Sindikat vojakov Slovenije: Nedopustno “da obrambni minister duhoviči o zakonitem delovanju poveljnika sil in se na ta način posmehuje vsem pripadnikom Slovenske vojske”

Erjavec in Škerbinc. Foto: sta

Brigadir Miha Škerbinc je vložil ugovor na razrešitev s položaja, ki jo je na predlog načelnice Generalštaba SV Alenke Ermenc izvedel obrambni minister Karl Erjavec, poroča Večer. V sindikatu vojakov, kjer zastopajo Škerbinca, pravijo, da ta ni kršil svojih dolžnosti, zahtevajo tudi opravičilo Erjavca za izjavo glede streljanja na Postojno.

Erjavec je odredbo o razrešitvi podpisal na podlagi zakona o obrambi, z njo pa je Škerbinca razrešil s formacijske dolžnosti poveljnika sil v poveljstvu sil Slovenske vojske (SV). Razlog je bil med drugim to, da je konec marca prišlo do nočnega streljanja z najtežjimi kalibri na vadišču na Počku, ne da bi bila o tem po navedbah Erjavca obveščena ministrstvo in generalštab. Pri tem naj bi po Erjavčevih besedah prišlo tudi do ignoriranja “usmeritev ministra, da se po 23. uri ne izvajajo urjenja s težko oborožitvijo”.

Ker razrešeni poveljnik ne sme dajati izjav, ga v javnosti zastopata odvetnik in Sindikat vojakov Slovenije, ki ga vodi Gvido Novak. Slednji je za Večer izrazil prepričanje, da je razrešitev najvišjega poveljnika v vojski nezakonita, ker da je Škerbinc med nočnim streljanjem spoštoval vse predpise in usmeritve generalštaba. Da kršitev ni bilo, je po Novakovem prepričanju potrdila tudi načelnica na novinarski konferenci, ko je povedala, da je bilo streljanje izvedeno skladno z dogovorom med obrambnim ministrstvom in občino Postojna, ki pravi, da se razen v poletnih mesecih lahko strelja ponoči do deset dni mesečno, brez časovnih omejitev in omejitev kalibra orožja.

Kot so v sindikatu dodatno zapisali na spletni strani, je na Počku po dogovoru s postojnsko občino dovoljeno streljati tudi ponoči in takšne usmeritve “je od generalštaba za izvedbo vaje z ameriško vojsko poveljnik sil SV Škerbinc tudi dobil in se jih kot vzoren vojak v celoti držal”.

To je v svojem pisnem ugovoru na razrešitev, ki ga je objavil sindikat, navedel tudi Škerbinc. Pojasnil je, da je pri izvedbi vaje deloval v skladu z usmeritvami generalštaba, po katerih se na Počku strelja v skladu z dogovorom med občino Postojna in ministrstvom. Dodal je, da od samega ministra nikoli ni dobil navodil v zvezi s streljanjem na Počku, pa tudi sicer so v sindikatu vojakov prepričani, da minister takšnih navodil Škerbincu ne more dajati.

Da bodo streljanje izvajali tudi ponoči, so po navedbah Škerbinca vedeli tako na vladi kot ministrstvu in občini. Med drugim je bil obrambni minister podpisnik načrta skupnega usposabljanja s silami ZDA, kjer je bilo zapisano, kaj se bo dogajalo in s čim se bo streljalo, je zapisal. Del tega načrta je na spletni strani objavil tudi sindikat.

Foto: STA

Škerbinc se je v ugovoru odzval tudi na nekatera medijska ugibanja, ali je bil razlog za njegovo razrešitev sum, da naj bi širil govorice o zdravstvenem stanju Ermenčeve. Kot je zapisal, je obveščevalno-varnostna služba ministrstva izvedla preiskavo ozadja “domnevno spornega dogodka”, po njej pa mu je bilo “pojasnjeno, da se govorice o moji vpletenosti in zlonamernosti določenih izjav niso potrdile”. Kot je navedel, je bilo tudi rečeno, da so bile njegove besede “vzete iz konteksta in da bi se bilo treba ukvarjati z motivi in viri teh izkrivljenih informacij o meni”.

Sindikat je sicer danes predsedniku vlade Marjanu Šarcu poslal tudi pismo, v katerem zahteva Erjavčevo opravičilo zaradi njegove izjave za Večer, ko se je vprašal: “Če vojska ne upošteva ukazov … Ali bodo naslednjič streljali na Postojno?” Po prepričanju sindikata je nedopustno, “da obrambni minister duhoviči o zakonitem delovanju poveljnika sil in se na ta način posmehuje vsem pripadnikom Slovenske vojske”. O izjavi so obvestili tudi vrhovnega poveljnika Boruta Pahorja, zahtevajo pa tudi nujno sejo odbora DZ za obrambo.

