Škandal: V Sloveniji že peto leto zapored negativni prirast prebivalstva, vlada pa ob teh tragičnih podatkih ukinila Urad za demografijo!

Datum:

V Sloveniji se je leta 2021 peto leto zapored rodilo manj prebivalcev, kot jih je umrlo. Rodilo se je 18.984 ljudi, umrlo pa jih je 23.261. Negativni naravni prirast je bil posledica višje stopnje umrljivosti v vseh četrtletjih, razen poletnem, kažejo podatki statističnega urada. Da je tragika še toliko hujša, je nova vlada ukinila Urad za demografijo, ki se je spopadal ravno z vprašanji vse manj rojstev med Slovenci.

Statistični urad je objavil podatke o demografski situaciji v Sloveniji, ki ni rožnata. V naši državi že peto leto zapored umre več ljudi, kot se jih rodi, veliko je priseljevanja tujcev in odseljevanja Slovencev. Da gre za resen strateški problem, je prepoznala prejšnja Janševa vlada, ki je za ta namen ustanovila Urad za demografijo, vendar ga je nova vlada, konkretno minister za delo in družine, Luka Mesec, nedavno ukinil. Janševa vlada je Urad za demografijo namreč ustanovila, ker se je akutno zavedala, da ima Slovenija eno najnižjih rodnosti v Evropi.

Spomnimo, da je Mesec že na predstavitvi za ministra izpostavil, da bo Golobova vlada probleme s pomanjkanjem delovne sile reševala z uvozom ekonomskih migrantov. Nato so z južne hrvaške meje umaknili še varovalno žico. Da bi ohranili slovenstvo in slovensko kulturo, levičarjem ni v interesu in s svojo politiko zavzeto zasledujejo cilje o raznarodovanju Slovenije. Ukinitev Urada za demografijo pa bo imela dolgotrajnejše posledice.

Nadomeščajo nas tujci
Je pa Slovenija v letu 2021 znova beležila pozitiven selitveni prirast. Kar v prevedenem jeziku pomeni, da nas počasi, a vztrajno nadomeščajo tujci. 2480 prebivalcev se je priselilo več kot odselilo, pozitiven pa je bil v vseh četrtletjih. V tretjem četrtletju je bil najvišji. Priselilo se je 1280 več prebivalcev, kot se jih je odselilo. Notranjih selitev oziroma sprememb naselja prebivališča v Sloveniji je bilo za petino manj kot v letu 2020.

 

Demografski podatki v letu 2021 za Slovenijo so:

– Rodilo se je 18.984 otrok

– Umrlo je 23.261 Slovencev

– Sklenjenih je bilo 5916 zakonskih zvez, kar je 13 odstotkov več kot leto prej

– Razvez zakonskih zvez je bilo 2322, kar je za 31 odstotkov več kot leto prej

 

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Tihotapca migrantov med vratolomno vožnjo ustavil šele stinger – ta nato pobegnil

Policisti so v sredo pri prevozu migrantov v Drašičih...

Pozor! Več kot 100 tisoč obrtnikov v prihodnjem letu čakajo bistveno višji računi za elektriko!

Energetska zbornica trdi, da so opozorila Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije...

Kaj je policija počela na domu Aleša Hojsa?

"Saj pravim, Udba v Svobodi. Verjetno sta policista delala...

Možnost popravnega izpita koalicije; Levice “neživljenjskost” zakona ne zanima

Na današnjem dnevnem redu državnega zbora je tudi predlog...