna čustva in smo nanje zelo ponosni.

   • Aton

    Domonranc za vsakim vogalom! A smo se zato boril!

  • RATATA

   Men ja stara mama, ki je bila v partizanih povedala, da so včasih bežali tudi rikverc.
   Top pa zato, da bi bilo nemce bolj strah.

  • Olga

   Norčevanje iz žrtev genocida je kaznivo! Da o morali in etiki sploh ne govorim, ker je nimate!

  • slosin

   oja, imam občutek, da si velik poznavalec NOB-ja. Ti, kje pa je bilo to….?
   No, če si se mislil pa ponorčevti iz partizanov, potem si pa zapisal resnico…

 • dr Janez Sveti

  No, tale prispevek je korekten, s podatki iz dokumentov in ni sovražno napihnjen.
  Bravo Nova24tv!

  DR Janez Sveti večni kritik

  • RATATA

   +
   to je plus

 • dr Janez Sveti

  Pa napiši podatke s katerimi boš ovrgel njegove trditve.
  DR Janez Sveti genij

 • tarantela

  Prvič slišim oz. berem o cesarski vojski.

 • if

  Edvard Kardelj, šef KPS in načeloma OF, v svoji knjigi Razvoj slovenskega narodnega vprašanja: “Komunizem bo odpravil narod in tako pripravil spajanje narodov.”

 • Snorri Sturluson

  Mene zanima od česa so bili komunisti tako zmešani?

 • Mare Kranjc

  O, seveda so izvajali akcije. Pobijali so slovenske civiliste, in vse tiste, ki so nasprotovali komunizmu in bi jih lahko ogrozili pri prevzemu oblasti.

 • if

  Prvič! Ustava RS za himno Slovenije uveljvlja celotno vsebino Zdravice Franceta Prešerna, poudarjajoč slovenstvo (Slovenka, Slovenec, prelepe žlahtne rožice Slovenke, sin sloveče matere, deželo našo živi Bog, prost, ko je bil očakov, naprej naj bo Slovencov dom …)

  Drugič! Za protokolarno rabo himne zakon uveljavlja 7. kitico Zdravice, ki poudarja vse narode.
  Himna predvideva obstoj narodov z besedami “žive naj vsi narodi, ki hrepene dočakat dan”.

  Obe vsebini sta vzajemno soglasni in hkrati nasprotni v Sloveniji desetletja uveljavlajnemu Kardeljevemu načelu “Komunizem bo odpravil narod in tako pripravil spajanje narodov”, tudi v samostojni Sloveniji, ki jo danes ogroža tudi migrantski napad Soroša&Njegovih na evropske narode.

 • Franjo Trojner

  Naj se partizani z vsemi svojimi spomeniki speljejo nekam, 600 in več do sedaj odkritih morišč-grobišč, kjer so po pred, med in predvsem po vojni partizani/titoistična oblast izvensodno zverinsko pobijali svoj in tuje narode pove vse o njihovi revulucionarni borbi.Sramota za našo demokratično državo in kvazi pravno državo, da do danes ni obsodla niti enega samcatega kumunističnega mesarja.

 • sprehajalec

  Narodno-osvobodilna vojska je bila ustanovljena za prevzem oblasti s pomočjo Rdeče Armade iz vzhoda. Ni poskušala ogrožati svojega obstoja z akcijami proti Italijanom in Nemcem. Tako kot v boljševiški revoluciji se je usmerila proti kontrarevoluciji, ko je ta nastala. Kot konkurentom v boju za prevzem oblasti.

  H.M. mislim da so Savoji imeli Kralje in ne Cesarje.

 • antimur

  Kakšni junaki so bili, je jasno pri frankolovskih žrtvah, ko so iz zasede, iz varnega zavetja ubili nemškega oficirja, čeprav so vedeli za posledice, potem pa spizdili. Enako je deloval kokrški odred, ko je iz varnega zavetja napadal nemške avtomobile, potem pa bojazljivo pobegnil (Jože Vidic, partizan, v svoji knjigi Semenj v Bistrici). Potem, ko so bile represalije nad civilnim prebivalstvom in streljanja talcev, ni bilo nikoli nobenega junaka blizu, da bi jim nudili vsaj moralno tolažbo s kakšnim patronom proti okupatorju, češ, pa le niste sami. Takšni ekcesi so naredili minimalno škodo okupatorju, ogromno pa slovenskemu prebivalstvu. Edini namen teh zahrbtnih napadov je bil, da bi prebivalstvo še bolj zasovražilo okupatorja, ker načrtovalci teh nizkotnih partizanskih akcij so dobro vedeli, da se bo okupator maščeval. In vse to niso počeli borci, partizani, ki so se borili za domovino, ampak revolucionarji, ki pa tega ne priznajo. Največji slovenski pizdun Kučan, je še v devetdesetih letih trdil, da ni bilo revolucije, čeprav je imel na pragu predsedniške palače Trg revolucije.

 • Olga

  Laž, kraja, zločin so komunisitične “kvalitete”! Tisti, ki propagirajo komunistični sistem in “junaštvo” NOB, ravnajo enako, kot če bi slavili zločin, ki sta ga izvajala, snemala in predvajala na omrežju dva kriminalca pred kratkim! To je enako kot bi slavili nacistične zločine!! Škandalozno! Slovenska policija, tožilstvo, sodstvo, varuhinja…NIČ!!!
  Zločinci in njihovi potomci postavijo spomenik “vsem” žrtvam vojn, delajo selfije, si ploskajo in se zgražajo, ker druga stran ni kooperativna!??? Sramota na kvadrat! To je enako kot bi nekaznovani nacisti postavili spomenik zverinsko pomorjenih židom in se zgražali, da jim potomci umorjenih ne ploskajo! Sramota!

  • if

   Olga. “Slovenska policija, tožilstvo, sodstvo, varuhinja…NIČ!!!”
   ___________________
   Torej, načeloma soglašajo z vzroki, naročniki, izvajalci in nasploh s stanjem zločina!

   • Olga

    Natanko tako!

 • if

  Komunstična OF vsebina je uničila vsaj 61 gradov. http://nova24tv.si/slovenija/crna-kronika/poglejte-si-to-sramotno-partizansko-statistiko-med-vojno-so-unicili-vsaj-61-gradov/

  Posledice?
  Ena med njimi je “današnji slovenski turizem izvaža svoje turiste na ogled gradov po državah zahodne Evrope”.

  OF komunizem je oblast uzurpiral načeloma povsod enako upoštevajoč specifike in v vsakem primeru isti cilj: https://www.youtube.com/watch?v=pMfWXAjk-ro

  • KIKI

   ¨Čuj, dragi If, kaj pa če bi se mi šli turizem:” po poteh NOB!” Pa da vidimo! Še vodiča ne dobiš, kaj šele turistov za take neumnosti! V Muzeju NOB pa tistih 5 pokradenih nemških pištol
   in fotografij smejočih se partizanov (?), ni turistično privlačnih! To je vse!

 • Antonius

  Do osamosvojitve prepovedana knjiga Črne bukve bi morala biti danes OBVEZNO čtivo učencev v devetletki. V njej bi učenci spoznali resnico o poveličevani eNOBe.
  ZZB si je vse nedolžne civilne žrtve, ki so jih s svojim morilskim početjem povzročili, preprosto pripisala na svoj konto bleferskega upora proti okupatorju.
  Ljubljani so morilci po vojni “podarili” Ulico 24-ih talcev, danes preimenovana v Ulico (vseh) talcev, ker so italijanskega okupatorja izzvali s totalno nesmiselnim umorom nikomur nevarnega bana Natlačena. Cinizem in neverjeten posmeh umorjenim talcem je dejstvo, da vsako leto v oktobrskih dneh, politični dediči povzročiteljev njihove smrti, zganjajo spominske slovesnosti umorjenim.
  Kučanovo veleizdajo in ZZB-jevsko eNOBe druži 77-letno laganje o vsem kar Slovencem pripovedujejo.
  Stanje Slovenije odprtim glavam pripoveduje pa drugo resnico, da smo po njihovem delu izvoljenih, danes zapufani, okradeni in še v mamilarske šverc komerc posle vpleteni.
  SDS se imenujejo “vrata”, da se bo končno v Sloveniji premaknilo. In to brez koalicijskega sodelovanja raznih Erjavcev, Milk, Žerjavov in Virantov.

  • RealRevolution

   Dobro,Antonius.Komunisti brez stalnih lazi,ne bi obstajali,zato se redno kopajo v “bazenu” lazi. Tako kot si napisal,cisti SDS je resitev za Slovenijo.

  • Kosobrin

   Kaj ste pa prodali svoje riti nacistom in osvajalcem? Skupaj bi stopili Slovenci in vojna bi morda trajala samo dve leti. Žal se še kar ni končala.

   • KIKI

    Čuj, Kosobrinček, Nemčija je zgubila to vojno in poravnala svoj dolg vsem prizadeti,
    pa poglej, kje je danes? Zakaj misliš, da je tako?
    Hitler je propadel in za njim ni bilo nobenega Adolfa več na oblasti! Kaj pa pri nas :
    Po Titu Tito! krulite še danes, denar pa prosjačite v tako osovraženih kapitalističnih
    državah ! Kakšna dvoličnost, ti bebec!

   • dob

    HAHAHAHAHAHAAHA
    Tega si še Repe ne bi mogu zmislt.

    • princeska

     Vprašaj Repete, kateri vodilni komunist je razžagal svojega soseda v Gorjah na dva dela pri živem telesu? Verjetno ga bo prijela amnezija.