Demokracija.si

 • Get Smart

  Uradni začetek Lučkine zvezde in pol Meseca je oznanil sam tovariš
  MILAN KUćAN, predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, in sicer leta 2013 v hotelu Union – iz uradnega obvestila:

  »Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
  tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
  uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
  komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
  formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
  in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
  predsedniki SD-ja = KPJ, kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
  INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.«*
  ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
  * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in stranko štabnih babilonskih delavk Violete TOMIć, nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v »ZDRUŽENO Levico«, nato pa v »Levico«.

 • Get Smart

  T. i. “Levico” uradno naredijo z združitvijo 3 »novih obrazov:
  IDS + TRS + DsD.
  1. »IDS« – »Iniciativa za demokratični SOCIALIZEM« je “nov obraz”, ki ga je leta 2013 v hotelu UNION (na zasedanju združenja FORUM 21) ustanovil Milan KUćAN,
  2. »TRS« – »Trajnostni Razvoj Srbo-rvacko-jugo-komi-murgl-slavije« je “nov-obraz”, narejen za KUćANOVEGA zeta (ŠTRUKALJA – kao SINDIKALIST KSJS + SVIZ, pa državni svetnik, pa NADZORNIK KAD-a, pa NADZORNIK murgl jugokomi revije MLADINA … in še funkcij ima ta watchdog) in za kaviarŽIDOkominternističnega pussića Kermaunerja, splošno bolj znanega kot HANŽEKA (ex VARUH MURGL JUGOKOMI PRAVIC),
  3. »DsD« – »Delavska stranka Družbenopolitičnih-delavcev-MURGL_KOMI-JUGE« – starnko kao ustanovi PODPREDSEDNIK DeSUS-a in jo da v upravljanje drugarinici VIOLETI TOMIć. DsD je odcepek/”nov obraz” DeSUS-a, DeSUS je “nov–obraz” oz. odcepek od SD = Socialni demokrati, SOCIALNI DEMOKRATI oz. SD pa so “star–obraz” oz. le preimenovanje
  KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.
  –––––––
  Po združitvi 3 »novih obrazov« (IDS + TRS + DsD) ta »novi obraz« najprej preimenujejo v »ZDRUŽENO LEVICO« in nato v zdaj imenovano stranko: »Levica«.

 • Get Smart

  »Levica« je IME in tako ga tudi uporabljajte. Je ime »novega obraza« MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE, kot temu pravi murgl-jugokomunistični propagandni stroj, oziroma je ime novega oddelka MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE, uradno je ime kakor »nove« MURGL JUGOKOMUNISTIČNE stranke v Sloveniji.
  »Nov obraz« MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE imenovan »Levica« je ustanovil sam PREDSEDNIK predsedstva Centralnega komiteja KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji
  tovariš MILAN KUćAN leta 2013 v hotelu Union.
  .
  Tovariš Milan KUćAN je tudi PREDSEDNIK združenja FORUM 21,
  .
  FORUM 21 združuje VES v Sloveniji NAROPAN KAPITAL (akumulacija kapitala – prvotna akumulacija kapitala, da bodo razumeli tudi ekonomski šnelkurskarji nje),
  je največje KAPITALISTIČNO združenje v Sloveniji in je V LASTI
  MURGL KOMUNISTIČKE JUGOSLAVIJE.
  To združenje MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH kapitalistov je USTANOVILO stranko »Levica«, ki se v gledaliških predstavah lutkovnega gledališča MURGLSKEGA kao bori proti pojmu kapital in za »performanse« dobi dele kapitala iz NAROPANEGA KAPITALA v Sloveniji.

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Izbijte si iz glavic FLOSKULE tipa “leva politična opcija” in “desna politična opcija”, saj česa takega na tem svetu ni. Na svetu ni DRŽAVE, ki bi se imenovala ali bila leva/desna. Na svetu sta 2 RAZLIČICI (“opciji” nje) DRŽAVOTVORNOSTI in DRŽAVNOSTI (POLITIKA=državnost, državotvornost … = SKRB ZA POLITEJO = DELO ZA POLITEJO):
  __ I. __ –kaviaržido KOMINTERNISTIČNA država = KOMUNIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = NACIONAL SOCIALIZEM = FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = kozojebizem = vukojebizem = transićizem = satanistično SUŽNJELASTNIŠTVO =
  red razredov =
  1. prvorazredne gazde = krvosesi
  2. drugorazredni psi čuvaji = WATCHDOGOVI
  3. brezpravni sužnji = LJUDJE = skratka »KULTURA SMRTI«
  in
  __ II. __ – država (politeja) LJUDI,
  kjer vladajo RESNICA, PRAVICA, PRAVO, DOBRI ČLOVEŠKI ODNOSI, DOMOLJUBJE, RODOLJUBJE … skratka »KULTURA ŽIVLJENJA«,
  ki smo jo Slovenci podarili ljudem tega sveta.

