Razkrivamo, kdo je skrivnostni Veno Karbone, ki je nasprotoval slovenski osamosvojitvi

Neven Borak – Kučanov svetovalec, ki je pod psevdonimom Veno Karbone pisal protiosamosvojitvene članke. Foto: STA

Veno Karbone je psevdonim kolumnista, ki je imel v času osamosvajanja in vojne vihre svojo rubriko v časniku Dnevnik. Njegova pisanja so bila in usmerjena proti osamosvojitvi Slovenije od Jugoslavije in gospodarsko protislovensko naravnana. Ključni možje slovenske osamosvojitve so kar nekaj časa ugotavljali, kdo se skriva za psevdonimom Veno Karbone, dokler niso uvideli, da se za tem lažnim imenom skriva Neven Borak, ki je bil takrat svetovalec predsednika predsedstva Slovenije Milana Kučana. 

“Nekomunizem? Ne, hvala,” je Veno Karbone alias Neven Borak pisal zgolj šest dni pred zgodovinskim trenutkom osamosvojitve Slovenije v svoji kolumni, v kateri je opisoval, kako se ruši jugoslovansko gospodarstvo, ki je že stopilo na pot liberalne in tržne ekonomije. V komentarju z naslovom ‘Katastrofa’ pa je za Demosove voditelje, ki so pripravljali osamosvojitev, dejal, da “bo samo še vprašanje časa, kdaj nam bo Washington Post sporočil, da smo kljub vsem tako imenovanim dosežkom v bistvu samo ena od balkanskih mutacij”. 

Neven Borak je sedaj univerzitetni profesor ekonomije na Fakulteti za komercialne in poslovne vede (FKPV), Ekonomsko-poslovni fakulteti (EPF) in Fakulteti za družbene vede (FDV). Prav tako je bil direktor Agencije za trg vrednostnih papirjev in svetovalec nekdanjega guvernerja Banke Slovenije Marka Kranjca, ki ga je v svojih kolumnah sicer rad kritiziral. Nekdanji publicist Financ Stanislav Kovač je Kranjca in Boraka označil za sprevržen par, “saj je Kranjec jeseni 2009 soglašal z imenovanjem neučinkovitega direktorja ATVP Boraka za svetovalca za bančni nadzor, medtem ko Borak kot vodja ATVP ni nikoli javno razkril neustreznega nadzora centralne banke nad bančnim kreditiranjem prevzemnih poslov”.

Sin srbskega skrajneža
Kot je razvidno iz dokumentov vojaške obveščevalne službe, je Neven Borak sin jugomajorja Obrada Boraka in je bil takrat zaposlen v predsedstvu republike Slovenije, kjer je svetoval Milanu Kučanu. Po ugotovitvah vojaške obveščevalne službe, je bil Obrad Borak redno – večkrat na dan – v kontaktih s svojim sinom, ki mu je izdajal politične informacije o namerah vlade in predsedstva, ta pa jih posredoval in obveščal preostalo JLA. Družina Borak naj bi prišla v Slovenijo okoli leta 1970. Obveščevalna služba je preko vira ugotovila, da je Obrad Borak znan kot srbski skrajnež, ki “v okviru družine ne dopušča drugačnega jezika kot srbskega in govori striktno srbsko tudi s svojim vnučkom”.

Obrad Borak je bil v času osamosvajanja Slovenije od doma pogosto odsoten, “ko pa pride domov izkazuje ogorčenje in razočaranje nad razvojem političnih dogodkov v Sloveniji. V teh ocenah ga podpira tudi njegov sin Neven,” so ocenili v vojaški obveščevalni službi.

To je publicist Veno Karbone- protiosamosvojitelj in Kučanov svetovalec, danes pa ugledni profesor 1 To je publicist Veno Karbone- protiosamosvojitelj in Kučanov svetovalec, danes pa ugledni profesor 2

To je publicist Veno Karbone- protiosamosvojitelj in Kučanov svetovalec, danes pa ugledni profesor 1

M. P.

 • samsara

  “…je bil Obrad Borak redno – večkrat na dan v kontaktih s svojim sinom (Nevenom Borakom), ki mu je izdajal politične informacije o namerah vlade in predsedstva, ta pa jih posredoval in obveščal preostalo JLA.
  No, bo še kakšna nova kazenska ovadba?
  Bomo enkrat razgnali to jugonostalgično veleizdajalsko udbokomunistično tovarišijo ali ne?

  • tinta

   Lahko bi imela sva Slovenca te dobro plačane službe.
   Nam ni pomoči. Gluh in slep narod. Na svoje korenine, ne samo nič.
   Res – mnogi med nami niso vredni, da so Slovenci.
   Spoštujem vsakega, ki spoštuje svoje korenine, vendar ne tako, da zaničuje drugega in ga celo siromaši.

   • totex39

    Za vse to se moramo ” zahvaliti “tem levičarskim izdajalcem lastnega naroda. Groza me je, da nam je bil ta srbski interniranec 8 let predsednik Slovenije.

 • albusa aquilae

  to se je vedlo že leta 92…

  • tinta

   In kako si ukrepal, če si vedel ? Jaz tega nisem vedela.

   • albusa aquilae

    saj se hecaš, kajne?…

 • Pa saj je Kučan tudi po rodu iz Srbije. Menda je bil posvojen od tam. Saj se ja ne bo izneveril svojim neslovenskim koreninam.

  • tinta

   Je to RES ? Ja pa kaj se potem čudimo. :(

  • Spomniti se je treba njegovih govorov v Slovenščini, kako z odporom jo je vedno govoril, da je besede na en način kar žvečil- očitno je bilo, da Slovenščine ni nikoli sprejel s srcem.

   • karlina

    Neven Borak je sedaj univerzitetni profesor ekonomije na fakulteti za komercialne in poslovne vede, ekonomsko poslovni fakulteti in FDV. Prav tako je bil direktor Agencije za trg vrednostnih papirjev in svetovalec nekdanjega guvernerja Banke Slovenije Marka Kranjca, ki ga je v svojih kolumnah sicer rad kritiziral. Nekdanji publicist Financ Stanislav Kovač je Kranjca in Boraka označil za sprevržen par, “In to je nagrada drzave Slovenije, za to, da je bil proti osamosvojitvi, takšnih je v drzavni upravi in tudi sicer v Sloveniji ogromno, kar je absurd.

  • tarantela

   Milan Kučan
   Rojstvo: 14. januar 1941 (starost 75), Križevci, Gornji Petrovci. V Srbijo so bili izgnani po napadu Nemčije na Jugoslavijo.

   • centurion

    Stara dva od hišnika sta bila madžarona.
    Wilkommen wehrmacht in Hungary to Prekmurje.
    Da se ve pedigre!

    • tarantela

     No, mi smo bili pa državljani Avstroogrske, kar je tudi precej blizu.

  • totex39

   Kučan je bil rojen v Prekmurju, ampak je bil skupaj s starši interniran v Srbijo.

 • karlina

  Ta , njegov oče in še nekaj takšnih, so izdajalci slovenskega naroda in namesto, da bi bili ze po letu 91 obtozeni, uzivajo dobre pokojnine, oz. super drzavne sluzbe in potem se čudimo, da smo tam, kjer smo in se nam dogaja nova Jugoslovenija, absurd, takšnih ljudi je vsaj v našem glavnem mestu ogromno in prav ti ljudje zelijo prikazati, po 25. letih osamosvojitve, da je Slovenija, oz. TO napadla JLA, ne pa obratno, to je ena velika s…..a. Ta druzina Borak me spominja čisto na en slovenski film, ki je tudi prikazoval srbskega generala, ki je bil poročen s Slovenko in je tudi doma teroriziral druzino in govoril samo srbsko.

 • Duhec

  Pa mate še eno kost…

  • tramal

   Vtakni si te srbe v rit pa boš lahko kaj drugega glodal.Kot sem že napisal nas da slovenijo vodijo srbi,srbofili in komunisti.Pod temi bedaki bomo že čez tri leta severna koreja.

   • tinta

    se mi je zdelo, da je Duhec muško sr*nje.

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Smo na zelo, zelo dobri poti, to javno povedo celo največji slovenski akademiki.

 • www

  .. rečite še da sedaj LEPO ŽIVI v SLOVENIJI ?

 • Caetano

  Naveza Kučan-KOS!

 • sprehajalec

  Niste hoteli juge, sedaj pa vam bom pokazal, si misli Veno, pa šel za profesorja na FDV…

  To je vse še stara Juga, Gorska reševalna, Zdravstvo, Šolstvo, Univerzitetno šolstvo, Amzs, sodstvo, lokalna uprava, gasilci itd. Vse to je prežeto z jugo, modrimi kapicami z zvezdicami…

  Kot da bi Stasi in Vzhodna nemčija leta 1990 svojo stranko Sozialistische Einhaitspartei Deutschland preimenovala v Demokratische Partai Deutschland, rdečo zastavo pa razkuhali v pralnem stroju, da bi ven potegnili pink zastavo. Pa rekli, jutri je nov dan. Honecker bi bil pa prvi demokratično izvoljeni predsednik DDR.

  • Steiermark

   …. in prvi in največji demokrat – isto kot kratkonoga podgana pri nas!

  • radames

   Kdo pa je v GRS jugovič? Sami najboljši slovenski alpinisti.
   Ja, enega jugovića poznam v GRS. Zorana Bešlina. Odličen človek in odličen alpinist (Makalu).

   • tarantela

    Stipe Božić, prima fant!

    • radames

     Stipe ni v slovenski GRS.

     • tarantela

      Spregledala, bil je s slovenskimi alpinisti.

     • radames

      Ja! Zato, ker je bil dober. Ravno včeraj pa se je nekdo iz odprave srbske GRS ubil na italijanski strani Kanina. Ni lepo, zato izrekam srbskim alpinistom svoje sožalje.

     • tarantela

      Iskreno sožalje tudi z moje strani!

   • sprehajalec

    Sistem je juga, če ne zastopiš. Tudi ti si del njega. način razmišljanja, delovanja, oskrbovanja.

    • radames

     No, GRS malo poznam. Ne bo povsem po tvoje.

     • sprehajalec

      Zrastel si v njem, drugega in drugačnega ne poznaš.

     • radames

      Poznam še kaj drugega, ne samo jugo sistema. Zato sem zgrožen, ker se znašaš nad GRS.

     • sprehajalec

      Taksiranje na davkoplačevalski denar iz vojaških helikopterjev (ki sploh tega ne bi smeli početi) pijane in izčrpane pohodnike, brez zaračunavanja vožnje?

     • radames

      Raje utihni, ker gora ne poznaš. Najbolj me moti, ko ljudje drezajo v stvari, ki jih sploh ne poznajo. Samo, da izpadejo “pametni”.

     • sprehajalec

      Na miru vas moramo pustiti, Grs, ker ste sami fejst fantje, pa dobr delate. če bi dobili še več denarja, bi pa še bolje delali.

      tako misli cela družba in vse družbene organizacije.

     • Dusan Marn

      ja nekateri v vsem vidijo zaroto ,,se v gasilce se spravljajo ,,pa so kasilci po vecini kmecki fantje in to bolj domoljubno usmerjeni ne pa neki jugofili ,zal nekateri prevec vse posplosijete ,,imam obcutek da je v vas vse prevec sovrastva ,,zame je dobro kar je dobro ,,in slabo kar je slabo pa ni vazno cigavo je ,,zal nekateri vidijo dobro samo v svojih bolnih pogledih ,,to pa je zlo vse te dezele ,,

   • karlina

    To verjamem in vem, ker planinci in in gorski reševalci so in smo samo Slovenci, kajti hribi so nam Slovencem v krvi, polozeni ze v zibelki.