     • dob

      Nekateri ljudje mirno naredijo še tako nečloveške reči, ko jih skrajno razčlovečeni in ideološko usmerjeni režim zaščiti, in njihovo morilskost preobleče v ideološki boj. Takrat je groza ne samo dovoljena, ampak zapovedana kot orožje proti političnemu nasprotniku. Navaden sosedski prepir zaradi meje tedaj lahko postane prvovrstno ideološko vprašanje.

     • princeska

      Točno. In ne samo, da jih zaščiti, naredi jih za heroje. Čeprav to sploh ni ideološki boj, temveč navadno okrutno sosedsko maščevanje.

  • dob

   Čak mal, Milka je glih kar šla prosit kučana za dovoljenje, da sme kandidirati za predsednico. Menda ne boš zdaj rekel, da pa ne sme.

   • Antonius

    Ni vprašanje če sme, mora, da bo Kučanov enopartijski socializem pluralnega rdečila na terenu preveril, kakšne rejtinge sploh še ima veleizdajlcu podrejena NSi-kd.
    Raziskava javnega mnenja v živo jih zanima, ker se zelo hitro bližajo državnozborske volitve.

 • montyamp
 • Olga

  Iz komentarjev vidim, da bo treba komunistični totalitarni sistem obsoditi in prepovedati, revolucionarne zločince pa postaviti pred sodišča in obsoditi, saj se komentatorji sploh ne zavedajo, da slavijo genocid, zločin, ki nikoli ne zastara!
  Vojna v Jugi se nikoli ne bi začela, če bi bili komunistični zločinci kaznovani! Podpiram težnjo bivših komunističnih držav, ki predlagajo kaznovanje komunističnih zločincev na mednarodnem nivoju!

  • Jurij Musar

   Neverjetno kako na nekatere manj intiligentne slovenceljne, kot je recimo OLGA, vpliva klerikalna propaganda, katero vodi RKC in jo pod njenim okriljem izvaja SDS pod vodstvom Janeza Janše. Zadeva gre tako daleč, da posamezniki, kot je OLGA, pozivajo k novi bratomorni vojni. Ti ljudje bi še danes pobijali druge ljudi zaradi nekakšnih brezveznih ideologij. Danes pač živimo v vsiljenem kapitalizmu, kjer pač “zmagujejo” najboljši.

   • rrrrr

    Lepo da nas vzgajaš kot so te vzgajali. Raje čitaj kot da zlorabljaš črke.

    • Jurij Musar

     Vas vzgajajo iz prižnice, jaz le napišem svoje iskreno mnenje.

     • dob

      Ti, jaz tudi povem svoje iskreno menje! Puši kurac.

   • Harigast

    crkni kurba rdeča

    • Jurij Musar

     Zelo krščansko. Takšne izraze vas verjetno učijo že pri veronauku.

     • dob

      Pri nas pravoslavcih pa učijo “puši kurac, debil Musar!” Takoj v prvem letniku to predavajo!

     • Jurij Musar

      Verjetno kar pri vseh frakcijah, saj ni velikih razlik med vami.

     • dob

      Niti ni kakih večjih razlik. Skupno nam je to, da neradi živimo v bedi zaradi neumnosti Partijske ideologije, ki je na oblasti.

     • Jurij Musar

      Zmagajte na volitvah, problem rešen.

     • dob

      … je rekel pristaš diktature, ki z lažnimi obtožbami zapira vodjo opozicije tik pred volitvami, ima v rokah vse inštitucije države in rada hujska svoje pristaše naj gredo na cesto odstavljat legalno izvoljeno vlado, ko ta zmaga na volitvah!

     • Jurij Musar

      Ljudje demonstrirajo po vsem svetu, tudi v tvoji ljubljeni Nemčiji.

     • dob

      Ljudje po EU so podpisali resolucijo o izenačitvi treh diktatur, komunizma,fašizma in nacizma! Ljudje v EU so se odločili, da njihove vlade ne bodo ne nacistične ne fašistične in tudi ne komunistične. Države v EU, razen Slovenije, so se odločile, da bodo imele demokratično ureditev in zdrav pravni red ter pravne norme, v katerih se ve kaj je kriminalno dejanje. In politični umor ter medijski umori opozicijskih voditeljev to zagotovo so! V demokraciji je sodišče tisto, ki odloča o tem kdo je za kaj kriv in ne politična histerija vlade, ki s izogiba demokratičnim menjavam političnih polov na vladi.

      Pri nas pa kučanizem podpihuje ljudi, da demonstrirajo na ulicah in odstavljajo legalno izvoljeno vlado, kar se v demokracijah imenuje DRŽAVNI UDAR!

      Nadalje, diktatorski režim, ki vlada zdaj v Sloveniji, lažno obtoži vodjo opozicije in se posmehuje pravu in pravici, ker zlorablja sodišče za prikrivanje lastnih zločinov in gospodarskega kriminala, ki ga izvaja državna mafija, ki želi obdržati vse posle. Pri nas je vse korupcija! Brez korupcije ves sistem razpade in gospodarstvo sploh ne deluje. Zato se vsi bojijo karkoli spreminjati, ker se jim sistem v hipu zruši in mafija sabotira vsako delovanje, blokira vsak posel in nič več ne deluje. Pri nas je vse korupcija! Mi normalnega poslovanja sploh ne poznamo. Kdor pri nas normalno posluje – propade!

      Prosperiraš lahko samo, če si režimsko usrane in te zato inšpekcije pustijo pri miru. Pri nas inšpekcije spremenijo v politično orodje za uničevanje nasprotnikov režima! Kar je politična izbira državne mafije in nima nič z zaščito normalnega gospodarjenja in poslovanja. Oni pokažejo s prstom: tega preiskuj, onega pa pusti, ker je naš….
      Tako Parazit izsiljuje svoj obstoj vodstvene pozicije v državi, njegove žrtve ga pa podpirajo. Enako kot odvisnik od drog sam zaščiti identiteto svojega dobavitelja droge. Tako pri nas žrtve režima “pozabljajo”, se ne spomnijo, ne vejo nič…

      Pri nas imamo zadrogirance s komunizmom, ki so v stanju “cold turkey” in nujno rabijo svojo dnevno dozo proslave z rdečo zvezdo in mahanja z jugoslovansko zastavo. Kor je imel kdaj opraviti z alkoholikom, ali odvisnikom od hazarda in droge, potem ve, kako se je dogovarjati z ideološkimi ali verskimi fanatiki tipa milan kučan, baconovo šerijatsko sodišče za zaščito domalčega režinskega kriminala, islamsko šerijatsko sodišče in pojmovanje sveta in življenja, gibanje LGBT in feminizem.

      Dogovor z odvisnikom ne velja nič. Podpiše vsak papir, samo da ga pustiš pri miru. Potem pa zasede parlament in “demokratično” preglasuje normalnost. To potem označi za sovražni govor in sčasoma se moraš braniti pred njimi, če si slučajno naklonjen normalnosti. rečejo ti, da si nor, rasist, homofob, ksenofob, primitivec, arijec, nacist, fašist…. Medtem so si izdelali zakonodajo, ki velja za vse. Potem režejo Pepelkine prste na nogi, da gredo njihovi čevlji nanjo. Kri pa šprica, medtem ko je vse legalno!

     • Jurij Musar

      Težko se odločim ali si rasist, homofob, ksenofob, primitivec, nacist ali fašist, vsekakor pa vem, da si nor. S teboj se ne da pogovarjati, ker si verski in ideološki fanatik. Vse vidiš črno – belo, dobro – slabo, pošteno – nepošteno. Nihče nima vseh človeških lastnosti, za tebe so eni dobri in pametni, drugi pa zlobni in neumni. Ampak v življenju ni tako.

     • dob

      Si bom skopiral tvoj opis mene in si ga obesil na zid zraven pisalne mize, da ga bom imel vedno pred očmi in bom vedel, kakšen norec sem. Brezupen in fanatičen!

      Samo eno vprašanje: če se hočem poboljšati, ali sta potem prezir do človeškega življenja ter oboževanje in slavljenje morilcev nujna, ali pa to lahko preskočim?

     • Jurij Musar

      Zaradi mene lahko preskočiš samega sebe. Sem proti vsakemu nasilju in smrtni kazni, torej ne preziram življenja. O morilcih pa ti hočem dopovedati le to, da so morilci povsod, na levi in desni. Trenutno so aktualni muslimanski morilci, ki so za mene desničarji, za katoliške morilce vemo iz preteklosti, pa tudi iz sedanjosti, ki so seveda desničarji. Hitler je tisoč procenten desničar. Stalinistični poboji so levičarski, tako kot naši povojni poboji. Tvoj opis si pa le obesi na zid, da boš vedel kakšen verski in ideološki fanatik si. Tisto, da si norec, lahko izpustiš.

     • dob

      Hvala, zelo si prizanesljiv.

   • dob

    Živimo v komunističnem izkoriščanju, parazitiranju oblasti (zadolževanje države) in sužnjelastništvu (neplačevanje dela in neplačevanje izstavljenih računov za opravljeno dela). Kapitalizma mi še povohali nismo.

    • Jurij Musar

     Slaba tolažba, saj je vsakemu bebcu jasno, da cel svet živi v klero kapitalizmu

     • dob

      Razmetavaš se s trditvami, ki jih ne moreš dokazati. Ampak na to, da bi moral komu kaj dokazovati, nisi navajen saj to ni v stilu zmagovalcev, h katerim sebe nedvomno prištevaš.
      Razvajeni komunajzli pač ne živijo od svojega dela, temveč od pranja denarja skozi državno banko in od tujih kreditov, ki jih nikoli ne nameravajo vrniti.
      Tam, kjer bi jaz čutil sram, oni čutijo zmagoslavje. Zato pa sploh nimamo meril za katera bi se lahko dogovorili.

