RTV Slovenija si nas ne želi! Zakaj bi torej bili njeni sponzorji?

12,75 evra plačate RTV Slovenija vsak mesec, da ste brezplačno, apolitično in objektivno informirani. Pa niste. Tisti, ki ste zadnje volitve volili karkoli od tistega, kar danes ni skrajno leva trdnjava (LMŠ, SD, Levica), ste ogoljufani. Za vaš denar vam povedo, da podpirate ljudi, ki bi radi državo vzeli za talko. Namesto da bi se skupaj borili proti nadlogi, kot je slovenstvo še ni videlo, se gre nacionalna televizija najbolj poceni obliko politikantstva, ki se lahko primerja le z ekscesi POP TV lansko leto, ko so že kar odkrito navijali za stranko LMŠ in iz kroga njenih tesnih sodelavcev dobivali zaupne informacije iz Sove.

Priznam, da si takšne neverjetno politično pristranske vloge RTV Slovenija nisem predstavljal. Morda v normalnih časih, pa še tedaj ne takoj. V času, ko se borimo z izbruhom novega koronavirusa in golim preživetjem, si pač ne bi predstavljal, da bo nacionalna televizija tako očitno politično pristransko frizirala članke kot Putinov Sputnik ali kot kitajski Xinhua.

Ko je Janša funkcionarje rutinsko umestil v plačne razrede, je bil pogrom tako izrazit, da se je videlo, kako iz proizvedenega ogorčenja nastaja povsem novo gibanje, ki ga je iz nič ustvarila prav RTV. Njihovi aktivistični novinarji (Aščičeva, Vasev) so na Twitterju ščuvali proti “zvišanjem plač funkcionarjem”, uredniki so v studio vabili Lidijo Jerkič, gospo s plačo na primerljivi ravni, kot jo imajo funkcionarji, da ogorčena pove, kako nezaslišano je, če si v teh težkih časih, ko espeji ne morejo živeti, funkcionarji izplačujejo visoke plače; pa Teo (brez j!) Jarc, socialistično aktivistko sindikata Mladi Plus, da je povedala isto v bolj potelebanjeni različici – zato ker je RTV nacionalni servis, ki mora antijanševstvo servirati tako na intelektualni ravni za razmišljujoče dedke kot udarniško mladostniški za študenta s Chejevo majico in bigmacom v zamaščeni dlani.

Tea Jarc (Foto: posnetek zaslona)

Pogrom je bil tako izrazit, da so se na Facebooku že formirale skupine, ki naj bi protestirale proti domnevnem ukrepu povišanja funkcionarskih plač. Videlo se je, kako uredniška mašinerija RTV celotno retoriko okrog krize banalizira na povsem obskuren ukrep, za katerega je ugotovila, da je uporaben kot orodje v večnem boju proti Janezu Janši in slovenski pomladni opciji.

Šok ob 30-odstotnem znižanju plač funkcionarjev tolikšen, da so “pozabili” poročati
Potem pa šok! Koalicija z drugače nekdanjim levim politikom in ekonomistom Lahovnikom napove 30-odstotno znižanje plač VSEM funkcionarjem! Politični masterstroke. Na nacionalki je bil tak šok, da skoraj ves dan ni tvital nihče od njihove ekipe hišnih fidelov. Niti resni novinarji niso retvitali vladnega obvestila, da se bodo funkcionarske plače znižale. Po najavi smo novico zasledili tudi na domači strani MMC (v nasprotju z zvišanjem dan prej, po kateri sta še isti dan v studiu že bili dve aktivistki različnih generacij). Novica o 30-odstotnem znižanju je bila skrita tam nekje v podnaslov, medtem ko je naslov govoril na splošno o protikriznih ukrepih. Razlika v poročanju med znižanjem plač in prejšnji dan o zvišanju je bila tako drastična, da je lahko prav vsak videl očitne obupane poskuse, da se vlada na vsak način prikaže v slabi luči.

Jelena Aščić (Foto: posnetek zaslona)

Še sobotni Utrip je bil žrtev Janševega političnega šah-mata. Prekleto se je videlo, da je bila celotna stvar zbobnana skupaj nenadoma brez prave koherentnosti. Iz aviona se je videlo, da manjka tisti ključni del – zvišanje plač funkcionarjem, s katerim bi zaokrožili svojo zgodbo o tiranski vladi, ki se sredi krize okorišča z žulji državljanov. Namesto tega so morali v paniki hitro poiskati novice izpred dveh tednov, ki danes v času ekstremnih razmer zvenijo, kot da so se zgodile pred sto leti. A so jih kljub temu servirali, ker kaj pa bi bila uradna televizijska hiša Socialnih demokratov, če ne bi postregla z dnevnim odmerkom antijanšizma – zato so govorili o “prevzemu represivnega mandata” (odstavitvi Bobnarjeve in Ermenčeve) in “popolnem prevzemu oblasti”, ki se nam obeta. Ja, iz kadrovskih potez, ki jih je izvedel vsak premier do zdaj, in iz protikriznih ukrepov, ki jih izvajajo prav vse države v EU, so ustvarili fantazijsko zgodbo o vzponu nove veje nacifašizma, ki bo zasužnjila slovenstvo. A kako smešno je vse skupaj zvenelo, ko niso mogli več končati s tistim ključnim aktivističnim momentom, ki podkuri delovno ljudstvo – z zvišanjem plač. Namesto manifesta antijanša, ki bi na noge postavil Slovenijo kot leta 2012, so se osramotili bolj kot kadarkoli doslej in pokazali, kaj so v resnici – iz davkoplačevalskega denarja plačana skupina tajkunsko sponzoriranih radikalnih aktivistov, ki so ugrabili javni zavod za širjenje svoje nevarne skrajno levičarske ideologije.

