[Ekskluzivno] V kakšni državi živimo? Nezakonita gradbena dela na ljubljanskem vodonosniku se nadaljujejo! Objavljamo dokaze, da nezakonito stanje podpira tudi sodišče!

Zoran Jankovič na nezakonit način hoče zgraditi kanal C0 na vodovarstvenem območju. (Foto: bralec Nove24TV)

Gradnja kanala C0

Interesi župana Zorana Jankovića so očitno močnejši od ustave – temeljnega pravnega akta, ki demokratično ureja razmerja v naši državi. Toda zadeva je še veliko hujša, kot je sprva kazalo, saj so bili policisti, kot smo razbrali iz uradnega odziva policije, tam na podlagi sklepa sodišča, in sicer na zahtevo sodnega izvršitelja. Primer razkriva, da nezakonito investicijo Jankovićeve gradnje kanala C0, ki daje čisto pitno vodo 300 tisoč Ljubljančanom, podpira tudi slovensko pravosodje. 

Dan po vdoru policije in gradbenih strojev na zaščiteno vodovarstveno območje, kjer ljubljanski župan Zoran Janković načrtuje gradnjo kanalizacije, in sicer brez ustreznih dovoljenj za gradnjo, nima niti služnostne pravice do uporabe poti, ki vodijo do spornih parcel, se dela nadaljujejo, čeprav v tisto zemljo ne bi smeli zasaditi niti lopate. Fotografije namreč razkrivajo, da bagri kopljejo s polno paro, kar je v pravni državi nepredstavljivo.

Ker smo našo kritiko naslovili tudi na policijo, ki je v ponedeljek vkorakala na sporno območje, kjer so začetek gradnje pričakovali obupani lastniki tamkajšnjih zemljišč, so na uredništvo Nova24TV poslali pojasnila, ki sicer v ničemer ne zmanjšujejo odgovornosti policije. Ta le prelaga odgovornost na “zavezujoči sklep” sodišča.

(Foto: bralec Nove24TV)

Nad pravosodjem in policijo le župan Janković
V svoji izjavi so zapisali, da so bili na lokaciji na zahtevo sodnega izvršitelja. “Policijo je sodni izvršitelj v zakonsko določenem roku zaprosil za asistenco pri izvajanju neposrednega dejanja izvršbe in zavarovanja. Izvršbo izvaja na podlagi sklepa sodišča, ki mu je določeno nalogo naložil, policijo pa je v skladu z zakonom zaprosil za asistenco,” so se odzvali na policiji. Črno na belem pa je dokazano, da sta tokrat organa, katerih glavna naloga je skrbeti za pravično izvajanje zakonov in ustave, poteptala temeljne vrednote in načela profesionalnega delovanja. Nad policijo in pravosodjem pa je očitno le župan Janković.

Zoran Jankovič (Foto: STA)

Zoran Janković (Foto: STA)

Če bi pravna država delovala, tovrstne gradnje sploh ne bi bilo, zato tam tudi ne bi smelo biti strojev in policije. Če pa bi že prišlo do nezakonitih posegov v prostor, bi morala policija preganjati črnograditelje in ne lastnikov zemljišč, ki so zgolj ščitili svojo pravico do zasebne lastnine. Zgodba je sumljiva že od samega začetka, ko je ljubljanska upravna enota leta 2014  nedopustno izdala gradbeno dovoljenje za gradnjo kanala C0 na podlagi manipulirane in nepopolne projektne dokumentacije, saj je to gradnjo med drugim namenoma strokovno nepravilno in skrajno neodgovorno ocenila kot nezahtevno.

Zelene dvolične levičarske stranke imajo zgodovinsko priložnost, da se postavijo na stran drugorazrednih državljanov
Pasivnost večine prebivalcev Ljubljane Zoran Janković odlično izkorišča. Lastnikom zemljišč je doslej poleg okoljskega združenja Alpe-Adria Green pomagala le največja parlamentarna stranka, Slovenska demokratska stranka. Izkazala se je zopet dvolična slovenska levica. Leta 2016 so s 64 glasovi za in nobenim proti sprejeli vpis pravice do pitne vode v ustavo. Pomisleki pozicije so se izkazali za resnične, saj je tranzicijska levica izvedla le predstavo za javnost. Slovenska demokratska stranka je zahtevala sklic izredne seje Državnega zbora Republike Slovenije, na kateri bi obravnavali predlog priporočila v zvezi z zaščito pitne vode na območju ljubljanskega vodonosnika. Izredna seja bo predstavljala pravi test za vladajočo zeleno koalicijo Marjana Šarca in zeleno opozicijsko stranko Levica. Slovenski državljani bomo imeli priložnost videti, ali se bodo postavili na stran pravice drugorazrednih državljanov ter zaščite vodovarstvenega območja 300 tisoč prebivalcev Ljubljane ali pa bodo raje pomagali županu Jankoviću.

Odgovor policije:

Spoštovani.

Policija ne ščiti nikakršnih protipravnih gradbenih del. Policija je nudila asistenco na podlagi zaprosila sodnega izvršitelja in ne Mestne občine Ljubljana!