      Pa nič zato, saj je komunistična diktatura dovolj dobra oblika vladanja za vse, kenede. Dokler jo imamo. Zakaj bi pa vsi morali vnaprej vedeti kaj se sme in kaj ne. Ali pa da bi zakoni veljali za vse enako – kdo je pa to še videl? A ni diktatura bolš.

     • Jurij Musar

      Komunistična diktatura!!! Tole današnje stanje je resnično neke vrste diktatura, ni pa komunistična, razen če v Bruslju v EU Parlamentu sedijo komunisti z Angelo Merkel na čelu. Poizkusi se malo zresniti in napisati kaj pametnega. Nikjer na svetu danes ni komunistične diktature.

     • dob

      Zmišljuješ si izgovore, da so ti drugi krivi, v tvoji lastni državi, v kateri neprekinjeno vladajo komunisti. Ti imajo v rokah VSE inštitucije države, in kljub temu vse druge krivijo za svojo nesposobnost vodenja države. Krivi so jim tisti, ki niso niti blizu oblasti. Bravo!

     • Jurij Musar

      Našo zakonodajo moramo prilagajati Evropski in moramo prositi Bruselj, da še nebi prodali naše slovenske banke. Pa ne pozabi, da komunistične stranke v Sloveniji nimamo. Na volitvah zmaga najboljši in ta nam po volji volilcev vlada najdalj 4 leta. Če pa klerikalci ne znate prepričati volilcev je vaš problem in razmislite, kje delate napake. Jaz mislim, da vem kje se skrivajo te napake.

     • dob

      A ovo si fino izmislio. Bruselj nam ne pusti imeti pravni red!

     • Jurij Musar

      Si pa res butast. Bruselj zahteva, da našo zakonodajo prilagodimo njihovi.

     • dob

      Ti prasci iz Bruslja ne pustijo naši banki krast in prat dnarja. Kurbe jedne bruseljske!

     • Jurij Musar

      Očitno si velik domoljub, da se rad podrejaš Bruslju.

     • dob

      Bruselj nas edini še varuje pred totalno znorelo diktaturo državne mafije, ki nam zdaj vlada.

     • Jurij Musar

      Imamo pa res srečo, da imamo Bruselj. Domoljubje je tvoja največja vrlina.

     • dob

      Od katerega si tvoj komunizem sposoja denar.

     • Jurij Musar

      Tisti denar, katerega so nam klero kapitalisti ukradli.

     • dob

      HAHAHAHAHAHA, dej še mal tega, tole je bilo dobro!

   • Olga

    Vem, da bi vi želeli bratomorno vojno, saj lahko le v takšni situaciji zavladale brezobzirno nad nami, kot so to naredili vaši starši. Toda jaz sem legelistka, demokratka in vem, da lahko družba uspešno funkcionira le na poštenim, delu, pravni državi in tržnem gospodarstvu. Sem za pravičnost, to je za kaznovanje vaših zločincev pred sodišči. Pa ne našimi, ki bazirajo na krivosodju in preganjanju drugače mislečih. EU je obsodila komunizem, Nemčija je obsodila Perkoviča udbaša. Vaši zločinci bodo prej ali slej prišli na vrsto.

    • Jurij Musar

     Vaše zločince bi pa ti oprostila ali morda meniš, da jih ni bilo.

     • dob

      Ljudje ne oproščajo in ne sodijo kriminalcem in morilcem.
      To v normalnih državah lahko stori samo sodišče. Mi seveda nismo normalna država, zato se pa lahko zdaj tukaj preseravaš s takšnimi retoričnimi vprašanji o tem kako bi, če bi srečneži ne imeli bavconskega revolucionarnega prava, mi dovolili, da se morilci prosto sprehajajo med nami.
      Kakšna škoda! Potem bi verjetno preveč bančnikov, ki perejo denar, spravili v keho –
      mimo pravnega bavconskega sistema! Še k sreči ga imamo, bavconsko pravo, d azaščiti svoje kriminalce pred vigilanti, kot smo mi.

      Se ti ne zdi, da če bi drugi in ne sodišča imeli pravico presojati in soditi zločincem, ti drugi spravili v zapor zločince ki so še med nami. In bi prepovedali širjenje morilske mentalitete sovraštva v medijih, te preklete ideologije maščevalnosti, ki jo širiš tudi sam (!). Zagotovo pa ne bi kar pomilostili zločincev, da bi se ti še naprej svobodno sprehajali okoli. Ali da bi njihovi sinovi, ki so svoje čase bili šefi komunistične Partije, postali ustavni sodniki in predavali ustavno pravo na faksu.

      To počne bavconsko sodišče in naš pravni sistem: varuje svoje kriminalce pred kaznijo tačas ko nam uničujejo ljudi in državo.

     • Jurij Musar

      Nič nisi povedal o zločinih klerikalcev. Eno samo nakladanje.

     • dob

      Zakaj bi tebi jaz govoril o zločinih klerikalcev, ko pa so zločini vladajoče kučanove klike ravno v teku? Naj me zanimajo zločini nekoga drugega, ki te države ne vodi, da boš ti lahko miren, ker potem sodišča ne bodo procesirala zločincev, ki pa v resnici vodijo to državo in to slabo?
      S tujimi zločini opravičuješ svoje? Se pravi, da tako zločini tvojih političnih somišljenikov nenadoma postanejo pravica? Je pranje denarja v državni banki njihova pravica, kaj tako razmišljaš? Zato ker je en duhovnik pedofil, smo mi morali dokapitalizirati državno banko za 5 milijard evrov, in je tebi tako prav?
      Kaja ko bi tega duhovnika pedofila vtaknili v zapor za nekih 15 let, potem pa še kučana za 25, da bi stvar bila vsaj približno enakomerna in bi se zločini temu ustrezno obravnavali in bili zločinci primerno kaznovani. In bi se to potem imenovalo Pravica.

     • Jurij Musar

      Noben zločin ne opravičuje drugega zločina, tako kot cilj ne opravičuje sredstev. Pedofilija je kriminalno dejanje in nima nobene zveze z bančno luknjo. Ko pa že omenjaš bančno luknjo pa malo pomisli na ZVONOVE, Bavčarja, Čaterja, Hildo, Janšo in še kopico drugih desničarjev, ki so jo pomagali delati. Ne opravičujem nobenega zločina in menim, da je treba zločince kaznovati, še bolje pa bi bilo, če bi lahko krajo preprečili, kar pa ni v moji moči.

     • dob

      Jaz ne mislim na Janšo kot na zločinca, ker je zločinec milan kučan, Veleizdajalec, ki je pred napadom na Slovenijo naše orožje dal sovražniku.
      Zanimivo je pa to, da kučan noče dati podatkov NLB o tem, kako je Janša okradel banko za 5 milijard evrov!
      Naravnost genijalen manever je pa tisti kučanov, ki sprašuje Janšo, naj dokaže izvor 200.000 evrov! Pol mu pa za hrbtom pravi: nikar se ne sekiraj, Janša, saj ne bom povedal za 5 milijardno luknjo, veš da tega pa ne bom nobenmu razkril…
      Potem pa vsi gledajo Janšo, da pojasni od kod 2300 tisočakov, pozabijo pa na 5 milijard, ki jih skriva doma po ladlcih, nekaj milijard ima pa tudi v Trenti pod ruševino.

      Da ne govorimo tem, kako je Janša opral teroristični denar in ga razposlal po Evropi. Mater je ta kučan en solidaren človek, vse bi naredil, samo da ne bi Janše spravili pred sodišče. Pa pred lastno preiskovalno komisijo, ki jo vodi SDS, skriva Janševe zločine!

      Daj Musar, še malo se tukaj smeši! Vedno sem govoril, da je komunjari dovolj papir in svinčnik, pa se bo sam pokopal.

     • Jurij Musar

      Zelo preprosto razmišljanje.Zločinec je Milan Kučan, Janez Janša pa naš angel varuh. Si kar malce smešen patron.

     • dob

      Zgleda, da si malce neumen. Saj sem ti ravnokar razlagal, da je kučan idiot, ker skriva podatke o tem, kako je Janša okradel NLB za 5 milijard! Pa da je opral milijardo skozi banko. Zdaj pa ščiti Janšo, da ga ne morejo zapreti in končno kaznovati tega zločinca.

     • Jurij Musar

      Če sem jaz malce neumen, si ti totalka zabit. Prva vrstica tvojega komentarja glasi: Jaz ne mislim na Janšo kot zločinca, ker je zločinec Milan Kučan. Sedaj pa zopet trabunjaš neke nesmisle.

     • dob

      Kaj sploh sprašujem, če si neumen. Jasno je, da si neumen, morda celo kaj več kot samo neumen.
      Na eni strani je Janša, ki se z orožjem v roki bori za Slovenijo, na drugi pa kučan, ki naše orožje preda sovražniku – in to s kamioni!
      Kva maš tle za razmišljat, idiot.

     • Jurij Musar

      Z orožjem v roki v bunkerju pod Parlamentu. Da je JNA odšla pa se je pogajal Milan Kučan.

     • dob

      A mu je to bila intimna želja, da sam in golorok osamosvoji Slovenijo?