RTV si nas očitno ne želi
Ne ni problem, če je RTV Slovenija politično opredeljena oz. če je politično opredeljen kar konkreten del njenih volivcev. Niti ni problem, če je izrazita zagovornica ene same stranke. V ZDA podcast The Young Turks odkrito in izrazito podpira najbolj radikalno vejo ameriških demokratov (Bernie Sanders, Alexandria Ocasio Cortez, Ilhan Omar …), a ni težav – prosti trg si tega želi. Veliko nezadovoljne mladine je na svetu, ki išče hitre izhode iz svojih finančnih zagat. The Young Turks sponzorirajo izključno zasebni akterji. RTV Slovenija pa sponzoriramo vsi. Prisilno. Tudi tisti, za katere bodo novinarji RTV Slovenija rekli, da smo novodobni fašisti. Zakaj jih ne bi rešili tega mlinskega kamna za vratom. Rešimo sebe in njih. Ohranimo naročnino za radio-televizijske storitve, a tako, da dobimo diskrecijsko pravico, komu jo bomo naklonili. Na koncu bo RTV Slovenija ohranila svojo bazo naročnikov, za katere že itak danes dela skoraj vsa njihova produkcija. Z zanimanjem bodo tam dobili dnevni odmerek antijanšizma, antikapitalizma in trotlsocialističnih francoskih dokumentarcev. Drugi bomo pač sponzorirali kaj drugega. RTV Slovenija si nas ne želi. Zanjo smo zaostala desničarska drhal. Zakaj bi torej bili njeni prisilni sponzorji?

Demokracija

 • rock

  ???

  12,75 evra plačate RTV Slovenija vsak teden

  • Vera

   Vsak mesec vnaprej plačujemo. Marec je že plačan . Veste komu se plačuje vnaprej ?

   • Johana Jurgen

    Mesečni prispevek se plačuje RTV Sloveniji v naslednji višini:
    1. za zasebno rabo RTV sprejemnikov
    zavezanci
    – fizične osebe plačujejo mesečni prispevek za vse svoje televizijske
    in radijske sprejemnike, ki jih uporabljajo osebno oziroma skupaj s
    člani svoje družine v pavšalnem znesku 12,75 €;

    Date: V tor., 24. mar. 2020 ob 10:56
    Subject: Prošnja za popravek spletnega članka
    To:
    Dober dan!
    Prosim za popravek članka na spletni strani (objava 10:34) (gledano s strani uporabnika-mene ura 10:54)
    https://nova24tv.si/slovenija/rtv-slovenija-si-nas-ne-zeli-zakaj-bi-torej-bili-njeni-sponzorji/
    “”12,75 evra plačate RTV Slovenija vsak teden””
    Verjetno je mišljeno 12,75 evra na mesec.
    Prosim da me obvestite, ko bo članek popravljen!
    Hvala!
    Pozdrav!
    Marko Trajbarič

    • mici

     Ali nas imate za bedake. Po tej izjavi bi se vi morali opravičevati in popravljati izrečene besede, dan na dan.V prispevku je res napaka, ki smo jo razumeli brez vaše zahteve. Vsi normalni vemo , da gre za mesečni prispevek.Pozabila sem, obešate se na vsako najmanjšo napako in iščete dlako v jajcu.

     • Johana Jurgen

      @mici. Napisal sem dobronamerno napako, katero so popravili. Če je v mojem komentarju kaj narobe, me prosim obvestite. Hvala. Čakam na vaš odgovor, v kolikor sploh bo.
      P.S. Spodaj objavljam odgovor Nova24TV. V njihovem odgovoru ni bilo zaznati kančka ironije, jezen ali celo veselja. To cenim.

      od:[email protected]
      datum:24. mar. 2020 11:15
      Hvala za opaženo napako, ki smo jo nemudoma popravili.
      Lep pozdrav,
      Nova24TV

    • boogin1

     Prosim tudi RTV, da me obvesti, kdaj mi bo na mojo zahtevo prenehali pošiljati položnice, ker rdeče greznice in širjenje komunajzarske ideologije nočem plačevati in gledati, ker programa nisem naročil, ga ne želim in ne gledam.

     • Johana Jurgen

      @boogin1 Na vaš komentar se obrnite na RTVSLO in ne na NOVA24. Hvala!

 • Olga101

  Ukinimo naročnino! 12*12,75 evra in delež iz vsakega električnega priključka podarimo tistim, ki delajo za nas v teh časih!

  • Maria23

   Pozdravljeni, ocenite moje gole fotografije in videoposnetke (18 let) popolnoma brezplačno – http://trim4.me/qbQ

   • Zgornji

    Nimamo časa , zato si jih sami ODcenite !!!

  • zokispoki

   Takoj ukiniti narocnino !

 • Grega

  Ukinit RTV prispevek vsaj za obdobje razsajanja Kitajskega virusa!! Toliko da si državljani malo opomoremo od Fake gnojnic.

  • VERRZIFIKATOR

   Ko mošnjiček v levem žepu prazen bo docela, naj na to se spomni vsak posebej, da obroki skromni. le težko nahranijo golazen.

  • mona lisa

   Za vedno ukinit plačevanje te greznice.

   • Zgornji

    AAAMEEENNN !!! ! !!!

 • tohuvabohu

  RTV SLO je ugrabljena.

  • Vera

   Ja je od levakov .

   • tohuvabohu

    RTV je pribežališče rdečih fosilov.

    • Emil

     Edina objektivna novinarska ustanova.

     • tohuvabohu

      Spet ti, nesreča.

     • Emil

      Dejstva pač.

