fbpx

Sekretar SMC ni le kradel, ampak tudi goljufal pri bolniških dopustih

Foto: STA

Državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve in vidni politik SMC je kot uslužbenec vojaške obveščevalne službe zlorabil bolniški dopust, da je lahko s Cerarjem paradiral po Mariboru. To je že drugi škandal po tem, ko so ga v mariborskem Bauhausu varnostniki zalotili pri kraji. Zaradi njega so iz stranke izstopili mnogi člani. 

O politiku stranke SMC in mariborskem mestnem svetnuki Andreju Špengi smo pisali že pred dnevi, ko smo poročali, da naj bi v mariborskem Bauhausu kradel, pri čemer so ga zalotili varnostniki. Kot poroča Požareport, pa sedaj prihajajo v javnost tudi druge njegove kršitve.

Na vlado, ministrstvo za notranje zadeve ter na stranko SMC smo naslovili tudi vprašanja, kako bodo zoper Špengo ukrepali ter ali se jim glede na vse kršitve, ki jih je storil, še zdi  kredibilen. Odgovore še čakamo.

Vzel bolniško, da se je s Cerarjem lahko sprehajal po Mariboru
Lansko leto, ko je bil Špenga zaposlen kot uslužbenec obrambnega ministrstva, je od 29. septembra do 3. oktobra koristil bolniški dopust, in sicer domnevno zaradi nege družinskega člana. Tudi sam je potrdil, da je bil v tistem času z delovnega mesta odsoten. A namesto da bi doma skrbel za obolelega družinskega člana – kar se je izkazalo zgolj kot izgovor – je svoj bolniški dopust izkoristil za paradiranje ob predsedniku vlade Miru Cerarju, ki je takrat prvič obiskal Maribor.

Požareport navaja, da se Špenga kot uslužbenec OVS ni nikoli ukvarjal z obveščevalnim ali protiobveščevalnim delom, ampak z vstopno kontrolo in izdelavo magnetnih kartic za vstop v stavbo ministrstva. Zato se ga je tudi prijel vzdevek “ključar”.

Zaradi Špenga iz stranke izstopali člani
O tem, da je med koriščenjem bolniškega dopusta s Cerarjem sprehajal po Mariboru, pričajo tudi različne posnete fotografije. Po navedbah enega od nekdanjih članov SMC v Mariboru je to “samo še ena od številnih laži in prevar Andreja Špenge, zato smo,” kot pravi omenjeni bivši član SMC, “tudi tako množično zapuščali mariborsko SMC, in to takoj po ustanovitvi. Takrat je odletel tudi predsednik mariborskega odbora SMC Anton Kranjc“.

M. G.