  Pamet v glavo.

 • Stric iz ozadja

  Zakaj pa on ni brigadni general?

  • Joško

   Ni iz pravega gnezda.

 • Viktorh

  No, v vseh letih, od kar se ima za politika, Sloveniji del le škodo in sramoto

 • dež

  Od Erjavca je moč pričakovati karkoli, tudi nakup tankerja, kot nadomestilo za blejske pletne ali jedrske podmornice za prevoz turistov v Bohinjskem jezeru. Da le ohrani svojo rit na pravem mestu.
  Mene bolj moti poveljnica GŠ, ki je več kot očitno nedorasla funkciji in bi morala Škerbinca podpreti. Ali pa utemeljiti in sama zahtevati njegovo razrešitev. Ženske niso primerne za vodenje represivnih ministrstev, pri nas pa jih imamo na vseh treh. Temu primerno je tudi razsulo v teh resorjih.

 • Olga101

  Kahl je lopov. Ermenčeva se mi je pa s tistim citiranjem in grimasami na izjavi za medije, zdela kot ena trola, ki ni čist diht! Tovarišica se mora zavedati, da imamo davkoplačevalci in volivci pravico vedeti, kaj je z javnimi funkcionarji glede psihofizičnega zdravja!
  Levičarji želijo slovensko vojsko uničiti! Ne dovolimo jim!

  • tohuvabohu

   Gospa, ki izginja.

  • kokobily

   Meni se pa dopade – tista čepica na njeni glavi. Je prav srčkana..

 • samsara

  Katićka je že pred leti svečano obljubila, da po 21.00 uri ne bo igric s težkimi igračkami in ne letanja po zraku.
  Sami nekredibilni gobezdači in trosilci praznih obljub.
  In vse te njihove vojaške igre se gredo na vodozbirnem področju za dve občini in hkrati na področju Nature 2000. “Rajon ciljev” je cca 3 km od najbližjih hiš Postojne. Nekatere vasi so še bližje. Norci!

  • Joško

   A ni to vadbišče uporabljala že JLA? Takrat pa ste bili levaki tiho kot ritke.

   • samsara

    Takrat so bili drugi časi, drugi sistem, druga država druga nižja ozaveščenost ljudi glede okolja in sicer. Drugi zakoni, predpisi, standardi. Takrat, v totalitarnem in zločinskem komunističnem sistemu so bili levaki edino kar je smelo obstajati in vojska je bila 100% njihova.
    Tu zdaj ne gre za levo/desno ali karkoli vmes! Gre za ljudi, njihovo življenje, zdravje, za naravo!
    Da ne omenjam požarov, ki jih redno povzročajo, ko se nezreli otroci v uniformah igrajo z ognjem.
    Če zmore nekdo dojemnja onkraj L/D ne bi smelo biti dileme, če pa ne, pa je za take bolje, da ne razkazujejo svoje zaostalosti v razvoju. Imajo pa sicer možnost in pravico, da jo.

    • Darth Vader

     zakaj pa se lokalci ne združijo v eno enoto državlanske milice in se vojski ne pridružijo na usposabljanju? mal treninga nebi škodovalo

  • Den456

   A je tvoj oče bivši JNA oficir? Sinčki le teh so najbolj glasni v Postojni. To, da je JNA svinjala z vsem mogočim po Počku, ni nikogar motilo. Odkar pa ste v občinski svet spustili mesečnike, je seveda s slovensko vojsko vse narobe. Samo še Batagelja izženete, potem postavite mejo okoli “vaših” zemljišč in spet boste lahko Jugoslavija. Glede na narodnost večine prebivalstva v občini, ste to tako ali tako že zdaj.

   Pa srečno jnajčki iz PO (Postojna ali Požarevac, karkoli že tisti PO pomeni)

   • Darth Vader

    če se prav spomnim, ima postojna še vedno neko titovo cesto al neki podobnga

    • samsara

     Tudi ti si tokrat na hitro izpolnil kvoto za polnopravno članstvo na moji ‘šit listi’.
     Tam so najraznovrstnejši ratardiranci, omenejci, zaslepljeni troti, idioti…
     Prijerno druženje z omenjeno tovarišijo ti želim.
     Omejenim zblojencem je na njihove debilne replike pač nesmiselno odgovarjati.