     • Zgornji

      Bolnik Pokvarjen Zloben Hinavski Lažniv !!! ! !!!

    • Slovenka

     In nepridipravov.

 • bubamara

  Ukinit prispevek pod nujno. Naj potem prodajajo svoje laži za denar pokroviteljev.

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!!

 • Olga101

  Tudi POP TV se je vsilila v programsko shemo, ki smo jo prisiljeni plačevati! Predlagam, da ima vsak možnost izbire in plačevanja le tistih, ki jih gleda! To bo velik prispevek k demokraciji! Lažnivci naj živijo od lastnega dela in lastnega denarja, ne naših žuljev!

  • Zgornji

   AMENNNNN !!! ! !!!

 • Ivan Ivanovič

  Priznam, da si takšne neverjetno politično pristranske vloge RTV Slovenija nisem predstavljal.
  ***
  Khm, če odmislimo komunistično ero, poslušamo in gledamo udbomafijsko RTV že ves čas tranzicije. Ne vem, kaj bi še bilo treba, da si človek lahko prdstavlja, kako silno pristranska je ta ustanova, ki skrbi izključno za interese udbomafijske plenilske klike, ki je ugrabila državo.

  • jan Gedli

   Saj komunistična era še traja. De facto je bila in je še udbomafijska plenilska klika, ki je ugrabila državo – da uporabim vaše klene besede – le lažni zunanji lišp stalno posodablja.

 • Aleksander

  Prispevek za RTV ne gre samo za novice, tumplji, pač pa tudi za splošne kulturne vsebine. Vsi, ki bi kulturo apriori privatizirali, se malo zamislite, če res želite živeti v takšni državi. Kultura je gradnik družbe in nam v težkih časih edina ostaja. Kapital se je razblinil kot oblak prividov

  • macon

   Tega kar se gredo, ne moreš opravičiti z drugimi vsebinami. Imajo tudi dragocen arhiv posnetkov iz socializma, ki so v bistvu narodov spomin, ampak njihov levi ekstremizem, propaganda in laganje so preveč. Prepričan sem, da je to zakonsko pregonljivo.

   Recimo tisti s transparentom Smrt janšizmu bi v katerikoli državi EU svojo željo po smrti razlagali pred kriminalisti in tožilci.

  • von Rhein

   Tistemu delu ,ki ponuja kulturo v pravem smislu je po mojem mnenju treba omogočiti delovanje.Drugemu delu,ki ponuja predvsem nekulturo pa dovoliti,da se preživlja sam s svojo “kulturo” in se ne skriva v senci kot velika skupina parazitov in specialnih kulturnih izlivov po naročilu.

  • šmentanamuha

   Potem pa je potrebno ločit medijsko poročanje od kultno-umetniškega programa

   • Ivan Ivanovič

    od kultno-umretniškega programa, si verjetno mislila.

 • Garbage man

  In nezakonito pridobivajo podatke od Upravnih Enot o prebivališču in kar na pamet pošiljajo položnice. Pred 2 meseci se je to zgodilo.Čakam, da mine to sranje s kitajskim virusom , nato obvestim Vlado z dokazi. Vprašanje koliko je takih primerov, kjer se ljudje ustrašijo in plačajo…….?

  • Matjaz Rajsp

   V Britaniji je kakih 10 let nazaj, en Britanec tožil BBC, da ne poročajo objektivno in to dokazal na sodišču. Epilog – ni mu bilo več potrebno plačevat mesečne naročnine, medtem ko pa so ostali rojaki veselo plačevali naprej.

   • Zgornji

    Ja, zanimivo, kakšni Debili so tudi Angleži postali zadnje čase … :-(

 • lokec

  In kaj naj storimo mi državljani ?

 • Bejba2000

  Tako žalostno vse skupaj. Upam, da nam enkrat uspe ‘delete’ njihove javne ustanove.

  • jan Gedli

   Kako lepo razmišljaš bejba.

 • milanček

  takoj prekiniti plačevanje RTV naročnine, tu so krizni časi, ljudje so v karantenah in ne morejo opravljati dela in so s tem manj plačani!

  • Zgornji

   Točno Tko !!! ! !!!

 • Ponosni Slovenec 1991

  Aktivirati člen 37. a in ukiniti obvezen RTV prispevek, ker ta medij ni objektiven in je veliko levo trobilo, jaz kot zavedni Slovenec in desničar, ga ne mislim plačevati, upam da nas nova vlada usliši.

  • joza joza13

   Ok, ukinimo. Ko je mera polna, je dovolj. Vsi utemeljeni razlogi za ukinitev naročnine obstajajo – naj se torej nekaj ukrene.
   Ampak!
   Kako to doseči?
   Vlada naj to stori?
   Sedaj?
   Smo resni?

   Bo potrebno drugo pot do cilja najti.

   • jan Gedli

    Najti jo bo treba, tudi več poti. Julij Cezar je iz svojih izkušenj povedal: “Vse poti vodijo v Rim”. Morda bi mi rekli: Več poti vodi v ukinitev RTV prispevka, le dovolj množično in organizirano moramo odločno po njih korakati.

   • Slovenka

    Kjer je volja, tam je tudi pot.

    • Zgornji

     Ja, … vsaj začetek poti …

 • Artur

  Toliko čas bodo še srali po narodu in ščuvali svoje pse proti njemu kolikor časa jim bo cagav narod to dovolil, praktičnega odziva proti tem levim parazitskim zdraharskim seratorjem, ni niti za vzorec morda do takrat, ko bodo prešli na prakse njihovih zločinskih prednikov pa še potem bo eno samo jamranje. Puntarski duh po zgledu naših puntarskih prednikov je “na psu pes je pa že zdavnaj podurhal”.Žalostno če ne že tragično.

