fbpx

Škandal: Policija aretirala Dragico Kotnik le dan po poteku suspenza – afera Baričevič se nadaljuje (z odzivom policije)

Preiskava je trajala dve leti čeprav ni bilo elementov kaznivega dejanja, kar je bilo za generalnega tožilca formalna podlaga za suspenz Dragice Kotnik.

Dobili smo potrjeno informacijo, da je policija danes zjutraj v Kopru, pred njenim stanovanjem, aretirala tožilko Dragico Kotnik, ki je preiskovala primer bulmastifi oziroma afero Baričevič. Spomnimo, tožilko je zaradi kazenskega pregona nekdanji generalni tožilec Zvonko Fišer suspendiral. Včeraj ji je suspenz potekel, danes bi se morala vrniti na delo. A še pred odhodom od doma so jo aretirali kriminalisti in odpeljali v Ljubljano. 

Kotnikova je že bila v postopku, saj naj bi medijem posredovala informacije o primeru Baričevič. Vzorci krvi, najdeni na kraju “nesreče”, naj bi dokazovali prisotnost tretje, še danes nerazkrite, osebe. Od takrat naprej je Kotnikova v nemilosti, preganja jo celoten sistem. Dragica Kotnik je pred leti dejala: “Zakonskih razlogov za preiskavo namreč ni bilo in jih ni za noben kazenski postopek. Gre za tipično politično odločanje, glede na to, da zakonski razlogi niso bili podani.” 

Napadena, ker je preiskovala nedotakljive
Dragica Kotnik trdi, da se je sistem zarotil proti njej, ker je pri svojem delu naletela na nekatere osebe v slovenski državi, ki so nedotakljive. “Prepričana sem, da zato, ker vodilnim osebam na policiji in tožilstvu ni bilo všeč moje delo v nekaterih primerih. To je nujno pripeljalo do odkritja vpletenosti oseb, ki se jih v Sloveniji ne preganja,” je še dejala Kotnikova.

Kotnikova je s svojim delom dregnila v ljudi, ki uživajo v Sloveniji popolno imuniteto. Dejala je, da je to posebno opazno v primerih mednarodnih trgovcev s prepovedanimi drogami. “Ko se je pojavilo ime sina znanega župana, policija njegove vloge ni hotela niti preveriti, prav tako ne sodišče. To je seveda mogoče zato, ker policijo vodijo strukture, ki jih je namestila politika. Ta neformalno obvladuje Slovenijo, ker tožilstvo ni neodvisen organ in ker sodstvo ni neodvisno in strokovno,” je še dejala Kotnikova.

Jasno je, da gre spet za nedovoljen pritisk na osebo, ki je svoje delo opravljala strokovno in dobro. Vse bolj jasno postaja, da smo ujetniki močnih igralcev iz ozadja, ki z denarjem in vplivom obvladujejo državo. Njihova imena pa ostajajo skrita ali neomadeževana zato, ker v svojih rokah držijo policijo, sodišča in tožilstvo. Na policijo smo poslali vprašanja, kakšni so razlogi za aretacijo Kotnikove.

Policija se je že odzvala. Zapisali so: “Policisti policijske postaje Koper so dne 29. 3. 2017, na podlagi trajne odredbe za privedbo, izdane s strani Okrajnega sodišča v Ljubljani, na domačem naslovu v Kopru, našli iskano osebo in sicer 54. letno drž. R. Slovenije. Oseba je bila s strani ljubljanskega sodišča iskana zaradi kaznivega dejanja Zloraba uradnega položaja ali uradnih pravic (I. odstavek 257. člena KZ-1) in drugih kaznivih dejanj. Iskana oseba je bila s strani policije, na podlagi veljavne odredbe za privedbo, v nadaljevanju privedena na Okrajno sodišče v Ljubljani.”

In spet smo pri vprašanju popolne usklajenosti dela policije in dobrega tempa aretacij. Zakaj je policija čakala tri leta z aretacijo? Zakaj so Dragico Kotnik aretirali ravno dan po izteku suspenza in ne že prej? Ponavljajo se zgodbe Magajna, Patria in druge. Tudi v primeru Patria je bilo vse načrtovano. Afera je izbruhnila tik pred volitvami 2008/2009, obravnave so se začele pred volitvami 2011/2012, Janšo so zaprli tik pred volitvami 2014. Naključje? Presodite sami.

A. R.