 • Steiermark

  To je isto zahojeno sr……anje, kot vsi ostali srbski podtaknjenci, ki v svojih najintimnejših mislih nikoli niso razmišljali o samostojni Sloveniji, ki so se na vsemogoče načine borili proti samostojni Sloveniji, tudi s predajo orožja TO, danes pa se proglašajo za “osamosvojitelje”….. Čeprav so se pritepli, nekateri že takoj po vojni (ter izvajali genocid nad Slovenci, npr. Barbara rov., Kočevski Rog ter ostalih 700 množičnih grobišč kje ležijo trupla razmrcvarjenih, preko 200.000 Slovencev , Slovenk in slovenskih otrok….), danes je tukaj že druga ali tretja generacija teh tepihovalcev, ki se pa enostavno nikoli nebodo integrirali, ker jim geni tega ne dopuščajo – ista zadeva kot z “begunci” oz. okupatorji iz Bližnjega Vzhoda ali Afrike, ki so lansko leto masovno okupirali Evropo, takoj, ko še statusa begunca nimajo, pa že začnejo z posiljevanjem, ropanjem, klanjem in terorizmom in to nadaljujejo, saj vedo, da jih policija in sodišča obravnavajo kot “neprilagojene ” in “travmatizirane”, ker so pač prišli v svet, ki ga ne poznajo in jim “dajejo” čas, da se “aklimatizirajo”, čeprav vedo, da je to nemogoče zaradi njihovega divjaštva, s katerim so se rodili in ki ga prenašajo naprej na svoje potomce……norišnica!

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • radames

  Razkrili ste toplo vodo. Že zdavnaj je ugotovljeno, da je Veno Karbone Neven Borak. Pač anagramska igra s črkami imena in priimka.
  Je tudi spoprog Helene Kamnar.

  • tarantela

   Včasih je treba malce pogret, da se ne ohladi.

  • Lokomotivführer

   A ni bilo pred cca 10 leti nekaj okrog gospe in UDBE net? Tako se mi dozdeva….tudi državni sekretar izgleda mora imeti pedigre?

  • karlina

   Helena Kamnar

   I

   Helena Kamnar, slovenska ekonomistka, * [[15.10.] 1954, Ljubljana.

   Med letoma 2008 in 2010 je bila državna sekretarka Republike Slovenije na finančnem ministrstvu; od 11. marca 2010 je generalna sekretarka Vlade Republike Slovenije.

   Predsednik republike Borut Pahor je mag. Heleno Kamnar s 1. januarjem 2013 imenoval za svetovalko predsednika republike za ekonomsko in socialno politiko
   Za crkniti res.

 • centurion

  Judež do Judeža v slovenski vladi in parlamentu!
  Je domoljubov za prste cele roke?
  Južnjaki RAUS!

  • PUPA

   V Sloveniji zagotavljamo ČEFURJEM najboljša delovna mesta. Strokovnjaki kot je Klemen Jaklič pa za Slovenijo ni primeren kader. Klemen je prepameten za imet opravka s ČEFURJI.

   • karlina

    res je

   • Nova24TV Mod 2

    Opozorilo: Izogibajte se (kontekstualno) slabšalnim izrazom/izrazom z negativno vrednostno konotacijo. #čefur

 • ljubinica

  Bojan Korsika v Financah:
  “Na vrhuncu priprav na osamosvojitev je Neven Borak pod psevdonimom Veno Karbone v ljubljanski Dnevnik pisal pamflete proti osamosvojitvi Sloveniji in za ohranitev Jugoslavije. Je bil Neven Borak njegova rezervna “bela” varianta, če bi se stvar sfižila in bi Jugoslavija uvedla red in mir v Sloveniji. Kdo ve? Vemo pa, da je Milan Kučan potem Nevena Boraka odlikoval z visokim državnim odlikovanjem.”
  Bojan Korsika domneva, da je imel Kučan Nevena Boraka za svetovalca kot skrito rezervo …
  Za vsak primer. Če bi “zmagala” JLA, bi mu Neven Borak pomagal preživeti ….

  • karlina

   SRAMOTA IN ŠE ENKRAT SRAMOTA

 • if

  Čas osamosvajanja!
  Neven Borak, bil je svetovalec predsednika predsedstva Slovenije
  Milana Kučana, in Nevenov oče Obrad Borak, takrat je bil oficir okupatorske
  JLA, sta bila dnevno v stikih.
  Neven mu je izdajal politične informacije o namerah vlade in predsedstva, Obrad jih posredoval JLA. Obrad Borak je bil ogorčen nad razvojem osamosvojitvenihh dogodkov v Sloveniji, sin Neven ga je podpiral.

  Glede na znana dejstva je očitno, da v prvem odstavku omenjene osebe nikoli niso in ne bodo delovale skladno s pristno vsebino celotne Zdravice, zato so vir antislovenstva, so okupatorsko razpoložene do samostojne Slovenije.

  Danes!
  Praznik upora proti okupatorju moramo iz laži pretvoriti v kvaliteto aktualnosti, ki mora onesposobiti, odstraniti okupatorje slovenstva iz vseh funkcij.

 • Duhec

  Večino zanima sedanjost in prihodnost…

  • Dusan Marn

   se srinjam ,,in tega ne zanima nase politike in njihovih fanaticnih prisklednikov ,,zal bo moralo se nekaj genercij prminiti da se bo ta norost pozabila ,,in poleglo sovrastvo ki ga sirijo politiki med narod ,,za to pa so zasluzni tako janezovi kot milanovi malikovalci ,,meni visita oba preko k,,ze zeloooo dolgo ju ne prebavljam ker sta zlobna diktatorja ,,in obema se upam to povedti v kljun ,,zal ne hodita po mojih poteh ,,ali jaz po njunih ,,sicer pa bolje tako ,,manj ju vidim bojje se pocutim ,,in tudi mediji bi ju morali ze davno osamiti ,ne da sta vedno samo ta dva v vseh novocah ,,,bo pa velika novica ko bosta na prvi strani ,,

  • von Rhein

   Mene zanima tudi preteklost,ki nam oblikuje sedanjost.In še slabše,oblikuje nam tudi prihodnost.

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • tramal

   Zakaj pa potem bereš preteklost.

 • antimur

  Vsi, ki so se sukali in se še, okrog veleizdajalca Kučana, so enaki govnači, njihova rdeča nit je vseskozi antislovensko delovanje, laži, intrige, zahrbtnost…..

  • Dusan Marn

   ja res je a tudi druga stran ni kaj boljsa ,,eden in drugi sta diktatorja ,,to pa tebi ne kapne a ne ,,zal je res eden bolj uspesen vsaj v ropanju kot drugi ,,tudi to ne vidite ,,da pa je bil vec casa na oblasti bi tudi tvoj bogec storil enako ,,no ne bom ti nasteval njegovih juankov ki so naredili v tem kratkem casu kar veliko skodo ,vsaj na nasem koncu ,,za to se predobro vem ker jo cutimo prav vsi ,,sedaj pa me popljuvaj ce ti bo lazje meni ne ker so nam unicili vecino firm in vecino delavnih mest ,,bodo ze zanamci spregledali in razmetali nase kosti psom ker smo to dovolili ,,in prav bodo storili ,,za to pa je krivo NASI VASI a kaj ko so oboji barabe ki so nas zavestno nategnili in izropali ,,kdo je vec pa naj vsak zase razsodi ,,oni ze vedo kdo je kaj in koliko pobasal ,,zato pa eden drugega samo pluva ne more pa ukrepati kot bi bilo trba ,,ker so oboji namakali kljuncke ,,upam da me razumes kaj mislim ,,se tole ,,imel sem tako delo da sem jih vsak dan sreceval in marsikaj videl in slisal ,,tako da si lahko hirto spregledal ene in druge ,

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • ljubinica

  Milan Kučan je leta 1988 v Tacnu – glede predloga t.i. pisateljske ustave- dejal : »Na koncu se čuti nekaj slovenskih pisateljev in njim pridruženih članov pristojnih za to, da napišejo novo ustavo. Tu gre za tipično meščansko ustavo, ki je slabša od Čosićeve, kajti Ćosićeva je sicer meščanska, ampak ostaja vsaj z eno nogo znotraj socializma in znotraj Jugoslavije. Ti naši pa ne govorijo niti o Jugoslaviji, niti o socializmu, niti o osvobodilni fronti. Ampak govorijo o naravni pravici slovenskega naroda, da, izhajajoč iz neodtujljivih pravic človeka, naredijo družbo po svoji oziroma po Bučarjevi meri.«…»Mi pravzaprav politične kulture nimamo in če se to fašistoidno maniro, ki se kaže skozi omenjeno pisanje, skozi topotanje na javnih tribunah v Cankarjevem centru – če tega ne bomo obrzdali, se lahko zgodi, kar se je zgodilo v Nemčiji leta 1931.«
  ****
  Danes pa glavni “osamosvojitelj”!

  • Dusan Marn

   ja veliko si upa tale pokvarjenec ,,in se vedno ne neha ,,oblast mu je pac v krvi ,,samo ko pomislim na njegove junaske roparje iz foruma me pograbi sveta jeza ,,no na drugi strani pa obsolutist ,,le kaj smo storili slabega da imamo tako cudno politicno sceno

  • karlina

   Zalostno, vendar resnično, kot sem ze večkrat zapisala, on bi moral ze najmanj 20 let sedeti v samici.

 • ljubinica

  Samostojna Slovenija ? Ne, hvala ! Nehajte že enkrat s slovensko samostojnostjo ! Končajmo s to zablodo, dokler ne bo povsem prepozno ! ..plebiscitarni podvigi so žabja volna …Slovenci so bili še nedavno moderen in evropski narod. Z religijo nacionalne suverenosti pa se selijo v politično Zakarpatje. …nacionalna vojska bo funkcionirala kvečjemu kot opora morebitnemu slovenskemu fašizmu. …politika, ki se poganja za slovensko nacionalno državo, ne pelje v Evropo. Natančneje, politika slovenske samostojnosti je nezdružljiva z vključevanjem v Evropo. …raje prestopam mejo kot zaničevan in sumničen državljan Jugoslavije, kot pa da ponosno krnim pod suvereno kranjsko marelo. …za začetek bi se bilo treba odpovedati Rešitvi, za katero se zdi, da smo jo našli. Rešitvi, ki v najboljšem primeru ne pelje nikamor: ” samostojni Sloveniji.”
  Mladina -Tomaž Mastnak.

  • Dusan Marn

   in se res je ,,imamo politiko ki spet pelje v diktaturo pa naj bo to takoimanovana leva ali se huje desna ta kar javno pove da si zeli janezove diktature ,,tako eni kot drugi so neizmerno zlo za posten delaven narod ,,tako za te ki so bolj desni kot ti ki so bolj levi ,,zal oboji zapeljani od teh pokvarjenih sebicnih povzpetnikov ,,in to volilci se vedno volijo ,,

 • xtc

  Govorite le o Boraku(to vemo ;da je bil proti Sloveniji) njegova “boljša” polovica ni nič manj pokvarjena in kradljiva:

  • Dusan Marn

   ja vsi so nas neizmerno nasrali in se vedno serjejo po nas ,no nekaj fanaticnih malikovalcev je izvzetih ,,

 • Sredinec4U

  Tole je informacija stara vsaj 25 let, zakaj se to pogreva? Mislim, zakaj je bila tišina 25 let v zvezi s tem parazitom, sedaj pa na prvi strani medija? Ali to pomeni, da bo naslednjih 25 let spet tišina?

  • Zakaj? Ker so ovadili Krkoviča.

   • Duhec

    In samo zarad tega…

  • von Rhein

   Ta informacija ni pogreta.Samo ovoj so odstranili.

  • tramal

   Mora se ponavljati resnica ker prihajajo mladi rodovi in morajo vedeti resnico.

