fbpx

Škandal pred RTV! Možini grozil nevaren levičarski skrajnež Igor Bricelj, nekoč oborožen z nevarno katano, čeprav ta velja za prepovedano orožje! Zakaj policija do sedaj ni ukrepala?

Tako je Bricelj prvič grozil Možini. (Foto: Tw)

Potem ko so prejšnji teden stari jugo-komunisti na čelu z nekdanjim udbašem in predsednikom ZZB NOB Titom Turnškom začeli s pogromom na zgodovinarja in novinarja RTV dr. Jožeta Možino, je včeraj celotna situacija še dodatno eskalirala. Možini je namreč včeraj grozil z orožjem znani slovenski radikalni levičar Igor Bricelj, ki je oborožen z nevarno sabljo oziroma katano protestiral že ob Milanu Kučanu na shodu v podporo migrantom, marca 2016 na Kotnikovi ulici.

“Ob izhodu iz RTV me je nocoj počakal tale tip, grozil in napovedal, kaj bo z mano,” je na Twitterju zapisal Možina in objavil fotografijo Briclja, ki ga je pričakal s transparenti, ki jasno namigujejo na grožnje svobodnemu novinarstvu, ter s pozivi k odstopu.

“To je resno nasilje – če ga ne ustavimo, bo prevladalo, kot je zgodovinska izkušnja s totalitarizmi,” je zapisal Možina. Zato so se na RTV po dogovoru z generalnim direktorjem Igorjem Kaduncem odločili, da Briclja prijavijo policiji. Možina se je ravno tako vsem zahvalil za izkazano podporo.

S katano je ob Kučanu, Kordišu in Fajonovi protestiral na shodu v podporo migrantom
Orožje, ki je bilo vidno tudi na fotografiji Briclja na shodu na Kotnikovi, je v Sloveniji prepovedano. Iz policije so nam pred časom sporočili, da zakon o orožju v omenjeno kategorijo uvršča tudi orožje, ki je prikrito v druge predmete, ki se pa v skladu z istim členom štejejo za prepovedano orožje. “Pri tem pa je potrebno zavedanje, da če je orožje prepovedano, da je z njim prepovedan tako promet kot nabava in posest. Glede na vse navedeno je tako omenjeno orožje prepovedano posedovati, seveda pa tudi prenašati v javnosti nasploh,” so bili jasni.

Vprašamo se lahko, zakaj policija vse od leta 2016, ko smo prvič poročali o prepovedanem orožju in predstavili fotografije, še vedno ni ukrepala proti nevarnemu skrajnežu, ki sedaj grozi novinarjem.

Igor Bricelj na protestnem shodu na Kotnikovi ulici leta 2016 (Foto: Twitter)

A. B.