   • samsara

    Glede na tako iz kravje riti potegnjene in zapisane izmišljotine si si zaslužil mesto na moji ‘šit listi’, kjer se boš lahko uspešno in nemoteno pospešeno usmrajal in razkrajal med sebi podobnimi in sorodnimi retardiranci.

 • totex39

  Kako je to sploh možno, da Erjavec, ki je že večkrat dokazal svojo nesposobnost ga vedno obdarijo s tem, da mu omogočijo, da postane minister različnih resorjev, kjer spet odstopamo od ostalih držav.

 • Antonius

  Karlu *velíkemu* bi se morala zopet zgoditi primerna kanta. Če ne z njim v kakšno kanto, pa vsaj s kakšno primernih v njegovo ministrsko glavo.
  Pravnik po izobrazbi pa niti tega ne ve, da izrečenim nepremišljenim besedam še noben politik ni ušel.
  No, ja, njegovo nepremišljeno ministrsko čvekanje bomo Slovenci najbrž drago plačali z izgubo polovice piranskega zaliva.

  • Zdenko Sraka

   Zdenko, postal si samozavesten in blatiš vse okoli sebe.

   • Antonius

    Zdenko ali se sam s seboj pogovarjate ali vam je Viktor na Twitterju namignil, da me opozarjate in mi morda v opozorilo grozite?

    • Zdenko Sraka

     A imaš strahove ali privide?

     • Antonius

      Ne eno, ne drugo. Sprašujem se, zakaj ne greste na svoje, zakaj pod moj komentar.

     • Zdenko Sraka

      Zato ker napadaš Karla, mojga prijatelja

  • Marjan Šarac

   Pripravi se, pridemo po tebe..

 • totex39

  Ermenceva si je pridobila visoke vojaške čine, kar do sedaj sicer ni dokazala, da bi si te čine tako zasluženo pridobila.

  • samotoje

   Mrko gleda in drži se silno vzravnano. Ali ni dovolj? Mali vojak, ki je po pomoti ženska.

 • Ava

  V normalni (poudarek na normalni) demokratični državi, bi dotični osebi prepovedali sprehod mimo parlamenta. Kaj šele, da stopi vanj. S kanto vred bi moral biti že zdavnaj na smetišču. Nekaj let nazaj mu je moja stara mama optimistično dala glas na volitvah. Zdaj se tolče po glavi, kako je bila lahko tako neumna. :D Na omenjeno dejstvo bi rada na vsak način pozabila, ampak jo jaz zbadam naj le nič ne jamra, ker ‘Kar si volila, to imaš!’ ;)

 • RATATA

  Vaje nočnega streljanja je v demokratični državi dovoljeno izvajati le podnevi!

 • Pavel Lužan

  “Nedopustno” ni le trapasto duhovičenje Karla Erjavca, še bolj nedopustno je dejstvo, da ta politični biciklist sploh zaseda mesto obrambnega ministra, ki naj bi bilo resno delovno mesto v slovenski vladi, vsaj po moji sodbi. Toda žal, kaže, da ni tako, na žalost… nedopustno dejstvo drži, kar je več kot očitno posledica prevladujoče dolgoletne negativne selekcije pri izboru delujočih funkcionarjev v politiki, itd

  • samotoje

   Se globoko strinjam.

 • Igor Kodelja

  no saj ste vojaki.nestega domow

 • Silka

  V vseh letih se je dokazalo, da kjer je Erjavec, tam je tudi vse narobe. Žal iz “drugačnega” ne moreš narediti normalnega in razumnega.

 • Rožle

  Dej ne bit tečen že ….

 • Novakec1

  Zgleda da tekmuje z taglavnim klovnom v vladi, kdo bo boljši.

  • Janez Pavel Kanc

   Korln?

 • Rožle

  le merki da te ne rukne .. 180/110

 • Zdenko Sraka

  A ti se samozadovoljuješ ali drkaš?

 • Zdenko Sraka

  Vem, in to dobro vem, da si ti potomec italijanskih fašistov, pozneje živečih v Ljubljani.
  Bodi previden,ne veš kdaj te bomo poiskali

 • Marjan Šarac

  Pripravi se, da te obiščemo.

 • Janez Kepic-Kern

  No veš – kaj
  “RDEČI BALON
  S teboj pa nekaj res – NI OK. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  VSI FOTOGRAFIRAJTE TA E-POST

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TUKAJ
  ŠALA
  1.DEL.
  NAJNOVEJŠI SESTANEK , april 2019
  – “ŽAL NAŠIH” EX KP, ZK provokatorjev na tem OK portalu NOVE24TV.
  V
  “PARLAMENTU-pubu” na ŠUBIČEVI v centru LJUBLJANE, blizu PARLAMENTA R. Slovenije.