Policijo je sodni izvršitelj v zakonsko določenem roku zaprosil za asistenco pri izvajanju neposrednega dejanja izvršbe in zavarovanja. Izvršbo izvaja na podlagi sklepa sodišča, ki mu je določeno nalogo naložil, policijo pa je v skladu z zakonom zaprosil za asistenco. V tem primeru je policija na podlagi 12. člena zakona o nalogah in pooblastilih policije in na podlagi pisno obrazloženega zaprosila sodnega izvršitelja asistenco odobrila in jo tekom današnjega dne tudi izvajala.

Poudariti je potrebno, da pri asistenci policisti ne izvajajo neposredno izvršilnega dejanja, ampak so na kraju navzoči, da upravičencu zagotovijo nemoteno izvršbo naloge in da ni ogroženo življenje ljudi, navzočih na kraju.

V konkretnem primeru je v pripravah na asistenco policija sodelovala tako s sodnim izvršiteljem kot z občani in vsem omogoča uveljavljanje svojih zakonsko določenih pravic.

Glede na naša uradna pojasnila vas v interesu objektivno obveščene javnosti pozivamo, da čim prej objavite preverjene in uradne informacije, ki demantirajo vaše navedbe.

Lepo pozdravljeni.

Luka Perš

 • Olga101

  Živimo v udbomafijski kloaki, kjer niti ustavno sodišče ne brani več ustavne ureditve države! Sodisca preganjajo poštene državljane, udbomafijce pa puščajo na prostosti! Namesto vlade imamo paravan, za katerim ropa krog okoli zadnjega šefa zločinske komunistične partije in Udbe!

  • pupa

   Samovolja je podobna samovolji po letu 1945, ko so novi oblastniki se šli agrarno reformo. Reformisti, ki so se spoznali na zemljo kot pes na boben, so dali nekje pri Zadobrovi globoko preorati za tamkajšnje razmere zelo rodovitno njivo in jo spremenili v kamnito njivo saj so z globokim oranjem privlekli rečni prod na vrh in je bila njiva neuporabna, Tamkajšnji kmetje jo menda še danes imenujejo KARDELJEVA NJIVA.

 • xtc

  Oprostite?
  Kaj ima Rubežnik za izkati na zasebnih posestih,kjer se vrši črna gradnja in,ki so finančno proste bremen?
  Očitno bo treba zadevo utaviti pravno z tožbo,saj sodišče izdaja odredbe Rubežnikom,da hodijo po zasebnih parcelah,ki so bremen proste in tam nimajo kaj izkat.

  • rubec

   Tisti dolgolasec ni ta pravi rubežnik. On po dveh šusih samo misli, da je ta pravi rubežnik.

 • Anton

  dane situacije sploh ne kapiram, vsaj takšne, kot jo imam priliko spremljati z danimi informacijami

  sarkazem press

 • Unikatna

  Je že prej preko sodišča si vzel pravico, da koplje. Če je v javno dobro, si kar vzamejo!! Na kateri podlagi oz. z čim je prepričal sodnika?

  • pupa

   Saj je bila tudi gradnja avtoceste javno dobro, pa koliko jaz vem so lastnikom plačali zemljišča , ki so se nahajala na začrtani trasi oziroma dali ustrezno nadomestno zemljo.

 • Gypaetus barbatus

  A se še spomnite finančne preiskave, v kateri je tožilstvo preverjalo premoženje Janeza Janše in povezanih oseb: njegove žene Urške Bačovnik Janša, brata Rajka Janše in sestrične Janševe žene Nataše Pajenk, ki je kot bančnica skrbela za bančne posle družine Janša?…A res, ne spomnite se več?…Prosim držite gobce zaprte…smrdi smrdi joj kako smrdi !!!

  • rabbit

   In kaj je bil rezultat teh preiskav, en navaden drek, nič od nič, samo denar so zapravili, eni in se lepo omastili rezultata pa nobenega.

   • Imperial Commando

    Ne ukvarjaj se z lažnivo levosučno psihopatsko pokveko.

  • Andrej

   Tunći, ravno zato, ker se tega spomnimo, bodi raje tiho.

 • Gypaetus barbatus

  Čujte, ko je puklasti še vladal leta 2012, je takratna vlada Janeza Janše imela raje denar kot urejeno okolje, saj sicer ne bi bila razmišljala o radikalni legalizaciji na črno zgrajenih objektov !?!?… Zato sedaj nehajte moralizirat in pometite pred svojim pragom. Kapish?

  • Ivan Ivanovič

   Kaj pa imajo črne gradnje opraviti z okoljem? Večina črnih gradenj je povsem nemotečih in skladnih s prostorskimi načrti občine. Problem črnih gradenj je v tem, da se ljudem ne da čakati na milost in nemilost birokracije, ki si izmišlja 1000 in en papir, preden začneš gradit. Več energije, časa in denarja gre pri nas za papirje kot za gradnjo objekta. V Italiji se sploh ne smatra za črno gradnjo, če na primer zgolj prizidaš del stavbe. Pri nas pa je črna gradnja skoraj vsak nadstrešek.