 • Andrej

  RTV SLO si ne želi nas. Tudi ne želi našega denarja, ampak ga zahteva. Zakonsko jo moramo sponzorirati in možnosti umika nimamo. Njih zanima le naš denar.

 • Waltter

  Naredi isto ko Grki, razpustit RTV SLO in narediti cez nekaj casa novo..

  • jan Gedli

   Ja, oni so to naredili, ko so bili v bankrotu. Pa tale corona virus skupaj s tatinskim virusom za katerim bolujejo ugrabitelji države vodijo v enake razmere. Izkoristimo jih!

 • Montana

  RTV SLO je ekspozitura globoke države (leve mafije), deluje pa v principu severnokorejske državne tv. UKINITI rtv prispevek!

  • jan Gedli

   Prav imaš, tudi moja muca mi kar naprej tako mijavka, mene poslušaj, mene glej, pusti RTV.

 • Emil

  Menim da ima edino RTV neodvisno novinarsto in to moramo ohraniti.

  • šmentanamuha

   Torej se strinjaš sam s sabo. Tudi prav.

  • boogin1

   RTV “neodvisno novinarsto” živi še v času oktobrske revolucije. Je ideološko obremenjen s komunizmom, sovražen je do državljanov in drugače mislečih, ki se ne strinjajo z skrajno levo komunajzarsko bolano ideologijo, za kar moramo državljani še plačevati. RTV komunajzarski servis je potrebno privatizirati, da bodo svoje komunajzarske storitve lahko prodajali in ponujali na trgu tistim, ki bo vaše ekstremistične oddaje želeli gledati in plačevati.

   • jan Gedli

    Bravo Bogin. Tale traktat je odlično besedilo obrazložitve zakonskega predloga za privatizacijo RTV. Boljšega ne bo nihče napisal.

    • boogin1

     Nekaj podobnega se že poslal na RTV-bom pripel, da bo bolj zanimivo.

 • rubec

  Rtv je v redu. Nikoli ne zamudim dopoldanskih oddaj Kastrola z mojco gipsovo. Mojca je prisrčna voditeljica in klicatelji so tudi prisrčni, ker povedo mnogo receptov naših babic, ki so tudi nekoč bile prisrčne. Za tiste, ki te oddaje ne poznajo, samo za pokušino en recept.
  Gipsova: ja, nekoga imamo že na liniji.
  Klicateljica: pozdravljena mojca, Fanči tukaj
  Gipsova: o Fanči, lep pozdrav, dolgo se nisva slišale, kaj je novega pri vas?
  Fanči: najprej moram pohvalit tvojo novo frizuro Mojca, zelo prisrčno. Vidim da imaš nov odtenek oranžne. Ti paše veš, pa kaj ne bi, ko si pa še tako mladostna.
  Gipsova: Joj Fanči, hvala no, vi ste vedno takole kako bi rekla prijazna. Prav prisrčno. Fanči povejte zdaj ko sva na liniji še vaše mnenje o včerajšnjem povišanju plač janševim funkcionarjem. Poslušajte no, se vam tudi zdi to malce nesprejemljivo poslušte no, v tem času? Pa mogoče še na hitrco Fanči, vaš današnji recept, ker mi že mahajo, da imamo nekoga na liniji.
  Fanči: Seveda. V ponvi prepražimo zelje in ga vsujemo v repo. ki smo jo prej prepražili, pa dober tek.
  Gipsova: Joj, a kar oboje prepražimo? No pa smo se zopet nekaj novega naučili. Kako prisrčno Fani, še kaj se oglasite.

  • Felikss_AH

   He, he *****

  • Peter

   Prisrčno, no.

   • rubec

    hehe

    • Zgornji

     Tudi zaradi takih Mrtvih bab imamo v Sloveniji tako Štalo !!! ! !!!

   • Zgornji

    Ja : Bolano “prisrčno” , nooo !!! ! !!!

  • Unikatna

   ;)

  • tonček balonček

   bravo prav nazorno povedano kako sprijeno in politikantsko servirajo
   zadeve, no če majo pa narod za butast….

  • jan Gedli

   Bom skuhal, stare mame ni več.

 • macon

  Treba je te ljudi nasloviti in označiti kot res so: levi fašisti. In za fašiste obstajajo zakoni in inšitucije, ki naj se ukvarjajo z njimi. Naše so ugrabljene od njih, zato si dovolijo javne izpade in nezaslišano korupcijo.

 • Felikss_AH

  “RTV Slovenija si nas ne želi!” – – he he… ma ne ga srat… kot da si jaz/mi želimo njih

  “Zakaj bi torej bili njeni sponzorji?” – – Ja, to je ta pravo vprašanje… torej referendum pa naj se tako že enkrat določi status te dezinformacijske beznice nafilane z Boljševiško drhaljo

  Pri omenjanju – – “Putinov Sputnik ali kot kitajski Xinhua” – – je pozabljeno na CNN, ABC, MSNBC, BBC… also, ne biti šlamapasti

 • Ph4nt0m

  Vidim da nekateri še kar sanjajo in bi prispevek pustili obvezen, sami pa bi določili kateri TV hiši oz. mediju bi ga namenili…Dajte si že enkrat dopovedat, NE! Če hočemo biti zares svobodni, bomo ukinili celoten prispevek, pa naj vsak prostovoljno prispeva kolikor hoče.

  • Zgornji

   TOOOČNO TKOOO !!! ! !!!

 • Aldo

  Najprej naj zmanjšajo število zaposlenih na polovico.
  Ljudje vidijo , da so na plačilnem seznamu bifeji okoli RTV pokajo po šivih!