  Mentor “žal naših” ex KP, ZK provokatorjev – imenovan
  “PLAŠČEK”,
  ker je vedno v nobel usnjenem plašču, da se oči od ostalih provokatorjev, ki so videti – bolj kot klošarji,
  “PLAŠČEK”
  pije sok in govori LILI PILIJU, ki pije PIVO +ŠNOPS
  “Oh LILI PILI
  – jaz bi najraje dal kar ODPOVED našim ex KP, ZK šefom: nobene reči več ne razumem,
  pa bojim se, da me ne bi naši “šefi” kar “pospravili”, ker preveč vem”
  “LILI PILI”
  pomirjujoče reče:
  ” ah, dej no, ne sekirej se, ne brihtej se s problemi šefov. Enostavn kt pasulj – nardiš – to – kar hočejo.
  Pa nehej pit sok, raj PIJ – PIR PA ŠNOPS – tko kt jest ! A ne vidš, kuko lepe “ŠNOPS RJAVE BARVE SEM” – še sončt se mi ni treba.
  Sploh pa z mano se ti “PLAŠČEK” nič ne brihtej – jest nisem zahteven.
  BOM NAPISOV VSE KR BOŠ HOTU – SAM TOLK M PAČEJTE, DE BOM MU ZA PIR PA ŠNOPS”.
  “PLAŠČEK”
  reče”
  “JA NAJBRŽ IMAŠ PRAV – “LILI PILI” – DA JE TREBA KAR NADALJEVAT S PROVOCIRANJEM “JANŠISTOV” NE GLEDE NA VSE – KAR SE DOGAJA.
  Ti kar pij – kar hočeš, jaz – bom kar sok pil – še naprej.
  Me pa skrbi, da nas bojo naši “šefi” kar naenkrat – nehal plačvat”..
  V
  “PARLAMENT-pub” – vstopi večji, trebušast precej mlahav dede pri cca 60 letih,
  ki vedno drži odprta šobasta usta – imenovan “ŠOBCA”, ki
  “ŠOBCA”
  se zadere:
  “DELU – ČAST IN – OBLAST” ! In se “utrgano zareži . L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  se bo nadaljevalo.

  • Janez Kepic-Kern

   ŠE 2.. DEL
   ŠALA
   2.del
   NAJNOVEJŠEGA, april 2019 – SESTANKA “ŽAL NAŠIH” ex KP, ZK provokatorjev
   V
   “PARLAMENT-pubu” na ŠUBIČEVI v centru LJUBLJANE, pri PARLAMENTU R. Slovenije.

