fbpx

Se jim je zmešalo? Zdaj z “umazanimi živalmi” na Facebooku zmerja tudi poslanec Levice Miha Kordiš

Miha Kordiš. Foto: Facebook.

Dr. Jernej Štromajer, ki si je pred dvema dnevoma na božični večer kot državni sekretar na šolskem ministrstvu privoščil skrajno neokusno in neprimerno potezo, ko je Slovenkam in Slovencem na Twitterju voščil božične praznike tako, da jih je označil za “umazane živali”, ima znotraj politike vse več podpornikov pri svojem početju. Najprej mu je v bran stopil šolski minister dr. Jernej Pikalo, ki je sicer “čivk” obsodil, a je bilo po njegovem čisto dovolj, da se je Štromajer opravičil, zdaj pa se je na Facebooku, očitno v želji po pozornosti, oglasil še zloglasni poslanec iz vrst stranke Levica, Miha Kordiš, ki meni, da Štromajer ni ničesar storil narobe, ko si je za čestitko izbral citat iz slavnega hollywoodskega filma Sam doma. 

“Pop in Siol sta Mokra bandita, Jernej Štomajer pa sam doma. Edina umazana žival v “zgodbi” je medijska mrhovina. Merry Christmas you filthy animal. And a happy new year! 😘,” je na svojem uradnem Facebook profilu zapisal Miha Kordiš in požel nekaj več kot 80 všečkov za svoje razmišljanje. V njegovem primeru so sicer umazane živali očitno novinarji, ki so obsodili zapis Jerneja Štromajerja, privoščil si jih je označiti kar za mrhovino.

Foto: Facebook.

Naj spomnimo. Štromajerjev nadrejeni, dr. Pikalo, se je na zapis na Twitterju odzval šele dva dni pozneje: »Izjava o božiču je v filmski komediji lahko zabavna, izven konteksta pa lahko tudi neprimerna in žaljiva. DS Jernej Štromajer se je za svoje dejanje opravičil, z njim sem se o nedostojnem tvitu že pogovoril.«

Če je minister s tem pričakoval, da bo pomiril razburjeno javnost, predvsem pa vernike, se je zmotil. Odziv uporabnikov družbenih omrežjih je bil še bolj silovit kot v primeru vulgarnega zapisa Štromajerja. Če bo javnost obsodila tudi provokatorja Miho Kordiša, pa ostaja odprto vprašanje.

T. F.