fbpx

SDS zaradi suma kaznivega dejanja naznanila Marka Fillija in Ljerko Bizilj

Foto: STA

Slovenska demokratska stranka (SDS) je zaradi zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic ter nevestnega dela v službi okrožnemu državnemu tožilstvu in kriminalistični policiji naznanila sum storitve kaznivega dejanja na RTV Slovenija, in sicer zoper v. d. direktorja RTV Marka Fillija, direktorico TV Slovenija Ljerko Bizilj in urednika uredništva TV SLO3 Boštjana Fabjana.

Na zakonsko sporno delovanje RTV so v SDS opozarjali že zelo dolgo. “Ko gre za javno televizijsko hišo, ki jo državljani morajo plačevati, še toliko bolj upravičeno pričakujemo, da bo delovala v skladu s sprejeto zakonodajo,” je na današnji novinarski konferenci povedala poslanka SDS Anja Bah Žibert.

SDS javni televiziji očita nepredvajanje pomembnih sej v DZ, kot je bila na primer seja odbora za obrambo, kjer so obravnavali sum zlorabe pravosodja z uporabo kazenskega zakonika SFRJ (primer Krkovič), nepredvajanje sej preiskovalne komisije za ugotavljanje odgovornosti za nastanek bančne luknje in drugih. 

Anja Bah Žibert: Realnost preseneča optimiste
Realnost preseneča tudi optimiste,” je dejala Bah Žibertova in nadaljevala, da zakonodaja, ki jo je RTV kršila, jasno govori o delovanju tretjega parlamentarnega programa, ki je namenjen informiranju javnosti o delovanju DZ, prenosu sej ter predstavitvi delovanja drugih aktivnosti državnega zbora. “Praksa kaže, da se zakon ne izvaja, gre za namensko ignoriranje, nekateri petelini očitno verjamejo, da sonce vzide samo zaradi njih,” je hudomušno pripomnila poslanka.

N. K.