     • princeska

      Razmišlja lahko komu je Janša ukradel kamion, da ga je lahko kučan zaplenil in z njim vozil orožje sovražniku.

     • princeska

      Sodba v imenu ljudstva pove vse.

 • montyamp

  Razbojniki kardelj-kidrič-maćek……………….. , so pred SHS oblastjo 1935 pobegnili v Rusijo pod Stalinov rep .
  NKVD-KOMINTERNA jih je naučila kako klati strpne in poštene Slovence .
  Tam so se spajdašili z morilcem TITOM-BANDITOM in začela se je državljanska vojna v Sloveniji med WW2 .
  Kakšne sorte šoder komunisti so , seveda vidimo vsak dan , saj sodišča finančnega prava ne obvladajo , zato miljardne kraje davkoplačevalskega denarja , montiranje procesov proti opoziciji , koka posli vodeni z iste strani kot marionetna vlada , zdravsto bankrot ……………………….
  Vsi na volitve , kontra murglosrbski hunti udbopartijske teroristične celice .

 • xtc

  Komunistom-socialistom ni nikoli bil cilj osvoboditev naroda in lastna držsva ampak zasužnjenje naroda v imenu kominterne ,Moskve in inernacionalizma,zato je bil vsak nasprotnik tega obsojen na odstrel in izbris na kakršen koli že način,nijim je šlo za oblast in uničenje naroda ter komunistični internacionalizem.Najlepše je to predstavilKučan,ki je jasno povedal ,da nacionalna država ni njegova oz leva,komunistična opcija in ,da so še kar na isti poti,kot internacionalistični,le da se ji danes reće drugače -multi kulti cilji pa isti komunizem,internacionalizem in neomajna oblast levakov.

 • rrrrr

  Pokažite mi le enega hrabrega partizana, ki ni nikoli pokazal svojih pet domobrancu, pa vam vržem svet iz tečajev.

  • Najplemenitejši

   Moj ded se ni bal nobenega ta belega, vsakega je ustrelil in ustrelil jih je veliko!

   • rrrrr

    Verjam. Z enim metkom tri. Kot Mirko in Slavko.

   • dob

    In se je s tem hvalil pred tabo?

   • MEFISTO

    Kaj je delal ata?

    Pa mama?

   • slosin

    ….v Kočevskem rogu, pa Hudi jami….ja,ja tam se jih niso več bali, ko so bili brez orožja…Tam so pa pokazali vse svoje mesarske in klavske sposobnosti….

 • Najplemenitejši

  Največji uspeh narodnoosvobodilne borbe je bil očiščenje slovenskega naroda. Čiščenje pa se je izvajalo predvsem v Kočevskem rogu! Večna slava slovenskim partizanom!

  • Anton

   So že zavnaj naredili samomore.

  • dob

   Še dobro da si Najplemenitejši. Kaj bi šele bilo, če bi bil pokvarjen.

  • Artur

   A se ti zavedaš,da si psihopat ?

   • Jurij Musar

    A se ti zavedaš da si bedak.

    • Artur

     Kaj a to po sebi sodiš sicer pa bolje bedak kot psihopat.

     • Jurij Musar

      Vidim, da se ne zavedaš.

     • Artur

      Povej mi kdo so tvoji idoli pa ti povem kakšen si , pa zavedam se tega , da imam na tem portalu opravka tudi s psihopati. https://www.youtube.com/watch?v=PFd6Q_zpw2A

     • Jurij Musar

      Nimam idolov. Prav veliko psihopatov nisem opazil, je pa mnogo klerikalcev, ki sejejo sovraštvo do drugače mislečih. Verjetno so oni ali njihovi svojci doživeli po vojni težke trenutke, ki so zaznamovali njihovo psiho. Saj jih razumem, ampak tisto so bili popolnoma drugi časi in jih ne smemo gledati iz današnje perspektive.

     • Artur

      Obstajali so in obstajajo komunistični , klerikalni ,muslimanski, lucifreijanski, antifa anarhistični, banksterski , masonski ….. psihopati skupni imenovalec jim je iz anarhije in zločinov oziroma tega kar jim velevajo njihove ideologije (ideja-ideal = odeologija , star ljudski pregovor pravi za ideale ginu budale ) ustvarjati kaos za svoje parcialne potrebe in iz kaosa ustvarjati razmere njim v prid na škodo njihovih žrtev. Vsak ima svojo resnico, sto ljudi sto resnic, maske padajo pričevanja in materialni dokazi, ki so bili pod grožnjo nekoč v prejšnjega sistema tabu tema prihajajo na plano in to je neizbežno težki zločini so bili storjeni v imenu neke ideologije tako pod klerom nekoč kot pod komunisti itd. A kljub temu se gredo beboti ideološko sektaštvo s svojimi idoli še vedno častijo zločince Ignacijo Lojolo tvorca inkvizicije,papeža Frančiška, ki zagovarja NWO global komunistično diktaturo in mu je prav malo mar za nacionalno samobitnost držav, častijo Napoleona , Hitlerja , Stalina , Tita , Che Guevaro itd. , beboti se niso sposobni postaviti v kožo žrtev vseh teh zločincev in sorodnikov in potomcev teh žrtev in to mi gre v orngi na ku.ac . Kritika takega početja ni sejanje sovraštva temveč kritika oziroma obsodba vseh teh zločincev in njihovih nekdanjih in sedanjih privržencev.

     • Jurij Musar

      Vedno, kadar obsojaš vse te zločine, moraš obsoditi tudi zločine storjene v imenu Boga, Jezusa Kristusa, Alaha, vseh zločinskih papežev itd. itd. Osebno obsojam in sočustvujem z vsako žrtvijo, ne glede na to kdo je storil zločin. Mi pa gre na ku.ac obtoževanje enih in poveličevanje drugih, kar počnejo na tem portalu klerikalci. Zelo obsojam današnje vojne in vsakodnevne žrtve zaradi pohlepa bogatih zahodnjakov, katere bi preprosto zaustavili z embargom na prodajo orožja. Nemčija in Turčija sta na nasprotnih bregovih, kljub temu pa Nemčija izvozi v Turčijo za milijone evrov orožja s katerimi Turki pobijajo nedolžne ljudi. Vsi naj ustavijo prodajo orožja, pa bo begunska kriza kmalu minila. Največji absurd pa je, da orožje proizvajajo samo velike in bogate države, ki na ta način vzdržujejo svoj visok standard.

     • Goran Hvala

      Mah sej ves kaj pravjo ta beli…dokler se pobijajo na drugem koncu kar naj se….vazn da imamo mi debate stare 70let…da se imamo zakaj kregat…:-)

     • Goran Hvala

      Jah ce je jj tvoj idol potem vem dost….jaz idola nima…ustavrjam sam pa ne gledam kaj drugi pocnejo dokler ne delajo namensko skode ostalim…

  • KIKI

   Tam se je pa res lahko za vsakim grmom eden skril, tam, globoko v pragozdu! To so ti bile borbe in
   pol, saj so komaj našli pot domov do 9.maja in se hitro prijavili v borce NOB, pa čeprav še kakšnega nemškega vojaka niso nikoli videli!
   Klali in ubijali so pa kar domače ljudstvo; kaj pa naj bi sicer počeli!?

   • Vera

    Pričali so drug drugemu ,da so bili pri partizanih , kar pa ni resnično, ter potem uživali nezaslužene borčevske penzije . Pravi partizani so padli, ker so bili v prvih vrstah, drugi še živeči so se pa skrivali , kradli ljudem po vaseh !

 • Olga

  Hanzi spet pegla lik komunista, šefa komunistične partije Slovenije in Udbe in ga prikazuje kot demokrata! Sramota!
  Človek, ki je predstavnik totalitarnega zločinskega komunistucnega sistema, ki je obračunaval s političnimi nasprotniki, kršil njihove pravice, celo preko Udbe izvajal poboje v tujini! Človek, ki stoji za političnimi konstrukti, človek, ki je razorožil Slovenijo…..
  Avtorji peglezna so, kdo drug kot Pasejo Šetinceva in Repe! Spominja me na Orvellov roman 1984, v katerem so oblastniki retuširali in popravljali slike, brisali imena…!!!! Roman je bil napisan 1948 leta! Srhljivo!
  Še en dokaz, da je LAŽ je nesmrtna duša komunizma! Kučan izpolnjuje Dolancem nalogo, da čuva partizansko revolucijo (ZLOČINCE) in privilegije! Cuker je kar brizgal iz ekrana! Manipulacija, da ji ni para!

  • Jurij Musar

   Več jih bo šlo na volišča, večji poraz boste doživeli domobranci, kajti Slovenija je večinsko anti klerikalno usmerjena država z enim najvišjim številom ateistov na planetu, v EU pa smo drugi, takoj za Češko. Z napredkom znanosti in izobraževanja je na planetu vedno manj nerazgledanih, primitivnih ljudi in vedno več izobraženih, razgledanih ateistov, kar je pogoj in garant za rešitev človeštva iz spon verskih zablod in izkoriščanja.

   • KIKI

    Ateist ni ptič ni miš! Obrača pa se vedno po zanj najugodnejšem vetru! Je večni izdajalec
    korenin lastne domovine in lastne matere!

    • Jurij Musar

     Nikakor ne razumeš, da ateizem ni ne religija, ne ideologija in nima popolnoma nobene zveze z domoljubjem. Naj ti napišem še enkrat: TEIST je VERNIK, ne glede na to katere veroizpovedi je, ATEIST pa je NEVERNIK, ker ne verjame, da obstaja Bog ali kakršno koli in katero koli nadnaravno bitje.

