Revizija MOP potrdila, na kar so mesece opozarjali v SDS – Hude obtožbe na račun ARSO, gradbeno dovoljenje za C0 kanal je bilo izdano pred presojo vplivov na okolje!

Ljubljanski župan Zoran Janković (foto: STA)

Revizija Ministrstva za okolje in prostor je razkrila nepravilnosti, povezane s postopki za izgradnjo kanalizacijskega voda C0 čez vodovarstveno območje Kleče. Notranje revizijsko poročilo glede načrtovanja gradnje je namreč razkrilo hude nepravilnosti, ki so jih zagrešili na Agenciji RS za okolje (Arso).

Tako v revizijskem poročilu piše, da so pri Arso izdali Mestni Občini Ljubljana gradbeno dovoljenje za kanalizacijski kanal C0 pred samo izvršitvijo predhodnega postopka presoje vplivov na okolje. Še več, pri izdaji posamičnih aktov so pri Arso povzemali mnenja iz vloge, ki jo je oddal MOL.

Več kot zgolj malomarnost

V svojih postopkih uslužbenci Arso niso niti preverili, ali bi lahko zaradi kanalizacijskega voda, ki teče preko vodonosnika Kleče, prišlo do poslabšanja stanja podzemne ali površinske vode. Delo na Arso, povezano z izdajo dovoljenj MOL za gradnjo kanalizacije prek vodonosnika Kleče, je bilo opravljeno brez skoraj kakršnekoli dokumentacije postopkov, kar kaže, da ni šlo zgolj za površnost, temveč namerno prikrivanje sledov.

[Ekskluzivno] V kakšni državi živimo? Nezakonita gradbena dela na ljubljanskem vodonosniku se nadaljujejo! Objavljamo dokaze, da nezakonito stanje podpira tudi sodišče!

Da nekaj hudo smrdi v deželi ljubljanski, je že dalj časa opozarjal mestni svetnik in poslanec SDS v DZ Anže Logar. Zgodbo o sporni gradnji smo spremljali tudi na Nova24TV in izpostavljali nepravilnosti in zlorabe, zaradi katerih bi lahko 300 tisoč Ljubljančanov ostalo brez vira pitne vode.

Kljub vsemu pa Zoran Janković in njegovi ožji sodelavci na Mestni občini Ljubljana nadaljujejo svojo gonjo proti Anžetu Logarju & Co. in skušajo javnost prepričati, da gre pri poskusu zaustavitve gradnje C0 kanala čez naravovarstveno območje zgolj za “nagajanje” nevoščljive Slovenske demokratske stranke in da se s tem škoduje ljudem. Tako je bilo tudi ob četrtkovem nagovoru podžupana MOL Aleša Čerina na proslavi ob Dnevu samostojnosti in enotnosti, zaradi česar so njegov govor ljubljanski mestni svetniki iz vrst SDS označili za čisto zlorabo položaja. No, revizija Ministrstva za okolje in prostor je še en dokaz, da se Jankovićeva “antiSDS” kampanja počasi sesuva kot hišica iz kart.

Ivan Šokić

 • zokispoki

  Prasice so vsi za v arest, na celu s fukfehtarjem !

  • xtc

   Ma ne nagnat branit Kosovo.

 • Antonius

  Če bo, upam da bo izgradnja Jankovićeve kanalizacije padla, potem bo vredno razmisliti, komu bo naložena izsiljena finančna posledica. Ne nazadnje si je Janković s pomočjo policije uzurpiral pravico odločiti in začel s postopkom izgradnje nevarne kanalizacije prek ljubljanskega vodovarstvenega območja.
  Mislim, da bi morala Jankovića doleteti finančna posledica, da se bodo vsi slovenski župani zavedeli, kaj jih lahko doleti, če stroki dopovedujejo, naj se z glavo zaleti v zid.

