Še ena tragična zgodba slovenskega zdravstva: 20-letnika, ki ga je ugriznil modras, brez protistrupa poslali domov – če bi bil v tem primeru majhen otrok, bi ta zagotovo umrl!

Modras (foto:wikimedia)

Kritikam na račun zdravstva ni videti konca, od dolgih čakalnih dob do vprašanja, ali javno ali zasebno zdravstvo, in pomanjkanja kadrov – a velik problem so tudi neusposobljeni kadri, zaradi katerih bi se opisani dogodek lahko končal tragično. Da se z denarjem, namenjenim za zdravstvo, gospodari negospodarno, ni neznano, saj glede na sistemsko neurejen zdravstveni sistem denar konča tudi na bančnih računih vplivnih ljudi, ki obvladujejo finančne tokove v zdravstvu, medtem pa slovenski pacienti bodisi čakajo v dolgi vrsti bodisi so deležni neznanja zdravnikov, ki jim ne znajo pomagati. Na tej točki se lahko vprašamo, kje so “dragi” programi, izobraževanja zdravnikov, ki bi bili sposobni pomagati pacientu, ki ga je ugriznila kača? Nesprejemljivo je, da starš ob paniki, ko pripelje svojega otroka na urgenco, sliši zdravnike, ki pravijo, da kačji ugriz prvič vidijo, in ga ne znajo niti prepoznati, simptome pa pripisujejo psihični reakciji. Hvala Bogu, da je pri nas kačjih ugrizov malo, da se zdravniki s tem ne soočajo vsakodnevno, a vseeno mora biti stroka o tem podučena, saj če bi šlo v tem primeru za majhnega otroka, ki mu zdravstveno osebje ne bi takoj znalo pomagalo, bi ta zagotovo umrl.

Na spletni strani Zdravstvena.net je svojo izkušnjo z neizkušenimi zdravniki delil oče, ki se je s sinom Jakom odpravil v naravo. Med tekom pod Otliškim oknom nad Ajdovščino je v gibanju sina nekaj “udarilo” v nogo in izkazalo se je, da je šlo za ugriz kače, čeprav je nista videla.

Oče slikal kačo na območju nesreče, a mu zdravnica “zagotovi”, da tako velikih kač pri nas ni!
Nemudoma sta se odpravila na urgenco v Ajdovščini, kjer so sinu zaradi slabega počutja dali sredstvo proti slabosti, dobil pa je tudi infuzijo. Oče na telefonu pokaže sliko modrasa, ki ga je slikal marca letos blizu lokacije, kjer je sina ugriznila kača, a mu zdravnica reče, “da tako velikih kač v Sloveniji ni”, zgroženo piše oče, čeprav je kačo fotografiral ravno tam, kjer sta se s sinom gibala tudi tokrat. Stanje se je začelo slabšati, “slabost z bruhanjem, modrenje okoli ranic, otekanje noge, mrzlica, občasno sunkovito dihanje, pozneje še bolečine v trebuhu in hrbtu, nestrjevanje krvi …”.

Zdravnica ni prepoznala simptomov
Čeprav so to lahko znaki zastrupitve, zdravnica simptome pripiše “možni alergiji na rastlino, ki naj bi Jako oplazila med tekom, dehidraciji (čeprav je med tekom pil vodo), slabi kondiciji (čeprav je Jaka star 20 let in se z očetom ukvarjata s športom), sončarici (čeprav sta šla na tek okoli šeste ure zvečer) in psihični reakciji (ker naj bi se Jaka ustrašil, morda namišljene kače)”, je zapisal oče. Jaka se je počutil vedno slabše, a ga vseeno po infuziji pošljejo domov. Za vsak slučaj (če bi se ponoči težave nadaljevale) je dobil še napotnico za bolnišnico v Šempetru. “Z vrečko za bruhanje v roki in z nogo, ki je ne more več premikati, se takoj odpravimo v Šempeter,” pravi oče in dodaja, da niso čakali noči, da se stvar še poslabša. Tam so opravili nekaj preiskav (EKG, krvna slika), poklicali pa so tudi toksikologa v Ljubljani za posvetovanje; ta je dejal, da glede na simptome zadeva ni nedolžna, in izključil stanje “psihičnega izvora”, ki ga mu je pripisala zdravnica v Ajdovščini.

