fbpx

Skrivnostni Turek Balik Huseyin buri duhove ob južni meji; domačini ob cesti proti Sviščakom našli njegove smeti in kup njegovih bančnih kartic, policiji pa se očita prikrivanje podatkov

Kdo je Turek Huseyin in kam je izginil? Foto: Demokracija.

Deset metrov stran od ceste proti Sviščakom, zahodno od Snežnika, je domačin naletel na manjše smetišče, poroča Tednik Demokracija. Gre torej za kraj, kjer ilegalni migranti odvržejo v naravo tisto, česar ne potrebujejo. Svojo zgodbo je domačin delil na socialnem omrežju Facebook in priložil fotografije. Med drugim je nek Balik Huseyin, očitno Turek, odvrgel več kreditnih in bančnih kartic, dokument z davčno identifikacijsko številko ter oblačila, je razvidno na Facebook profilu skupine Civilna iniciativa za varovano mejo na Facebooku, kjer lokalni prebivalci redno poročajo o novih odkritih najdbiščih smeti, ki jih za seboj puščajo ilegalni migranti.

Sicer pa se prebivalci na južni meji bojijo, da jim bo policija takšne ilegalne prehode meje v prihodnje kratko malo poskušala prikriti in da bodo takšne novice, kot je zgodba o izginulem Turku, postale eno samo naključje. Portal Primorska24 namreč poroča, da je že prvi dan po prevzemu med dosedanjim direktorjem Damirjem Rebcem in Tomažem Čehovinom prišlo do uvajanja cenzura nad dejanskim obsegom dela policistov PU Koper z migranti in tihotapci.

Primorska24 tako poroča, da naj bi policisti ob 21.12 uri v Račicah ustavljali osebni avto Peugeot 208. V vozilu so bili trije državljani Albanije, ki so nelegalno prišli v Slovenijo. Vsi imajo ukrep zavrnitev vstopa v Schengen. Voznik je bil 54-letni državljan Italije, sopotnik pa 40-letni državljan Hrvaške. Skupno naj bi tako policisti po poročanju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali tri migrante, državljane Albanije in dva tihotapca, državljana Italije in Hrvaške.

Primopredaja dolžnosti direktorja PU Koper med dosedanjim direktorjem Danimirjem Rebcem in Tomažem Čehovinom, foto: PU Koper

Policija naknadno javila o lovu za migranti, ko je o tem že poročal italijanski časopis?
Toda skoraj tri ure kasneje so o iz PU Koper prejeli novo obvestilo o nočnem čezmejnem lovu na migrante, tri državljane Iraka in tihotapca, državljana Slovenije. Ti so iz Kopra v osebnem vozilu BMW 5 bežali pred patruljnim avtomobilom slovenske policije, pregon pa se je s prometno nesrečo zaključil v eni izmed tržaških ulic. V nesreči sta bili poškodovani obe vozili. A zanimivo je, da je novo poročilo v uredništvo Primorske24 prispelo zatem, ko se je o nočnem čezmejnem lovu že razpisal italijanski časopis Il Piccolo. Ali za vsem skupaj morda sledi tudi notranji minister Boštjan Poklukar, čigar delovna učinkovitost je do danes neobstoječa, še ugotavljamo.

Na policijsko upravo smo se sicer v uredništvu Nove24TV obrnili z vprašanjem, ali policija preverja, kje so lastniki izgubljenih (odvrženih) dokumentov. Na odgovore še čakamo.

Spodaj si poglejte FOTOGALERIJO stvari, ki jih je v Sloveniji pustil izginuli Turek.

T. F.