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • ljubinica

  Drugače povedano, vera, da bo Slovenija postala samostojna le, če bomo Slovenci dovolj trdni, nas lahko pripelje do mednarodne izolacije, kaosa in končno do tega, da bi se morali na kolenih vračati v Beograd: lepšega dokaza, da se lahko človek samostojno odloči le o samomoru, o vsem drugem pa se mora dogovarjati, si seveda ne bi mogli želeti.
  Mladina – Miha Kovač

 • ljubinica

  Drugi dan vojne, v času ko je šlo za biti ali ne biti, je v komentarju z naslovom ” Vojščaki ” obtožil vse, ki se bojujejo, da nasprotujejo ” načelu svobodne presoje.”
  Dnevnik, Milan Meden

 • ljubinica

  Teritorialna obramba se spreminja v nekakšno brambovsko bratovščino, ovešeno s čudnimi švanjcerjanskimi oznakami, ki v tem odločilnem trenutku še najbolj ogroža samo sebe.
  -Dnevnik, Veno Karbone ( Neven Borak ) – sin upokojenega oficirja JLA in svetovalec Milana Kučana, ki je za nagrado, ko je tako pisal, kasneje dobil odlikovanje komunista MIlana Kučana – na žalost vseh razumnih ljudi – predsednika RSlovenije.

  • karlina

   Ja in na zalost vseh sedanjih Slovencev, se nam je zgodovina ponovila-zopet imamo za predsednika človeka, ki mu je , oz. mu ni mar za nas, male ljudi in zagovarja same lopove okoli sebe, ti njegovi iz SMC, pa imajo pohlep po obvladanju čisto vsega v drzavi, kaj smo se naučili iz zgodovine-nič, absolutno nič, vedno nas komunisti peljejo na limance

 • Dusan Marn

  in narod noce spregledati ,,tudi veliko razocaranje druge strani ni nic boljse ,,zal ste nas obaji nasankali do konca ,,koliko nas je stalo na roski in ploskalo ko je takratni junacina pojedel cufto ,,in kako smo plaoskali igorcku ko je stal za mikrofonom ,,zal sta nas oba nasrala ,,aden se je polsstil nekoc nasih firm in jih unicil drugi je postal novi diktator ,enega smo zapustili dobili domacega ,,da ne recem kaj o milanovih forumaskih roparjih ,,tako da me boli ko se vedno tako malikujete te povzpetnike ,,upam da bo tega vsaj po smrti teh barab konec ,,ni ga cloveka ki bi vse vedel in znal ,,ti nasi pa se imajo ravno za to ,,in to je narobe ,,a vem da vam to kar tu trdim ni povseci ,,ker pac niste demokrati tega ne sprejemate ,,pa bodite takoimenovani levi ali desti ,,teh opcij pri nas ni bilo nikoli ,,zal imamo pa dve cudni bandi ki si zelita samo cim vecjo obast ,,za katzero pa vemo kaj prinese ,vsaj pri na s,,

 • ljubinica

  Zlati častni znak svobode RS ( Ur. list RS, št. 24/92 ) so prejeli Kučanovi in Stanovnikovi prijatelji in potvorjevalci zgodovine in prava: Ljubo Bavcon: Dolgoletni član povojnega represivnega režima in sotvorec boljševistične jugoslovanske in slovenske kazenske zakonodaje, na podlagi katere je gnilo v jugoslovanskih in slovenskih zaporih nešteto političnih zapornikov. ” Na sam dan razglasitve slovenske državnosti je nagovarjal polkovnika Ivana Bizjaka, enega izmed šefov varnostne službe JLA, naj sproži civilno tožbo proti Igorju Bavčarju in Janezu Janši, ker naj bi bila kriva za objavo slik in drugih podatkov o vodilnih kosovcih v Sloveniji. ” ( Citirano po dnevniku Delo )

  ***
  Vir citatov: http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=blog&op=func&func=print&c_menu=60481

 • južnificirana_si

  in takim plačujemo penzije…. only in slovenia

  • karlina

   Ja in potem se sprašujemo, zakaj je pokojninska blagajna prazna, zakaj sedaj ljudje, ki so garali 40 let, dobijo za zahvalo 500 eu penzije in manj, prav zaradi takšnih, ki ze najmanj 40 letu uzivajo bajne penzije, za zasluge-kakšne, to ,da so bili izdajalci naše Slovenije in se njihove zasluzene penzije še kar dedujejo, za bruhat, res samo za bruhat.

 • rubec

  Čipčaparji so nam ugrabili državo. Češnje tudi. “zemte, domače iz goriških brda. dam kilcu?”

  • Jefferson Vendski

   Al bi mogoće raj enu jafcu?

  • dob

   HAHAHAHA… :))

   Ta je iz Metkovića pri Vipolžah.

   • rubec

    Ti dob, lahko potemtakem sklepamo da je Ivo Milovanovič bric?

    • dob

     Tim tubecm, nisem prav prepričan, da je Milovanović Bric! Birici so ene Milovanoviće izgnali iz Brd leta 1797, ker so pri njih doma našli eno (pazi: ENO) cebibo!
     Rozino po slovensk!

     V Brdih je prepovedano sušiti grozdje ali ga predelati v rozine, za kar od leta 16212 velja smrtna kazen, oz. izgon. Nekateri raje izberejo eno ali drugo. Niso čisto vsi navdušeni z izgonom.

     V starih dokumentih s sojenja odpadnikom jasno piše: kazen se dosodi človeku, ki je sušil grozdje z namenom proizvodnje rozin…
     Za neš kraj je to nepredstavljivo. Pri nas se vse grozdje mora predelati v vino. Vse drugo je zločin.

     In tako dalje, da ne naštevam, kaj vse so pisali. Ampak kaj hočemo, dobra tradicija se gradi tudi prek žrtev.

 • Unikatna

  Saj narod ne more spregledati, če imaš vse svinja.ije označeno kot bančna tajnost, davčna tajnost, vojaška tajnost – strogo zaupno! Če bi narod vse to vedel, bi bilo morda vse drugače!! Slovenci si pišemo sodbo sami!!

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • “Vojaška skrivnost – strogo zaupno” ??

  Ne vidim pripisa da se je umaknila ta oznaka, je nekdo kradel zaupne dokumente, jih hranil, in jih javno objavlja ?
  Ali ? Druga razlaga ?

  • von Rhein

   Kakšen pripis bi rad? Sranje bivše jugovojske ni nobena skrivnost več. Še kakšno bo treba ponuditi.

   • Na dokumentu se vedno označi da ni več ‘Vojaška skrivnost – strogo zaupno’. In to ni nobeno “sranje bivše jugovojske” to je dokument Ministrstva za obrambo Republike Slovenije.
    Zanimivo, no.

    • von Rhein

     Je! Dokument,ki zadeva juvojsko.

    • tramal

     Pridi k meni ti bom dal štempel na čelu za vedno.

  • tomven

   In kaj ima to veze zdaj? Pomembno je, kaj dokument razkriva, ne kako je kdo prišel do njega.
   Če bi v dokumentih pisalo, da je nekdo nekoga ubil, to zate ni važno, važno je kako je nekdo dobil te papirje al kaj? Res si malo tečen s takimi.

   • Ja super!

    Potem pa dajmo dokumente o trgovini z orožjem iz 90tih ki nosijo oznako zaupno v javnost pa da enkrat končno zašijemo malega murglčana !!!

    • Jovo Jamnica

     Drnovšek ne pusti…

     • hehe dobra šala
      : )

      ..pravi spoštovani komentator tomven da je pomebno kaj dokument razkriva, ostalo ne, torej kaj se čaka?, zaupne dokumente o trgovini z orožjem na plano pa da enkrat za vselej zapremo usta malemu murglčanu.

     • tomven

      Tretji stavek mojega odgovora pove, kaj sem imel v mislih. Če je vsebina svinjska in nagravžna ni pomembno kako so to odkrili. In v tem primeru so nam ti balkanoidni, morilsko, klavski (dubajić) idioti generalno naredili veliko škode, zato zame ni pomembno, kako je do objave dokumenta prišlo, ampak kaj v njem piše! Dec it pa to.

    • tomven

     Se strinjam. Zelo. Naj se enkrat razčisti, kdo laže in nabija.

  • tramal

   Ti si izrezan tup komunist.Vedno napadete tistega ki je lumparijo odkril in vedno ščitite tistega ki jo je naredu.

  • joze

   Fotokopirni stroji se se niso phladili

 • dr Janez Sveti

  Če je pol tega, kar tukaj piše res, si nekdo zasluži dva metka v tilnik.
  Dr Janez Sveti državljan

  • Ta Neven Borak je zelo podoben temu poveljniku odreda Teritorialne obrambe v Mostah ki je leta 1991 držal v obroču današnjo vojašnico slovenske vojske v Mostah. In prejel ukaz, naj napade. ”In to na dan, ko je bila razglašena prekinitev ognja med sprtima stranema,”
   Tudi ime in priimek imata isti.
   http://www.24ur.com/novice/samostojnih20let/le-razsodnost-je-preprecila-napad.html

   • dr Janez Sveti

    Takrat sem bil tudi sam na enem položaju v Ljubljani in smo bili pripravljeni za napad. NIKOLI NIHČE NI IZDAL POVELJA ZA NAPAD! To je LAŽ! Bilo je povelja, da se tudi naboji ne dajo v cev, ker bi se zaradi napetega stanja lahko komu pomotoma sprožilo orožje in bi nastal hudič.

    Dr Janez Sveti veteran

    • Jovo Jamnica

     Ja. Mnogo bolj napeto je bilo tam leta 79, ko sem kot pripadnik obmejnega voda z metkom v cevi, s sotrpini v “strelcih” česal gozdnat teren v smeri od avstrijske meje, proti glavni cesti Dravograd-Maribor…

     • sprehajalec

      Iskal “ustaše”, pa “balije”? V JNA so znali našopati adrenalin, češ bodo balije pa ustaše vsak hip skočili iz grmovja.

      Četniki pa nikoli. Ti so pa na koncu zares prišli.

     • Jovo Jamnica

      Koga smo takrat iskali, nismo vedeli zagotovo. Kmet je javil in ob štirih zjutraj smo šli s Pinzgauerji v akcijo proti, lahko tudi vrhunsko izurjenim diverzantom…

     • sprehajalec

      Udba je imela tako pokrito sceno, da ni bilo šans za diverzante. Samo enkrat so se prebili t.i. Bugojanska grupa čez Dravograd, v Hercegovino. Za njeno lovjenje je bilo angažiranih 20.000 pripadnikov raznih vojaških in paravojaških sil.

     • Jovo Jamnica

      Ne vem. Nisem imel zveze z udbo… Metek pa sem imel v cevi. 7.62… In ja, nas je bilo samo 20.

     • sprehajalec

      Tudi jaz, običajna praksa na straži. Če si hotel, si imel v saržerju ali škatlo v žepu, če te je bilo strah, seržer vložen, če te je bilo pa res hudo strah, pa repetiran. Na “gotov’s”. Vendar v 99,99 % ni prišlo do tega.

     • Jovo Jamnica

      No vidiš. Ampak jaz nisem pisal o straži. Se pa je enkrat pri “nas” zgodilo ob menjavi straže, da se je pri vkorakanju zamenjane straže v objekt, enemu “prestrašenemu”, pa ravno Šiptar je bil, po nerodnosti sprožila “papovka” v strop…

     • Jovo Jamnica

      Metek v cevi “na gotovs” ni šala. Če bi takrat iz grmovja skočila srna, bi jo skupila… To ni bila zajebancija. Bili smo bledi od strahu.

     • sprehajalec

      Verjamem, marsikateri Šiptar jo je skupil, na poti do Nemčije.

     • Jovo Jamnica

      Kdor je v Jugi zaprosil za potni list, ga je tam nekje, že koncem šestdesetih, dobil. Tudi Šiptar. Iz prve roke ti povem, da je to streljanje povprek na ljudi, ki ga želijo nekateri danes izrabljati v propagandne namene, za lase privlečeno.

     • sprehajalec

      Dobil si nagradno.

     • Jovo Jamnica

      Ni mi znan takšen primer, zato težko sodim.

     • dr Janez Sveti

      Na TOTEM koncu ste imeli dejansko borbe. V Ljubljani razen helikopterja in enega ubitega pri Smeltu,, ker ni ustavil avtomobila na ukaz ni bilo hujšega. Trzin, ni Ljubljana!
      Dr Janez Sveti

    • Sveti, to ni edini primer da so zavrnili njegove ukaze in ravnali drugače.
     In to tudi še danes povedo osebe, ki so poveljevale svojim skupinam, so bili uspešni če tako rečem, so še danes brez madeža, ni razloga da jim ne bi verjel.