Noga Jake (Foto: zdravstvena.info)

Helikopter ni bil več v pripravljenosti, zato so ga v UKC Ljubljana peljali z rešilcem
Tudi pri pregledu v Šempetru zdravnica s kačjimi ugrizi nima izkušenj, niti zdravnik z 20-letnim stažem ni naletel na kaj takšnega. Bolnišnica pa seveda nima antiviperivinega seruma, saj naj bi ena doza stala okoli dva tisoč evrov. Nemudoma ga želijo s helikopterjem odpeljati v Univerzitetni klinični center Ljubljana, a je “helikopterska ekipa v pripravljenosti samo do 20.00”. Tako ga z rešilcem odpeljejo na UKC Ljubljana, kjer ga prevzame toksikolog. Ob neprekinjenem monitoringu življenjskih funkcij je ponoči dobil protistrup. “Prvo in najbolj kritično noč na srečo prestane dobro,” si je oče le oddahnil.

Nesprejemljivo je to, da do prihoda v Ljubljano nihče od zdravstvenega osebja ni še nikoli videl kačjega ugriza, pa tudi v Ljubljani so dejali, da večina s tem nima nobenih izkušenj. Čeprav je takšnih primerov pri nas zelo malo, vseeno ni zanemarljivo, da se vsaj osnovno poduči zdravnike o osnovnih simptomih. Oče je kasneje na ajdovsko urgenco tudi sporočil, da ugriz modrasa ni nujno težava psihičnega izvora in da modras ni namišljeno pravljično bitje. Če bi šlo v tem primeru za majhnega otroka, je velika verjetnost, da bi ta zaradi neusposobljenosti kadra in počasnega ukrepanja izgubil svoje življenje.

A. G.

 • Burek Burecki

  Ce bi bil v tem primeru otrok bi zagotovo dobil protistrup? Lol kire anus votline prodajate

 • zokispoki

  Banda komunajzarska !

 • pajot

  Nimajo denarja za protistrup? Seveda ne. Ima ga Zemljarič,v svojem žepu. Da o Kebru niti ne govorim.

 • Amerikanc

  Dajmo, nakažimo na rdeči križ, da bojo Sirci v Sloveniji na varnem !

 • hribovc

  škoda k modras ni piču mencingerja, on se je javno hvalu, da gre vedno preko vrste…

 • Anton

  itak težave so kajpak psihičnega izvora, mislim, halooo min 6 let študija v brezveze,to je cca min 200 ooo evrov vloženega denarja od strani davkoplačevalcev. kar bi še jaz brez 1 dne študija medicine ugotovil na podlagi zgornje slike zatekline in vidnih sledov ugriza, sum na ugriz kače.
  sarkazem press

 • Janez Novak

  Zakaj pa ni imena te bedaste zdravnice iz Ajdovščine?

 • Peter

  Kačji protistrup se daje zelo konservativno in samo v nujnih primerih, ker je lahko tudi nevaren. Načeloma odrasla zdrava oseba ne prejme protistrupa pri ugrizu modrasa ali gada.

  • Soave

   No, prav. Vendar bi bila zdravnica dolžna to razložiti.

  • Stajerka

   res je, ampak takšne osebe ne pošlješ domov z diagnozo psihičnih težav…..ampak jo moraš TAKOJ hospitalizirat in spremljati življenjske funkcije najmanj 48 ur, ob predpostavki, da imaš pri postelji protistrup, ki ga uporabiš TAKOJ ko je to nujno neizbežno……

   • Franc Šink

    Ko se izgubijo v neznanju, ti prilepijo diagnozo psihičnega izvora.Ne samo pri ugrizu kač.