  • Minovak

   Polovico je premalo, treba je 2/3 ali še malo več, saj so morali Grki, ki so imeli enak problem, iz več kot 3.000 zmanjšati na 600, torej je te rdeče golazni še veliko preveč. Čez noč jih je treba pustiti brez naše prisilne podpore, potem bo streznitev hipna, seveda bo najprej na cestah, ker je to pač “demokratičen način” kraje denarja, ko pa še to ne bo pomagalo, bodo spoznali, da bo treba delati, kar je za njih nepojemljivo.

 • Aldo

  Nimam Tv sprejemnika , v moje stanovanje nimaš vstopa!
  Nihče ti nič ne more.

  • macon

   Imaš elektro priljuček in ti samo pošljejo položnico. Nič te ne vprašajo.

   • samsara

    Če le obstaja možnost dostopa do spleta, po ta novem. V tem primeru je irelevantno ali imaš TV in/ali radijo.

  • Stajerka

   …po novem VSI, ki imajo dostop do neta……

   • Zgornji

    Torej, četudi pišem iz prijateljevega mobitela ?

    • KAPIBARA

     Avtoradio, mobitel, in vsa ta nebuloza ti oni opilijo dodatni davek..

  • sandokan

   tu se motiš.te podpiram a na koncu ti kar vzamejo (od plače,pokojnine,dohodnine- ne pozabi prodaje hiše v litiji zaradi ca 140 evrov dolga ) si pač mali kakor tudi jaz …

 • AlojzZ

  Zahtevam od Janeza Janše, da v tem mandatu ukine vso državno podpora RTVju. Sicer je pa to že sam ugotovil, da je to pametna poteza za normalizacijo Slovenije.

  • Zgornji

   Da, in to ena Prvih Nujnih Potez !!! ! !!! Kajti vidim, da bebasti Slo folk še vedno precej bulji to Bolano televizijo !!! ! !!!

 • TINE

  NE UKINIT…..PROSTOVOLJNO KDOR HOČE GA NAJ PLAČUJE!!!!!

  • Zgornji

   No, ja, saj prostovoljno lahko vsakdo plača karkoli komurkoli , … samo, da ne bo spet kak Soros denar dajal Zlobnim rtv ljudem, kot on to najbolje zna !!! ! !!!

 • rrrrr

  Človek bi od 2300 parazitov Javne hiše pričakoval vsaj kanček kurbirske egoistične preudarnosti, da bi takoj zbrcali svoje prejšnje, epsko poražene gospodarje in podprli sedanjo vlado. Vsaj v njenem uspešnem spopadu z boleznijo.Da bi vsaj poskusili rešiti kar se rešiti da. Vsaj svoje riti, če že ne riti sorodnikov, znancev, priležnikov, tovarišev, nenadomestljivih upokojencev in drugih izrabljenih političnih odpadkov.
  Ampak ne, sami z veseljem rinejo v mišnico, na kateri piše:
  KONEC RTV HARAČA !
  Uslišani boste: želeli ste, poslušajte !

  • jan Gedli

   Bog vas usliši, da bi nam čimprej vrtel to glasbeno upešnico.

   • Zgornji

    ALELUJA !!! ! !!! AMENNN !!! ! !!! :-))

 • Van Der Waals

  RTV ŠIZOFRENIJA!!! RTV OBVLADA STRANKA LEVICA!!!

 • matjazr7

  Jaz se strinjam, da bi bilo treba nekaj narediti, a boste s kakršnokoli akcijo dosegli revolt ljudi. Desnim se ne da štrajkat, levičarji bodo pa takoj vsi na cesti. Zato bi predlagal, da se lotite malo bolj mehko. Za začetek uredite to, da bo POP in Planet scavnica odrezana od prihodkov kabelskih oz. IP TV ponudnikov. Tako da mora biti zakonsko določeno, da imajo vsi ponudniki v ponudbi nek paket, ki bo zajemal nek minimum brezplačnih programov za neko simbolično ceno. Potem pa naj tisti, ki ne morejo zdržati brez desetih ponovitev resničnostnih šovov sami plačujejo POP TV oz. Planet. To bo po mojem za RTV dovolj jasno sporočilo, da se bodo malce nazaj potegnili. Če pa ne, pa nadaljujemo z dodajanjem RTV med plačljive programe kot je POP TV in naj si iščejo naročnike na trgu.

  • samotoje

   Predlagaš kuhanje žabe. Ni slaba.

 • Unikatna

  Ne, ne…potrebno je ukiniti….plačujemo itak operaterje….

 • dan ton

  celotno novinarstvo je že okuženo s senzacionalizmom … že vremenska napoved včasih zveni kot napoved kataklizme … nova24 ni nič boljša od drugih … in ko novinarji vedo, da bo neka novica odmevala v javnosti, jo še potencirajo … janša se mora sprijazniti, da večinsko ni priljubljen, zato bodo mediji (razen desnosučnih) vedno bolj secirali njegove napake kot njegove dosežke.

  • macon

   To kar pišeš je eno, pozivanje k nasilnemu rušenju vlade, “še premalo so jih”, smrt janšizmu in Janši pa je nivo za policijo in sodišče. To moramo ločiti, če hočemo biti normalna družba.

 • ojh

  Zberite podpise za referendum podpišem takoj če je rtv javno podjetje lahko o tem odločamo vsi za moje pojme je dost 500 delavcev ne pa 2500 pa 3000bruto plače in kaj ostvarijo gorenje pa 1000e bruto plače 5000 zaposlenih pa kolko ustvarijo pa jih njihov Bobinac prodal Kitajcem tudi rtv je treba prodat ,da bojo drugi naredli red ,ker sami ga ne bojo ampak samo dražili naročnino naj se izkaže na trgu kolko kdo velja rtv še edina firma z komunističnimi temelji malo radi malo kradi.