     A je ta na posnetku ta iz članka?, ali je samo slučaj?

     • sprehajalec

      Ne govoriš resnic Trikotnik (三角形 = trikotnik, da boste vedeli, s kom imate opravka. Iluminati torej.

      Napad na vojašnico direktno pod razno ni bil izdan. Če misliš na vojašnico Moste Polje, so se kasneje pojavile govorice, da je skoraj prišlo do samomorilskega napada, ki pa ga je razsodni poveljnik TO odklonil. Pojavile so se približno takrat, ko je Ivan Janez padel v nemilost.

     • dr Janez Sveti

      Ne vem. Bilo bi pa čudno, da ni ista oseba.
      Dr Janez Sveti

   • Aton

    Venotova peta kolona je zelo močna in piše, piše…

  • indijanka

   :)..tko ja..po moško. Ne bodo se nam samo posmehovali.

   • dr Janez Sveti

    Če nekomu zaupaš funkcijo v službi naroda in le ta službo izkoristi za sovražno delovanje? Kaj naj mu dam nagrado, kakor gospod Kučan? Pa menda nebo Kučan ponovno momljal, kako ni imel podatkov?
    Kaj se gremo? ” Samo sam se malo šalio?”
    Na takšna sovražna dejanja do moje edine domovine, reagiram nasilno. Brez usmiljenja. To namreč ni politično nestrinjanje in parlamentarna razprava. To je izdaja in vohunstvo.
    Dr Janez Sveti hudič

    • indijanka

     En vohun..drug dezerter :). Vojaške stvari so mi jasne.

     • karlina

      tudi meni,

    • avtohtoni neandartalec

     Da ne bodo tudi tebe zasačili, s kakšno granato v žepu, se boš lahko potem zgovarjal, da nisi mislil nič slabega in hočeš Slovencem samo dobro, granata je bila pa za predsednika države.

     • dr Janez Sveti

      Nisem morilec. Kazen je lahko samo odločitev sodišča.
      Dr Janez Sveti

    • karlina

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Kot kaze , bomo morali našo Slovenijo narediti ze končno svobodno.

  • avtohtoni neandartalec

   Verjetno je samo napol res, torej bi en metek zadostoval.

   • PUPA

    Drugi je za vsak slučaj, če je lobanjska kost pretrda.

   • karlina

    Zakaj pa samo na pol, sam vprašam.

 • ostrovrhar

  Kučan je ves čas sedel na dveh stolčkih. Pardon, pručkah.

  • FORT WORTH

   Na dveh ?!
   On sedi na enem,le da se je zaradi strahu v letih po osamosvojitvi malo potuhnil.
   Ker pa ima spet vse na svoji strani so mu spet zrasla krila…

 • FORT WORTH

  Svetovalec Kucana srb Neven Borak je pisal pod kolumne pod psevdonimom Veno Karbone ?!
  Zgleda,da ima ta nesrecnik manjvrednostni kompleks…
  Aja pa saj smo jih pregnali v samo 10 dneh. :-DDDD

 • MEFISTO

  Lepo druščino je imel Kučan okoli sebe

  Poleg Nevena Boraka še udbaša Perčiča in enkaj drughih udbašev in najmanj dva okorela senilna oznovca.

  • Duhec

   Očitno mu je to sam koristlo in mu še…

   • karlina

    Ita, saj vsem

  • karlina

   Kučan in njemu podobni, bi morali sedeti ze najmanj 20 let, toliko sramote in predvsem nepopravljive škode so naredili NAŠI SLOVENIJI in nam SLOVENCEM, pravim, ki zivimo in imamo prednike od vekomaj v Sloveniji, ne tistim, na papirju-kajti le ti so zase super dobro poskrbeli, seveda s pomočjo nekaterih izdajalskih Slovencev.

 • garfi

  Glejte izdajalca petrleta kako muti na televiziji

  • Unikatna

   Kaj muti? Kaj je povedal?

   • garfi

    to je druga tema ne morem, klikni tv v živo

 • soc

  Ta rdek (premetanka, seveda) od človeka, Kučanov bližnji svetovalec, torej še danes živi na (tudi) mojih plečih. Grozljivo, da uporabim priljubljeni izraz uredništva tega portala.

  Nazaj v svoje pogoltne žepe ste nam ukradli državo, rdeči krvosesi. Še množičnega klavca, vampirja Dubajića ste vključili. Se bomo še srečali, se mi zdi, le da tokrat brez imperialno preračunljivih Angležev na mejah civilizacije.

 • Nata

  Ja, kar precej takih je bilo .
  Napišite tudi o drugih……….Školjč………..Potočnikova………brata Juri……Žakelj…….Kreft…….Golobič……..Jakič……..Kmecl……..Plut………..Bulc Lokarjeva …..pa ” glava ” vseh Kučan.

 • Jovo Jamnica

  Priimek Borak je srbski my ass…Glavni migracijski pravci Boraka u prošlom stoljeću zabilježeni su iz Ptuja (Slovenija) u Cesticu, iz Kistanja u Šibenik te iz Kistanja u Zadar.

  • avtohtoni neandartalec

   Slabim Hrvatom vedno najdejo Srbske gene.

   • Jovo Jamnica

    To je že nekaj časa prava “mantra”!

   • Aton

    Saj Hrvatov (in Bosancev) sploh ni. So samo Srbi, ki se koljejo, če ne gre drugače, pa med seboj!

 • primoz

  Takih Borakov je še malo morje in v posmeh Slovencem jih nekateri celo razglašajo za ključne osamosvojitelje !

  • karlina

   TOČNO

 • Bogdan Binter

  Počasi se bo vsa udbomafijsko srbska združba sama razkrinkala…dodamo še ženo Boraka Heleno Kamnar in počasi se kaže slika celotne združbe in njenih izdajalcev Slovenije…Na osnovi dokumentov, bi bilo potrebno proti vsem izdajalcem sprožiti kazenski pregon in jim do nadaljnega zamrzniti pokojnine ! Naj se enkrat konča izdajstvo kaznuje in vse vpletene pripelje pred sodišče !

  • Jovo Jamnica

   Če bi Srbi vedeli, za kakšno štalo jih bodo danes krivili zavistni pripadniki nekega avstro-ogrskega “plemena”, bi lastnoročno odnesli iz Belgrajskega dvora klan ilirskih pritepencev z vzdevkom Kara.., ki je še Karlu Mayu bil izziv, in bili nikoli ne pristali na angleško kalkuliranje.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Iz tvojih ust, v Bozja ušesa, ampak bo tezko, zelo tezko, ze sama Ljubljana je v celoti srbska s srbskim zupanom na čelu, kar je velik absurd.

 • Bogdan Binter

  Jovo Jamnica.., nikoli nismo bili Slovenci ” pripadniki nekega avstroogerskega plemena “…ali Ilirski pritepenci…Zgodovina ti očigledno malo šepa…… Smo narod ki na tem prostoru živi že preko 1000 let, ki bo vedno sovražil domače in tuje izdajalce…posebno pa agresorje ! Moje prijatelje iz Srbije, ne dajem v isti koš…!

  • avtohtoni neandartalec

   1.500 let smo doma v Sloveniji, glede na zgodovinske vire, ki so nedvomna znanstvena dejstva. Pred nami so tu živela samo neka germanska in arabska plemena.

   • montyamp
    • avtohtoni neandartalec

     Če gledamo sodobno ekonomsko teorijo, smo pet dve stopnji zadaj v razvoju.

   • sprehajalec

    Temu se reče “pseudo znanost”.

    • Jovo Jamnica

     Mislil je na večino, ki sestavlja današnjo populacijo na našem ozemlju.

   • Bogdan Binter

    Se popolnoma strinjam ….kljub vsemu pa le 33 let nismo bili zasužnjeni !

  • Jovo Jamnica

   Če mi kaj pomembno ne šepa, je to… zgodovina.

   • Duhec

    Pa glih teb….

    • Jovo Jamnica

     Ja. Škoda… ne da?

     • Duhec

      Kokr za koga.

     • Jovo Jamnica

      …diplomatsko… :)

     • Duhec

      Včasih se tud tega poslužujem. Sm pa sama seb smešna.

 • avtohtoni neandartalec

  Pamfleta ne morem prebrati, v sredini je povsem nečitljiv, ne pa na začetku lepo povedal, da nismo imeli nobenih izkušen s kapitalizmom in nas ekonomija ne more podpirat tako kot je bilo predvideno v osamosvojitveni viziji.

  Ne zdi se mi čudno, če so nadzirali ljudi blizu vrha oblasti, ampak če je javno pisanje edino kar lahko najdejo…
  Prepričan sem, da so obstajale številne zarote proti Sloveniji, tudi to je normalno, saj lahko vidimo v kaj se je izrodila, bolj čudno je, da se niso preprečili hudi osamosvojitveni zločini in izbrisani. JNA je vedela marsikaj, ampak ji ni nič koristilo, glavno vprašanje je bilo nedvomno, če bo SLovenija prevzela sistem obrambe od socialistične republike ali bo vztrajala na svojem novem modelu, ki nas bo prej ali kasneje finančno pokopal. Pomislite, Jugoslavija je propadla zaradi ekonomije, mi smo šli pa v tisti bedi opremljat še eno vojsko, take butalce lahko najdeš edino še kje v Afriki.

 • montyamp

  Kaj dela ta bandit v Sloveniji ??? Naj se spoka na Kosovo , da bo videl kako je VELIKA SRBIJA VSAK DAN MANJŠA . Srbski uskoki , podrepniki žveplenega pritlikavca , potomstvo podivjane horde morilcev bo tako dolgo nažigalo , da jim bo NATO poleg svinjaka zrušil še kokošnjak in bomo Slovenci z Hrvati potem iz Srbije naredili PARKING . SLOVENIJA BREZ SRBSKIH USKOKOV = = = ŠVICA

 • avtohtoni neandartalec

  Mene zanima, če so bili tudi tisti nadzorovani, ki so podarili kose naše domovine tuji verski republiki Vatikan in dovolili Hrvatom, da okupirajo zaliv in nuklearko, najbrž je bila cela njihova družina na naši strani, čeprav so sami Hrvati, lol :)

 • Mogoče je to trenutek da povemo od kod so Srbi in srbsko govoreči Hrvati. Slovensko narodno telo je bilo od Kamčatke do zadnjega roba Irske vse od uničujočih dogodkov po velikem uničenju, ki je bilo okoli 10 000 let nazaj. Nismo rabili narodne zavesti, ker smo bili državljani sveta, ki je govoril takrat še en jezik, ki se je imenoval tudi sanskrt, torej Slovenščino, ki jo poznamo še danes. V času Bizantinskega cestarsva, je prihajal na naš narod okoli Donave velik pritisk. Naši so se uprli in skoraj strli Bizantince. Oslabljeni so poklicali na pomoč nomadska turška plemena (Hrvate in Srbe). To je bil še čas pred islamom. Področje pod Donavo so tako zasedli omenjeni in se pozneje počasi širili, kakor se širijo invazivne vrste. Še leta 1500 je bilo naše narodnostno ozemlje čez 80% današnje Hrvaške in dela Srbije. Takrat je bila Kajkovščina komaj opazna in veliko bolj prepoznavna kot prava Slovenščina. Vplivi sosed so se poznali v jeziku zelo malo ali skoraj nič. To je bilo 1500, kar je dokumntirano, torej je bilo pred tem obdobjem Slovenko ozemlje še toliko večje. Nek ruski evangelij (v Moskvi) iz časov pred Monogoli, ki je še hranjem je prav tako čista Slovenščina.

  • avtohtoni neandartalec

   Obstaja še druga možnost za nastanek Indijskih besed v slovanščini, par tisoč let invazij in okupacij je zagotovo pustilo kakšen vpliv.