  • lokec

   Poznam podoben primer. Pacijent je bil en teden v bolnišnii zaradi ugriza modrasa v roko. Še po dveh letih čuti bolečino v roki.

 • xtc

  Visoko štdirani zdravniki ne znajo prepoznati niti kačjega ugriza,niti ne znajo pri njem nuditi prve pomoči in kar je najhuje niti ne vedo ,da so pri nas dve strupeni kači,ki te lahko stanejo glave Modras in Gad,.Žalostno-sploh ker je ravno Primorska glavno domovanje Modrasa.

 • Soave

  Lepa reč. Na Univerzi bi jih tudi lahko naučili, da niso nobeni bogovi !Obnašajo pa se tako ! Sploh do besede ne prideš ! Prvo te dobro ” podučijo ” o vsem, kar ima , ali pa ne zvezo s tvojim primerom.

 • Goran Hvala

  ma kaki protietrup za modrasa.. jest ga nism dobu…bolan doma slab tedn.. to je to. . seveda ce ti drugace nic ne fali….tak da taki naslovi so cist brezvezni in samo flancanje. kaj ko bi bil otrok? kot prvo zivljenje je zivljenje pa ce jih ima 20let al pa 3…sam da v primeru pika otroka dobi protistrup.. ne dajo ga odrasli zdravi osebi… tak da spet sam nabijate.. zgleda imate glih tolk pojma o tem kot una zdravnica glede modrasov in njihove velikosti… zna bit da v pisarni res ni modrasov.

  • St

   OprostiGoran,Verjetno si bolj strupen od modrasa!

 • Stajerka

  no, glavno da bodo ti, ki so državo in zdravstvo spravili na kant, sestavili “novo” vlado in svoje “uspešno, temeljito” opravljeno delo nadaljevali tudi v bodoče……za na vrh bodo še uvozili maso takšnih, ki jim bodo neusmiljeno pomagali državo in narod uničit do konca……in ravno ti najbolj kričijo o poštenosti, enakopravnosti in blaginji državnega premoženja, potem pa se izkaže, da je človeško življenje vredno manj kot 2.000 eur…….

 • Franc Šink

  Imajo protistrup imajo.Samo ne za drugorazredne.

  • AlojzZ

   No, jaz sem bil že pred desetletji uradno obveščen, da pik naših kač navadno telo samo premaga. Protistrup dajo smo v posebnih primerih, ko se pač kaj zakomplicira.

   Veliko večji problem je ugriz klopa. To je cel kup nerešenih zadev. Tu kritizirajte naše zdravstvo!

 • Olga2345

  Tako zgleda, ko zdravstvo prevzamejo levičarji….Denar gre najprej za Zemljaričeve hobotnice in za Mladino “na žilnih opornicah”…kar pa ostane, pa za “narod”…Prvorazredni se zdravijo v tujini, v breme zavarovalnice…

 • Jakob Kovač

  Protistrup se da v zelo redkih primerih-toliko v vednost!

  • St

   Zato,ker so tedki ugrizi kac. Odvisno je tudi od tega,kdaj prides do zdravnika.

   • opazovalec

    Načelno se protistrup daje le izjemoma, zadeva s protistrupom zna biti precej nevarna!

    Naslov pa lažniv kot običajno, ste pač medij v službi renice. Pa ne preveč jamrat o kačjem strupu in pristrupu. V Sloveniji so piki čebel večja verjetnost za smrt, kot kačji pik. Vsekakor je pa kačji pik zelo neprijeten in posledice se čutijo lahko kar precej časa.

   • Tomi

    Več primerov smrti je bilo pri nas zaradi protistrupa (alergična reakcija) kot zaradi samega kačjega strupa, zato se protistrupa ne uporablja že vsaj dve desetletji. Uporabljajo se zdravila za zdravljenje alergijskih reakcij. Naše strupenjače so res samo strupenjače, niso pa smrtno nevarne oziroma nič bolj kot čebele, ose, sršeni,….

