fbpx

Škandal brez primere: Slovenska vojska že uri svoje pripadnike za boj proti lastnemu narodu

Foto: STA

Slovenska vojska je na nedavni vojaški vaji Takojšen odgovor 2016 vadila simulacijo protestov, ki bi se pojavili v primeru novega migrantskega vala. V vaji so uri svoje pripadnike, da zavarujejo migrante in obvladujejo množico ‘jeznih Slovencev.’ Primer tovrstnega protislovenskega delovanja je bil javno opisan kar v vojaški reviji Obramba.

“Ob približevanju navidezne meje s Slovenijo so enote Slovenske vojske dobile navodilo, da varujejo svoje območje ob meji in zagotovijo varen prehod ter oskrbo beguncev,” je v vojaški reviji Obramba opisana vaja Slovenske vojske. Simulacija vaje se je nato sprevrgla v obrambo nezakonitih migrantov pred “jeznimi domačini.”

“Nad prihodom beguncev lokalni prebivalci niso bili navdušeni, zato so protestirali proti njihovemu sprejemu in začeli ovirati delo kontrolnih točk na sprejemu. Poveljujoči je zato poklical na pomoč enoto za nadzor množic in nemirov, ki je zagotovila varnost beguncev ter enote na delovni točki in protestnikom preprečila oviranje njihovega dela.” 

Vojska, ki varuje nezakonite migrante pred svojimi državljani
Kot so navedli v vojaški reviji, je šlo za simulacijo dogodkov, ki se lahko zgodijo v prihodnje, kar pomeni, da je država pred resno varnostno krizo, ki jo je sprožil velik migrantski val in napredovanje migrantov po balkanski migrantski poti. Prav nedavno je iz Beograda proti Hrvaški, kar po avtocesti krenilo več tisoč migrantov, čez nekaj dni pa jih lahko pričakujemo v Sloveniji. Seveda bi v normalni situaciji, kjer bi bilo ogroženo domače prebivalstvo, vojska sprva zaščitila svoje državljane, šele nato pa bi poskrbela za ilegalne migrante, ki množično in nezakonito vstopajo v državo ter hkrati predstavljajo grožnjo terorizma.

Foto: Obramba

Dokaz o vaji, ki je potekala (Foto: Obramba)

Mednarodno vojaško vajo Takojšen odgovor 2016 je Slovenija gostila med 9. in 23. septembrom že tretje leto zapored, v njej pa so sodelovali pripadniki 10 držav. Obsegala je izvedbo bataljonske računalniško podprte štabne vaje, taktične vaje enot na ravni čet, usposabljanje usmerjevalcev združenega ognja in vajo humanitarne asistence v katero je spadala vaja z migranti. 

Kdo bo ustavil potencialno nevarne migrante, če ne vojska?
“Če so ljudje prepotovali tisoče in tisoče kilometrov, jih taka žička ne bo zaustavila,” je nekdo dejal ob postavitvi bodeče žice na hrvaško- slovenski meji, ki naj bi preprečila ilegalne prehode migrantov preko državne meje. Ob tem se postavlja resno vprašanje, kako bo država, ki bi morala skrbeti za varnost, red in mir v državi, poskrbela za državljane, če že na vojaških vajah deluje ob predpostavki nevarnih državljanov in pomoči potrebnih migrantov. Pri varovanju državne meje namreč velja pravilo, da sama ograja ne bi nikoli zadržala migrantskega vala, če je ne varujeta vojska in policija.

Ob takem državnem vodstvu, ki dopušča, da se v vojski dogajajo tovrstni spodrsljaji, ki imajo elemente protidržavnosti, pa sovražnikov niti ne potrebujemo.

M. P.