  • Janez

   Tole se bere ?
   Precej utrgano !
   Oz. Kot ena znanstvena fantastika. Od kod pa so taki podatki?
   Jaz imam precej drugačno predstavo o slovenski bolj oddaljeni slo preteklosti ! L.r. JANEZ KOMENDA

   P.s. če imaš kake vire jih navedi

   • http://www.zgodovina.eu/slovenci/od_kod_ime/od_kod_ime.htm
    To je samo del za ogrevanje. Zdaj je izšla knjiga našega sodobnika Trubarja, ki veliko pove o nas. Ne spomnim se imena- nekdo na V..

    • Jovo Jamnica

     Ja, Anton Vramec nas pouči, da je imel s Sloveni posla že Aleksander Makedonski, tam pred Kristusom. No, od kje mu verodostojen vir v 16. stoletju, je tudi meni neznanka…

     • tarantela

      kumranski zapisi, he-he

   • radames

    Na ozemlju bivše Juge vsak narod spesni takšne pravljice. So največji, najstarejši, njihov jezik se je govoril še pred nastankom tega planeta in podobne traparije.
    Človek zamahne z roko in gre dalje.

    • nevtrino

     Hehe, vendarle je pa precej očitno, da so hrvati in srbi s celotno bosno samo ostanki nomadskih turških plemen ….

 • avtohtoni neandartalec

  Sem našel zelo kratek intervju z Borakom, lahko sami slišimo kako ta profesor ekonomije razmišlja. Iz reforme v reformo: – https://youtu.be/HNzF6DKROk0

 • avtohtoni neandartalec

  Arhivi naše sodobne Udbe… kdo jim pa še kaj verjame, mene so prepričaili edino, da takega totalitarizma niso poznali niti v vzhodni Nemčiji.

  Pri nas se je ljudi in državo uničevalo povsem javno, nič niso skrivali, le mediji marsikaj niso objavili, nobenih zločinov nad posamezniki in kritik zakulisnega dogajanja, še posebej Dnevnik je eden takih, ki rad obrača dejstva na glavo. Kako bi naj, še črno bela Mladina je imela svoj čas barvno reklamo čez celo zadnjo stran, od največjega tajkuna in izdajalca v državi.

 • Veritas

  Še en dokaz več o srbskem mainstreamu med slovenskim kvazi levičarstvom. Srbi so po francozih in nemcih najbolj pohabili Slovence. Skozi medije in šolstvo propagirajo protislovenstvo in protikatolištvo ravno z namenom, da ohranijo svoj vodilni položaj.

  • Jovo Jamnica

   Slovene so najbolj pohabili Rusi. Jezik starih Slovenov se je ohranil v veliki meri edino pri nas, Slovencih.

   • Veritas

    Ti govoriš o slovenih, jaz o Slovencih. Jaz govorim o kulutrnem, mentalitetnem, psihološkem in v končni fazi genetskem pohabljanju s strani Srbov. Srbi so od vseh okupatorjev najbolj uničujoči in kot kaže nas bodo dejansko dokončno uničili. Slovenec recimo sploh več ne ve, kaj je slovenski in kaj srbski priimek.

    • Okra tatoo

     Juga je bila kompromis. Tako kot je zdaj Ojropa. Vedno je daj dam. Dobili smo… Razvili smo… Izgubili smo… Od naših trenutnih politikov pa je vedno odvisno kaj, kdaj in kako. To velja od Napoleona naprej. Prej so itak Habsburgi imeli v načrtu enotno Avstrijsko ozemlje, potem so jim pa Francozi malo sfižili zadeve, ko so ustanovili šole, tudi ranga univerze, pa so bile potem za sto let ukinjene. Jaz se ne bi “šlepal” na nekega Čopa, ki se je naslonil na Nemce, ravno tiste, proti katerim naj bi se borili takrat. Raje na Kopitarja, ker je imel zgodovinsko gledano bolj prav. Treba je delat na združevanju, podobnih stvari, ne pa do konca zanikati vse sosedovo, ki je vsaj toliko naše, kot njegovo. Vsaj
     tam kjer se ne gre za neko islamsko genezo, ki je totalno tuja v vsem in zato celo zelo nevarna. Mi smo dali Srbom več kulture, oni so nam pa dali, kljub posrbljevanju mehkejšo pot do samostojnosti. Pred kratkim sem gledal nekega Novaka na TV, ki je lastnoročno izjavljal, da so slovenski nacionalisti krepko sodelovali s srbskimi. Hrvati so bili pa potisnjeni na stran. Tu pa je ves catch. Jaz bi Janšiste kar imenoval Ustaši. Ker so v takratni kolobociji zastopali njihove interese. In jih še danes.

     • Veritas

      Zelo manipulativen zapis s katerim se ne strinjam:
      1. uporaba izgovora v smislu kompromisa je enako kot upravičevanje umora kot kompromisa – logična analogija; sosed mi je speljal žensko, jaz sem ga ubil, torej pravičen kompromis, jaz sem ostal brez ljubljene osebe on pa brez življenja… seveda je to čista manipulacija, tako kot tvoje pisanje
      2. ni odvisno od politikov, temveč od ljudi, ljudstva… bolje rečeno kritične mase le-tega, ki akceptira tisto kar počnejo politiki in po drugi strani od trdnosti etičnih ter moralnih kvalitet tega ljudstva od koder pridejo politiki – logična analogija; standard Danske je tak zaradi ljudi, ki tam živijio oziroma bolje rečeno so živeli zaradi nasilnega multikulti eksperimenta. Torej standard Danske ni padel z neba… prav tako ne standard njihovih sosedov…
      3. nihče ne zanika sosedstva – tu se vidi, da ne razumeš pointa; bistvo je v nevsiljevanju in neposiljevanju soseda s svojo mentaliteto ter svojimi interesi!!!!
      4. na točki islama se vidi, da si klasični srbofil, verjetno tudi srbskih korenin
      5. največja laž, kar sem jih slišal, da smo dali mi srbom več kulture… primerjaj % glasbe na slovenskih radijih v srbskem jeziku in obratno (% glasbe na srbskih radiji v slovenskem jeziku). Primerjaj število srbov v slovenski kulturi in število slovencev v srbski kulturi. ..
      6. kakšna je to po tvojem “pomoč” na poti v samostojnost, če pa na tej poti postaneš srb in ne Slovenec?!?!??!!?! Da se sramuješ slovenstva, patriotizma… kakor prav ta srbska mentaliteta perfidno podtika skozi medijski in izobraževalni sistem. Slovenec sploh več ne loči med srbskimi in slovenskimi priimki!!! Petrič, Valič, Stanič… to so srbski priimki!!!!
      7.pri “Novaku” si lepo zlorabil plavo gardo, ki se je s slovenske strani borila za ohranitev kraljevine torej za kralja, ki pa je bil v tem primeru srbin. Slednjega so jasno podpriali frakcija nacionalistov, ki se imenuje rojalisti.
      8. Janšizem seveda ne obstaja (upam, da tudi nikoli ne bo in da se Janši ne bo odpeljalo kot Kučanu), bo pa zagotovo nekoč v zgodovinskih knjigah kučanizem kot oblika mehke diktakture. Tudi napoleona so do cca 100 let po njegovi smrti tretirali enako kot istorodnega zločinca hitlerja. Šele kasneje se je nanj izoblikoval z določeno zgodovinsko distanco realen pogled. Isto se bo zgodilo s hitlerjem, rasnim socialistom, ki je uvedel regres (Urlaubsgeld) in enako tudi s srbstvom ter jugoslavijo. Vsak dan je več resnice o slednjih dveh in ta je ravno obratna od iluzij, ki jih tebi podobni trosijo naokoli.

      Skratka nisem presenečen. Še eden več, ki je zašel semkaj, da širi laži, polresnice in manipulacije. Še eden več iz široke skupine jugonostalgikov, srbofilov in komunjarofilov. Še eden, ki ob stiku z resnico, ker je ta preveč boleča, zopet raje pogleda tja v privid, v laž… indoktrinacija je enostavno prehuda in spreobrnitev k resnici ni mogoča, ker bi to pomenilo priznanje, da si živel celotno dozdajšne življenje v zmoti.

     • Okra tatoo

      1.Ti dežavo očitno razumeš kot Cankarjansko mamo. Ko so ti jo vzeli, ne najdeš več poti ven. Moral boš ubiti očeta, Janeza. Jože je na srečo že pokojni, za Janeza pa nimaš jajc, ker nisi pravilno razrešil svoj kompleks.
      2.Moji predniki so iz severa, zato me ne podučuj, kako se tej stvari streže. Razlika med njimi in Slovenci (katoliki) je v tem, da smo tam sprejeli način druge resnice in resnice kot Resnice in ne papeške resnice, ki je vsakokrat drugačna in hinavska. Poleg tega pa vera v nekaj nima glavne besede, temveč je dovoljen dvom.
      3.Takrat ko boš spoznal, da ti ni treba več pokristjanjevati, ker se je to zgodilo pred več kot tisoč leti, boš mogoče po ravno toliko letih spoznal, zakaj pri Dancih katolicizem ni zaželjen.
      4.Na točki Islama se vidi, da sem tudi potomec ločine protestantov, ki so že za časa Matije Korvina prišli kot prvi na to ozemlje, ki takrat še ni bilo pod Habsburgi. Prinesli knjige, kulturo, omiko, in ubranili to deželo. Imeli so svoje cerkve in bili temelj za razvoj protestantizma. O njih se ne piše. Vse cerkve so danes katoliške. Njihove kosti se kažejo po kostnicah, knjige so pa sežgane. O njih priča kranjski grb s kockasto moravsko zastavo. In krajevna imena brez slovenskega “nj”, ampak samo z “n”. Česnica, Morava, Moravče, Lucija, (cerkve sv. Lucije…, gradovi, ki so jim potem Habsburgi in RKC ko so prišli k sebi uničili vso zgodovino in jih porušili, prebivalce pa pobili) imam tudi ogromno drugih podatkov, tudi rodoslovnih. Dokazanih. Če se bodo tudi cerkveni čarovniški arhivi odprli, kar vem, da se ne bodo, ker so krvavi, bodo ljudje lahko to zelo enostavno raziskovali in ne bo potrebno kakšno večje računalniško
      znanje.
      5.Brez Srbov ne bi bilo Univerze. V Celovcu pri sledilcih Haiderja je ni. V Trstu pri naslednikih Duceja je ni. V Zagrebu pri Ustaših je ni. Ti trije imajo tudi skupen imenovalec. RKC. Istega podpornika.
      6.Petrič, Valič in Stanič so te branili pred Turki. Islam je imel turške tabore celo na Gorenjskem. O tem piše celo Valvasor. Čeprav je že on pisal o zelo oddaljenem času. Uskoki niso bili Srbi. Dokazano.
      7.Slabo si bral. Neki novodobni Novak (Boris A. Novak) govori o sodelovanju s Srbi in podpisovanju peticij. Trgovina z orožjem z Ustaši in Vehabijami bo pa tajnost verjetno do takrat, ko bi trgovci zaradi tovrstnega kriminala lahko šli v zapor ali v Haag. (deželo mojih prednikov), kjer zakoni veljajo.
      8.Janša ni Napoleon. Janša je žalosten primerek pritlehnega demagoga in zdraharja, ki še danes po tridesetih letih išče razprtije. Oglej si Napoleonovo posmrtno masko, pa ti bo jasno. Napoleon ni bil neki izvrševalec višjih povelj, danih od boga ali Rodeta. Janši pa je treba že zdaj dati mesto, ki mu gre. Za sto let nas je potisnil v revščino. Racno včeraj sem gledal okroglo mizo pri Vidi Petrovčič. Nobeden kriv. Država v d.reku. Vsi ki se danes kažejo na tej in takih okroglih mizah so se pa kazali že pred tridesetimi leti. So nam kazali pot v bodočnost. Bodočnost je pa danes tukaj. Ravno se pripravljam, da zopet grem za nekaj časa k sosedom za delom. Če bom pa videl tvojega Janeza na zdravljenju, ga bom pa pozdravil, tudi v tvojem imenu.