  • jan Gedli

   Se strinjam z vami, samo komunistične firme so najmanj tudi vse tiste, katerih direktorje je zbral Kučan v svoj forum 21.

 • Darko

  V Sloveniji je 180.000 javnih uslužbencev od tega v mestu Lj z 330.000 prebivalcev jih je 125.000 javnih uslužbencev….popolnoma preveč, treba je pač narediti čistko.

 • RATATA

  Za nas Slovence je že več kot sto let značilno, da moramo financirat svoje rablje!

  • jan Gedli

   Ja, tudi Turka, ki komajda zadržuje konje, da ne bi povozil dr. Možine. Takih se kar tare.

 • RATATA

  Niti slučajno ne smemo ostati brez prvega in drugega orograma TVSlo!!
  Kje bomo pa izvedeli za vse plastik fantastik novosti modernega asortimana studia zagorskega SD izumitelja dormea češka??!?!

  • Stajerka

   :))…..prvi del komentarja, me je zavedel……sem že mislila, da govoriš o plastik fantastik voditeljicah…..
   ….ona na FOP TV odpira usta kot Ostržek v svoji primarni podobi……lesena marioneta, ki ji je omogočena samo vertikalna verbalna mimika ……

   • RATATA

    Jaz rad zavajam! To imam po starmu atu, ki je bil mesar.

    • jan Gedli

     Aha, pri nas smo imeli mesarja – bog mu daj večni mir in pokoj – ki je moral zaradi nacionalizacije gostilne in mesarije njegove matere – delati v nacionalizirani mesariji za piškavo plačo. Ta je tu pa tam kdaj dejal: “Slab mesar bi bil, če si ne bi še ene plače prisekal.”

     • RATATA

      Ja…., pa auslezval je tudi in na flajšmašino mlel, jaz sem mu pa čeve – kitajke pral in mešungo skozi top vrtel, pa špalil tudi!

     • jan Gedli

      Bi rekel, da ste večkrat kaj dobrega jedli, kar je bila v tistih časih velika prednost.

     • RATATA

      Tudi pri mojemu so imeli prej doma mesarijo in gostilno!!

 • Antonius

  Pozornost si zasluži zgornja slika, na kateri se sklicujejo na moč argumentov in kritizirajo argument moči.
  Saj niti ne vedo, kaj argument je, ker nam za naš denar ves čas neargumentirano lažejo.
  Če argument nima moči, potem na rtvS še danes živijo in lažejo, kot so nam argumentirano lagali v nasilnem komunizmu.
  Argument in moč je tudi in predvsem resnica, resnica je pa v *kurbenhausu* v politikantske namene sproducirana laž.
  RtvS bo doletelo, kar jo mora doleteti. Njihove laži so argumentirano zabeležene in posnete.
  RtvS položnice stojijo na vse bolj majavih nogah.

  • jan Gedli

   Hvala bogu, dober golaž se počasi kuha, antiRTV-jevska kuha pa še bolj, vendar bo zelo okusna.

 • DOMOVINSKA LIGA

  Prisilni sponzorji smo tudi social demokratski levičarski komunistični sodrgi, če ne sponzoriraš ti pa rubijo.

 • Arne Hodal

  ČUDOVI NASLOV. Kaj bo referendum o plačevanju RTV prispevka?

  • Zgornji

   Čimprej, ko se virus vsaj malo poleže, da bodo ljudje lahko šli voliti .

 • šmentanamuha

  Zapite Kučanove dekle in zafiksani pedri nam takole že leta prodajajo laži in mi moramo to plačevati.

  Zahvaljujem se vsem, ki ste vztrajali pri nastajanju Nova24, ker sprva tudi jaz nisem verjela v ta projekt. zdaj pa vidim, da ste življenjskega pomena za medijsko higijeno tega prostora. Malo še lektorsko izboljšajte zapise (pišoči bodite čimbolj samokritični do svojih zapisov in jih dajte v pregled, da boste tudi po tej plati zgledni, saj vas bere vedno več ljudi).

  Glavnemu uredniku, gospodu Tomašiču, pa svetujem, da v razgaljanje laži drugih medijev vnese več humorja, čeprav gre za čisto resne teme. Kadar smo razburjeni, smo šibki, ko znamo pritlehne napade odbiti s humorjem, pokažemo svojo moč. Tako bo bolj gledljivo in ljudje lažje zapopadejo resnico skozi humor. Ko je Tonin jokal za izgubljenim tovornjakom z maskami, sem se trikrat prekrižala in prosila, da čim prej utihne.

  • jan Gedli

   Hvale vreden je tale vaš zapis. Lep in dober nasvet ste dali gospodu Tomašiču, ki se zelo trudi, vendar je preveč razburjen. Bojim se, da ga preveč priganjajo in je zato nesproščen. Iz “veronauka”, na katerega so me pošiljali starši, se spomnim, da nam je kaplan povedal, kako je Jezus, ko je stopil po vstajenju pred apostole dejal (ne mi zameriti, star sem že in se ne spomnim točno konkretne prilike): “MIR VAM BODI!” Takšen dobrohoten nasvet bi po mojem koristil tudi običajnemu voditelju poročil na Novi 24 tv, ki je tudi dober in zavzet, vendar nesproščen. Kdo pa je popoln? Inteligentni ljudje so običajno zelo, pogosto preveč kritični do samih sebe.

 • Stajerka

  ….res je……podpiram 100%……to NI nacionalna, nepristranska, pluralna televizija v javnem interesu…….kar piše v statutu zavoda!!!…….upam, da za kršitve obstajajo tudi sankcije!!