  • VERZIFIKATOR

   Janko Hopcefizelj

   BUTALSKA KANALIZACIJA

   Se straniščna voda že pretaka,
   »bravo« pol Butal ji vdano vzklika,
   se v Butalah vendarle premika
   nekaj in to nova je kloaka.

   Je na vodovarstvenem območju,
   stvar Butalcem se dopoveduje,
   veste, butci, vodi to škoduje,
   zdravstvenemu celemu področju.

   Gre kloaka namreč tik nad vodo,
   zlahka onesnaži jo za pitje,
   če zgodi se pri ceveh razlitje,
   šlo za vseh Butalcev bo usodo.

   Poleg tega eden je zaslužil
   mastno z vašo vseh Butal kloako,
   spuščal v vodo da vam bo navlako,
   z vami se za prvi maj bo družil.

   Saj poznamo ga, to naš župan je,
   pol Butal veselo v zrak poskoči,
   da se zdrznejo vsi tam navzoči,
   kakšno je v Butalah vendar stanje.

   Se župan s Cefizljem je domenil,
   da butalska voda nam ostane,
   po kloaki pa da se podgane
   veselijo, zraven še omenil.

   Ali veste, ve butalske glave,
   takšna voda da ni več za pitje,
   da primerna bo samo za gnitje,
   se smejale bodo vam še krave?

   Če za pitje vode ne dobimo,
   mar nam je, samo da se pretaka
   po Butalah nova nam kloaka,
   z vinom se potem poveselimo.

   Je zastonj Butalcem govoriti,
   tam ne pride zlepa čas streznitve,
   takšne stroke so ugotovitve,
   nekaj je na vodi, stran oditi!

   • VERZIFIKATOR

    Janko Arsovič

    NEKAJ ZASMRDI

    Nekaj zasmrdi tam sredi polja,
    na predmestnem polju strička Janka,
    plast debela zemlje je, ne tanka,
    kot da za razlitje šlo bi olja.

    Stričkov skretovod je, nam povejo,
    Jankov je izum to prve vrste,
    takih ni za ene roke prste,
    v tretjem svetu tak sistem se grejo.

    Striček Arso Janku odobri ga,
    kajpak le za provizijo mastno
    Arso dovoljenje mu oblastno
    je izdal, pa kaj to koga briga.

    Arso in pa Janko iste baže
    namreč sta, nemara sta rojaka,
    jima je manira skupna taka,
    eden bolj od drugega da laže.

    Nekaj je na polju zasmrdelo,
    strička Arsa tokrat so ujeli,
    ko so greznice pregled imeli,
    ravno ko ga je močno prijelo.

    Kdo ima v sekretu tem za osla
    koga in kdo tak sekret prenaša?
    Arso Janka samega prekaša,
    ko balkanskega se loti posla.

    Nekaj je na polju zasmrdelo,
    upati je, da ta smrad ne mine,
    le tako bedake kdaj prešine,
    kaj je Janka z Arsom skupno delo.

 • xtc

  TOREJ JE ZADEVA JASNA,PDVZEM DOVOLJEN IN PREPOVED GRADNJE,TISTE ,KI PA SO ZADEVO IZDALI PA NA CESTO.

 • Viktorh

  Čas je, da se tega fakina postavi na hladno…

  • Slovenka

   V kanalizacijo.

 • mginko

  Vse veje oblasti in državnih organov so v rokah stare MURGELSKE UDBOMAFIJE z pomočjo svojega podmladka. Vsak dan to čivkajo že vrabci, a narod spi. Pa začnite delati zaloge vode, da vas komunizem ne bo pustil na cedilu (tudi med spanjem).

 • dež

  Postavitev Magne na vodovarstvenem območju v MB, brez vodovarstvenega soglasja, je bila še bolj sporna, torej je smiselno, da se naredi revizijo tudi za tisti objekt. Sploh, ker so gradbeno dovoljenje izdali isti uradniki kot v LJ.

  • marker

   Magna z moderno in varno infrastrukturo ni primerljiva s tem kanalom odpadnih vod.