     • Veritas

      Nisi me presenetil. Zopet popolnoma manipulativen zapis – zopet resnica ravno obratna (odpri cel post v samostojnem oknu, ker je dolg in ni zaobjet v kratkih replikah):

      1. Glavni problem je, ker levičarji in tebi podobni vedno govorijo o državi, nikoli o domovini. Torej ravno to kar implicitno sam zagovarjaš/ razumeš podtikaš meni. Prozorno! Bistvena je domovina, ne država – ta je le pravni konstrukt! Kot zmerni libertarec pa zagovarjam, čim manjši njen vpliv zaradi izkrivljanja trga na vseh področij. Torej logični sklep je, da jo je preveč, ne pa premalo – in to velja za vso zgodovino. Torej ne morem jokati za nečem, česar si želim manj!!!! Na tej točki si pokazal vso svojo funkcionalno nepismenost…
      2. Enako kot zgornja točka – zopet podtikaš svoje razmišljanje meni. Meni kot prepričanem ateistu podtikaš nekritično verovanje v papeške resnice?!?!?!? Hahahahhhhaa Oh kako plitko razmišljanje si tu pokazal po principu, če ni črn je pa bel in podtikaš kvazi katoliško zaslepljenost. Poveži s točko 1 – največji problem slovencev je ker je najprej komunjara, socialist, katolit… in šele potem Slovenec!!!!! To razdeljenost pa perfektno izkoriščajo srbi. Kamor zagotovo spadaš tudi sam (vsaj med srbofile), sicer ne bi kazal tolikšne funkcionalne nepismenosti, ki je tako značilna prav za balkan. In ti bi mene poučeval o pravici do dvoma?!?!? Kaj praviš potem na pravico do dvoma v nenadno oz lovsko smrt Cankarja ter Krambergerja??? Prvi je izjavil: “Ujedinjenje po srbsko bo pustilo katastrofalne posledice za Slovenstvo”, drugi: “srba lahko zajebeš, če imaš glavo, samo z glavo je treba delat.” ali “srbi so mi grozili, da me bodo ubili” ali “Oni komunisti v Sloveniji se hočejo spet s srbi združiti in nek kongres narediti”
      3. Glej zgornjo točko – zopet si udaril mimo. Naj še enkrat poudarim – nimam niti enega katoliškega zakramenta!!! Pokristjanjevanje zavračam z enako mero kot posrbljevanje!!!! Slednje dela precej večjo škodo, kot prvo. Sta pa oba procesa škodljiva. Ropanje preko cerkve je seveda škodljivo, toda posrbljevanje ima še bistveno hujše posledice.
      4. Zagotovo je protestantizem v razvoju človeštva najvišja oblika in najbolj razvita oblika vere. Toda tebe se lahko predniki zgolj sramujejo, da takole zavajaš, podtikaš in razkazuješ vso svojo funkcionalno nepismenost. Iz tega zapisa se tudi vidi zakaj si naklonjen srbom – zaradi zločinov katolištva in plemstva nad protestanti. Ta je seveda povsem jasen in adekvaten brez dvoma. Toda tvoje dejanje je v stilu znane Churcillove izjave: “da premagam nacizem, grem tudi v pekel po zaveznika (beri ruske komuniste)”. Skratka zaradi očitne nepravice storjene s strani katolištva in ene ločine židovskega plemstva, podpiraš srbstvo, ki je prav tako preko druge židovske ločine naredilo še bistveno več gorja Slovenstvu!!!! Iz tega razlogi opravičuješ še večje nepravice, kar je skrajno sebično in pokvarjeno!!!!!!!!
      5. Čista laž. Slovensko univerzo so ustanovili Slovenci ne pa Srbi!!! Ti so samo perfidno dali Slovnecem občutek svobode, da kao zadihajo zraven pa vzporedno peljali uničujoč proces posrbljevanja!!!! Kar se tiče zamejcev pa zopet manipulacija, da ji ni para!!!! Le zakaj zamejski slovenci ne rinejo v nazaj v Slovenijo, če so pa tukaj kao srbi poštimali naredili pravično okolje…?!?!?!? Izpostavljaš točno ti dve mesti, kjer je šel glavni tok udbaško-srbskega denarja katerega izvor je kraja Slovenskega naroda. Sicer pa je logično, da v tujih državah ni naših univerz. Mar imajo srbi v prijateljski rusiji svojo univerzo?!??!!? Največja perverzija pa je ta, da omenjaš ravno mesta in področja, ki jih je slovenstvo izgubilo ravno zaradi srbov!!!! Srbi so žrtvovali naša narodnostna ozemlja po 2 svet vojni pri novem risanju mej, da so sestavili ozemlje, kjer živijo srbi v okviru jugoslavije!!! Torej makedonija, črna gora, kosovo… v zameno za naša narodnostna ozemlja. Kakšne podle manipulacije ter laži iz tvoje strani – kaj takega potomec protestantov zagotovo ni zmožen, ker mu to prepoveduje znana protestanstka etika in morala.

      6. Nisi dokazal nasprotnega kar trdim. Torej to so srbski priimki, ki pa svoje komplekse zdravijo na slovencih. Kot dolgoletne turške sluge zdravijo svoje kvazi večvrednostne komplekse, da oni nekomu vladajo. To so počeli cel čas jugoslavije in vidimo kako slabi vladarji so. Normalno, če pa so bili sluge => serb- serven… Lep primer tega kompleksa je tudi kosovska bitka… samo srbi lahko tako obžalujejo svoj poraz, da iz tega delajo zmago… Sicer pa so srbi znano slabi vojaki, kar se je dokazalo v vsaki vojni. In enako je bilo proti turkom, ki so jih pregazili podolgem in požec. Da pa so nas srbi ubranili je čista laž!!!! Polej si malo zamolčane zgodovine, recimo bitka pri Sisku. https://sl.wikipedia.org/wiki/Bitka_pri_Sisku ali http://www.hervardi.com/bitka_pri_sisku.php Rešili so nas sinovi Slovenstva ne pa neke poturice srbske!!!!

      7. Torej sem mislil na drugega Novaka, kar ne spremeni dejstev, ki sem jih napisal. Pri tem pa so dejstva le še bolj v prid mojim trditvam. Ta novak je znan srbofil in komunjara, dobesedno srbski podtaknjenec rojen v Beogradu. Zopet zelo prozorno. Kot bi za zgled dajal peticijo, ki bi jo podpisoval Rode z vatikanom hahhahahaaa Kar se tiče njegovih peticij pa itak ni vredno izgubljati besed: za izbrisane (beri: za izgubljene privilegije srbskih oficirjev in drugih, ki si želijo naših pokojnin)… Le kako to, da nikoli ne pristanejo na posamično reševanje primerov?!?!? Torej so tako “človekoljubni”, da držijo dajenske reveže kot talce privilegijev srbskih oficirjev!!!! Kar se tiče trgovine z orožjem pa zopet manipulacija vseh manipulacij – cela Bosna ve, da je kučan trgoval z Izetbegovičem!!! In da je skupaj s kacinom hodil v izrael zaradi trgovine z orožjem. http://nova24tv.si/panorama/kucanova-ilegalna-trgovina-z-orozjem/ Na youtube celo obstaja posnetek oddaje iz bosanske tv, kjer kacina peglajo kot srajco glede kučanove trgovanja z orožjem. Zakaj ves čas režimski mediji poudarjajo količino denarja pri trgovini z orožjem? Ja ker jih tako boli, ker je nedko presekal ta tok in jih udaril po kradljivih rokah!!!! Saj je znano, da je bila trgoina z orožjem in drogami domena udbe skoraj pol stoletja!!!!
      8. Seveda brez Janše ne gre, kako predvidljivo hahahah Gremo po vrsi, zopet namreč rafal laži, manipulacij… Podtikanje razprtij iz zdrah izhaja iz totalitaristične miselnosti komunizma, kjer dvom in drugačno mnenje ni dovoljeno. Torej ker se ne strinja z “nami” je zdrahar… Torej ravno kontra temu kar si izpostavil v točki 2!!!! Tu se kaže vsa tvoja intelektualna beda in dvoličnost!!!! Ko ti paše je tako, ko ne paše pa drugače… ti imaš s protestantizmom ravno toliko kot prostitutka z nedolžnostjo !!!! (pa ne obsojam prostitutk, niti jim ne moraliziram)Poditkanje po “tridesetih letih” je izjemno prozorno – češ če od laži in
      krivice mine nekaj časa pustimo to na miru, a sam znaš pa lepo na dan
      privleči krivico katolištva, ki se je zgodila nad protestantizmom. Kako
      dvolično!!!!! In tu je sedaj skrito bistvo – tvoja nova dvoličnost. Ko ti je pasalo si se skliceval na kompromis, torej bi se moral tudi v tem primeru ko je jasno, da je Janša najboljša možna izbira med danim!!!! Seveda ti tu ne paše in pišeš ravno kontra. In da bo jasno Janša zame ni noben svetnik, niti ni moj, daleč od tega, da bi bil popoln…. zopet si nasedel na lastna podtikanja podobno kot sam sebe ujameš na lastni dvoličnosti. Seveda ne verjamem o tvojem delu v tujini. Zraven pa si kot tipično za tvojo mentaliteto pristavil laž o neki kvazi kliniki Janše v tujini. V tujini se pa hodijo zdravit kučan (švica), turkova prostata (avstrija)…

      Torej tu še en dokaz več o laganju tvojega porekla. Imaš popolnoma enak modus operandi kot rdeča mafija – ravno svoja dejanja podtika drugim. Samo v tem mojem odgovoru je to lepo demonstrirano. Drug princip je seveda po principu – dokazal je, da sem črn, no potem mu bom navrgel, da je bel (beri katolištvo). To kaže na tvojo izredno intelektualno
      omejenost zmožnosti razmišljanja samo črno-belo preko podtikanja. Ko tistega na nasprotni strani belega ni se popolnoma izgubiš – tvoja bipolarnost popolnoma izgubi smisel in začneš v debato metati vse mogoče teme po principu spuščanja megle, da se resnica ne bo videla!!!

      Zelo prozoren si in še povrhu kratkega intelekutalnega dometa!!!! Tipičen predstavnik mentalitete, ki jo zagovarjaš.

      Take floskule in polresnice/manipulacije/laži lahko vžgejo pri opranoglavcih. Pri meni si žal mrzel. Mene brani zgolj resnica, na to nakazuje tudi moj nick ;-)

      PS: da ne boš mislil, da si izjema… si pač tipični otrok socializma, komunizma… pa še srbofil povrhu…. za vse vas je značilna ta dvoličnost, manipulacije, samolažnivost… hiperprodukcija izmišljotin….