  • joza joza13

   Torej, RTV bi morali najprej kazensko preganjati. Razlogi so. Dokazi so tudi.
   Od vlade te ukinitve ne moreš pričakovati, ker bi prej koalicija razpadla.

   Ta tema je aktualna, vendar nerešljiva – trenutno… po mojem.

   • Stajerka

    …ne vem…..naj se kdo poglobi, meni se ne lubi……definitivno niso to, kar je osnovni namen in na osnovi česar dobivajo plačilo……

    • joza joza13

     Stara mama je rekla, da za vsako rit šiba raste…

    • jan Gedli

     Saj ima vlada pravnike, lahko jim zakomandira naj na tem delajo, vendar bi rekel, da imajo vsi rdeče špegle.

   • jan Gedli

    Ja začeti je treba, čeprav se bo pozno končalo.

  • jan Gedli

   Res je, ker so tako na vse kriplje pravni pri svojem haraču, pa bi se bilo dobro lotiti jih tudi pravno. Tudi jara kača ima svoj rep, ne le glavo.

 • tramal

  Mislim da se da nastaviti poštenega in objektivnega urednika ,ter da nažene to komunistično bando iz državne televizije.

 • von Auersperg

  Ko nas bo virus zapustil, se naredi referendum o plačevanju javne hiše.

  Ker običajno v javnih hišah plačuje tisti, ki koristi usluge, naj pač otroci komunizma sami plačujejo vsebine, ki jim dajejo sliko, da komunizma in njegovih hibridnih plodov ne bo nikoli konec.

 • Stajerka

  …ravnokar:
  – SLO1 – Štefančič
  – SLO2 – otroški program (ok)
  – SLO3 – Kocjančič

  in to mi futramo???……res smo bedaki!!!

 • jan Gedli

  No, cajt je že bil aufrihtik napisat. In kdaj boste to začeli resno spravljati skozi zakonodajno mašinerijo. Dobro bi bilo če včeraj. Pa v javnost bo potrebno dati na zelo različne načine, saj bo številčnejša vojska na RTV od uniformirane vojske pa le planila pokonci s svojimi rafali na komando stricev iz ozadja in ospredja. Mislim pa, da bi večina plačevalcev njihove megle toplo pozdravila takšno idejo, ki bi naj korajžno meso postajala.

 • Slovenka

  Požar je podal ravno danes nekaj praktičnih predlogov kako porezati nohte hujskačem in škodljivcem tipa rtvslo. Vredno premisleka. Istočasno se ponuja lepa prilika, da rtvslo očistimo Balkancev in Balkank tipa Jelena Aščić, ki so se v devetdesetih pritepli v Slovenijo, sedaj v zahvalo pa ji delajo škodo z nepoštenim poročanjem in odkritim hujskanjem. Zginite nazaj na Balkan, če niste sposobni srednjeevropskega vedenja.

 • jan Gedli

  Grozna je že, pride pa prav.

 • šmentanamuha

  SMRT KUČANIZMU, SVOBODA SLOVENIJI!

 • bojan

  Pa dejmo že enkrat ukinat to RTV greznico od plačevanja

 • stajerc5

  RDECE RITI IZ “HANZITV” BORDELA, precitajte si ta prispevek:

  Sodelavci avstrijske radiotelevizije so se izolirali v prostorih ORF!!!!!!!
  .
  Da bi lahko tudi med izbruhom novega koronavirusa zagotavljali nemoteno produkcijo na avstrijski radioteleviziji, so se nekateri zaposleni na ORF preselili v izolirane prostore medijske hiše. S tem želijo zmanjšati možnost, da bi se ključni sodelavci ORF okužili z novim koronavirusom.
  Od danes bodo določene oddaje snemali v izoliranih prostorih. Zaposleni pa se bodo v teh izoliranih prostorih zadrževali ves čas, tam bodo tudi spali in živeli, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

  V izolirane prostore se bo po zdravniškem pregledu preselilo okoli 180 sodelavcev ORF iz dunajske centrale kot tudi regijskih centrov. Prvih 15 ljudi se je prostovoljno v izolirane prostore preselilo že v soboto.

  “ORF ima ravno sedaj nalogo, da Avstrijkam in Avstrijcem v vseh pogojih zagotavlja obširne informacije,” je v ponedeljek dejal generalni direktor ORF Alexander Wrabetz. “Želimo narediti vse, kar je mogoče, da zagotovimo nacionalno in regionalno oddajanje po radiu, televiziji in spletu,” je dodal.

  Z ukrepom želijo preprečiti situacijo, da bi morali prekiniti oddajanje, če bi se zaposleni na poti v službo ali iz nje oziroma doma okužili z novim virusom.

  • jan Gedli

   Ja, mi bi tudi morali vseh 2500 RTV – jevcev skozi ves proti korona virusni čas naseliti v javni hiši. Moje globoko spoštovanje izrekam izjemam, kakor gospodu dr. Jožetu Možini, gospodu Pirkoviču in še nekaterim pokončnim novinarjem in novinarkam, ki pa so trn v peti ljudem v lastni hiši in stricem izven nje. Oni bi naj bili s svojo kulturno kreativnostjo posebej.

 • JANEZ GUS

  Pa kdo še gleda to komunistično škratovo skorpucalo.Bo pa prišel dan,ko bodo ta rdečuharska goveda morala zapustiti to štalo.Takrat bo joj pre joj.

 • xtc

  Zadevo samo “odrešit” naročnine in državnih jasli in na prosti trg z njo,država plača le tiste storitve,ki so ozko naročene letno in nič več ostalo naj se financira preko trga.

  • JANEZ GUS

   Upam,da bo Janez to rešil.Obljubil je.