   • dež

    Problem je v tem, da na tistem območju sploh ni dovoljeno graditi industrijskih objektov. Ker zakonodaja tega ne dopušča. Poleg tega, če bi(bo) lakirnica obratovala s 100% svojih zmogljivosti, bi(bodo) imeli Mariborčani v poletnem času redukcije vode, ker bi jo bilo v vodovodnem sistemu enostavno premalo.

    • marker

     Lahko da drži. Vendar se je treba vprašati, zakaj se je sploh začela graditi Magna, preden so bila izdana vsa dovoljenja. Cirkus se je začel šele ob zagonu obrata. Kje so bili varstveniki ob začetku gradnje? Kolikor mi je znano, ima Magna sedaj vsa po zakonu zahtevana dovoljenja. C0 se je začel graditi ob pravočasnih opozorilih in protestih z zaščito policije.

     • dež

      Sicer malo pozno, ker sem bil odsoten, a spodobi se, da odgovorim. Tole sem skopiral iz enega izmed člankov na spletu, pove pa bistvo.

      “In kaj pravi naša zakonodaja o gradnji industrijskih objektov kot je Magnina lakirnica na vodovarstvenih območjih ?
      Najprej svoje pove Zakon o vodah (ZV-1) v 69. členu :
      “(2) Gradnja objekta in naprave, ki je namenjena proizvodnji, v katero so vključene nevarne snovi in za katero je v skladu s predpisi na področju varstva okolja treba pridobiti okoljevarstveno soglasje, ter objekta in naprave za odlaganje odpadkov, je na vodovarstvenem območju prepovedana.”
      V nadaljevanju nosi Uradni list tudi U R E D B O o vodovarstvenem območju za vodno telo vodonosnikov Ruš, Vrbanskega platoja, Limbuške dobrave in Dravskega polja, ki velja tudi za občino Hoče – Slivnica, kje naj bi Magna stala, ki v prilogi 3 : Ukrepi, prepovedi in omejitve za gradnjo na vodovarstvenih območjih zelo lepo in jasno predstavi, kaj se na tem vodovarstvene območju lahko gradi, kakor tudi da se obrati, kot je Magnina lakirnica, na tem območju občine Hoče-Slivnica enostavno ne smejo graditi, nikakor.”

      Zadevo sem jaz spremljal na Požareportu, verjamem da so bistvene zadeve tudi tebi znane. Dejstvo je, da so Magno zgradili samo zato, ker je nekdo mastno zaslužil (Cerar in kompanija). Država je tam primaknila lepe denarce za “kao” 3000 novih zaposlitev, a s to številko so zgolj nategnili poslance DZ, da so ob glasovanju dvignili tačke. Po spominu, RS je dolžna zgraditi (ali morda sofinancirati) tudi industrijski tir do obrata. V SI sploh nimamo dovolj ustreznega kadra za ta obrat, zato delavce “strokovnjake” uvažamo iz sosednjih držav. Je pa tam res zaposlenih okrog 10 Mariborčanov.

      Podobne težave so tudi z 2. tirom, kjer sploh še ni projektov, na podlagi katerih šele lahko proučuješ vplive na okolje in drugo infrastrukturo, država pa je ravnokar izdala garancijo za pol milijarde. Ministrstvo bi morali že davno razpustiti in vse zaposlene (od čistilke do ministra) poslati na Zavod za zaposlovanje ter vse skupaj postaviti na novo. Ne samo, da so nesposobni, podkupljivi in politično oportuni, ne poznajo niti lastnih zakonov. Jim lahko dokažeš, da nimajo prav in narobe tolmačijo zakonodajo, žal je sistem takšen, da jim nič ne moreš. To vedo tudi “zeleni”, zato zgolj iščejo svojo korist in se malo pritožijo, da na koncu ob umiku pritožbe dobijo kakšen piškotek ali tortico. Bo še zanimivo, ko bodo res začeli graditi 2. tir in nič ne bo v skladu z zakonodajo, boš videl.