 • Sredina

  Torej v naslovu lažete?

 • ney

  Pri nas je zdravstvo samo še imidž države…

 • lokec

  Poznam podoben primer. Pacijent je bil en teden v bolnišnici zaradi
  ugriza modrasa v roko. Še po dveh letih čuti bolečino v roki. Ljudje smo
  različno odporni. Strupa je lahko veliko. Strup direkt v žilo se hitro
  razširi po telesu.

 • centurion

  Bog vedi, če obstaja protistrup za murglskega gada.
  Baje je v ampulah rumeno-modre barve.
  Oznaka SDS-JJ/1986-1991-2018.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Vsekakor so Murgle krive.

  • Osti jarej

   …vsekakor so del problema

 • Jožef

  Pravzaprav kar je naštela zdravnica pri prvem pregledu so vse možne diagnoze. Sama sta ji rekla da ne vesta kaj ga je pičilo, začutil je samo udarec v nogo. Modras je pri ugrizu spustil malo količino strupa, drugače bi bilo že po prvih nekaj urah veliko huje in simptomi bolj jasni.

  • Osti jarej

   …če bi te infarkt in bi ti rekel,da nisi siguren,da te je…..?!?……kdaj bi bili simptomi bolj jasni……,ko bi te pokopali??……ups….pa zdravnica je naštela vse mogoče diagnoze….,če je okroglo je lopata,če špičasto pa vile……?!?

 • Osti jarej

  …vse se sesuva….namerno……

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Pupii Enejšen Bubii

  Sramotaaa za nase dohtare… naj se zamislijo malo nad svojo malomarnostjo

 • Osti jarej
 • domovina mili dom

  Se ni pisal kučan. Bi ga koj v Švico prepeljali.

  • Osti jarej

   …če bi kučana kača pičila,bi takoj crknila

   • Hribouc

    Kaj pa če bi se v Kučanu zbudil boljševiški pogojni borbeni refleks in bi kači odgriznil glavo brez , da treneš z trepalnicami?

    “FakYU Šarac Press” S komunisti ni šale, to vedo tudi slovenski modrasi”

    • Osti jarej

     ….mrtvi kači?…le zakaj,če je po piku zofort crknila :-)

     • Hribouc

      Glej, nelogično…
      Ampak napisal sem ” boljševiški pogojni borbeni refleks in bi kači odgriznil…”

      Vsemu navkljub, komunist, ko se mu utrga, dela sto in sto nelogičnih in pasjih
      svinjarij brez, da trene z trepalnico.

      A ne poznaš takih norcev, ali kaj, se delaš hecnega?

     • Goran Hvala

      poznam. ob nedelah so vsi pr masi….

     • Hribouc

      Ja, ostarelih komunajzlov je pr mašah čedalje več.
      Ker pa še vlečejo precej direktorskih in družinskih partizanskih penzij, volijo še vedno udbokučaniste.Ker so kupljeni in podmazana golazen!
      Tako je za vse prav.Kakor!
      Retardirani transvestiti in kurbe -Fuknjenci.

   • domovina mili dom

    Kači bi pa spomenik postavili.

 • južnificirana_si

  celo življenje volijo za levico potem ko je potomstvo v nevarnosti pa v jok in panika

 • Hribouc

  To pa ne morem verjeti, to ni res. Slovensko zdravstvo je med najboljšimi na svetu, takoj za Kubo!
  To pa je pogreb!

 • Zgornji

  Haaah, Čakajte, samo počakajte še malo, ko bodo zdravila nehala učlinkovati , delovati , … denarja pa bo začelo zmanjkovati celo za Osnovno higieno, …
  A si sploooh lahko predstavljate Kaaakšen “kaos” Bo To povzročilo … ??? !!! ???
  :-D
  Lp do tedaj :-)

 • Slovenec

  Pa to je noro, to je kriminal in nekdo mora odgovarjati.