     • Goran Hvala

      Ne se matrat…enim pac ne potegne ce ni po njihovo…dobr da jih je sam par 1000….

     • MEFISTO

      Ti torej nisi Slovenec.

      Slovenec je po definiciji aktiven in pošten katolik.

     • Jurij Musar

      Misliš na slovenceljne.

     • tramal

      Vaš ateistični bog tito je vam na vašo žalost crknu in zdaj nimate boga ,a ne.

     • Jurij Musar

      LOL. Vsi Bogovi so v nebesih.

     • anzek

      Ampak tudi ateistični bog tito tudi ni bil siguren ali bog obstaja ali ne in se je dal pred smrtjo spovedati duhovniku Frančeku Križniku, to je potrdila tudi njegova sestra. Res pa je, da Franček ni več živel dolgo, cca 3 mesece, kajti bližnjega srečanja s tovornjakom ni preživel. Več na: http://dajana.blog.siol.net/2011/12/18/tito-je-pred-smrtjo-zelel-duhovnika/

     • Nata

      Zopet se bom vtaknila. Veliko poznaš ! Jaz se do enega leta nazaj nisem brigala za razne portale. Saj kupujemo doma vso zanimivo ” desno ” literaturo,”!
      Rač. sem uporabljala samo za osnovne potrebe v mojem poklicu, pa tudi časa ni bilo.
      Tole, kar si pripela bom z veseljem pogledala, pozneje.

     • Nata

      Še pripis.
      Kaj veš, kaj se je zgodilo s tem portalom ? Zadnje objave ima v letu 2015.
      Hvala.

     • anzek

      Glede portala nimam informacij ker ga nisem nikoli spremljal.
      Vem pa, tudi iz drugih virov, da se je to, kar sem prej zapisal, res zgodilo.
      Res pa je tudi, da je tito, ko je bil tik pred koncem, pel v ruskem jeziku, kar samo potrjuje tezo, da je bil podtaknjen od Stalina in ni bil rojen v Kumrovcu. Sam sem za to slišal od mojega očeta pred več kot 60 leti, on pa je dobil informacije od naših sorodnikov (Desinič), ki so Josipa osebno poznali. Če bi takrat kaj takega zinil v javnosti se midva danes ne bi dopisovala.

     • Nata

      Bomo sploh kdaj vedeli ??
      No in ravno zaradi tega, ker človek ni smel prav nič vprašati, je tako, kot je.Ne misliti po svoje. Nič prebrati. Ljudstvo je bilo nevedno v teh zadevah.
      In ?? Še vedno jim uspeva !!Ljudje so zopet prestrašeni. Bojijo se za svoj obstoj.
      Hvala Bogu za ta portal. Da svobodno napišem, kaj mislim.

    • Goran Hvala

     Ma kiki ti furaj svoj prav in to je to…ceprav te cel svet negira…sej mas pravico…danes je demokracija kjer lahko lajas kar hoces…;-)

   • Vera

    Kakšni ” domobranci ” smo ljudje rojeni od leta 1940 do danes ? Kako nam lahko nekaj takega očitate , ker pač nismo partijci ? Zamislite se malo, pa na ” Hudo jamo ” ne pozabit . Tam so zakopani ljudje , ki so samo na svoje domove želeli priti in nič drugo . Zakaj so jih po vojni kar pobili brez sojenja ?

    • Jurij Musar

     Rodil sem se leta 1948 in nisem nikogar ubil, vem pa, da so bili takrat izjemni časi in jih ni mogoče gledati iz današnjega vidika. Po petih letih vojnih grozot človek naredi marsikaj, česar danes nebi. Je pa dejstvo, da so takrat povsod bili na udaru izdajalci, kar so domobranci na čelu z RKC zagotovo bili. Pa ne pozabi na to, da so jih iz Avstrije vrnili Angleži, ki so zagotovo vedeli kaj jih čaka. Ni pa res, da so ti ljudje želeli domov na svoje domove, temveč so iz svojih domov bežali, ker so imeli slabo vest, saj so vedeli, da so se borili na napačni strani.

     • Vera

      Starčki , noseče ženske , otroci so se po tvoje borili na napačni strani ? Bolj neumne izjave še nisem slišala . Tem ljudem se je šlo za golo preživetje , zato so bežali na vse strani sveta ! Je pa res, da so za poboje krivi tudi Angleži , ki so napako že priznali, toda to je premalo . Treba se je opravičit svojcem pobitih , ter pomagati pri dostojnem pokopu vseh žrtev komunizma v Jugi . Tudi finančna injekcija bi našim , ki iščejo žrtve po 600 in več jamah po vsej Sloveniji , zelo prav prišla . Ni samo vaša ” resnica ” prava .ker je še druga plat , za katero pa komaj zdaj slovenski narod ve, ker se po vojni ni smelo nič govoriti . Tiho smo bili skoraj do osamosvojitve , zdaj ne bomo več !

     • Jurij Musar

      Na napačni strani so se borili njihovi svojci, zaradi katerih so bežali v Argentino. Kaj pa misliš o današnjih mrtvih otrocih, nosečih ženskah in starčkih, ki jih vsak dan ubijajo zahodni imperialisti in posledično o tisočih otrok, žensk, starčkov, ki bežijo na zahod.

     • tramal

      Bežijo zaradi svojih diktatorjev ,takšnih ki je bil tito,večina pa jih pride ker mislijo da bodo evropejci delali za njih in niso politični begunci.

     • princeska

      Seveda ga imajo in v Murglah svoj oltar ima. Krade pa kot sraka.

     • Jurij Musar

      Tito je bil vsekakor manj diktatorski od Trumpa, predvsem pa mnogo boljši politik.

     • Goran Hvala

      Cudn da je cel svet tiho…anglezi nc ne recejo niti ne napisejo…amerikanci tud ne pa taki demokrati…a ni cudn…nemci tud ne….sam 20.000 slovencev goni neko svojo storjo…pravte stalno kako se morjo drugi prilagajat…vi se v prejsnem sistemu niste pa ste dobil kar ste…ko bi se bi bli se danes po vecini zivi…sam gonit svojo in potem jokat…seveda za druge to ne velja ane…dej dej verica…

   • Olga

    Če je vera opij ljudstva po vaše, zakaj levi podpirate muslimane. Njihova vera je goreča, upošteva le Koran, nič znanosti, so fanatični … Zakaj jih potem uvažate? Zato da vas bodo volili?

    Ampak čim bodo v večini (in to bodo), bodo vas napredne nevernike zradirali!

    Sicer pa so recimo vsi kvantni fiziki bolj kot ne religiozni ali vsaj metafiziki. S to vašo pametjo je pa tako kot s Schroedingerjevo mačko: ne moreš je istočasno ujeti niti videti.

    • Jurij Musar

     To, da “levi” podpirajo muslimane vam vcepljajo v glavo katoliški župniki. Kolikor mi je znano je muslimane v EU vabila Merklova, ki je predsednica desničarske stranke. Levičarji se zavzemajo za človekove pravice, ne glede na raso, vero, spolno usmerjenost itd. Za mene osebno je vera pač vera, ne glede na to kateri veroizpovedi pripada. Ali so znanstveniki religiozni ali ne je drugotnega pomena, saj prave znanstvenike zanima zgolj znanost.

     • Olga

      Ali ni Kučan pozdravljal migrante, pa Fajonka,pa Hanžek,pa Mesec. Ali so to levi ali pač? Merklova je v koaliciji z levičarji. Sicer pa je izjavila privatno, da je bil uvoz migrantov napaka.

      Vsakega človeka, tudi znanstvenika, zanima kdo je, od kod je, kam gre, zakaj obstaja. Vse ta vprašanja pa razrešuje religija. Če ne prej, pa na te zadeve človek misli obizgubi, bolezni! Zato je enačenje vernih z neumnostjo totalna bedarija, vredna vešče Makarovičke. Če bi se vsaj malo ukvarjali z RR (ali veste za kaj gre), ne bi trosili teh neumnosti. Ali pa živite od podpore komunistov in iz oportunizma ponavljati Kučanov katekizem!

     • Jurij Musar

      Kje in kdaj je Kučan pozdravljal migrante pa res ne vem. Jaz migrante ne pozdravljam, pač pa z njimi sočustvujem, ker se mi smili vsak, ki mora zaradi agresije bežati od doma. Prepričan sem namreč, da velika večina ljudi ne želi nič drugega, kot v miru živeti tam, kjer se je rodil. Celo tisti, ki tam v Afriki živijo v šotorih si tega želijo. Seveda so izjeme, za primer bom vzel Nikolo Teslo, ki je šel v ZDA zaradi znanosti in pa tisti, ki hlepijo za bogastvom, pa ga v svoji domovini ne morejo nagrabiti, kolikor bi si želeli. Nikakor pa ne razumem, zakaj religiozni ljudje ne morete doumeti, da nekateri pač ne verjamemo v nadnaravna bitja. Leta 2014 sem bil 5 x operiran in 30 x obsevan, lani sem z avtom zletel kakšnih 10 metrov po zraku v 4 metre globoko Savinjo, pa nisem niti v enem trenutku pomislil na Boga. So mi pa vedno pomagali dobri ljudje, nikogar nisem vprašal ali je veren ali ne, pa tudi oni niso mene spraševali o moji religioznosti. Temu se reče človekoljubje in tako gledam tudi na migrante, katerim je pač treba pomagati. Religija ne razrešuje nobenega vprašanja, vsak vsaj malo razumen človek ve, da je vse minljivo, tudi vesolje. Naše sonce se bo čez nekaj milijard let razširilo do te mere, da bo vsrkalo tudi našo zemljo in pri tem ti tudi Bog ne bo mogel pomagati. Kar se Kučanovega Katekizma tiče, če obstaja, ne vem za njega. Nimam ne liderjev, ne vzornikov in nikogar ne sovražim. Aja, Makarovićka. Preberi si (je nekje na tem portalu) njen življenjepis in jo poizkusi razumeti. Vsekakor je za moje pojme pametna ženska in zanimivo, nikdar ni bila članica Zveze komunistov, temveč so jo celo preganjali. Zanimivo branje, ženska pač razmišlja s svojo glavo in ne tako, kot večina vas vernikov.