 • rubec

  Če solatarju ne bi držale štange slovenske pizde kot je Čerin recimo, bi mi že zdavnaj imeli domačina za župana. In če bi mene izvolili, bi danes iz vodovoda pili špricer, kar pa pri vsej stvari niti ni tako pomembno. Bolj pomembno je voditi seznam slovenskih pizd, ki se mu udinjajo.

  • milanček

   lopov janković ima cel kup pizd, kot jih vi imenujete, na “povodcu”! ogromno denarja se je ravno preko njega opralo in ga sedaj kriminalci od kućana navzdol ščitijo! sodstvo, skorumpirano do amena!!!!!!!!!

  • milanček

   no ja, so pa pozitivne mnenja, čefurja in njegova pankrta bo pospravila sama mafijska golazen !

 • xtc

  Kaj lahkorečemo ob tem razkritju Živel JJ,kmalu novi predsednik vlade.

 • xtc

  JJ bo zj**** tako Srbina Čefurkoviča Opankovskega,kot Mahmuda Xarxcha iz Kosuve.

  • Slovenka

   Žal se bomo pošteni Slovenci še precej načakali, ampak potrpežljivost je božja mast.

 • xtc

  No Peinkirher showa je dovolj čas je za prijavo na [email protected] 24…. itd.

 • tomven

  Smem moderatorja vprašat, zakaj se kenslajo komentarji? Katere besede vas tako motijo:zdravljenje, 3,14zda, kaj drugega, ali že zgolj odgovor bolne u komentatorji, alias tunek?

  • macon

   Moderator je pobrisal onega bolnika. Komentarji so mi izginjali pred očmi pred par urami. Super, da se je nekdo zavzel za red na forumu.

 • macon

  Vso odgovorno bando iz Arsa bi bilo treba nemudoma nogirati iz foteljev in poslati pred sodnike. In potem po liniji priznanj in žvižgačev naprej. Kdor prizna in priča, se mu zniža kazen, da se pride do večjih rib in naročnikov.

  Hitro bi bili pri žepanu, če bi se nižji lopovi bali več let zapora.

 • rubec

  Kdaj bo pa revizija podžupanovega imetja prišla na vrsto?

  • rrrrr

   Rajtam, da takrat kot glivični krempelj na palcu moje zadnje desne.
   Čez 13 let, ne prej

 • xtc

  Realno je takole;gradnjo ustavit in prepovedat,MOL pa naj denar vrne-če nimajo pač stečaj in razprodaja občinskega premoženja za pokritje luknje.

 • Garbage man

  Ne sekirajte se čez en teden bo vse pozabljeno

 • maček ivan

  Tole sem si sposodil na “požarju”
  Arij Slovenski
  pred 2 minutami

  Najslabši mariborski župan – najbrž res. Do najslabšega v državi mu pa še precej manjka.

  Najprej bo moral zastrupiti mariborsko podtalnico s fekalijami, zgraditi džihadistom džamijo, pokrasti in poneveriti nekaj milijard evrov, urbanistično ugonobiti mesto, razkopati vse mestne ulice, zabasati promet s stoječimi kolonami, ustanoviti svojo redarsko-roparsko paramilico, dvigniti cene komunalnih prispevkov in vrtcev za 300%, narediti Maribor pedrom prijazen, ter preplaviti mesto z jugo-glasbeniki, trubači, guslarji, čefurji, migranti ter smradom po čevapčičih, rakiji in kebabu.
  Šele potem se bo lahko enakovredno potegoval z Jankovićem za zlati Kućanov orden najboljšega srbskega uničevalca in balkanizatorja Slovenije.

 • xtc

  Me pa nekaj moti,Nova nič ne pooroča o kolobocijah,ki jih počnejo SLO napol blazni levičarji okrog Mercatorja.

 • Viktorh

  Brajdovka jo je stisnil, tu odgovarjam

  jurka-kvinton-gemaj • an hour ago
  Koga to misliš…Princa Teme?