 • Ivan Ivanovič

  Država, ki ne spoštuje svojih lastnih zakonov, je lahko samo Mafistan.

 • Rožle

  Ta ima pa res vse okol sebe za norca .. !!!

 • Hribouc

  Razsulo

 • Rožle

  Kdaj bodo vsi teli pred zakonom tudi odgovarjali ..? in bodo tudi pošteno obsojeni za take nagnusne reči ..

  vsi
  -sodstvo
  -policija
  -in glavni vodja župankar …

 • rabbit

  Poznam primer kako gradijo ta kanal na Sneberski cesti, Kmetom nočejo plačati odškodnin za razrito zemljo, nekaterim so popokale tudi stavbe pa nič od nič.
  Kako vodotsen je pa ta kanal pa naj vam povem popravljali so ga že trikrat, trikrat se jim je že premaknil. Če bi bili ti kmetje pa tudi ostali pametni bi naložili svoj gnoj in napolnili svoje gnojilne naprave z gnojnico in vsak dan drek in gnojnico vozili Jankoviću direkt pred njegovo hišo, pa bi videli kako bi mafijozo reagiral. Poglejte kaj se da če je narod odločen v Boliviji so županjo ugrabili jo ostrigli do golega, slekli premazali z barvo jo vrgli v perje in jo poslali na cesto. Tako se dela ne pa neke sodne štorije (če je še sodstvo skorumpirano, pri komunisti očitno zaleže le sila, pa nič drugega.

  • rabbit

   A ja pa še to rekli so da bo cesta končana 31.3 danes se peljem mimo še vedno en del delno asfaltiran drug del še vedno v razsulu. Pa so 12.11.

 • Rožle

  Lepo bi bilo, da bi se tak voluhar ponesreč kar v svojo kanalizacijo zvrnu ..
  .. tako za vedno .. da se razumemo

 • Gypaetus barbatus

  [Ekskluzivno] V kakšni državi živimo?… da Ustavno sodišče republike Slovenije spusti na prostost pravnomočno obsojenega kriminalca samo zato ker je tam bil rumeno-kravatni Ernest Petrič. SDS-ov ritoliznik!?!?

  • rabbit

   Odločitev ustavnega sodišča ni bila 8:1 ena ampak 8:0. Vsi sodniki tudi ta najbolj rdeče pravnice so bile za odpravo sodbe zakaj pa, niso bile take junakinje pa bi bile proti in potem bi videli kaj bi rekel ESČP.

  • pupa

   Vzami tableto – danes kar dvojno dozo.

   • rabbit

    Njemu nobena doza ne pomaga, njemu bi edino pomagalo, da bi moral delati,ta takoj odpravi janšitis, da moraš živeti od lastnih rok ne od drugih.

 • črnaovca

  Saj tudi pri načrtovani trasi od Šentruperta do veleja ni vse zakonito a so vsi tiho.

 • Rožle

  Mi je ratal podvig .. zdaj ne vidim več niti napisa :
  This user is blocked.

  https://uploads.disquscdn.com/images/7e84dbcb3505cb6044389d4b1ca1f104e637f70b645685ec5c148d7b358b771a.jpg.

  • rubec

   Čestitke. Meuš nauču?

   • Rožle

    Itaq .. sam da nouš okol govoru …

 • mginko

  To ni slovensko pravosodje ampak krivosodje, oziroma udbomafijska podmladna združba pod taktirko murgel. In drugorazredni državljani – kar mirno !! prenašajte to rdečo golazen.

 • Rožle

  Je Kurbež vedel, da bo deževalo in je hitro pohitel, da ne bo koga tam ..

 • Sv. Jurij

  Zokan se je nažrl belega kruha, da je pa poseg nezakonit, ne verjamem.

 • spartan

  Mene pa zanima kje so tisti kmetje-kolegi lastnikov parcel, ki so množično zahtevali odstrel zveri, ki škodijo njihovim ovčkam? Zakaj jih ni tam zakaj ne protestirajo? Zakaj jih ni desna opcija aktivirala saj so desni politični potrčkoti? Kakšno igro igra vaš Janez? Enopartijski sistem pritlehno razdeljen na levo in desno za farbanje butalcev!

 • lena

  Slovenija je najvecja Banana republika v Evropi, sramota!

 • cosmosjasnovidec

  In kaj čakajo okoliški prebivalci,da ne vzamejo sekir ter lopat v roke in razženejo to drhal iz njihovega kraja.
  Že zdavnaj bi jim čez noč morali onesposobiti stroje ali še bolje zažgati.

  • Rožle

   po 500 evrov jim izdajajo kazni .. vsi, ki so tam …in policija je na njihovi strani .. res kam smo prišli ..

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Mafijozo na kubik, nima niti 5 pik

 • Minovak

  Tudi policija bo morala piti onesnaženo vodo na ljubljanskem področju in, če jim tudi to ni jasno, potem se je udejanila zgodba o Butalcih. V vsaki pravni državi, razen naše, bi mafijec že dolgo sedel v zaporu poleg svojih rdečih prijateljev, za katere velja, da jih je treba trajno osamiti za dobro vsega človeštva..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!