fbpx

Skrivnostni turški migrant v slovenskih gozdovih izgubil ali odvrgel kreditne kartice in 10 let staro ljubezensko pismo! Poglejte, kaj je v njem pisalo in komu je bilo namenjeno!

Foto: Nova24TV

Deset metrov stran od ceste proti Sviščakom, zahodno od Snežnika, je domačin pred dnevi naletel na manjše smetišče, kjer je turški migrant Balik Huseyin izgubil ali odvrgel tudi kreditne in bančne kartice ter oblačila. Toda med njimi smo našli tudi ljubezensko pismo, namenjeno dekletu Elif, datirano z 22. junijem 2009.

Pred dnevi smo poročali, da je domačin pri kraju Sviščaki pod Snežnikom naletel na manjše smetišče, kjer je turški migrant Balik Huseyin izgubil ali odvrgel tudi kreditne in bančne kartice ter oblačila.

Svojo zgodbo je domačin delil na socialnem omrežju Facebook in priložil fotografije. Toda med njimi je bilo tudi pismo, datirano z 22. junijem 2009. Ker nas je zanimala vsebina, smo ga prevedli s prevajalnikom Google.

Tako je pisalo v dobesednem prevodu: “Danes ljubim te najlepše od nas, ki te tako zelo ljubijo, ljubezen Elif. Moje življenje, ti mi daješ toliko sreče, da si moja, srček.” Turški migrant Balif je s seboj očitno nosil tudi 10 let staro pismo, namenjeno dekletu Elif. Ali gre za neuslišano ljubezen ali za njegovo ženo, ki jo je pustil v svoji domovini, kot to počne velika večina migrantov, ne bomo nikoli izvedeli in bomo o življenju turškega migranta zgolj ugibali. Njegova pot se je namreč nadaljevala proti zahodu.

Policija v letošnjem letu še vedno zaznava trend strmega naraščanja nezakonitih prehodov državne meje. Medtem ko so v prvih petih mesecih lani obravnavali 2.590 nezakonitih prehodov, so jih v enakem obdobju letos že 4.313, kar pomeni 66,5-odstotno povečanje. Najpogosteje so policisti obravnavali državljane Pakistana, Alžirije in Maroka, kaže poročilo policije. Ob tem pa je potrebno poudariti, da gre tu samo za podatke o migrantih, ki jih je policija ujela. Velika večina nezakonitih migrantov se namreč policiji uspe izogniti.

Največ nezakonitih prehodov so obravnavali policisti na območju koprske in novomeške policijske uprave (PU), obe po približno tretjino. Z nekoliko manjšim deležem sledi PU Ljubljana. V zimskih mesecih so policisti obravnavali povprečno nekaj več kot 300 nezakonitih prehodov meje mesečno, ko pa se je vreme izboljšalo, se je število povzpelo na več kot tisoč na mesec.

T. F.