fbpx

Slaba novica za varnost Slovenije in Evrope: Tanja Fajon ponovno izvoljena za poročevalko za schengen

Tanja Fajon v Dražgošah s poslancem SD Matjažem Nemcem in Milanom Kučanom. (Foto: Facebook)

Evropska poslanka iz stranke Socialnih demokratov, Tanja Fajon, se bo zopet borila za “pravilno in pravno” izvajanje schengenske meje. Evropski parlament jo je namreč ponovno izvolil za poročevalko za Slovenijo, njena naloga bo namreč poročanje o slovenskem nadzoru schengenske meje. Posilstva, ugrabitve, razbite koče – to je posledica levičarske definicije schengenskega varovanja meje, za katero se zavzema Tanja Fajon.

Tanjo Fajon veliko bolj moti odnos Avstrije do schengenskega vprašanja kot pa neizvajanje schengenskih pravil Slovenije. Avstriji očita nezakonito izvajanje notranje meje, za slovenske težave z nadzorom schengna na južni meji s Hrvaško pa je po besedah Fajonove vse v najlepšem redu.

Njene pomembne politične naloge so predvsem zavzemanje za prebivalce Kosova, Albanije. Pred lanskoletnimi evropskimi volitvami jim je obljubila, da se bo zavzela, da bodo prebivalci Kosova in Albanije lažje dostopali do vizumov v Evropski Uniji. Pred kratkim pa so srbski mediji poročali, da bo srbska politika preko evropske poslanke Fajone uredila srbskim prebivalcem v Sloveniji status manjšine.

Posilstva, ugrabitve, razbite koče – to je posledica levičarske definicije schengenskega varovanja meje
V Sloveniji smo v zadnjem času poročali o nekaterih hudih zločinih, ki so jih zagrešili ilegalni migranti. V zadnjih dneh in tednih se je v slovenski javnosti poročalo o posilstvu mladoletnice, povzročitelja pa sta afganistanska migranta. Pred tem je dve posilstvi izvedel ilegalni migrant iz Maroka. Celotna Slovenija pa ne bo nikoli pozabila ugrabitve 79- letnega Miroslav Moravca, ki so ga ugrabili trije ilegalni migranti. Velikokrat smo slovensko javnost obveščali o težavah obmejnih občin: Ilirska Bistrica, Črnomelj, Kostel …

Tovarna Rog je v rokah alternativnih radikalnih levih kulturnikov, glasbenikov in mladostnikov. Ljubiteljski odnos do migrantov je izkusila predlani 17 letno dekle, ki je bila žrtev posilstva Afganistanca in tujega državljana (Foto: Arhiv Nova24TV)

Nič boljša situacija ni v azilnem domu na Viču. A to ne moti evropske poslanke Tanje Fajon. S svojimi politični stališči prav spodbuja, da pride do zgoraj navedenih kaznivih dejanj.Slovenija v zadnjih letih izpolnjuje migracijske sanje Tanje Fajon. Pred kratkim so v javnost prišli podatki, da v Sloveniji živi prvič v 160 letih beleženja podatkov več moških kot žensk. Posledica tega pa predvsem množične migracije moških iz držav bivše Jugoslavije zaradi dela v Sloveniji.

Madžarska je ob izbruhu migracijskega vala hitro pričela izvajati pravni red Schengena
Madžarska je ob izbruhu migracijskega množičnega vala hitro postavila stvari na svoje mesto. Kot branilka schengenske meje je s sosednjo Srbijo hitro postavila ovire in začela spoštovati shengenski pravni red. Zaradi njenih rezultatov pa so jo evropske leve vlade hitro obtožile, da spodbujajo rasizem, ksenofobijo. Podobno so očitali bivšemu notranjemu ministru Italije Matteu Salviniju, ki je s tršo politiko na pomorski poti občutno zmanjšal število ilegalnih migrantov.

Hoja po slovenskem ozemlju (Foto: Printscreen)

Problematizira mejo z Avstrijo, kjer pa sploh ni težav
Fajonova pa dela iz muhe slona, saj če bi se kdaj srečala s slovenskimi migrantskimi delavci v Pomurju, ki delajo v Avstriji, bi ji lahko povedali, da so na glavnih pomurskih mejnih prehodih večinoma nastanjeni vojaški kadeti, ki se več ali manj čez dan dolgočasijo. Medtem ko na majhnih vaških obmejnih prehodih ni nobenih kontrol in lahko vsak mirno prečka mejo. A naša evropska multikulti poslanka Tanja tega ne ve, ker ji veliko več pomeni zavzemanje za ilegalne migrante in njihove pravice, kot pa težave migrantskih delavcev, ki morajo povrhu plačevati še krivičen davek naši državi.

Luka Perš