 • Zuki Budak

  Upam da bodo ljudje in politika, ki se tako veliko ukvarja z korupcijo v zdravstvu, čakalnimi dobami, žilnimi opornicami etc. počasi doumela, da je osnova propadanja zdravstva dolgoletna skrajno negativna selekcija vodstev in nato samoobnaljanje le teh torej na koncu neznanje ki je tako globoko da ga bo teško popravit…
  Vzdrževanje javnega zdravstva za vsako ceno je samo eden od od dejavnikov vzdrževanja tega sistema…
  Ogromno sposobnih ljudi je obsojenih na vegetiranje in tisti ki tega trenda ne vzdržijo zapustijo javno institucijo včasih kar celotne ekipe…

 • Aa
 • Primoz Papez

  Saj za noro tv je to sveza novica drugace objavljajo 75 let stare novice…

  • Open mind

   Ja, saj zato je tudi nova24tv ‘fanboy’ media.

 • Občasni Komentator

  tole ni napaka zdravstva, ampak stroke – torej medicine

  • dež

   Načeloma drži. Če pogledaš samo helikopterski prevoz je pa čista sramota za državo, da po 20.00 ne letijo več. Imamo policijo, vojsko, lahko bi imeli tudi kakšnega za GRS in promet, ampak jim je vse ravno. Na Kredarico pa peljejo kadarkoli, samo da je pravi tovor ali dober zaslužek.

   • plamen100

    To je zato ker komunizmu nikoli nu bilo za ljudi ampak le za sistem, tudi klali so in zive zazidali se v imenu rdece ideologije!

    • Goran Hvala

     seveda.. vse to so delali… danes pa isto pocnejo kapitalisti…v imenu denarja….in ti men o tem kdo je boljs….:-)

  • Lustrator

   ?? Gre za napako, ki se je zgodila v javnem zdravstvu – saj veš, to je tisti slovenski monopolist v katerega letno zmečemo na stotine milijonov € od katerih se jih letno na desetine “izgubI”, ko ga potrebuješ, pa dobiš prst v rit. Če imaš v tujini negativno izkušnjo z zasebnim zdravnikom, ga pač zamenjaš, pri nas pa te izbire nimaš – razen seveda če si milijonar in si lahko privoščiš tako dajatve prislnemu (javnemu) zdravstvu, kakor ptivatnemu.

   • Občasni Komentator

    ne glede na to, je strokovna napaka….ne gre za to, da zdravstvo ne bi zmoglo tako banalne zadeve…sicer se strinjam, da je v SLO zdravstvo sesuto v nulo, kljub temu, da je stroka običajno OK. Ker živim v tujini ti povem, da ne bi tako hvalil te tuje zdravnike, ker vsaj tu v Italiji situacija še zdaleč ni tako rožnata, in tudi upaš, da ne zboliš resno, ko stroški skokovito narastejo.

    • Lustrator

     NIhče ne govori, da je kjerkoli rožnato, je pa dejstvo, da ne moreš imeti sistemske korupcije z davkoplačevalskim denarjem tam, kjer je zdravstveni sistem privaten, torej ločen od davkoplačevalskih denarnic. In to velja za VSA področja družbe – od izobraževanja, zdravstva, pokojninskega sistema, gospodarstva in bančništva. Čim imaš zraven državo kot vsemogočnega monopolista, imaš zraven avtomatsko izredno visoko tveganje za korupcijo in odtekanje milijonov in miljard iz te ogromne vreče – za ta odtekanja pa seveda na koncu nihče ne odgovarja, ker gre itak za “državni denar”.

 • lokec

  Vsaj napisali bi, da se je to zgodilo 2015

  • plamen100

   Danes bi bilo le se slabse, ker je Milojka dokoncno unicila tisto kar je 2015 sele zacela unicevati.

 • Morala

  oo pikolino…grozno…vsi zdravniki bi morali narediti izpit še iz toksiologije….