   “ŠOBCA” se gladi po trebuhu in se reži v resneža “PLAŠČKA” in “LILI PILI” ja:
   “Kva pa je z vama, da sta tko resna.
   A nista dons še nć jedla pa pila. Jest kot se vid po mojem trbuhu rad jem pa pijem. Moram pa rečt, DA DELAM PA NE PRAV DOST. Mislm, da je dost, če kdaj pa kdaj reklamo za parolo naših ta starih delam
   “DELU ČAST IN OBLAST” Se razume – OBLAST imam sevede rajš – kukr pa – DELO.”
   “LILI PILI”
   znerviran reče:
   ” Ja ŠOBCA” manj govor, saj vsi vemo, DA TI ŠE NKOL U TVOJMU ŽIVLEN NIS RESN – DELOV”
   Si pač, “partijsko dete” iz TITO kaste ”
   V
   “PARLAMENT- pub” vstopijo
   “RDEČI BALON”, , nov provokator “IVO” in “JANEZ CEPEC”.
   Se
   “RDEČI BALON”
   dramatično zadere:
   ” Žalostna novica – a ne veste – naš
   “DUHEC”
   se je – OBESU – resno je MRTEV.
   Za NOGE se je – OBESU – en čas se je matrov – POL JE PA – KAR – UMRU. Mal pobrcov, pa UMRU.”.
   VSI
   SE POKRIŽAJO –
   “LILI PILI” pa vpraša: “JA ZAKUGA – SE JE PA ZA NOGE – OBESU”
   “SEJ – DUHEC – NI BIL NORMAL, AMPAK ZA – NOGE – SE OBEST – TO TUD NI NORMAL”
   Reče
   “RDEČI BALON” : ” ja ne vem točn, ampak zadnje dneve jje res postajal grozn ZLOBEN.
   ZLOBEN celo do ene OK ženske in mami s TV – drugi so DUHCA začel zmerjat, da je kukr
   EN ” FAŠIST”
   In “DUHEC” zmešan in pokvarjen kot je bil- je kar začel verjet, DA JE
   RES – FAŠIST :
   hotel je umret kot tisti BENITO M. iz Italije, ki so ga OBESILI ZA NOGE”.
   Pa
   se je DUHEC – obesu za noge, en čas je še mal MIGOV, POL JE PA KAR – OBVISU”
   VSI
   SE POKRIŽAJO IN REČEJO: “je bil res pokvarjen ni ga škoda.”
   “RDEČI BALON” reče:
   “sem prpelov novga ex KP, ZK provokatorja – KULTURNIK – “IVO” – je to. ”
   Lulturnik
   “IVO” reče:
   “VAM BOM V VELIKO – POMOČ – BOMO TUDI KAKŠNE “STALIN, TITO” pesmi PELI”
   SE
   ” JANEZ CEPEC”
   zareži in reče”: AH DEJ GA NO SEKLAT – PEJT TI MAU -U BEGNE ! Kdo bo pa tebe poslušov?
   ” TI
   S ČIST PODOBEN – LMŠ Marjanu.
   BI BLO BOL – ČE BI “SERPENTINŠEK – OSTOV.
   BI
   MU SAJ – POLNO DVORANO: tko ma pa kongres LMŠ – v napol PRAZN DVORAN”.
   Novi
   provokator ” IVO” reče :”NEHAJ ŽALIT MENE IN MOJE TITO, STALIN PESMI”
   Mentor
   “PLAŠČEK”:” reče:
   UMIRITE SE,
   POLITIČNA SITUACIJA ZA NAS EX KP, ZK – JE SLABA.” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE
   2.del
   se bo nadaljevalo

 • piko8

  Odstavit je treba kahla, saj je bolj nevaren za Slovensko vojsko, kot KOLORADSKI HROŠČ za krompir

 • ehnaton

  Nevaren je Šarec, ker ga podpira celotna tranzicija, Karel je out.

 • GTA5COOLLOVER

  Ehjavec bi bil edino dober za vratarja na javnem stranišču.

 • Darth Vader

  a ti si primer levega intelektualca?

 • Janez Kepic-Kern

  HOČEMO
  NORMALNO, SODOBNO RES SLOVENSKO VOJSKO,
  PODOBNO KOT JO IMA
  OD NAS V VEČINI STVARI ZA VSAJ ZA 505 boljša R. Avstrija.
  za SV
  brez TEGA NEIZVOLJENEGA KARLA E. – SEM, SMO – MNOGI. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • Janez Kepic-Kern

   ŠE TU
   PRILEPIM
   RAZVESELJUJOČE.

   “VREMENA – NAM – KRANJCEM – BODO SE ZJASNILA” Se zdi.

   V SPODNJI OBETAJOČI
   se nam stranki – zna biti
   precej “sexa” zlasti v govorjenju.
   Bomo videli.

   ŠALA
   IZTOK PUŠNIK

   NAPOVEDUJE NA ZAVIHKIH TEGA OK E-PORTALA NOVE24TV
   USTANOVITEV SVOJE, NOVE
   – STRANKE,

   To bo pa zanimivo.
   Kakšno ime bo pa imela – stranka ?
   Ali bo

   – “ŠMARNICA” – za ljubitelje šmarnice in drugih alko pijač?
   s kozo JULIKO – kot maskoto,
   ali bo
   – “SIEGFRIED” – lokal patriotska,nostalgična stranka. Zdi se, da je Iztok Pušnik po prednikih
   – nemškega porekla. O Nemcih je znanega veliko – zelo različnih stvari – kot vemo vsi. ?

   O tem, o imenu svoje stranke
   – se pa nam vsem znani ex KP, ZK provokator – še odloča. L.R. JANEZ K.KERN KOMENDA
   P.S.
   abstinenti nimajo šanse za vpis v njegovo stranko,
   mi je zaupal Iztok PUŠNIK.
   ŠMARNICA – TRTA
   https://sl.wikipedia.org/wiki/%C5%A0marnica_(trta)

   KOZA JULIKA

   https://www.google.com/search?q=KOZE+BELE&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjx466o08zhAhWLpIsKHckUCZ0Q_AUIDigB&biw=1584&bih=740#imgrc=wsVDmFK9NY_nbM:
   KONEC ŠALE

  • Janez Kepic-Kern

   še tu,
   je smešno.
   ŠALA
   3. del.
   s SESTANKA “APRIL 2019” “ŽAL NAŠIH” EX KP, ZK provokatorjev s tega OK E- PORTALA NOVE24TV.
   Kraj sestanka: lokal
   “PARLAMENT-pub” ba ŠUBIČEVI V LJ, blizu PARLAMENTA R. Slovenije.

