Ruski podtaknjenec se je vrinil celo v domove za starejše

Bralka nam je v uredništvo poslala fotografijo – v DSO Kamnik visi obvestilo, pod katerim je podpisan Sindikat taksistov. Gre seveda za akcijo, ki jo je sindikat Dejana Jefima pripravil skupaj z Inštitutom 8. marec in Niko Kovač. Jefim se je torej na svojo ciljno publiko – starejše in nemočne – spravil tako rekoč na njihovem domu, pri tem pa naj bi sodelovalo tudi osebje DSO Kamnik. Neke osnovne etike od taksista Jefima, ki je delal za rusko multinacionalko, ki je pomagala po spletu širiti otroško pornografijo ter predajala podatke uporabnikov ruski obveščevalni službi, seveda ni pričakovati.

“V okviru akcije Gremo volit smo v sindikatu taksistov in Inštitutu 8. marec pripravili akcijo, v kateri bod prostovoljci brezplačno vozili na volišča tiste, ki se volitev sicer ne bi mogli udeležiti,” se glasi sporočilo na oglasni deski v Domu starejših občanov v Kamniku. Bralka, ki nam je poslala fotografijo, nas je še seznanila, da je obvestilo natipkalo osebja doma. Za glasovnico za glasovanje po pošti za svojo mamo pa sem se morala boriti, da so mi jo izročili. Medtem ko v DSO Kamnik skrbijo, da bodo stanovalci dobili “pravi” prevoz, pa se je naša bralka po drugi strani morala boriti, da so ji za mamo izročili glasovnico za glasovanje po pošti.

Danes so tudi iz Evropske ljudske stranke, največje stranke v Evropskem parlamentu, sporočili, da so zaskrbljeni zaradi morebitnega vmešavanja Rusije v slovenske volitve. V Mednarodni zvezi sredinskih demokratov IDC-CDI so namreč včeraj opozorili na to možnost, ki so jo zaznali ob tem, ko je nevladna organizacija Inštitut 8. marec, ki naj bi bil namensko sredstvo za izogibanje pravilom financiranja kampanje Gibanja Svoboda, volivcem v Ljubljani ponudila brezplačno vožnjo s taksijem. Soorganizator te akcije je Dejan Jefim, predsednik sindikata taksistov, ki je včasih delal tudi za rusko multinacionalko. Čeprav nam zaradi navajanja teh resničnih navedb grozi s tožbo, pa je na Twitterju sam priznal, da paktira z Rusi.

Sara Kovač