 • kokobily

  Do leta 2014 je serum proizvajal Imunoloski zavod v Zagrebu (cca 200 kun po dozi), sedaj ga tudi v CRO uvazajo, cena v EU cca 500€. Razliko do zgoraj navedenig 2000€ pa nekdo pobase v svoj zep.

  https://www.jutarnji.hr/life/zdravlje/protuotrov-za-zmije-u-bolnicama-zadnji-domaci-serumi-morat-cemo-uvoziti-20-puta-skuplje/688768/

  p.s.
  nekoc se je serum dalo kupiti v vsaki malo bolj zalozeni lekarni, samouporaba je pa (tudi danes) riskantna zaradi moznosti mocnih alergijskih reakcij..

 • Osti jarej

  …z vseh koncev Slovenije poročajo,koliko kač je letos…celo tam,kjer jih prej nikoli niso videli….seruma pa ni in zdravniki niso poučeni o tem,kako kačji pik zgleda in ga ne prepoznajo….dva značilna vboda sta pa nastala zaradi jakove panike…..presneti bedaki….aja….morda ga je pičila pa tarantela…..pa tudi nimajo protistrupa ?!? ;-)…..kaj pa kopriva…

  • luckyss

   Raje povej kdaj je v Sloveniji kdo umrl od kačjega ugriza…
   Takole na pamet bi “djau”, da je tega že kakšnih 50 let..

   • Za Slovenijo

    Luckyss se boji, da bo umrl od pika Kučana in Meseca. Ker so skisani možgani prva posledica tega. Napotnica za Polje pa je tik pred podpisom!

  • luckyss
 • luckyss

  Jebi ga..spet tipičen članek za lokalne ovce..
  Pri ugrizu kače…modrasa ali gada se pri nas v novejši dobi pri odrasli osebi le redko uporablja antidot, oz protistrup, ker v večini primerov ni potreben in naredi več škode kot koristi..Če je ta fotografija avtevtična, pa je itak jasno, da gre le za t.i. “navidezni ugriz”, kjer se kača le brani in ne grize z namenom usmrtitve žrtve, torej gre za minimalno količino strupa…
  Takšna oseba je običajno na opazovanju in to je to…
  Tukaj pa spet bluzite brezveze , pa pojma nimate…in takšni idioti bi vodili državo ;))))

  • lokec

   Pazi se kač in komunistov.

   • luckyss

    Ali škorpionov in bivših komunistov..

    • Za Slovenijo

     Luckyss, je bodoči minister za zdravstvo. Vse ve povedat, vse si zapomni. Takih ljudi nam manjka. Tako je pameten, da tudi njegovi možgani ne delujejo točno in so zamegljeni. Po moje ga je pičil ali Kučan ali pa Mesec! tako da bo potrebno dolgotrajno zdravljenje v Polju!

     • Tone

      O tem, da nima prav in zakaj, pa nobeden nič!!!

  • Clemen J.

   Pa da te vidm!

 • tramal

  Z komunajzerski vladi se moramo pripraviti da bomo umirali za malenkosti ,saj država še za protistrup nima več denarja.

  • luckyss

   Najprej se malo pozanimaj o tematiki, da se ne boš kot običajno blamiral..Pa vi itak bluzite svojo neskončno mantro..;)) Ovce blesave…
   http://www.gore-ljudje.net/novosti/44607/

   • Dostmamrecesijeinpičkarije

    Pa kaj nakladaš kitajski goli pes.

 • lokec

  Po podatkih Centra za zastrupitve
  je bilo v letih od 1999 do oktobra 2008 zabeleženih okoli 40 ugrizov,
  od tega jih je bilo največ pripisano navadnemu gadu. Skoraj 80 % ugrizov
  je bilo povzročenih v osrednji in zahodni Sloveniji.[6] Zadnji smrtni primer zaradi kačjega ugriza smo v Sloveniji zabeležili leta 1999

  • Clemen J.

   In kaj hočeš povedat?!? Sam 40?!? Na svetu je preko 100000 bolezni, v telesu imaš več kot miljon bakterij, na svetu veilkokrat več! Če bi za vsajko to zadevo umrlo 40 ljudi koliko bi nas se ostalo.