  Tebe, šmarnica, manj pij samorodov. V Halozah imate dovolj

 • Unikatna

  Ljubljana je država v državi, za katere ne velja USTAVA in zakoni!

 • Nšo-či

  Ta družba je popolnoma izgubila kompas. Ne zaveda se niti najdragocenejših virov kot je pitna voda. Ne zaveda se tega, da zemlja ni naša last . Da nam je naložena odgovornost, da jo ohranimo za bodoče rodove. Skrb za ohranitev pitne vode, ne bi smela nikoli postati politična tekma ampak odgovornost, ki bi jo čutili vsi. Kje so Gretini aktivisti..najmlajjši, ki jih skrbi prihodnost? Jih za vodo, ki lahko ogrozi najstarejše in dojenčke prav nič ne skrbi?

  • Vera

   ” Greti” se gre samo za popularnost.Tisti,ki jo vodijo, bi naredili pametneje,če bi jo poslali naprej v študirat,da se prvo izobrazi.

   • m.arta

    Mogoče pa ji študij ne gre.

    • JANEZ GUS

     Zgleda,kot bi bila malo motena.No ,tako kot vsi levaki.To je dedno.

    • Vera

     Ni ji treba, ker baje njena mamica na veliko služi ?

   • VERZIFIKATOR

    Najprej se izobrazi, potem da lahko pa v prvo (prestavo).

    • Vera

     Bo mamica diplomo kupila.

   • SIMON ROZIC

    …Tale Greta izvaja domači teater kot Serpentinšek..Briga njo, če niti ne ve
    kaj hočejo od nje!

   • Slovenka

    Kvazi Ivana Orleanska. Tudi mrknila bo na podoben način, ko je režiserji ne bodo več potrebovali.

  • Slovenka

   Ja. In kje je Lučka Kajfež Bogataj?

 • Van Der Waals

  JANKOVIČU SE ŽE KISA V MOŽGANIH!

  • Aresnica

   Skisane je že prej imel_morajo biti skisani, če še pralni stroj ne zna prižgat.(to je nekaj let sam priznal)
   ______________
   Lep pozdrav

 • xtc

  Kam ste pa Peinkirherja djal?

 • Garbage man

  Prvo ćefurine porihtat, nato srbske orangutane predvsem pa SODIŠČA nafilana s piflarkam ( beri kurbe od komunističnih staršev).

 • Garbage man

  Mal se je zajebu, ker tu je tudi Mafijski denar……….

 • Garbage man

  Mafija ne čaka na revizije, a ne ZOKI?

 • Garbage man

  Mogoče pa Sovo bolj zanima drek, kot islamisti????

  • Slovenka

   Če bi bila Sova kaj prida, bi jo moralo zanimati oboje!

 • JANEZ GUS

  Koliko dolgo se bo ta kadaver še smejal gor do ušes.Spominja me na pečenega mačka.

 • sloustava

  Do danes, do tega trenutka v vsem zivljenju nisem nikomur privoscila kaj slabega. Tebi, politicno nastavljeni Jankovic, pa privoscim, da se izkaze resnica.

 • Hribouc

  Volili ste ga, zdaj naj vam serje direktno v glavo!

 • SIMON ROZIC

  Tole faco žepankovića želim imeti na pladnju na moji mizi
  za Novo leto 020 in sicer z jabolkom v gobcu!

  • rubec

   *******

  • šmentanamuha

   020? A to misliš, ko se bo štetje začelo znova? Pol bo še trajalo nekaj časa…

  • RATATA

   Hrustljavo zapečenega ampak še živega!!

   • SIMON ROZIC

    …hudooo! Kdo ga bo pa poslušal, kako cvili?

    • RATATA

     Da se le nasmihal ne bo več priskutno

 • piko8

  Faca na gornji sliki me spominja, obiska živalskega vrta in nasmeha Nilskega konja, ko mu vržš solato!
  zorangutane, de???