      Celo srbski rojalisti so prišli k pameti in vas lepo filmsko upodobili:
      https://www.youtube.com/watch?v=m1_CM2LkatQ

     • Okra tatoo

      Bom kratek, ker si pač tam, kjer si s svojim svetom.
      1.Levičar ima domovino v srcu, državo pa na oltarju sprememb. Za razliko od tebe, ki hočeš tisto kar je v srcu prilagajati, tisto kar ja treba spremeniti pa mora ostati zate nespremenjeno.
      2.Za vse so krivi Srbi? Pa ti se hočejo osvoboditi islamizma odkar obstajajo kot vazali s prihodom Turkov. Poturice so pa različne vrste. Ni ti bilo treba biti vernik, da si postal nekaj takega. Skrajnež.
      3.Ropanje se vedno dogaja tako, da nekoga zavedeš, da gleda drugam. Pa naj gre za malo tatvino ali rop petstoletja. Zato vedno ropajo verne ali lahkoverne. Vera pa obstaja večinoma za ta namen. Ostale funkcije je v veliki meri izgubila.
      4.Za slovensko univerzo so Slovenci prosili kralja v Beogradu. No prve zametke so dobili z Napoleonom, vendar so potem Avstrijci to zatrli za sto let. Če znaš pobrskati po netu, boš našel cesarske zapisnike nadzora policije za tiste, ki so si upali govoriti v Slovenščini v uradih in javnih šolah.
      5.Vidim tudi, da si precej nerazgledan, ker tiščiš naprej neko našo heraldiko, ki je zelo pomanjkljiva, brez pravilnih datumov in dogodkov. Najmanj, kar je, se najprvo nauči kakega tujega jezika in malo raziskuj in primerjaj. Enako ti svetujem za slovensko Wikipedijo, ki ima na žalost premalo razgledanih vpisovalcev in s takim potvarjanjem se naši smešijo pred celim svetom. Skupaj s tabo. Slabo prepisati zna vsak petletnik.
      6.Ali je po tvojem Krković srbski priimek? On ti bo povedal osebno, da ima čisto druge korenine. Enako je z mojim krajem. So priimki na ič, ki so starejši od prihoda Turkov za kakšnih petdeset let. Od njih imena Tabor. Ti je kaj znano? Taboriti, Češka, Matija Corvin, Moravski fratri, Kalixtinci, Ultraquisti… pred kom so že ušli. Kdo jih je pobijal? Zopet tvoja k.linc Wiki…
      7.Ta dva nista moja intimna opcija. Ker delata škodo. Poleg tega pa ne sledim nobeni zdajšnji parlamentarni ali izven opciji. Svoji.
      Tudi jaz sem se zdravil v tujini. Tam sem se namreč poškodoval na delu pri njih. Usluge so za 100% boljše. Vse plačano. Nobenega našega zdravnika. Muslitov polno. Tebe pa brani pred tvojo neumnostjo edino tvoj nick.

     • Veritas

      Zopet ista zgodba…

      1. Levičar nikoli ne more imeti v svojem srcu domovine, ker je internacionalist – proletarci vseh delež združite se!!!! Ravno zato levičar vsak patriotizem okarakterizira za nacionalizem. In zopet podtikaš neobstoj domovine v srcu, da bi izpeljal svoje perverzne laži. Levičar ima v srcu zgolj državo, ki jo smatra kot bankomat.

      2. Zopet podtikaš – nikjer nisem napisal, da so za vse krivi srbi. Imajo pa zelo veliko zaslug za zdajšnje katastrofalno stanje!!! Trenutno predstavljajo enega glavnih vzrokov, bolje rečeno njihova mentaliteta je porazna in se kaže že tudi v slovenskem značaju. Ko zmanjka argumentov sem skrajnež?!?!’ Da skrajnež resnice!!!!

      3. Vera je v prvi vrsti opij za množice, da se jih počloveči, se jim vzbudi slabo vest in umiri ter tako vsaj za korak razloči od krvoločnih zveri (znotraj ene vere). Kraja je samo stranski produkt, ker vera to omogoča preko zaslepljenosti. Trenutna vera je vera v socializem (besedi “zastonj šolstvo ter zdravstvo” ali “socialni dialog” v tem primeru nadomestita “hvaljen jezus” ali “amen”), ki omogoča največjo krajo v zgodovini Slovenstva (trenutno teče tretji krog privatizacije državnega premoženja, ki je bil namerno ustavrjen iz družbenega, ta pa je bil ustvarjen na podlagi kraje in morilstva po 2 svetovni vojni).

      4. Potrjujejš moje trditve. Temelji so francoski ne pa srbski!!! Izvedba pa Slovenska ne pa srbska!!!! To velja do 2 svetovne vojne, ko srbi z načrtnim prevzemom šolstva pohabijo slovence. Mar si mogoče pozabil kdo je uvedel obvezno osnovno šolo?!?!?! To je podobno kot jugonostalgiki, ki vpijejo o blagostanju v jugi, nevedoč,da je recimo hitrost vlaka v povprečju še vedno ista kot v časih tiste ječe narodov. Da ne omenjam, kdaj se je zgradila pretežna infrastruktura. In enako velja glede univerze. Da bi srbijanci na svojo stran pridobili Slovence so jim dali pri ustanavljanju univerze proste roke.

      5. Da srbijanci in socialisti so vedno presenečeni, ko jim predočiš nekaj kar ni v kontekstu njihovih blodenj. Karma je zajebana stvar. Sam kosovo gledam kot zgodovinsko kazen za srbijance, ker so Slovencem naredili toliko škode. In da je še bolj simbolično – izgubili so svojo zibelko, tako kot so žrtvovali našo na koroškem. Jasno je, da bo kmalu ostal le še beograjski pašaluk. Sanđak je itak že izven administrativno upravnega dosega. Vojvodina že nekaj časa kaže znake lastne samozadostnosti in jo beograd izkorišča zgolj kot kravo molznico…

      6. Ne podtikaj wiki pedije, če sam gor bereš srbsko mitomanijo in onaniraš nanjo. srbijanci so se selili že preden so jih turki nadvladali. Razlog je seveda v slabem ekonomskem stanju, tudi zato je toliko srbijancev po svetu. Pač srbija je bila vedno znana po svoji zaostalosti – še sedaj je praktično identično. Primerjaj bdp/capita v primerjav s Slovenijo, hrvaško…. tudi mađari, bolgari, romuni peljejo srbijance scat…
      Da krković je srbski priimek izvorno. Posredno hrvaški.

      7. Zopet namerno negiraš bistvo. Izbrati je potrebno najboljše izmed ponujenega. Tudi jaz bi raje volil pravo libertarno stranko. Toda to ne spremni dejstva, da je pri nas najboljše SDS, kar premore politični trg…

      Pri nas po novem sploh na vrsto ne prideš v zdravstvu. In ravno tu se vidi pogubna srbijanska mentaliteta, ki so jo žal v preveliki meri prevzeli tudi Slovenci. Kvazi kompleks večvrednosti skozi kvazi vladanje – potem nastane milijon vrtičkov, pacienti pa stradajo.

      Glede muslitov zagotovo ne predstavljajo večine, zelo verjetno pa si videl indijce;-) Pač rad vidiš tisto v kar si prepričan hahaha

      Mene brani resnica, tudi zato te to tako boli. Vidiš,da mi ne moreš kontrirati in lahko produciraš le nove manipulacije. A žal je to zaman.

     • Okra tatoo

      1.Jaz imam domovino v srcu vedno. Država je pa na žalost popolnjena s takimi kot si ti.
      2.Kako pa lahko eni revni Srbi vplivajo na druge, če še enega Kosova ne morejo dobiti nazaj. Res je ti in tvoji imate Srbe v glavi, kot količek v kolesju, ki se zatika. Ni kaj potrebujete operacijo.
      3.Točno. Vera in kraja hodita z roko v roki.
      4.Ja samo ti si se naslonil na Habsburge. Med Francozi in Srbi je bilo sto let.
      5.Kaj ti je neka Srbska Koroška kriva za nasedlo propagando. Srbi so dobili, kar so vojaško zasedli. Habsburgi so v prvi vojni trikrat jurišali na njih in vsakokrat izgubili.
      Glasovanje je dalo tak rezultat, ker so Slovenceljni brez zgodovinskega spomina. Lahko bi bil tudi plebiscit po drugi vojni, ane. In tudi po zadnji. Zakaj ga pa niste organizirali. Kaj pa ratifikacija državne pogodbe. A vam ne gre. Vse so vam zrihtali Srbi. Samo podpisati se morate. Ja če ni v ozadju kaj drugega. Kakšna veleizdaja. Največjih kraj je bilo pa v zgodovini Dežele že ogromno: razdelitev ozemelj okoli leta: 973, 1520, 1848, 1918, 1945, 1991 in še bo kakšna, ker je izgleda to treba malo popravit in predvsem odpravit fevde.
      6.Krković je doma iz vasi Morava. Po Moravskem na sedanjem Češkem in Slovaškem. Po njihovo Slovenskem. A ti zveni kaj znano? Njihovi predniki, ki so dokazano od tam so imeli grad Koča vas na Kočevskem. Ta že zdavnaj ne obstaja. Cerkev je vse druge vere krvavo zatrla. In na njihovih ruševinah zgradila svoje cerkvice. Tam od 1720 naprej, ko začno jezuiti to uvajati v RKC, prej so bile to Taborske cerkvice, ki niso imele veze z RKC.
      7.Izbral si najslabšo možno varianto, ker se moliš k rdečemu H.I.T.L.E.R.J.U. On se seveda skupaj s tabo trudi imeti človeški obraz. Kje pa si že videl f.a.š.i.s.t.a. s človeškim obrazom.

     • Veritas

      Zopet ista zgodba. Ne moreš kontraargumentirat, odpreš novo fronto z novo manipulacijo…

      1. Ti ne moreš imeti domovine v srcu. Levičarstvo je internacionalno – v tem kontekstu domovine ni!!!!!! Z drugim stavkom dokazuješ svojo totalitarnost, če se ne kdo ne stirnja s teboj, je torej škoda da obstaja – torej ga je potrebno likvidirati. Čisto komunistično in srbsko.

      2. srbijanci so revni zaradi svoje zaostalosti, vendaro so vrhusnki glumci, intrigaši, zahrbnteži… skratka ravno taki, ki uspevajo , ker ne upoštevajo nobenih norm. Ko se preseže kritično maso takšnih ljudi, gredo zadeve k vragu. srbija je lep primer. Individualno so srbijanci v kontekstu opranoglavosti izjemno močni. Kot skupina pa so katastrofalni. tudi vse njihove izgubljene vojne tudi tiste z izrazito številsko premočjo in izrazto boljšim izhodiščnim položajem to dokazujejo. Skratka delovati znajo le iz ozadja, brez izpostavljanja, pod izrazito nepravičnimi pogoji za nasprotnika. Točno tako delujejo pri nas. Količek so srbijanci zapičili v slovenske možgane, zato toliko duševnih problemov.

      3. Točno. Vera v socializem je nova kuga, ki bo prinesla kolaps državnih proračunov. Zakaj? Zaradi negativne selekcije in kraj največjih zagovornikov socializma.

      4. Torej potrjuješ moje besede. Nič se nisem naslonil na habsburge. Le v kontekst sem jih postavil. Tako kot srbijance.

      5.Zopet polno laži. O srbijanskih “zmagah” sem ti napisal zgoraj. Na koncu srbijanci vedno popupišjo. Pač mentaliteta “lako ćemo”. Koroški slovenci so glasovali tako kot so zaradi komunističnega terorja, ki so ga v največji meri izvajali srbijanci!!!!!!!!!!!! Kar poglej si spisek partizanskih oficirjev po bataljonih, ki so bili takrat na ozemlju Slovenije in morili vsepovprek. Skoraj sami srbijanci!!!! seveda je bilo veliko kraj, tudi v korist drugih mađarov, hrvatov…. tele zadnje v smislu koroške, benečije so vse zaradi srbijancov!!!!