   • Tone

    Glih prav veliko. Tako kot je bilo, preden je medicina pričela borbo proti naravi.

 • Clemen J.

  Sramota zdravstvu! Na srečo je bila velika oz. stara!

 • radames

  Kopiram post, oddan pred 9 urami:

  Aa • 9 ur nazaj

  To je bilo objavljeno že 9. maja 2015.

  https://novice.svet24.si/cl

  http://www.ao-ajdovscina.si

  ________________________________

  Ažurnost portala Nova24 TV je zaprepaščujoča. Več kot 3 leta stara vest.

  K temu bom dodal še tole, ker je te dni slikarka Kobilca zelo aktualna:

  Na samem začetku oddajanja Nova24 TV so verjetno zaradi pomanjkanja
  lastne produkcije mnogokrat zavrteli “spot” o slikarki Ivani Kobilci.
  Zelo sramotno je bilo, da se je večkrat v “spotu” prikazal napis Ivana KOBILICA, ne pa pravilno KOBILCA.
  __________________________

  Izgubljate kredibilnost, postajate čuden portal.

  • Tone

   No, kritika nesposobnega zdravstva, ki da lahko reši je Janša in SDS, pa je vendarle.

   • Goran Hvala

    drgac je v sloveniji vse nesposobno….jaz take clanke razumem kot pogrevanje starih zadev in pumpanje…. pa naj ti se enkrat povem da nisem ne levi me desni. sem v tisti stranki v kateri je trenutno 50% folka ki ne gre na volitve….tak da sam opazujem flancanje levih in desnih….vsak se po svoje trudi z pumpanjem in lazmi….:-)..tak da niste nic drugacni od levakov. . razlika je sam ta da ste desnaki…drugo imate pa vse skupno. .

    • lokec

     Kaj se pa ti oglašaš. Saj je bil na razpolago več kot 20 strank, pa še ti bi lahko kakšno ustanovil predvidevam, da si sposoben. Le zakaj kritiziraš, če pa sam nič ne storiš da bi bilo drugače.
     Kar se pa tiče članka bi pa res lahko napisali kdaj je bil objavljen.

  • Za Slovenijo

   Radames, kaj nisi mogoče ugotovil, da si ti čeden?

   • Tone

    O tem, da Nova objavlja 3 leta stare NOVICE pa ne znaš nič povedati?

   • radames

    Poglej, jaz sem hud antikomunist. Toda!!! Če ga “moji” serjejo, to povem naravnost in pošteno.
    Jaz hočem pošteno Slovenijo, ne pa nategunstva in neznanja.
    Za Slovenijo!!!!

 • Marko

  Po moje ga je fotr pretepel.

  • Tone

   Koga? Modrasa?

 • bi jo

  Pri ugrizu naših strupenjač se protistrupa v veliko primerih že dolgo časa ne daje več, saj v določenih primerih lahko pride do hujših zapletov kot je sama posledica pika. Za to se odloči strokovnjak ne pa novinar Nove 24 . Če te nova piči, stegneš se pripriči-…..ja malo morgen.Dajte, malo se umirite no.

 • Jakob Kovač

  Nekaj nakladate skupaj z novinarjem protistrup se uporablja v zelo redkih primerih-toliko v vednost in ne krivite zdravnikov,ki so ravnali pravilno!

 • lokec

  Če boste še dolgo kazali ta članek, se bom vpisal v komunistično partjo jugoslavije in bom šel na sutjesko, pogledat šicen grabne od tita in ostalih supermenov.

 • lokec

  Poisonous snakes could be killing more than 90 000 people a year around the world, new research has shown.

  Več kot 10 ljudi umre na uro zaradi ugriza kač.

  Zato le vprašajte soseda tako kot je spraševal Stane Dolanc, ” a s kaj kač vidu”

 • Bogdan Šalamun

  Žal, tak mamo!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!