fbpx

Škandal sodnikov Štoka in Gazvode na žurki SD le na dnevnem redu, ampak Kerševan daje prednost višjim plačam

Predsednica komisije sodnega svet za etiko in integriteto Nina Betetto je za torek sklicala zasedanje, na kateri bodo obravnavali udeležbo mariborskih sodnikov Matjaža Štoka in Slavka Gazvode na predvolilnem shodu stranke SD, o katerem smo obširneje pisali na povezavi.

Po odredbi predsednice komisije za etiko in integriteto Nine Betetto je na vprašanje, ali sta sodnika v strankarskih oznakah in s totalitarnimi simboli –  ki sta očitno tudi v stranki SD tako domača, da so morali pogledati v evidenco članov, ali ni morebiti Štok njihov član, o čemer lahko berete na dnu članka, objavljenega na tej strani – Alenka Klemenčič potrdila: “sporočamo, da bo Komisija za etiko in integriteto na 23. seji 28. 5. 2019 obravnavala tudi primer obeh mariborskih sodnikov, ki ga omenjate.” Celoten dnevni red zasedanja komisije, ki so ga na spletni strani sodnega sveta objavili v torek, najdete na povezavi.

Zanimiv pa je tudi sklic 21. redne seje sodnega sveta, pod dnevni red katerega je podpisan predsednik sodnega sveta Erik Kerševan. Zasedanje bo dva dni po seji komisije za etiko in integriteto, kjer bodo obravnavali Štoka in Gazvodo, torej v četrtek, a na dnevnem redu nismo opazili kakršnega koli poročila komisije ali celo posebne točke dnevnega reda, kjer bi razvpito in javno odmevno ravnanje sodnikov, obravnavali. Sklic, ki ga podpisal Kerševan, najdete na povezavi.

Smo pa opazili, da je Kerševan, ki se od začetka afere Štok – Gazvoda sploh še ni javno oglasil, ampak za pojasnjevanje pooblašča druge, o čemer smo pisali na povezavi, čeprav dogajanje nedvomno ruši ugled pravosodja in zaupanje državljanov vanj, na dnevni red, pod točko razno uvrstil: “Seznanitev z zapisom sestanka posvetovalno-pogajalske skupine za izboljšanje plačnega položaja sodnikov z dne 15. 4. 2019“.

Prioritete so pač prioritete…

Andraž Žitnik