fbpx

SDS: Rezultat referenduma je jasna nezaupnica ministrici Anji Kopač Mrak

Jelka Godec in Alenka Jeraj; Foto: Nova24tv

V SDS so z rezultatom referenduma zadovoljni. Po njihom mnenju ta kaže na to, da lahko v Sloveniji ohranimo tradicionalno družino, tradicionalne vrednote, zakonsko zvezo moža in žene, ter da se lahko upremo eksperimentom vladajoče elite in njenih satelitov. Pravijo tudi, da je referendumski rezultat velika nezaupnica vladi in ministrici Anji Kopač Mrak.

Na današnji novinarski konferenci sta mnenje SDS o rezultatih referenduma predstavili poslanka Jelka Godec in generalna sekretarka SDS Alenka Jeraj. Spregovorili sta o posledicah referendumske odločitve, o ponovnih poskusih urejanja problematike istospolnih skupnosti in o nezadostni vlogi medijev v referendumski kampanji.

Rezultat referenduma je nezaupnica vladi
Jelka Godec se je uvodoma zahvalila vsem, ki so v nedeljo glasovali proti in s tem zaščitili tradicionalno družino in tradicionalne vrednote. Povedala je, da je stranka SMC novelo ZZZDR, kljub temu da jo je predlagala najmanjša stranka levice ZL, posvojila kot svojo. Ogromno pozornosti so spremembi namenili tudi na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pod vodstvom ministrice Anje Kopač Mrak. Ta rezultat je jasna nezaupnica vladi, sploh pa omenjeni ministrici, je bila jasna Godčeva.

Proti veliko več kot leta 2012, za pa nekoliko manj
Godčeva je tudi povedala, da je bilo proti uvedbi novele kar 110.000 ljudi več kot v letu 2012, za uvedbo pa jih je glasovalo kar 10.000 manj. Godčeva meni, da ti rezultati kažejo na to, da v Sloveniji lahko ohranimo tradicionalno družino in vrednote in se upremo eksperimentom, ki jih levica izvaja proti slovenskemu narodu.

Mediji so spet popolnoma zatajili
V tej kampanji smo pogrešali aktiven angažma medijev, je povedala Jerajeva. Ocenjuje, da se lahko ljudje verodostojno odločajo le, če so informirani, in tega se ne da narediti z dvema polminutnima izsekoma z okroglih miz in enim soočenjem. Pri SDS ocenjujejo, da je bilo informiranje pomankljivo in da je nekje vladal celo medijski molk. Jerajeva meni, da je dobro, da obstajajo socialna omrežja, kjer so se ljudje lahko dodatno informirali in si ustvarili lastno mnenje o dotični tematiki.

Zagovorniki novele so zavajali
Kar pa jih v SDS najbolj moti, pa je to, da so bili podporniki novele zelo agresivni in žaljivi in da so zavajali ljudi. Tako so na primer trdili, da istospolni pari ne morejo skleniti zveze, kar je laž, saj imamo že 10 let Zakon o registraciji istospolne partnerske skupnosti, je bila jasna Jerajeva. Pravi, da ta namreč zadovoljivo ureja vse pravice homoseksualnih parov, res pa je, da je treba urediti še dedovanje po partnerju.

V SDS so pripravljeni podpreti dobre predloge
Jerajeva je še povedala, da so v SDS pripravljeni podpreti dobre predloge, ki bodo uredili dedovanje po partnerju v registrirani istospolnih skupnostih, prav tako tudi predloge, ki bodo odpravljali kakršnokoli kršenje pravic istospolnih, ki je ZRIPS ni zajel.

V SDS podpirajo morebitno stranko Aleša Primca
Jelka Godec je na koncu še povedala, da v SDS vseskozi spremljajo dejavnosti Aleša Primca in da ustanovitev stranke, ki bi jo vodil on, pozdravljajo. “Če bo stranko vodil s takšno mero integritete in poštenosti, kot je sedaj vodil civilno iniciativo, bo to dobro za slovensko politiko,” je bila jasna Godčeva.

A. R.