     • tramal

      In ti znanstveniki so ugotovili da si se razvil iz opice,oz,se še razvijaš.

     • Jurij Musar

      Zopet pišeš stvari o katerih nisi poučen. Znanstveniki ne trdijo, da se je človek razvil iz opice, temveč iz človečnjaka.

     • tramal

      In iz koga se je človečnjak razvil ?.Verjetno iz kučana Ateisti ki mislijo da se je iz nič razvilo vso to vesolje bedaki brez konca..

     • Jurij Musar

      Končno mi bo nekdo znal pojasniti kako je nastalo vesolje. Zelo se veselim tvoje razlage.

     • tramal

      Preberi Sveto pismo PA BOŠ VEDEL

     • Jurij Musar

      Zelo si me razočaral. V Svetem pismu so same pravljice in zgodbe, nobene znanstvene razlage. Sveto pismo so pisali v času, ko so verjeli, da je zemlja središče vesolja in da sonce kroži okrog nje, danes pa vemo mnogo več. Vemo, da je vesolje tako prostrano, da si vse to težko predstavljamo in je dejansko neobvladljivo, saj se venomer spreminja. Težko delo ima ta tvoj Bog, da vse to obvladuje. Verjetno ima kakšne pomočnike.

     • tramal

      Kdo spreminja vesolje.A se spet samo spreminja.?Kdo suče zemljo okrog svoje osi? Kdo potiska planete po krožnicah’Kdo kuri sonce že miljarde let da ne ugasne.Ja vem kaj boš odgovoril.To počnejo komunisti in komunisti so ustvarili miljarde osončij.Ja res ste enkratni,bedaki namreč.

     • Jurij Musar

      Sanjaš komuniste. Si mi pa dobro razložil tole o nastanku vesolja.

     • tramal

      Za nastanek vesolja preberi Sveto pismo,ali pa ti ga naj jaz da boš vedel kako je nastalo vesolje.Popolnoma vse odgovore boš našel v njem.

     • Jurij Musar

      A zato si ti tolk pameten, ker vse odgovore najdeš v knjigi stari 1500 let. Le zakaj imamo znanstvenike, če so vse že takrat vedeli. Verjetno je že Jezus Kristus gledal televizijo, telefoniral z mobitelom in se vozil z avtomobilom. Pa si res buksl.

     • tramal

      In kaj so odkrili kvazi znanstveniki takega da ni opisano v Svetem pismu .Seveda napišejo vsako leto neko bedarijo saj drugače jih nebi mastno plačevali in vedo da jih ne potrebujemo.Za denar pač pišejo neke bedarije.Še nisi opazil da vsake tri leta zanikajo sami sebe.

  • Goran Hvala

   Jst bom volil komuniste ce bom sel…ce ne zarad druzga sam da bodo domobranci spet pusil…;-)

 • Artur
 • MEFISTO

  Najplemenitejši je potomec partizana in vplivne uslužbenke na poveljstvu okupacijskih sil za Slovenijo, neposredno pri genaralu SS in policije Roessenerju..

  Kljub temu pa mu je nerodno priznati, da je vrhovno poveljstvo slovenskih partizanov vsakega partizana, ki je ušel junaškim domobrancem, odlikovalo z Ordenom tekača na dolge proge z lento in rdečo zvezdo, kot sem slovenski javnosti prvi včeraj razkril slovenski javnosti, da ne bi ostalo zamolčano.

 • Artur

  “Mojstrovine” komunistične zločinske drhali https://www.youtube.com/watch?v=PFd6Q_zpw2A
  Razkrivanje psihopatov.press

 • Okrs Bokers Flokers

  Samo crknjen komunist je dober komunist. In kako ta drhal crkava..

 • Okrs Bokers Flokers

  Komunista samo ubit, ni druge, ker je to nizjerodna drhal, cefurji, luzerji, lopovi in druge napolcivilizirane parazitske opice.

  • MEFISTO

   To je moška beseda!

  • Goran Hvala

   Jst cakam…sicer nism komunist(no dobr za vas sem) sam cakam takega hrabrega domobranosa kot si ti da me pride pohladit…v urednistvu imas moje podatke….pa prid cimprej al bos samo nakladal prek tipkovnice…

   • MEFISTO

    Tudi na internetu se zlahka dobijo.

    Ali naj objavim link?

    • Goran Hvala

     Dej dej..kesnga vasega najdi…ce je bil ze tito nas…

 • Slovenec 33

  Veleizdajalci slovenskega naroda so po koncu vojne omogočili nadaljevanje okupacije slovenskih dežel s tem, da so pobili od krtov razoroženo slovensko vojsko in ves moralni in materialni potencial slovenskega naroda.
  Zato nam sedaj taki zmenetje vladajo, ki namerno uničujejo vse, kar diši po slovenstvu, od SV, terana, kranjske klobase, slovenskega ozemlja.
  S svojimi podlimi dejanji omogočajo porast svetovnega terorizma in vabijo v slovenske dežele nove okupatorje.
  Komuinizem je res najbolj zločinska religija, ker so verski blazeneži v njenem imenu izvajali genocid nad Slovenci, na kar nas opominja nad 600 morišč po slovenskih deželah.

  • Goran Hvala

   Tito je zafural jugoslavijo baje ze na zacetku…..janez jansa pa slovenijo ze na zacetku…ne krivit drugih…ve se kdo je bil prvi…

   • Hribouc

    Mater, si nadarjen.
    Pardon, udarjen!

    • Goran Hvala

     Jah tko vi razlagate tukaj..kaj nej zdej..loh da sm udarjen ne pisem pa jaz teh traparij..jaz sam komentiram…

     • sprehajalec

      Poskusi smiselno komentirati. ne nabijati v tri pirovske…

     • Goran Hvala

      Ja dej mi en smiseln komentar pa bom se jaz smiselno komentiral…ne sam bevskat kot znajo porazenci…

     • montyamp

      Poraženci ste rdeči kulturni posiljevalci , vsak dan je več revščine v državi .
      Hitler je že pred 100 leti vedel kaj znajo banditi narediti iz države .

     • Goran Hvala

      Jah tko kot je zacrtal bivsi komunist jj na dan osamosvojitve tako se danes fura…sam zdej ga pa napenja ker ni vec cist pri koritu…ker se mora sam z ostanki zadovoljit…

     • sprehajalec

      Če je zmaga zazidanje zvezanih v rudnik, pa strel v glavo zvezanega, potem kar imej to zmago. Pa na ves glas se hvali, kako je fotr praznil žepe pred hudo jamo, medtem ko je bodoča mama tam mešala cement….

     • Goran Hvala

      Ma vse tom naredu sam da bis ti zadovoljen…:-)…drgac pa po zmagi je blo treba naredit red ane…sicer vsi vemo da bi domobranosi nasprotnikom puding kuhal ce bi zmagal ampak niso vsi domobranosi…na vaso zalost je vec ostalih kot vas..:-)…torej vzem kakor hoces…pusil ste pa se zdej niste prebolel da ste z napacno stranjo potegnil…nimas kaj…pride kodej…

     • sprehajalec

      Ne gre za to kar govoriš, izgubili pa to. Zazidanje živih v rudnik v mirnem času in to svojih državljanov. Z uradnimi državnimi organi represije, za to gre.

      Da ne bo jutri morda prišla SV, pa te zvlekla iz postelje pa zazidala doma v klet. zato se gre, da se te stvari ne ponavljajo več.

     • Goran Hvala

      Jah eni od vas bi ocitno radi da se…ker stalno sam to ponavljate…kaj je danes in jutri ni vazno…vazn da se neki serje o dogodkih 50 in vec let nazaj…ce bi prebral kdaj normalno moje komentrje bi tud opazu da bi jaz zazidal vse politike nekam…ker nisem na nobeni strani…sam ti raje tulis da sem komunist ker pac ne castim vasega jj bozanstva ki je po isti zupi priplaval danes se pa finga dela…in nekaj mi flancate o nekih dejstvih ki jih ne zasledim nikjer razen na novi…pa kako komunajzerji lazejo…jah pol je pac cel svet komunist sam v slo vas je nekaj ki niste in vasa zgodovina je pravilna..cudno..pa zakaj recimobi se po vasem mnenju mogl vsi prilagajat vam ko pa napisem zakaj se nistevi prilagodil sistemu takrat(pa bi jih blo pol manj po rovih) to pa tud ne…glej ostali so se in so prezvel….en stari sosed zdaj ze pokojni je prezivel obe vojni pa zmeraj je samo pozdrvljal tiste ki so mimo bajte prisli..ni vazno kdo je bil…pa so ga vsi pustili pri miru…sej jest tud sam kontra komentarje pisem da bi mi kdo kdaj mogoce podkrepil to svojo izjavo na nornalen nacin…pa se raje napenjate in zmerjate z vsem mogocim…pol pa celi pametni napisete ces glej on je tist ki zali…???..ma prou wtf ne…in si ne morem kaj da nebi se sam mal gobcal nazaj.in napisem z vasimi besedami..pa je vse narobe..ker eni so pac vsevedni ceprav nekateri se niso bli dlje od portoroza…pa ne govorim zdej direkt sam o tebi…in ko berem naslovcke na tem portalu(in vsebino) je dejansko hujskanje in pljuvanje..jabolko ne pade dalec od drevesa itd…pac ni napisano resno…ze ko prberes te kar zlomi smeh…na zalost ne zarad vsebine napisanega…pa o tisocih nickov fantazirate..ja loh da marsikateri res ima kaksnega vec…zdej da pa kar vsi ki niso vasih misli pocnejo to in da je en in isti fris pod tistimi nicki..ma dejte no ga srat…pac nezadovoljstvo nad samimi seboj se odrza na tak nacin….pa de nau pomote..jaz bi ruknu v zrak parlament z vsemi skupaj..do zadnjega bi sklical…pol nej se pa nejdejo novi..pa nej imajo u glavah to sliko da jih narod scufa ce ga bodo srali…

