Referendumu proti drugemu tiru se pridružuje tudi sindikat Slovenske vojske

Foto: STA

Sindikat vojakov Slovenije (SVS) je ob Dnevu Slovenske vojske razkril občutno ignoranco vlade do pripadnikov Slovenske vojske in sindikatov. SVS bo podprl referendum proti zakonu o drugem tiru, k oddaji podpisa pa bodo pozvali vse volivke in volivce.

Vili Kovačič, pobudnik za razpis referenduma, in Gvido Novak, predsednik SVS, bosta v Državnem zboru RS simbolično sodelovala pri vložitvi potrebnih podpisov za razpis referenduma o drugem tiru. Po razpisanem roku za zbiranje podpisov pa bodo v SVS začeli aktivno zbirati 40 tisoč podpisov za razpis referenduma. Prepričani so, da jim bo uspelo in bo prišlo do razveljavitve zakona.

V sindikatu pravijo, da gre za slab zakon, prepričala jih je tudi obrazložitev Državnega sveta RS za odložilni veto, kar jih vodilo k doumetju, da vlada pri vnovičnem sprejetju zakona ni poslušala ne pripadnikov Slovenke vojske, ne državljank in državljanov, zakon pa so ponovno potrdili ne da bi vanj vnesli ustrezne popravke. Omenjenemu ravnanju se upirajo in k temu pozivajo vse davkoplačevalce in volivce. Hkrati vlado opozarjajo, da so tudi pripadniki Slovenske vojske tako davkoplačevalci kot volivci.

Z. V.

 • Olga

  Bravo naša vojska! Ponosni smo na vas!
  Sramatno je, kako ravna ta levičarska vlada z vojsko! So brez opreme, orožja, mizerno plačani! Vojaki morajo celo po pakete za pomoč??!!! Tudi ta zadnja afera z obdavčitvijo njihovih dohodkov, je velika sramota!
  Vladajoči pa si sami izplačuje jo stvari, ki so fiktivne, na primer pripravljenost!!!! Človeku stojijo lasje po konci!
  Sedaj pa drugi tir!!! Kraja tisočletja! Dovolj nam je! Vsi ZA referendum!

  • Bozz

   Edini, ki imajo orožje, pa se ne uprejo ropanju in izkoriščanju, kaj bomo šele navadni civilisti potem? Konec je z nami.

   Bravo ja.

   • centurion

    So pa tudi edini, ki ne bodo udarili po Slovencih.
    Policija pa bo, ker je to pes čuvaj vlade.

    • Bozz

     Seveda ne bodo mogli udariti po Slovencih ker jih bodo verjetno poslali za “kanonfuter” na Rusko mejo oz. kakor bo ukazal gospodar iz Vatikana preko Amerike, medtem ko bo pri nas ob istem času Islamska invazija v polnem teku. Kdo ve kako točno se bo odvilo, ampak glede na to, da je vojska v tako poraznem stanju, mi ne vlivajo upanja.

     • Darth Vader

      ni panike……mohamedanske bradače bomo že civilisti obvladal, že nekaj let pridno treniramo in čakamo na trenutek…..nismo mi slovenci take švohice, kot je recimo en povprečen britanski moški….alpa nemški……mamo eno vrlino, ki jo drugi sanjajo…..trdoživost

    • Goran Hvala

     Aja..vojska bo pa gledala ane…dej ne sanjaj…sam zazvizgajo jim pa vsi z repkom pomahajo in skocjo…to je vojska…ni to hollywoodski film…

    • RATATA

     Vsi v Slovensko Vojsko! Da nas bo več kot policajev.

   • pajot

    Si ti prepričan,da imajo orožje? jaz ne.

 • Vstrajnik

  Zadnji čas je, da zaradi naših vnukov posravimo na volitvah 20 let vladajoči lopovski komunizem

 • samsara

  Le vkup, le vkup uboga gmajna…

 • Lisjak

  Zdaj bodo pa začeli nabijat,koliko bo nas stal referendum in da je to nacionalni interes pa take finte.O tem, zakaj je sploh prišlo do referenduma pa nič.

 • PikaPolonica

  Bravo fantje, zakaj vas pa imamo. Tako se dela in ženske smo ponosne na vas.

 • RATATA

  SV mora biti Slovenska Vojska. Vojska Slovencev in Slovenk.

 • Metal Machine

  Fenomenalno! Zdaj samo še narodna garda, da zaščitimo svoje!