  • rubec

   **********

 • milanček

  če sem pa iskren, čedalje rajše gledam to čefursko faco, zakaj, on je adijo!

 • Slovenec 33

  Poleg poturice so v zgodbi sodelovali in še sodelujejo tudi drugi veleizdajalci in okupatorji Slovenije na vseh nivojih

  MOL
  MOP
  ARSO
  Okolska inšpekcija
  Vlada
  Predsednik države

  Prav bi bilo in nujno tudi, da se objavijo vsa imena, položaji in naslovi vpletenih, da bodo dobili dostavljeno smrdečo vodo in jo bodo morali izpiti vaj 1 l pred pričami, vključno z njihovimi ožjimi sorodniki.
  To bi bila edini način, da bi ti topoumni produkti usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma združeni v hordah rdečih klerikalcev morda dojeli kaj s svojim kretenizmom povzročajo.

  .

 • pater dr. Rinaldo

  Balkanski udbomafijski šerif Janković, delaj po zakonu, Ustavi in ostalih aktiv naše države, ne pa da se cmeraš kot Pinocchio nad Logarjem. To kar dela tale balkanski šerif, počenjajo na Balkanu in povrhu streljajo na nasprotnike. Preko svojega imetja daj speljati gnojnico, mi Slovenci pa ne trpimo balkanizma in podmiznistva. Malo pod mizo, malo levo, malo desno, pa bo Jankovićeva malha polna. Balkanci si to upajo delati samo v Sloveniji, ker vedo, da so slovenski hlapci Jerneji tiho in da samo upogibajo svoje hrbte. Slovenci brez hrbtenice in brez nacionalnih principov. Samo, da jim nekdo zamijavka, že Slovenci sklonijo glave in se poskrijejo v svoje brloge. Narod brez časti, brez volje, brez hrbtenice, brez jasne besede, verjetno kar pašejo skupaj z balkansko svojatjo, saj se jim nenehno klanjajo in v Sloveniji ponovno pod prisilo uvajajo srboslavski jezik. Kaj pa recipročnost? Kje v Srbiji, Črni Gori, Makedoniji, Bosni pa se učijo slovenskega jezika..? Slovenska pritlehnost in hlapčevska uslužnost. Vse bi naredili za svojega srbo-ruskega gospodarja. Narod, ki je rojen za hlapčevanje, saj drugega tako ne zna. Za hlapca rojen, za hlapca ustvarjen……<

  blockquote>

  • BRAVO ZA NAPISANO O SLOVENSKEM NARODU. HLAPCI BILI IN OSTALI, ŽAL. K SREČI IMAMO DRUGI TUJE KORENINE IN S TEM TUDI V SEBI PONOS IN POŠTENJE, KAR NISO VRLINE SLOVENCEV.

 • črnaovca

  Kdo je projektiral to kanalizacijo še sedaj nismo zvedeli, samo o Jankoviču ki je kot župan predlagal umestitev vprostor. O tretji razvojni osi kjer se že kažejo prve težave in nastavki podražitev se nihče ne pogovarja. Politika si je zmislila traso ki bo evidentno najdražja, če sploh izvedliva čez področje kjer je spodaj rudnik. Ko se bo začelo z gradnjo in vsipanjem denarja v jamo brez dna bodo spet vsi pametni in sklicevali vse mogoče sej, potem bo prepozno sedaj je šas da se ustavi norost in tu tudi Vilija ni blizu ki pri drugem tiru zvesto ministrira svojim šefom in prjatlom