     • sprehajalec

      ah eni od vas bi ocitno radi da se…ker stalno sam to ponavljate..

      ne vem zakaj se s Srebrenico toliko ukvarjajo v hagu

     • Goran Hvala

      Ja jst tud ne vem…a se s kucanom ukvarjajo v hagu pa z njegovim jurja in pol na leto vec?..al pa s titotom?..

     • Goran Hvala

      Pa se to na kratko..ko bi v stranki sds kot opozicija fural konstruktivne predloge s tem da ce ze nekaj negirajo in se ne strinjajo dali tud predlog na mizo konkretn bi dost boljs izpadl pa tud laksnega volilca vec bi imeli..tako se pa ubadajo sam z janso pa z 70letno zgodovino…bne pa sam neki konzra proti vsem kar ni na njihovem zelniku zraslo…

     • sprehajalec

      Našli so pač svojo tržno nišo, zastopajo tiste, ki so 70 let morali molčati in na skrivaj žalovati. Je s tem kaj narobe?

      pa mislim, da je bila tista knjižica 100 ukrepov najbolj celovit predlog reform. ne pozabi, da je cerar dobil volitve sploh brez kakršnegakoli programa in s stranko, sklanfano za šankom…

     • Goran Hvala

      Ja in se vprasas zakaj?..pa kej res mislis da je v slo sam tistih 20.000 slovencev ki redno obkroza jj ostali so pa musliji pa crnci da voljo levake al kaj? Vam to nic ne pove…da imaze stalno isto stevilo glasov…najbolj popularni glede raziskav ko so volitve pa noben noce obkrozt…se je za vprasat le zakaj…pa kdo molci..sej vsi vemo kaj je blo..kaksni casi so bli…sam eni zivijo naprej drugi se pa v preteklosti svalkajo…prav tako je to cisti populizem kar pocne sds…jaz nisem dal glasu cerarju niti nobenmu drugemu…pa minimalni udelezbi na volitvah se zmeri niste dobil dovolj glasov…cudno ne….jaz svojga ne dam ker trenutno ne vidim nobenga vrednega…pac nekdo ki se je spreobrno to zame definitivno ni…ostali so pa tako tud sami pajaci…in verjetno ne bom glasoval za jj sam zato da bodo ostali zadovoljni ce men tip ne pase…al bi mogu sam zarad vas ga obkrozt da bi bil vreden normalnih odgovorov?

     • sprehajalec

      Tako kot si sam dejal. Pokaži mi boljšega.

      Potem pa večina ne gre na volitve in je izvoljen kandidat javne uprave in Štrukla ter stričkov…

     • Goran Hvala

      No vidis…to je to..se zmeri vecina zmaga…ne krivit mene in meni podobnih ce ne mislim dat glasu da me krade jansa…ker zame pac vsi kradejo in ce kradejo mi je vseeno kdo to je…jaz od tega nimam nic..zato sm tud spokal iz slo…pa hodim tja sam se na dopistk do tastarih dokler sta se ziva…
      In pol pusite volitve so spet drugi krivi..ja ocitno vas ni dost da bi zmagal..in s takim nastopanjem vas bo tud vedno manj…vsaj men se tako zdi…

     • sprehajalec

      Ljudi starega režima je v Sloveniji še vedno zelo veliko, mislim na ugodnosti starega režima. In se še vedno zelo dobro živi. Vendar na kredo. To ne bo šlo v nedogled. ko bo masa nezadovoljnih prevladala, potem bo drugače.

     • Goran Hvala

      Masa nezdovoljnih ze prevlda…sam stos je v tem ker jih se vedno 3/4 od nezadovoljnih ne prebvlja stranke sds in jj…..vpras se zakaj….raj volijo enga noveg cepravpojma nima sam da ni spreobrnjenc na plozaju ker so ga tud ze vsi spregledal…

     • sprehajalec

      Kot sem dejal, pokaži drugega…

     • Goran Hvala

      Ti ga ne morem ker ga ni….vsaj jaz ga ne vidim…torej ne grem na volitve…

     • sprehajalec

      Pravi je tisti, katerega se lobiji in strički, ki obvladujejo Slovenijo (zdravstveni, farmacevtski, bančni, elektro, komunikacije, javnoupravni itd. praktično na vsakem segmentu javnega in državnega) bojijo in ga ne marajo. Če pride neiskušen fazan čeprav z dobrimi nameni in moralo v to sceno, ga zdrkajo. Pahor je cvilil o tem, ko se je poslavljal, Dobovšek, Bratoškova, tudi Cerar bo. Onemogočijo ga, na koncu je zadovoljen, da ima denar pa mir, pa naprej službo.

      edinega, ki izpolnjuje dva potrebna atributa;

      1. Sovražijo ga lobiji
      2. Know how kako z lobiji

      ki ga jaz vidim, je v tem trenutku Ivan Janez. kako so rekli, sovražnik mojega sovražnika je moj prijatelj….

     • Goran Hvala

      No torej ves koga bos volu…jaz ga se vedno ne vidim…

 • MEFISTO

  Da Jurij Musar ne bi preveč vznemiril poštenih ljudi!

  Ne gre za kakega novega norega komunista, temveč le za enega izmed nickov enega in edinega ter istega kot so na primer najplemmenitejši, PrRIČEVLACI, Še pomnite tovariši ali umaknjeni Fogglof Tunnek, MldiLiberalec ali Slovenec in drugi kot janez cepec, Duhec, Tetka iz ozadja, Jovo Jamnica, ne boste verjeli tudi dr. Janez Sveti, tarantela in drugi.

  Tudi kot Jurij Musar ne bo povedal nič pametnega, temveč bo že milijontič ponavljal oguljene rdečkarske floskule, vse v okviru njegovega IQ, ki je v tej pripeki malo višji kot ob običajnih temperaturah.

  Eden, edini in isti je Jurija Musarja doslej uporabljal na Reporterju, kjer se je skupaj z Valterjem BraniSlavom izpel.

  • Hribouc

   Saj res! In memoriam za Tunneka, idiota!

  • tramal

   Uporablja tudi nik ,vojteh dovč upokojeni milični ,večni sovražnik cerkve in Janeza Janše

 • m&m

  Pridite k nama – WE LOVE YOU !

 • Goran Hvala

  Pravljice za ta bele…da i.ajo za laj zivet in mjavkat….drgac pa tud ce nism ta rdec me zanima kateri ta bel je dobu tolk mednarodnih odlikovanj in kdo od ta belih jih je imel tolk na pogrebu kot zloglasni komunajzer tito…dejte mi ga predstavt… Prosim…

  • montyamp

   Na pogreb so prišli gledat kam je šel denar .
   Radovedni so bili tudi , kako zgleda država , kjer dva miljona delata za dvajset miljonov .
   Nič si napisal o golazni , ki se je zaredila pod ultraidiotizmom , kar poglej se,
   rdeči šoder, po Hitlerju , bandit .

   • Goran Hvala

    No le napis enga no…ne sam neki nabijat…

    • montyamp

     Revščina v državi kaže na to , da je TITOBANDITO politika bila klofuta kupu dreka .

     • Goran Hvala

      Ja a ni jansa fural osvoboditve slovenije…pa vse zafural ocitno ce tolk trpite…

     • montyamp

      Janša je HEROJ , ki vleče Slovenijo iz greznice .
      Sploh ni enostavno tako zavožene države rešiti .
      Slava mu junaku , ki se je zbudil in nas opozoril na terorizem , titobanditovo dediščino .

  • MEFISTO

   Se vidi, da si že star in komunajzer.

   Samo pogrebi ti hodijo po galvi.

   Zazdaj še tuji.

   Toda, tudi tvoj ni več daleč.

   • Goran Hvala

    Jap to mas pa prov..vsakega stegne enkrat…sicer vidim da si le nakladac glede tega ko ugotavljas kaj sem in kolk sm star…vsaj preveri no…sej ni tezko…
    No pa se zdej le nekaj nabijas napisal pa nis kar sprasujem…a je tud to pretezko..?

  • tramal

   Jih je pač veliko zanimalo kako je crknu stekli pes tito

  • tramal

   Prišli so po svoj denar ki jim ga je bil dolžan .Kot vidiš kako veliki množici je bil dolžan.

   • Goran Hvala

    No dej napis no enga..al ga ni?