 • xtc

  VSI NORMALNI IN RAZGLEDANI SO PROTI DRUGEM TIRU:SEVEDA PROTI DRUGEM TIRU PO KUČANOVO levaško:
  Nihče ne nasprotuje drugemutiru po realni ceni ali tudi kakšni opciji;ki bi bila še cenejša:Apriori pa normalni ljudje nasprotujejo novemuAvtocestnemu križu ali Teš u;ki bi stal miljarde: in nebi bil nikoli likviden:

 • MEFISTO

  Čudno, tako sranje peljejo rdečuharji okrog drugega tira med Divačo in Koprom

  O drugem tiru med Mariborom in Šetijem,ki so ga sami porušili, pa kar molčijo.

 • Ivan Friderik Novak

  Le v “banana” državah se lahko vojska vmešava v izgradnjo prometne infrastrukture.

  • WatsonForus

   le v “banana ” državah imajo naravno pravo !!

  • alojz

   Saj se ne meša. Ampak vojak je tudi človek z volilno pravico.

 • Demonkrat

  Narod je spregledal.
  Upamo samo da ne bo tako kot z referendumom o nedeljskem delu.

 • Janez

  Ja!
  SV naj bo vojska Slovencev in Slovenk !
  Drugačna !
  Vojska Slovenije in nas Slovencev – ne bo čuvala. Naj imajo ok plače. L.r. Janez KOMENDA

 • svoboda sloveniji

  TO JE NAŠA VOJSKA!
  FANTJE, PONOSNI SMO NA VAS!
  SVOBODA SLOVENIJI

 • Iza Demos

  Vsi, ki so plačani iz državnega/lokalnega proračuna ne bi smeli imeti sindikatov in tudi ne stavkati!

 • Franjo Trojner

  Če bi pri nas vladala pravna država, vsaj malo normalne ekonomske zakonitosti in zdrav razum, bi vlada poskrbela, da bi imeli močno dobro opremljeno, usposobljeno in primerno ( dobro) plačano vojsko! V takšni normalni državi bi bila tudi izgradnja drugega tira transparentna, tehnološko napredna in ekonomsko vzdržna/racionalna. Ker pa pri nas vladajo zakonitosti banana republike je vse obrnjeno na glavo in celo sindikat vojske podpre referendum proti izgradnji drugega tira, ma to ni normalno, kaj si le misli razvita Evropa o naši pravni državi in sposobnosti obvladovanja razmer v lastni državi. Ma temu komedijantu Cerarju, njegovi razglašeni opravilno nesposobni koaliciji, ki jo sestavljo stranke: SMC, SD in Desusus bi se človek lahko zaradi vseh neumnosti, ki jih počnejo v bistvu od srca nasmejal, seveda, če diletanske odločitve te Cerarjeve vlade ne bi usodno vplivale na naša živlenja, na blagostanje, pravni red in ugled naše države v regiji, v EU in širše svetu. Ta vlada se mora v dobro razuma, vseh nas in države takoj posloviti, PASTI! Slovenske volilke in volilci vem, da so vas na zadnjih volitvah naplahtali mediji s svojim udarnim spinom novih obrazov, nekateri ste nasedli anarhistom in volili vstajnike, spet nekateri ste nasedli slatkim a kot se je hitro izkazalo votlim besedam Cerarja o etiki in morali in volili SMC, sedaj pa sami vidite kam vas, nas je ta vaša naivnost pripeljala! V dobro Slovenije in vseh nas upam, da bodo naslednje predčasne parlamentarne volitve čim prej in da se bo volitev udeležila velika večina volilnega telesa. Fajn bi bilo, če bi se volilno telo tokrat odločalo bolj zrelo, modro, če bi pa še naši mediji prvič v zgodovini naših parlamentarnih volitev poskrbeli za nepristransko in enakopravno volilno kampanijo, kjer bi politične stranke med seboj tekmovale za glas volilcev damo na osnovi programov, pa bi bile volitve res pravi praznik demokracije, mar ne?

 • WatsonForus

  to mi deli!

 • Igor Karlić

  Podpišem in še podpise bom šel zbirat pred občino, če bo treba. Prostovoljno.

 • Adolf Hitler

  nova ustaia domovinobrancev to mi delite zauzamte se za svoi volk branite in scitite ga!

 • alojz

  Koliko so kaj Popoviču obljubili, da je spremenil mnenje o drugem tiru. Obrnil se je “na levo okrog”.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!