   Mentor ex KP, ZK provokatorčkov v usnjenem plaščku
   “PLAŠČEK”
   resno reče: “Nehajmo se prepirati in žaliti drug drugega. ZA NAS EX KP, ZK LJUDI – JE VEDNO SLABŠE.
   Ne zafrkavajte se,
   jaz sem že čisto na koncu z živci, bom dal ODPOVED, kot ZDRAVNIKI – pa boste VI – NA CESTI:.
   a CESTI boste. In brez DENARJA:

   ŠOBCA – se veselo in utrgano ZAREŽI in reče:
   “AH, DAJ NO NE DRAMATIZIRAJ – “PLAŠČEK”. Čisto OK nam gre – poglej, kako je moj TREBUH LEPO OKROGEL.
   Zmeraj imam denar – pa ne delam drugega – kot da včasih nosim napis”
   ” DELU – ČAST IN OBLAST”.
   Jest delam ne dosti, rad jem pa spim. NAJRAJŠ – IMAM PA – O B L A S T”.
   Malo letam po LJUBLJAN, povezujem ljudi, k res so “OBLAST” – PA DOBR ŽIVIM.
   Ne begaj teh revčkov – MI ŠE ZMEREJ SMO – OBLAST ! Tko kt za časa mojga fotra.

   Nas pa ljudi iz ex YU – pa RUSOV – JE VEČ KT STO MILJONOV,
   100milionov. Kaj bo tistih par SDSOVCE – PROTI NAM !.

   Reče
   “PLAŠČEK”:
   ” TO ŽE, AMPAK NAŠI EX KP, ZK “ŠEFI” SE ZAPLETAJO V VE HUJŠE – AFERE.
   OKOLI
   ARBITRAŽE S HR,, OKOLI ODTEKANJA DENARJA IZ ZDRAVSTVA,
   “SV” JE NEZADOVOLJNA itd.
   Zadnjič mi je “LEPOFRIZURNI NAŠ ŠEF”
   rekel, da se boji, da ga bojo na PREISKOVALKO PARLAMENTA – poklical !
   Je
   rekel “LEPOFRIZURNI” naš ŠEF,
   da bi kar šel – KAM V TUJINO: a da je prestar za to in da ne zna – nobenih – jezikov”
   Reče
   ” ŠOBCA” : ” a res. A to da ti je rekel?. Kam bo pa šu. Pa menda ja ne u Moskvo. Jest ke – že ne grem. Je tam mraz, pa tiste LITVINENKO pijače imajo. Ampak zapore pa kakšne gulage – še zmer – tud najbrž. Ruse mam rad kot zavezniike, ampak v Moskvo – pa ne grem”
   Se
   JANEZ CEPEC oglasi: ” Veš kuga ti- “ŠOBCA” – te v Mosvo tud noben ne vabi. Kwa pa nej u Rusiji s tabo? Za OLIGARHA si preveč prazne glave, pa preslabo zgledaš. Za u gulag – pa tko nis _ KER DELAT NE ZNAŠ PA NE MORŠ.
   Pejt ti mau u BEGNE – “ŠOBCA”..
   Reče
   “LILI PILI” : ja verjamem, da gre našim šefom že tud bolj slabo. In da “LEPOFRIZURN” – cvili !
   Ampak, saj jest nočem, da mi dajejo – velik denarja. Tolk nej mi dajo, DA BOM MU ZA _ ŠIR pa ŠNOPS -nej mi dnarja dajo- pa bom jest _ ČIST ZADOVOLN:
   A NE VIDTE KAKO LEPO, ŠNOPS RJAVO BARVO IMAM. Še sončit se mi ni treba”
   Se
   JANEZ CEPEC
   se zadere na “LILI PILIJA”:
   “LILI PILI – ti s en BUTL, PEJT TI MAU U BEGNE: Šnops rjava barva pride – OD CIROZE JETER. Kdo te bo pa zdravu?
   Noben – DOHTARJI BOJO ŠTRAJKAL, a ne veš? Dajejo ODPOVEDI. BUNKSL – PEJT U BEGNE”
   “LILI PILI” – le zamahne z roko in reče:
   “Ti JANEZ CEPEC – si pa res en CEPEC.
   Sej men je zarad zdravnikov, zarad NAŠIH DOHTARJEV – VSEEN !.