    • sprehajalec

     Komunisti niso nikoli šparali z odlikovanji. Pač drugega niso imeli. Ta beli so pa bili pobiti po končani vojni, tako da se podatek, ki ga zahtevaš ni ohranil….

     http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/03206/Valentin-Gavrilov_3206914b.jpg

     • Goran Hvala

      Aja sej drgac niso sami seb medalh talal..no ja en par jih je dobu tid od svojih…ostaleso mu pa tisti potalal ki pac domobranosov niso hoteli niti v svojih drzavah..sej vidis da so vas anglezi kar nazaj poslal…predn bi se njim zjebal drzavo…:-)

     • montyamp

      Ti revše opranoglavo si malo RESNICO poglej :
      https://www.youtube.com/watch?v=fqXUT8vstUY

     • Goran Hvala

      Aja youtube…bvahahaha…huda resnica…se wiki si pozabu prlimat…pa glih ti si bil med prvimi ki si mi povedal da youtube in wiki niso legitimni…zdej mi jih pa objavljas…hehehe…hudo ejga…
      No dej napis zdej kaksnega domonranosa z mednarodno podeljenimi tolk medaljami…zakaj sm neki nabijas..a nis sposoben enga spackat tle gor..

     • montyamp

      Ja pol pa naštej mednarodna odlikovanja .
      Pa ne pufe , ne boš danes fertig .
      Youtube , hrvaški zgodovinar , resnica , židje ne cenzurirajo.
      Wikipedia , poglej si tole :
      https://www.youtube.com/watch?v=hi0AXBPocJU&t=483s
      Kaj sploh razpravljaš , če ti kronični kretenizem ne pusti pogledati dokumentarca do konca .
      Ka te je žvepleni navil ???

     • Goran Hvala

      Nimam placa napisat ker jih je tolk…ce ze tolk ljubis wiki pa si tam preber kolk jih je…de nam pisav brezveze celih romanov…jaz tebe prosim za enga iz vasih logov ki jih ima vsaj pol toliko..al pa dobr no dejmo rect 1/3 ….pa se zdej ga nisi napisal sam nekaj fantaziras…a to mate desnaki v krvi drgac al kaj? Bluzit pa ne odgovort na vprasanje…

     • sprehajalec

      Kot oborožena formacija pod okriljem Waffen SS je Domobranska legija dobivala odlikovanja, ki so zato predvidena. železni križec prvega in drugega razreda.

      Moji so bili tehnično na strani NOB, vendar so zelo zgodaj spoznali svojo zmoto. Ko so jim ponujali kmetijo pobitih in pokradenih sosedov.

      Tvoja familija je pač to z veseljem sprejela. zato si tak kot si, zagovarjaš sprevržena dejanja in sprevržene umore.

    • tramal

     Ne morem ,ker mi desni nismo imeli nikoli tako velikega morilca.

     • Goran Hvala

      Ocitno pol vi demokrti sveta(z vasimi zavezniki) talajo medalje vasim nasprotnikom….ocitno niso tolk ubrisani da bi jo dali vam…nimas kaj…naprej jokat…;-)

     • Goran Hvala

      Nesposobni se pravi….in vi bi radi drzavo vodil…??

     • tramal

      Pošteni smo samo da imamo sedemdeset procentov morilcev in lopovov okrog sebe.

     • Goran Hvala

      Ja no kaj se pol oglasate..ce pravs de ste v manjsini…sej ves kako je z manjsinami….drgac pa lohk potem napisem sej 70% folka bi rado zivelo u miru pa ne mor ker imajo 30% zdraharjev umes…

  • Hribouc

   Idiot butalski – dobiš medalj kolk češ, sam povej kam ti jih pošljemo?

   • Goran Hvala

    No dej napis enga no….al ne bo slo?

  • montyamp

   To je mel TITO BANDITO tablice na sebi , katere so ljudje dobili ko so plačali cepljenje psov proti steklini .
   Madona , da ni že tito preganjal živali , kot njegovi ideološki nasledniki tvoje sorte .

   • Goran Hvala

    Jah sej drgac ti in tebi odobni ste zivali..torej ne pricakuj drugega…konja ko crkne ga tud sam v jamo zagrebes..da ne okuzi se kerga…:-)

    • montyamp

     Veš v Švici nimajo obsedenih tvoje sorte .
     Tam živijo vse sorte ljudi , je prav luštno .
     Na podalpskem morišču se pa petelinite potomci morilcev , vaših rezultatov se skriti ne da .
     Eni so za 11 zidovi , drugi spet pred 11 zidovi .
     Zločin je zločin .

     • Goran Hvala

      Ubistvu petelinite se porazenci..zocinov komunistov noben ne prikriva…cel svet ve zanje…pa se zmeri so vas poslal cel vlak nazaj…a ti to nic ne pove kaj si svet misli o domobranosih…ocitno so vas mel vsi ful radi…:-)

 • montyamp

  Na slikah imajo gošarji konje .
  Me zanima kje so bili ukradeni .

  • Hribouc

   Sploh jih niso futrali, so ukradli kar nove konje?
   Si že slišal, da so gošarji kosili in sušili seno?
   Ni blo cajta, ker so non stop bežali, komandirji in komisarji pa, seveda, afne boljševiške, da je šlo hitreje.

   • montyamp

    Bandit rent a horse .

 • tramal

  Čista resnica in odličen članek.Partizančki so pač bežali sto na uro boja pa nobenega.

 • Hribouc

  KAUBOJ Franc Rozman Stane ( na sliki na ukradeni kobili)

  Španski morilec in nesojeni kandidat za fašističnega ital.policaja v Abesiniji(bil je premajhen), Franc Rozman Stane, nepotrjeni specialist za streljanje z angleškim minometom- odletel je v pekel, ni nikoli zmagal v nobeni bitki z Domobranci.
  Vedno je bežal.
  Enkrat, n.pr., nekje pri Trebnjem, je bežal tako, da so mu Domobranci zaplenili ukradenega (kakšnega pa?) konja in dva topova.
  Seveda ga je bilo nesramno sram pred nadrejenimi.

  Še isti dan je Domobrancem poslal kurirja s pismom, da hoče konja takoj nazaj, enako pa tudi dva italijanska topova.
  Seveda jih ni dobil, bedak bedni.
  Bil pa je pregovorni morilec neoboroženih, mož, žena, fantov in deklet – tudi po 60 smrti na dan je izvedla njegova morilska enota, ki je vedno bežala, sploh, pred Domobranci.
  Bil je korajžen mesar nad neoboroženimi, prasec ima zato spomenik na vogalu med Parlamentom in Pahorjevim zablojenim spomenikom jake sprave.
  Ko ne bo več predsedatelj, bo na tistem belem spomeniku iz materiala kot džamija, vadil risanje grafitov, Janković pa jih bo čistil !

  • MEFISTO

   Na kakšni pa, če ne na ukradeni kobili?!

   Partizani niso imeli navado ničesar kupiti in pošteno plačati.

   • FUCK COMMUNISM

    Tako je se danes

 • Aresnica

  Tukaj na portalu je nekaj Najplemenitejših ovc oziroma bebcev_nekateri so še plačani.
  ______________
  Lep pozdrav

 • xtc

  Realno bi se kazalo vprašati komu bi normalni Slovrenci zaupali vodenje države,ali madžarskemu romuKučanu ali italjanskemu podjetniku Boscarolu.Mislim ,da so odgovori jasni.

 • Janez

  Ja
  SE ABSOLUTNO STRINJAM
  S SPODNJIMI ZAPISI !
  Bo
  TREBA ČISTO NANOVO NAPISATI REALNO ZGODOVINO-POTEK T.I “NOB”!
  Ki
  PA NIKAKOR NI BILA ” NARODNO OOSVOBODILNA BORBA” – PROTI OKUPATORJU !
  Ampak – “žal”
  NAŠ SLOVENSKI NAROD, NAS SLOVENCE
  KPS, KPJ OBLASTNO ” BORBA SLO KPS STALIN KOMUNISTOV
  – PROTI IN ZA PODREDITEV VSEH NAS SLOVENCEV ”
  Oblastno
  KPS O K U P A C I J S K A BRATOMORNA ZATIRALSKA IN MORILNA AKTIVNOST !
  To
  Je bila ta t. i.”NOB” !
  Ampak bomo povedali, tudi dokazali to žalostno resnico. In – to spremenili ! L. R. J. KOMENDA
  P.s.
  Bomo
  VZPOSTAVILI DRUŽBO IN SLOVENSKO DRŽAVO – NA KATERO – BOMO LAHKO -RES – PONOSNI !

 • MEFISTO

  Glede na družinske zveze s partizani in Nemci bi Najplemenitejši moral vedeti, kje so medvojni nemški ter italijanski arhivi.

  Obelodanite te arhive!

  Seveda jih ne bodo, ker so jih pravočasno takoj po vojni skurili na grmadi.

  Medvojni nemški in italijanski arhivi bi namreč takoj razkrinkali “osvoboditelje” in pokazali, kdo je bil resnični izdajalec slovenskega naroda.

  Še posebej dosledni in natančni Nemci so vestno beležili vse medvojne dogodke ter zapisovali vse usluge, ki so jih morali nuditi komunističnim izdajalcem slovenskega naroda, da so lahko na slovenskem preživeli okupacijo in dočakali konec vojne brez večjih izgub.

  Tudi Lažgoška bitka bi izgubila sijaj in izvedeli bi, kdo ter kdaj je Pohorski bataljon izročil na milost in nemilost okupatorju.

  Saj ne, da bi ga bilo škoda, ker poleg ustrahovanja domačega prebivalstva in ropanja ni storil nič koristnega.