      6. Poglej v telefonski imenik in malce poguglaj po beogradu… krković ilija, krković milica…

      7. Zopet podtikanje in funkcionalna nepismenost – jaz se molim hitlerju?!?!? Okarakteziram ga kot zločinca in se mu molim hahahah Ti si tipičen socialistično komunjarski indoktriniranec. Preko pranja možganov hitlerja doživlješ kot nočno moro in ne akceptiraš dejstev. Resnica je da je bil socialist – logično saj se je dvignil v času recesije in so vsi nasedli njegovim socialističnem lažem. Tako je gradil avtoceste, organiziral javna dela… uvedel regres… skratka ekonomsko čisti socialist… zraven pa seveda pokazal še upravičeno na žide, ki so imeli pomembno vlogo pri kolapsu takratne nemčije. Seveda je pombemno vlogo odigralo tudi nemško ljudstvo s svojimi lastnimi napakami…. A vse to ne spremeni dejstev. Popolna resnica o hitlerju v širšo družbo še pride, kar seveda ne spremeni dejstva, da je bil zločinec. Ti te širine razmišljanja pač nisi sposoben in omemba hitlerja deluje kot recidiv v tvojih možganih hahahha

      PS: glede na tvoj psihološki profil zelo ustrezaš enemu znanemu koritniku iz udbaških vrst ;-)

     • Okra tatoo

      1.Jaz za razliko od tebe prisegam na slovenske domovinske vrednote, za razliko od tega kar mi ti vsiljuješ, da bi moral verjeti v vrednote slovenske osamosvojitve, ki so se v začetku šlepale na pokojno Österreich und Ungarnin se izgleda še. Poleg tega pa seveda morajo biti obarvane socialno. Saj zato smo pa skupaj, zaradi nekih socialnih for. A ne. Ker sam pač ne moreš živeti in si se socialno izgleda izoliral in pa postavil nad druge, si dosegel že naslednjo stopnjo iz socialista v fašista. Bog ne daj da še naprej v nacija. Moje vrednote vključujejo tudi druge nacionalnosti, v kolikor se prilagajajo.
      2.Srbi imajo nacionalni ego kakršnega so pač izoblikovali v zgodovini. V veliki meri so jim ga drugi, tako kot tebi. Meni ga v tisti zaprti dolini mojih prednikov, ki so prišli iz severa niso mogli, tako da me tudi tukaj ne uči. V mojo dolino Turki niso nikdar prišli. Prav zaradi načina obrambe in ker jo ni branil katolicizem v cerkvicah po hribih, temveč druga vera, ki jo je potem katolicizem v zahvalo brutalno iztrebil. Jaz se šlepam na Srbe iz zgodovinskega zavezništva v toliko, ker zgodovino spoštujem tako ali drugačno in od nje ne bežim v druge neumnosti. Deugače pa imam to za preteklost, ki je bila prav zaradi njihovega karakterja koristna za nas in ko nas je začela motiti, smo se je rešili.
      3.Lahko si hvaležen, ker potem lahko nastopiš ti, ki boš potem s pogromi reševal svet in zanetil nove vojne.
      4.Koroški Slovenci so bili in se imajo še za samostojno nadvojvodino, kar so v zgodovini tudi bili, ker je Kranjska nastala z izločitvijo iz Koroške, kaki dve leti po izgubi Karantanije zaradi vzhodnih vpadov. Zato tudi tako glasovanje. Niso pristali, da gredo pod neko ljudstvo ali vlado, ki je bilo in je za njih nižja rasa. Tukaj na teh osnovah je potem nastopilo tudi ponemčevanje in izum Windisch, ki je dejansko zgodovinski pojem za Korošce.
      5.Ne vem katere zgodovinske vire bereš, vendar je Avstrija proti Turkom začela dobivati šele, ko so jim okrepili nacionalni naboj. Kosovska bitka je bila pa dokazano taka morija, da ni nihče zmagal. Šele precej let pozneje so Turki zaradi številčnosti prebivalstva zasedli precej mirno pol Balkana. Tako da smo po tistem imeli mi za dobrih petdeset let mir. Avstrija je pa na bojiščih v glavnem izgubljala. Preboje na frontah so dosegali Nemci in ne Avstrijci.
      6.Verjamem, da so tudi tam priimki Krkovič, saj so tidi moji. Vendar to ne pove od kod izvira priimek. Takrat še ni bilo telefona. Ali pa si ga ti že imel?
      7.Vsak se mira šlepati na socialo, da pride na oblast. Zato je bil socializem zmerom krinka za razne neuravnovešene. Tudi neki Janez skupaj s kompanjoni je tako začel. Rezultat je pa viden. Socialna država samo na papirju. Če se ne bomo naučili prepoznavati takih, nas ne bo več. Zato je zelo pomembna celotna življenjska pot neke javne osebe. Cel lajf se ne da blefirati. Zato bi vedno morali zmagati tisti z več srca za večino. In zato tudi zmagujejo opcije, ki to na žalost samo deklarativno kažejo. Zmerom bodo zmagovali deklarativni socialisti. Kaj pa bodo potem, jih je pa treba poznati že od prej. Janeza in Milana že poznamo. Cmerlo je nekje vmes. Razvoj pa zmeraj gre po svoje. Le temeljne kamne ne bi smeli premikati. Mejniki zato tudi so. Da povedo, kje je meja.
      Lepo, da si mi pisal.

     • Veritas

      Tvoj psihološki profil in navedbe zelo ustrezajo eni osebi… Mitja Klavora…

     • Okra tatoo

      Priznam, da je bil moj foter v partizanih, moja mama pa je bila iz domobranske familije, tako da imam vse cerkvene zakramente, vključno s poroko in sem imel zaradi svojega rdečega pedigreja velike težave s strani raznih “neodvisnih” spreobrnjenih državljanov, prav tako tudi moji potomci in moja žena, čeprav nimam s politiko odprilike sredine osemdesetih let nič. Zato tudi kaj napišem. Moj hoby je zgodovina s sociologijo. Imam soliden tehničen poklic in se s sedanjo zgodovino in socialo ne strinjam, ker je preveč površna in ne spoštuje letnic, različnih virov in nepristranskosti z predvsem tujimi dokazili in dokumenti. Kar se pa tiče sociale se je pa popolnoma izrodila v namen sami sebi in bi jo ukinil in ustanovil nekaj drugega na temelju Karitasa in nevladnikov tipa Zveza prijateljev mladine in nič več. To se vidi tudi iz pisanja. Kriminalce pa poznam predvsem po tem, da hočejo vedno okrast kakšnega takega kot sem jaz in so zato vedno prikrito v moji bližini. Za Klavoro sem slišal in bral v časopisih. Ime mi ne pomeni nič, prav tako okolje iz katerega izhaja in kjer se giblje. Moj psihološki profil pa lahko kar sam opišem, da se ne boš preveč “matral”: Malo samosvpj, do nedavnega pod nadzorom, imel svojega napol upokojenega policaja, katerega sem srečeval povsod, tudi na WC, malo nor, da se imam lušt ukvarjati s takimi “prijaznimi gospodinjskimi dohtarji” zgodovine. Ki so par sto let izgleda kar prespali. Moj sin pravi, da hočem obrnit vse na glavo. Jaz pa pravim, da nam nič drugega ne ostane. Hočem imeti svoj stil lajfa in hočem tak sistem, da ga no lahko imel vsak, vsaj doma.

     • Veritas

      Spet ne moreš iz svoje kože… zopet ista zgodba z podtikanjem – tokrat z gospodinjskimi doktorji zgodovine, a v vsej najini korespondenci je lepo vidno, kako sem ti z argumenti in povsem enostavnim logičnim pristopom pometel s številnimi polresnicami in manipulacijami, ki si jih napisal.

      Jebe te spoznavnostni sindrom, ko je efekt spoznanja na dojemnje drugih kontekstov prevelik in “vidiš” stvari, ki jih ni oziroma na vsak način poskušaš razložiti zadeve drugače kot so, ker je “pretresljivost” nekega spoznanja bila v prevelikem nasprotju z dotakratnim mnenjem.

      Kot vedno različna mnenja bogatijo, samo morajo biti argumentirana ;-) In nihče te ni spraševal po poreklu, le povlekel sem vzporednico s Klavoro. Zelo podoben način poskusa argumentacije, nekaj podobnih besednih zvez, podoben stil razmišljanja…

      BTW zaradi mene si lahko potomec Inkov ali Rdečih kmerov, no difference… ali pa prapraprapra vnuk sončnega kralja…

     • Okra tatoo

      Če se že imaš za akademika, moraš biti potem bolj natančen. Če pa že prepisuješ, potem pa prepiši vse in ne izpuščaj. Enako je v lajfu. Zaradi resnice moraš sedeti natančno na enem stolu. Ker če ne slediš dosledno svojemu načelu potem to ni več resnica. To so samo vzporednice in od tebe ne terjam, da jim slediš, jer te prehitevajo, vzporedno.

     • Veritas

      Ah kakšno relavitiziranje… vedno znova nova megla… ni kraja…

     • Aton

      5.Brez Srbov ne bi bilo Univerze…
      Brez Srbov bi živeli v Potočki zijalki

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Duhec

  Ma ja no…. po 25 letih vse vejo. So mel cajt…

 • Duhec

  Kučanovi hobotnici bote težko obesli izdajo… finančno uničenje bi pa šlo.

 • Janez

  Ja !
  Dobro bi bilo malo pobrskati !
  Po dejavnosti tega ex yu sedimenta v Sloveniji. A konkretno.
  Vendar je to bolj stvar za R. SLO državne službe, ki nadzirajo R. SLO sovražne aktivnosti? JANEZ KOMENDA

  • Duhec

   Desnica je mela Gorenaka, Bavčarja, Črnčeca itd. A jih več nima???

   • tinta

    A si glih kar prletu z lune?

    • Rožle

     Prletela….

 • karlina
 • nevtrino

  Ja, Slovenci, pa vse skup samo tiho opazujemo, kaj ?

 • tinta

  Ja, kar malo tesno mi je pri srcu, ko pomislim, kako so takrat južnaki z nami “kupčkali”, nam pa se še sanjalo ni o tem..V tisti vnemi in narodni zavesti, ki je vladala med nami, bi jih narod najbrž pohrustal, če bi vedel, kaj se v resnici zadaj dogaja.

 • Janez

  Pa?
  Ta ex KP, ZK Kučan je imel za “prijatelje” očitno same negativce in nam Slovencem sovražnd in škodljive ljud !?
  Od
  1. Ex KP, ZK nesodnega morilca krvavega Ivana Mačka !

  Pa
  do teh – iz ex KP, ZK YU izvirajočih srbskih do nas Slovencev zlonamernih ljudi iz Srbije !

  2. Ki v R. SLO zasedajo veliko vodilnih ali vplivnih položajev – kot ta Neven Borak !
  A je še v R. SLO ?
  Ja? Kaj pa počne?
  Kadrovanje v slo državni, občinskih službah in zavodih bo pa tudi treba končno že urediti !
  Položaj spominja že na ?
  Situacijo iz 1960, 1970. let v Kranju !

  3. Ko. je bila za direktorico kranjske knjižnice imenovana kar žena od enega JLA oficirja, Srbkinja, ki ni imela nikoli nobene povezave s Slovenijo !
  In se slovensko – n hotela – naučiti !
  Dajmo urediti !
  tako brezsmiselno kadrovanje: nam Slovencem in Sloveniji povroča veliko škodo ! L.r.JANEZ KOMENDA

 • sodnikisozločinci

  Neke navedene povezave so zelo zanimive in odpirajo nova vprašanja. A sta bila Borak in Dubajić leta 1945 skupaj v Sloveniji? Je bil na Rojčevi 24 skriti sedež KOS? Jaz mislim, da je bil in da v stolpnici še sedaj obstajajo neodkriti skrivni prostori za operativce KOS in hranjenje orožja. Temu kompleksu blokov na Rojčevi domačini pravijo Pentagon, ker je bil zgrajen za vojsko in so v njem živeli večinoma oficirji JLA. Zgrajen je strateško, za obrambo je imel narejene hodnike s strelskimi odprtinami podobnimi bunkerjem, podzemna garaža pa je omogočala uvoz tankom in streljanje s topovi na južni strani, kjer bi enostavno podrli nenosilno steno. To, da je bil Borak skrajni srbski nacionalist in da je od družine zahteval, da se govori samo srbsko pa ne verjamem. Za dodatno informacijo, v sosednjem vhodu bloka na Rojčevi 26 je živel Igor Bavčar prav tako sin oficirja.

 • pravapot

  Pot strogo zaupnih podatkov iz slovenskega osamosvajanja (izdajalska pot): Milan Kučan, predsednik RS —> Neven Borak, svetovalec predsednika RS ——-> Obrad Borak, oficir JLA, oče Nevena Boraka ——–> vrhovno poveljstvo JLA, štab Beograd

 • MižekFiga

  Cvergl bo moral zrihtat “Družinsko državno odlikovanje zlatega reda”. Utemeljitev mu bo pomagal izmisliti svetovalec Danülo.

 • Marija Gregorcic

  Ojej, razkrivate? Po tolikih letih, ko že vsi vedno, ne le kdo je Veno Karbone, ampak tudi kdo je njegova žena.

 • Igor Kodelja

  Mic po mic pa pride use na dan.anje anje