   Vsi vemo, da je MATILDA – NEJBOLŠ -DOHTARCA. A ne?” L.r. Janez K. KERN KOMENDA
   p.s.
   KONEC ŠALE
   3. del.
   se bo nadaljevalo

   • Janez Kepic-Kern

    ĐE TOLE
    JE
    ŠALA
    4.. del.
    s SESTANKA “APRIL 2019” “ŽAL NAŠIH” EX KP, ZK provokatorjev s tega OK E- PORTALA NOVE24TV.
    Kraj sestanka: lokal
    “PARLAMENT-pub” ba ŠUBIČEVI V LJ, blizu PARLAMENTA R. Slovenije.

    Mentor ex KP, ZK provokatorčkov v usnjenem plaščku
    “PLAŠČEK”
    resno reče:
    “nehajmo se prepirati in žaliti drug drugega. ZA NAS EX KP, ZK LJUDI – JE VEDNO SLABŠE.
    Ne zafrkavajte se,
    -jaz sem že čisto na koncu z živci,
    – bom dal ODPOVED, kot ZDRAVNIKI – pa boste VI – NA CESTI:.
    Na CESTI boste. In brez DENARJA:
    Vedeti morate naslednje:
    V FOND
    IZ KATEREGA SEM PLAČEVAN
    . JAZ “PLAŠČEK” – vaš mentor in
    – VI – KI NAJ BI BILI PROVOKATORJI – ZA ZAŠČITO INTERESOV NAŠIH EX KP,ZK LJUDI
    vplačujejo
    ex KP,ZK in podobno profilirani ljudje – KI SPLOH IMAJO DOVOLJ DENARJA IN INTERESA, DA
    – SPLOH – PLAČUJEJO – EVRE – ZA
    – mene “PLAŠČKA” , vašega mentorja
    in za vas ex KP, ZK BRANITELJE IN NAPADALCE – na tiste, ki so ex KP, ZK-jem nenaklonjeni !
    A razumete ?
    “LILI PILI”
    reče:
    ” jest nč ne razumem, niti nočem -nč – razumet. “PLAŠČEK” – TI MEN DEJ SAMO JASNA NAVODILA
    – KWA NEJ PIŠEM – PA BOM PISOV – TKO KT VI HOČTE.
    Men gre
    samo za to, DA MI DASTE TOLK DNARJA, DE BOM MU ZA
    – PIR PA ŠNOPS
    – kolkr ga morem jest – spit: cirka 10 PIROV in ! LITER ŠNOPSA na DAN.
    Se
    “PLAŠČEK” pokriža in reče:
    “LILI PILI – OK sva zmenjena – ampak vsak dan mraš napisati in objavit
    – VSAJ 100 E- POSTOV , ki bodo “sovražni” do SDS in do J. JANŠE”.
    “LILI PILI”
    rečr: ” Zmenjen. Bom delov – križce,- za vsak post enga. K sem že zlo pjan – pozabm štet – pišem a še lahko.
    Dnar mi pa nakazuj nejbol vsak pondeljk zjutrej – takrat sm trezem. Vse naenkrat 1x v mescu mi raj ne nakazuj, ker bom vse kuj zapiv, poj bom pa cel mesec brez dnarja pa brez pjače”
    Reče
    “PLAŠČEK” : Pav, zmenjeno.
    ZAPOMNI SI – 100 POSTOV NA DAN – JE TVOJA NORMA”
    Eeče
    še “JANEZ CEPEC”: ” BUNKSLA – PEJTA MAU U “BEGNE”. L.-r. Janez K. Kern KOMENDA
    P.S.
    KONEC ŠALE.
    4. del
    se nadaljuje.

 • Janez Kepic-Kern

  KJE PA SO?
  KJE PA SO DANES?
  EX KP, ZK PROVOKATORČKI
  IZTOK PUŠNIK&COMP.?
  Agledajo animirane ffilmčke “GO, GO – JETTERS”
  ŠALA.

  Danes so ex KP, ZK provokatorji nekam – PONIKNILI ?!
  Se zdi.
  Morda – se dogovarjajo o novi – “STRATEGIJI PROVOCIRANJA” na tem OK portalu NOVE24TV?
  ALI PA?
  pREPROSTO GLEDAJO KAKE RAZVEDRILNE PROGRAME ? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  MORDA GLEDAJO
  TOLE?
  https://www.youtube.com/wat
  “GO, GO – JETTERS”

 • Janez Pavel Kanc

  Miha Škerbinc – Barbo je brigadir in ne podpolkovnik (na fotografiji)!
  Nova24, profesionalnost “na nivoju”. . . .

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!