[Fotografija dneva] Občudujemo vaš pogum!

Datum:

Ljudje ploskajo, ponujajo ohlajeno pijačo, sadje …” o ganljivih prizorih solidarnosti z gasilci ter drugimi službami poročajo iz regijskega štaba civilne zaščite za severno Primorsko.

Poročali smo že, da so ljudje s Krasa, Mirna, Renč in vseh krajev na ogroženem območju še kako hvaležni v prvi vrsti številnim gasilcem, velika večina jih prihaja iz prostovoljnih gasilskih društev, iz vse Slovenije, ki se te dni borijo z ognjeno stihijo neslutenih dimenzij. Seveda so zahval deležni tudi pripadniki Slovenske vojske in vseh drugih služb v sistemu zaščite in reševanja, ki so v teh dneh aktivni na Krasu.

Prisotni lahko povedo, da so vsakodnevni prizori te dni izjemni in nepozabni. Med tamkajšnji prebivalci je namreč prisotna neverjetna solidarnost. “In zagotovo je gasilcem ob takšni podpori ljudi vsaj malce lažje. Predvsem pa ne smemo pozabiti domačih gasilcev iz prostovoljnega gasilskega društva Kostanjevica na Krasu, kajti zanje je vse skupaj še veliko težje. Branijo namreč svoje domove in družine,” so v sporočilu za javnost zapisali v štabu Civilne zaščite za severno Primorsko.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

[Kavarna Hayek] Zala Klopčič: Nevladniki mladim zastrupljajo možgane

V zadnji oddaji Hayek se je voditelj Jože Biščak...

Kako kraljica aneksov deli milijone gradbenim baronom

Imena gradbenih baronov se v Sloveniji postopoma spreminjajo, za...

Slovenske družine so na drugem mestu najbolj obdavčenih v Evropi

V mnogih državah OECD je srednji razred opazil upad...