 • Vljudno vabim revizijsko komisijo MOP, da pride tudi na Občino Logatec in UE Logatec, saj se tam dogajajo podobne zadeve, da izbranci dobivajo protipravno gradbena dovoljenja ali pa zdaj po novem gradbenem zakonu vse legalizirajo kot tudi to, da ima ta občina največ predlogov lokacijski preveritev, ki jih logaški svetniki vse po vrsti potrjujejo. Pa da nekateri investitorji pridobivajo mnenja s strani mnenjedajalcev na podlagi projektov, ki jih potem popravijo, mnenja pa stanejo ali pa, da investitor zaprosi in potem dobi pozivno mnenje od spomeniškega varstva za prenovo strehe in fasade, ker je stavba kulturna dediščina, potem pa na črno poseže v nosilno konstrukcijo, lesene pode zamenja z betonskimi ploščami, na črno izkoplje in vgradi modro plinsko cev in to vse ob glavni, državni Tržaški cesti, o kakršnikoli tabli, kaj se tam sploh dela oz. se je delalo, ne duha ne sluha, župan se vsak dan vozil mimo pa nič, občinska gradbena inšpekcija pa drugi nič, državni vsem nam znani gradbeni inšpektor pa je “počakal”, da so investitorji dokončali z deli, nato pa poslal v vednost, da so objekt legalizirali in da ni več potrebe po inšpekcijskem nadzoru, investitorji pa potem celoten objekt oddali policiji. In tako kupujejo in obnavljajo samo izbranci v tej občini, vsi drugi pa morajo imeti vsa dovoljenja. Pa drug primer, občina da pozitivno mnenje za parkirišče, ki predstavlja funkcionalno zemljišče, kjer je vpisana služnost samo za določeno obdobje,namesto da bi investitor zagotovil trajno rabo teh parkirišč vsakokratnim lastnikom ali najemnikom, mu ta občina izda pozitivno mnenje in s krši svoj lastni OPN in OPPN, ker trajna raba ni zagotovljena. Pa to, da je nekdo pripeljal 2 kontejnerja iz Bolgarije in ju brez dovoljenj postavil na parkirišče, ki je predmet spora, nima nobenih dovoljenj, za mnenje spomeniškega varstva je zaprosil potem, ko je že veselo obratoval in ni dobil soglasja, medtem ko mu je občina Logatec izdala obratovalni čas in še podaljšan obratovalni čas. Pišeš na vse občinske in državne inšpekcije, na občinski svet itd., zgodi pa se nič, gospod veselo še naprej prodaja kebab, občina pa mu je celo postavil betonske kocke z lesenimi sedali, da lahko tam njegovi gostje sedijo. Vsem v vednost, da bi moral gradbeni inšpektor ob prijavi takoj vpisati plombo na objektu in objekt, tudi tisti del, ki je legalno zgrajen, to velja pri rekonstrukcijah in dozidavah, izključiti iz vse javne infrastrukture, pa jih ne in tako lahko potem investitorji nemoteno dokončajo svoj objekt, nato pa vam inšpektor samo pošlje v vednost, da je zaključil zadevo, ker je objekt pridobil uporabno dovoljenje. Vsa ministrstva vedo za vse to, zgodi pa se nič, ker pravijo, da se ne smejo vmešavati v delo občinskih in upravnih uradnikov in potem ti svetujejo, da izkoristiš vsa pravna sredstva, torej da se boriš proti odločbam in sklepom za katere bi moral marsikdo iz te uprave za rešetke. Amen. Lahko bi napisali romane.

 • Andrej

  Ja, kjer je Zoki, tam je zgaga. Vedno. Minister Zajc pa nič, čisto nič. Ampak, Janša pa le ni, pa če vsi pocrkamo od dreka.

 • odzunaj

  Čakamo na kazensko sankcijo z izgubo delovnega mesta osebe na ARSO, ki se je podpisala kot izdelovalec gradbenega dovoljenja ter njene podpisane odgovorne osebe !!!
  Čakamo na uradni dokument pristojnega inšpektorja oz inšpektorjev v zvezi s to zadevo in ustrezne kazenske sankcije, če pritrjuje izdaji protizakonitega in protiustavnega gradbenega dovoljenja !!!
  Dovolj je teptanja zakona, ustave, državljanov in države !!!

