fbpx

Škandalozno! Učitelje, ki bi želeli delati in učiti otroke, vodstva šol in Štrukljevi sindikalisti na dan stavke prisilno prerazporejajo na izobraževanja

Foto: sta

Medtem ko je ravnateljica ljubljanske osnovne šole Božidarja Jakca Nataša Krajnčan za potrebe Štrukljeve stavke vzela za talce šolarje in njihove starše,  je ponekod vodstvo šole le malo bolj odgovorno, čeprav so tudi tam učiteljem, ki ne bodo stavkali, prepovedali kakršenkoli stik s šolarji.

Tak primer je ravnateljica SŠTS Šiška Darinka Martinčič Zalokar, ki je v sklepu o stavki zapisala, da je treba v času stavke zagotoviti v šoli varnost, za kar bosta skrbela varnostnik in hišnik, delalo pa bo tudi tajništvo šole.

Jutri zjutraj se bodo najprej zbrali vsi zaposleni, ki se bodo sami odločili, ali bodo v stavki sodelovali ali ne. Tisti, ki bodo stavkali, se bodo nato odločili, ali bodo ostali na šoli do 14. ure ali bodo ob 11. uri odšli na Kongresni trg.

Je pa zanimivo, da tisti, ki se ne bodo odločili za stavko, ne bodo smeli skrbeti za otroke ali jih poučevati, ampak bodo ta dan (prisilno) razporejeni na izobraževanje.

Demokracija