 • JANEZ GUS

  Kako dolgo bomo še plačevali OF-arsko obvezno članarino banditom gošarskimRTVEJEVCEM,da lahko z njihovimi polnimi ritmi serjejo po poštenih Slovencih.

 • Anton

  matr v tej ustanovi pa zgleda da so res sami retardi, no skoraj vsi, z izjemo nekaterih svetlih izjem

  sarkazem press

 • tramal

  Tam pa so verjetno sami komunajzerji not.

 • Zgornji

  Aaa, “novodobni fašisti.”da smo ??? !!! ???
  Pa niti tega ne vedo, da Nova Doba Sploh še NI prišla !!! ! !!!
  Predvsem Zaradi takšnih Pokvarjencev kot so zdaj na Rtv !!! ! !!!
  No, referendum bi to že povedal, Komu bi narod rad plačeval medijske prispevke !!! ! !!!
  Aaamennn !!! ! !!!

 • Ivo Žbogar

  Zdaj bi desničarji radi ukinili javno televizijo, Ni mi jasno tudi to, da vsi komentatorji tulijo popolnoma enako. Komentarji niso potrebni, ker so ENOUMNI. Tukaj zares vlada ENOUMJE. Zraven je podkrepljeno z zmerjanjem. Pred minutami sem prebral komentar še enega vašega člana enoumja, ki je napisal na POP TV, citiram …. Znanstveniki so odkrili, da pes, ki voha rit drugega psa, prejme več dejanskih informacij kot oseba, ki bere Mladino, Delo, Večer, ali gleda dnevnik na RTVSLO ali POP tv ….. Zato pa vi ”obveščeni” desničarji in janševci stalno ovahavate rit Janše in mimogrede jo še malo poližete in globoko vtaknete jezik, tako, da ste globoko informirani. To bo to. ENOUMJE v SDS in Nova24TV je eklatantno. V omenjenih medijih so kritizirali vse politike in voditelje. Na Nova24TV se ni še zgodilo (bil bi pravi čudež, če se bi), da bi kritizirali Janšo. A ni to ENOUMJE. Kocjančič je jasno povedal, da so se mnogokrat sprli na ZKJ, ker se niso strinjali in tako pokazali pluralnost mnenj. To se na Nova 24TV ni zgodilo. Tudi se ni zgodilo, da bi komentatorji drugače mislili. To je ENOUMJE. Sicer vem, da bo moj komentar naletel na zmerjanje in poniževanje. Tak je pač način desnih komentatorjev in piscev. Ko zmanjka argumentov, začnejo zmerjati, žaliti, zavajati itd. In v tem ste zelo vešči.

 • Treba bi blo imet referendum o prenehanju povezovanja RTV prispevka z obveznim placilom za vsak elektricni prikljucek. Kje je tu kaksna povezava…RTV ni vec nasa televizija in zakaj hi morali obvezno placevati zanjo, saj jo sploh ne gledamo…naj si zakodirajo program za vse tiste ki raje gledamo druge programe!!!

 • Ukinitev obveznega RTV prispevka je nujna!!!

  • Ivo Žbogar

   Treba bi bilo ukiniti Nova24TV, ker je ta medij ENOUMEN. Komentatorji so enoumni. Tu vlada največje ENOUMJE. Za časa YU noben medij ni bil tako ENOUMEN, kot je Nova24TV. Tu drugačno mnenje, kot ga ima guru Janša sploh ni mogoče. Javna TV s svojimi desno usmerjenimi novinarji je dostikrat kritizirala vse politike po vrsti, ne glede na barvo in nazor. Nova24TV še NIKOLI, ni kritizirala niti ene poteze Janše. Nova24TV je dogmatična in enoumna. Za njo in njene komentatorje je Janševa beseda DOGMA. Tu vlada največje ENOUMNJE.

 • Ivo Žbogar

  Desničarji in Janševci ustvarjajo kult osebnosti v personi Janša. Vsakdo, ki se upa le malo kritizirati to božanstvo, je za njih skrajni levičar, tako kot je za avtorja tega članka LMŠ skrajna levica. Pravzaprav za Nova24TV in njene komentatorje so vse stranke levica. Gospa Novak, je za njih jebena levičarka. Tak ekstremno desni medij, katerega edini namen je ustvarjati kult osebnosti in neprestano hujskati in zavajati, bi morali ukiniti. Tak medij, ki v svojem obstoju niti enkrat samkrat ni niti najmanj kritiziral svojega (boga) Janšo, ni objektiven. To je eklatantno. Največja katastrofa za demokracijo, kulturo, resnico, objektivno poročanje, bi bila ukinitev naročnine za RTV.

 • KAPIBARA

  pA KJE STE NAJDL TO LJERKO..??

  kI JE POLEG NADOMESTILA ZA TEŽKO ZAPSOLJIVE BIVŠE POSLANCE, POGODBENO DELALA NA RADIO sALAMOV, V SPODNJIH čRNUČAH, V sravbah bivšega podjetja ELMA.?? In ona gre po tem še privoščit Janši zapor- pred kamerami..mmmaaarrršššš džukelo jedna..

  SORČI !!- ne bom spreminjal. sem tolk jezen nanjo, da sem pisl z veliko.. :-(

 • branči

  a lahko nakažem za 2 leti vnaprej? me za nima, kakšen je uradni odgovor – dobil ali pa ne!

 • tomo

  nova tv….sem podpornik stranke sds, vendar se tole glede RTV prispevka vleče že 5 let (predolgo), toliko strokovnjakov kot jih imamo… bodo pa že pogruntali bypass, da se nepošteni naročnini izognemo…..kdaj, če ne sedaj…..po domače …nehajte samo govorit ter pisat, naredimo že enkrat kar je prav. Za vse.