fbpx

Referendumu proti drugemu tiru se pridružuje tudi sindikat Slovenske vojske

Foto: STA

Sindikat vojakov Slovenije (SVS) je ob Dnevu Slovenske vojske razkril občutno ignoranco vlade do pripadnikov Slovenske vojske in sindikatov. SVS bo podprl referendum proti zakonu o drugem tiru, k oddaji podpisa pa bodo pozvali vse volivke in volivce.

Vili Kovačič, pobudnik za razpis referenduma, in Gvido Novak, predsednik SVS, bosta v Državnem zboru RS simbolično sodelovala pri vložitvi potrebnih podpisov za razpis referenduma o drugem tiru. Po razpisanem roku za zbiranje podpisov pa bodo v SVS začeli aktivno zbirati 40 tisoč podpisov za razpis referenduma. Prepričani so, da jim bo uspelo in bo prišlo do razveljavitve zakona.

V sindikatu pravijo, da gre za slab zakon, prepričala jih je tudi obrazložitev Državnega sveta RS za odložilni veto, kar jih vodilo k doumetju, da vlada pri vnovičnem sprejetju zakona ni poslušala ne pripadnikov Slovenke vojske, ne državljank in državljanov, zakon pa so ponovno potrdili ne da bi vanj vnesli ustrezne popravke. Omenjenemu ravnanju se upirajo in k temu pozivajo vse davkoplačevalce in volivce. Hkrati vlado opozarjajo, da so tudi pripadniki Slovenske vojske tako davkoplačevalci kot volivci.

Z. V.