fbpx

Svobodnjaki Pirkoviču: “Narod vam bo kmalu sodil!”

Dolgoletni novinar na javni RTVS Igor Pirkovič (Foto: Polona Avanzo)

“Narod vam bo kmalu sodil in upam, da pristanete tam, kjer vam je mesto, v zaporu ali primerni ustanovi za vaše stanje,” je ena izmed groženj, ki jih je v zadnjem času kot po tekočem traku deležen dolgoletni voditelj javne RTV Slovenija, ki trenutno zaseda mesto v. d. urednika uredništva MMC-ja Igor Pirkovič. Razlog za to je očitno ta, da ne spada med tiste, ki jih je po besedah sedaj nekdanjega voditelja oddaje Studia City Marcela Štefančiča na RTV Slovenija “jebeno več”.

Grožnje proti drugače mislečim, tudi grožnje s smrtjo, so z zmago Gibanja Svoboda postala nova praksa vseh tistih radikalnih levičarjev, ki se preprosto ne zmorejo sprijazniti, da nekdo razmišlja drugače kot oni sami. Med tistimi, ki so se znašli na “listi za odstrel”, je očitno v. d. urednika uredništva MMC-ja Igor Pirkovič. 

“G. Pirkovič, vi ste totalna katastrofa od človeka, vas ni nič sram. Zganjate klerofašizem vsem na očeh in pri tem še uživate. Narod vam bo kmalu sodil in upam, da pristanete tam, kjer vam je mesto, v zaporu ali primerni ustanovi za vaše stanje,” je nedavna grožnja s strani Facebook uporabnika Matjaža Pucherja, ki jo je bil deležen Pirkovič. Spomnimo, da je “narod sodil” že po zmagi podobnih ljudi leta 1945, ki so obljubljali svobodo. In vemo, kako se je končalo. Že novinar in zgodovinar Jože Možina je opozoril, da se ta leta lahko ponovijo “Ni nemogoče. Številni (novinarji) so kot v revolucionarnem transu, kar spominja na zgodovinski slovenski razkol, ko se je hujskanje, blatenje stopnjevalo v nasilje.

Kdo je skrajnež Pucher?
Gre za posameznika, ki velja za simpatizerja KUL-ovcev in velikega oboževalca oddaje Studio City. Glede na to, da je na svoji Facebook strani delil tudi povezavo do peticije Inštituta 8. marec, ki se zavzema za to, da bi v voditeljske čevlje zopet stopil Marcel Štefančič, je očitno oboževalec tiste skupine ljudi, ki na javni RTVS prevladuje. Ker je Štefančič postal že nekdanji voditelj Studia City, je morda to tudi razlog, da je po vzoru svojega “idola” zagrozil Pirkoviču.

Kot že rečeno, omenjena grožnja ne predstavlja osamljenega primera. Po zmagi Gibanja Svoboda je bil Pirkovič namreč deležen tudi grožnje s smrtjo. Označen je bil z Janševo drhaljo in posvarjen, da so njegove ure štete.  Zdi se, da so grožnje s smrtjo očitno nekaj popolnoma običajnega za radikalne levičarje. Le teh so bili namreč v zadnjih letih deležni, še posebej odkar je na oblasti 3. Janševa vlada, predsednik vlade Janez Janša, člani Janševe koalicije in poslanci. Nedvomno pa k temu stanju botruje tudi neodzivnost pristojnih institucij, ki v primeru groženj niso bile sposobne ustrezno reagirati. Ker sankcij nestrpneži niso deležni, si seveda logično razlagajo, da jim je dovoljeno vse. Prav vse.

Nedavno se je začelo groziti tudi nekaterim kulturnikom, češ da so to “janšisti” in “kolaboranti janšizma” v kulturi, ker so si z namenom dela v dobrobit vseh državljank in državljanov drznili sodelovati z desnosredinsko vlado. Spomnimo. Facebookova stran Radio svobodna Ljubljana, ki slovi po spodbujanju nasilja in sovražnem govoru, je namreč objavila seznam uglednih slovenskih kulturnikov, ki so se znašli na tako imenovani “črni listi za odstrel”. Opaziti je bilo mogoče, da so med njimi tudi tisti, ki ne sodijo na desno stran. Denimo direktorica Cankarjevega doma Uršula Cetinski. Ljudje, ki so povezovalni in se ne ozirajo na to, kdo je levo ali desno usmerjen, so očitno trn v peti radikalni levici, ki je lačna maščevanja. Bodo mar še naprej sledili nedavnemu zgledu frontmana protivladnih protestov Jaše Jenulla, ki je direktorici Cankarjevega doma, ker mu ta ni po volji, zagrozil, da je potrebno njeno hinavstvo nasloviti takoj in nedvoumno. Kam to pelje?

Foto: Printscreen

Sara Kovač