 • Vljudno vabim revizijsko komisijo MOP, da pride tudi na Občino Logatec in UE Logatec, saj se tam dogajajo podobne zadeve, da izbranci dobivajo protipravno gradbena dovoljenja ali pa zdaj po novem gradbenem zakonu vse legalizirajo kot tudi to, da ima ta občina največ predlogov lokacijski preveritev, ki jih logaški svetniki vse po vrsti potrjujejo. Pa da nekateri investitorji pridobivajo mnenja s strani mnenjedajalcev na podlagi projektov, ki jih potem popravijo, mnenja pa ostanejo ali pa, da investitor zaprosi in potem dobi pozivno mnenje od spomeniškega varstva za prenovo strehe in fasade, ker je stavba kulturna dediščina, potem pa na črno poseže v nosilno konstrukcijo, lesene pode zamenja z betonskimi ploščami, na črno izkoplje in vgradi modro plinsko cev in to vse ob glavni, državni Tržaški cesti, o kakršnikoli tabli, kaj se tam sploh dela oz. se je delalo, ne duha ne sluha, župan se vsak dan vozil mimo pa nič, občinska gradbena inšpekcija pa drugi nič, državni vsem nam znani gradbeni inšpektor pa je “počakal”, da so investitorji dokončali z deli, nato pa poslal v vednost, da so objekt legalizirali in da ni več potrebe po inšpekcijskem nadzoru, investitorji pa potem celoten objekt oddali policiji. In tako kupujejo in obnavljajo samo izbranci v tej občini, vsi drugi pa morajo imeti vsa dovoljenja. Pa drug primer, občina da pozitivno mnenje za parkirišče, ki predstavlja funkcionalno zemljišče, kjer je vpisana služnost samo za določeno obdobje, namesto da bi investitor zagotovil trajno rabo teh parkirišč vsakokratnim lastnikom ali najemnikom, mu ta občina izda pozitivno mnenje in s krši svoj lastni OPN in OPPN, saj trajna raba ni zagotovljena. Pa to, da je nekdo pripeljal 2 kontejnerja iz Bolgarije in ju brez dovoljenj postavil na parkirišče, ki je predmet spora, nima nobenih dovoljenj, za mnenje spomeniškega varstva je zaprosil potem, ko je že veselo obratoval in ni dobil soglasja, medtem ko mu je občina Logatec izdala obratovalni čas in še podaljšan obratovalni čas. Pišeš na vse občinske in državne inšpekcije, na občinski svet itd., zgodi pa se nič, gospod veselo še naprej prodaja kebab, občina pa mu je celo postavila betonske kocke z lesenimi sedali, da lahko tam njegovi gostje sedijo. Vsem v vednost, da bi moral gradbeni inšpektor ob prijavi takoj vpisati plombo na objektu v zemljiško knjigo in objekt, tudi tisti del, ki je legalno zgrajen, to velja pri rekonstrukcijah in dozidavah, izključiti iz vse javne infrastrukture, pa jih ne in tako lahko potem investitorji nemoteno dokončajo svoj objekt, nato pa vam inšpektor samo pošlje v vednost, da je zaključil zadevo, ker je objekt pridobil uporabno dovoljenje. Vsa ministrstva vedo za vse to, zgodi pa se nič, ker pravijo, da se ne smejo vmešavati v delo občinskih in upravnih uradnikov in potem ti svetujejo, da izkoristiš vsa pravna sredstva, torej da se boriš proti odločbam in sklepom za katere bi moral marsikdo iz te uprave za rešetke. Amen. Lahko bi napisali romane.

 • Moj komentar, ki ga tu napisala, uredništvo Nove24TV stalno briše, pa se hvalijo kot neodvisen medij, SRAMOTA. Tudi zaradi vas, novinarjev, so stvari v Sloveniji take kot so, ker nočete objavljati resnic, ampak samo tisto, kar vam oz. vašim podpornikom, katerim služite, odgovarja. pa tudi ta članek je čudno izginil nekam, da ga sploh ne najdeš, čeprav nosi datum 21.12.2019. Hvala za tako svobodo govora in tiska.